-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
válasz vTamas35 #50843 üzenetére
Ötletnek nem rossz, de nem igazán olcsóbb mint mint ha kávéból származna. (Kb egy kilós 1500 Ft-osban van 26g)
De viszont meg van az a hátránya, hogy egyből felszívódik. (Könnyű túladagolni, de egyéb esetben is egy marha nagy löket után hamar lecsökken a koffein szint)Szerk.:
Hopp. Van 100g-os kiszerelés az már inkább elgondolkodtató. Kár, hogy a szállítás még így is minimum 33%-kal megnöveli az árat.[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Persze, hogy nem az, hisz a szemes nincs megőrölve, ezért nem lehet finom, se durva. Akkor a török boltokban nézelődj.
-
#13880064
törölt tag
Tudjátok, van olyan tea hogy puer. Rövid gőzölés után préselik, majd hosszú éveken át érlelik, minél tovább, annál jobbnak számít a tea.
Kávénál lehet-e hasonló - vagy nem hasonló - módon tartósítani?
Létezik-e olyan módszer ami lezárhatná a kávészem pórusait, megőrizve az aromákat?
Nem pont kapszulára gondolnék, hanem fermentálásra pl. -
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #50945 üzenetére
akkor tehát az állítás az, hogy annyira szar az őrleménye xy darálónak, hogy a vele darált friss kávé is kóstolhatóan rosszabb, mint a full döglött ek43 őrlemény. kicsit meredeken hangzik, mert a saját - igaz, csak eszpresszós és ek43-mentes - tapasztalataim ennek gyökeresen ellentmondanak (a frissesség magasan az elsőrendű szempont). na de majd tesztelgetnek és további megállapításokat tesznek, akik erre fogékonyak.
cinizmus on: kicsit sajnálni fogom az ek43-akat, amikor mattperger megírja a next big thinget és mindenki vakteszt után cserél, de majd akkor felkapok egyet a szemétdombról.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
fragola.6035
aktív tag
Nem full döglött őrleményről van szó, hanem előre őrölt, gondosan csomagoltról.
Amúgy meg én nem tudom, én nem teszteltem. Meg én darálom és főzöm a kávét.
Csak abban vagyok biztos, hogy egy ek minimum annyival jobb egy másik őrlőtől, amennyivel jobb.https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #50965 üzenetére
jaaaaa. oké, az nem volt meg, hogy őrlés után precízen mumifikálták, úgy részemről is hihető az ügy (cserébe nem teljesen értem a 4 napnak a lényegét a tesztben, de az meg mindegy).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
Ha ételbe szeretnéd, akkor fontos az íze nem? Mert ha igen akkor az alpfelvetésed (tiszta robuszta kell) téves. Ha csak nem használsz 200 ft/l-es főzőbort a boros receptjeidhez, mert akkor mehet. A koffeinport kell neked, nem ad hozzá a finom sütihez mellékízt, csak valaki el ne patkoljon ha megszalad az adag
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #50967 üzenetére
éppen ezért tűnt erős túlzásnak az eredeti állítás
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Wolfy999
tag
Bár nem vagyok nagy filteres és nincs EK-m se, de az a gyanúm, hogy a sok téren érzékenyebb filter pont ilyen szempontból kicsit megbocsátóbb, mint a presszó. Sokkal durvább az örlemény, így sokkal kisebb lesz az örlemény össz felülete, mint a finomra őrölt presszó őrlemény esetén. Feltehetőleg jobban megmaradnak a belső szerkezetében azok a terek, ahol az illóolajok vannak. Persze ezzel nem áll szándékomban sem cáfolni sem megerősíteni a vitatott teszt eredményét.
Azt viszont több barista oktatótól is hallottam már, hogy oktatás közben ha valamiért őrlés után nem rögtön készítette a presszót, hanem egy 15-20 perc múlva, akkor már érezhető volt az íz béli hanyatlás. -
levytee
csendes tag
-
levytee
csendes tag
válasz zolnagy #49574 üzenetére
Most fogyott úgy el egy 250g-os Honduras, hogy nem porcióztam szét, hanem adagonként öntöttem ki a "gyári" szelepes zacsiból. Hétköznap 1*szer, hétvégén 3-4szer. Ez ~16 kinyitással járt, 1,5hét alatt. A romlásnak nem vettem ki jeleit, szerintem az utolsó is olyan lehetett, mint az első. Szval továbbiakban nem biztos, hogy zacsizok adagonként, bár a Honduras nem egy háklis kávé.
Szerkesztés:
fagyasztásból értendő[ Szerkesztve ]
levytee
-
Bazsee71
őstag
Urak, mehet Matt Perger is a levesbe, és mi sem tudunk semmit: Nespresso érlelt kávéőrlemény
Gondoltátok, hogy van lejjebb?
-
adp
őstag
válasz Bazsee71 #50981 üzenetére
kellemess fásság?! hmmm megkívántam ezt az ízt
a kövi mi lesz kellemes mocsarasság?fragola.6035: fás ízt én ízhibaként tudom elképzelni/éreztem eddig. Nem tudom, ez hogy lehet kellemes. Meg miért jó ha 3 évig áll a kv, ha azt lehetne frissen is pörkölni
[ Szerkesztve ]
-
vTamas35
csendes tag
Én kérek elnézést, azt hittem egyértelműbb volt az irónikus felhang. Ez a fórum a minőségi kávékészítést és fogyasztás hivatott népszerűsíteni. Neked nem tudunk segíteni. Nem tudom mivel szeretnéd elkészíteni a nagyon finomra őrölt robusztát... Ha ezt megosztod az segít a pontosabb tanácsadásban. Vagy csak magában fogyasztanád, mert amint írtad a förtelmes kávé, valamint kávékészítés nem érdekel...
Viccet félretéve, egyszer kóstolj meg egy igazi kávét valami speciality kávézóban, hátha megváltozik a véleményed (max tolj mellé egy redbullt ) és akkor hasznos lesz számodra is ez a fórum.
O1G
-
mdav88
aktív tag
off:
onA múltkor valaki keresett Loveramics csészét, T&P-ben beszerezhető:
[link] -
soldier2
őstag
Feleségem teázik, egy időben én is rendszeresen teáztam, ma már ritkábban. Filterestől sokat ne várj, de két jó kávéskanál fekete tea, 3 percet áztatva ízre sem rossz, és állja a sarat a presszóval.
Parci: mi lett a dupla pides QM Aquavivával?
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Toobee
veterán
válasz soldier2 #50988 üzenetére
Remélem nem bánja, ha válaszolok helyette: elromlott. Nem mondom ki a nevét, mert nem örül az automatáknak talán megnézni. Szerváltam egy donor gépet, abban remélem benne lesz, ami kell neki belőle. Én szeleptelenítettem a sajátomat, úgy láttam, hogy az a nagyon gyenge pontja a gépnek. Kíváncsian várom, hogy mi sül ki belőle, holnap hozom el.
-
mzso
veterán
válasz vTamas35 #50985 üzenetére
"hátha megváltozik a véleményed (max tolj mellé egy redbullt ) és akkor hasznos lesz számodra is ez a fórum."
Így az volt. (Bár inkább mások által)
"Ez a fórum a minőségi kávékészítést és fogyasztás hivatott népszerűsíteni."
Szerintem meg "Kávé topic" és nem térítő topic.
"egyszer kóstolj meg egy igazi kávét valami speciality kávézóban"
Ha valami jó ízűt akarok akkor iszok kakaót, forró csokit, vagy teát.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest