-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
weinmaker
őstag
válasz soldier2 #51450 üzenetére
Elhiheted, hogy engem is igencsak meglepett. Örültem volna hosszú távra egy király tesztgépnek. Szóval én a Catlernek szurkoltam rohadt erősen. Ami még érdekes volt és a videóban látszik is, hogy 30 perces bemelegedés után a gaggia szűrőtartót meg sem lehet fogni, mert éget, míg a catlerét simán.
Ha valamit még szeretnétek, hogy kipróbáljak akkor jelezzétek és ha időm engedi megcsinálom, mert hamarosan küldöm vissza a gépet, sajnos így nincs értelme tesztgépnek használni.
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
verti1
tag
válasz weinmaker #51451 üzenetére
A múltkor néztem egy üzletben egy Catlert. Annak a feje, legalább is ahova a kart rakod az fekete műanyag volt, nem réz. Nem tudom, hogy mindegyik modellnél így van e, de ez lehet magyarázat rá, hogy miért nem melegszik át a kar. Nézzen már valaki alá akinek ilyen van, hogy csak a szemem káprázott vagy tényleg műanyagból van?
-
weinmaker
őstag
válasz verti1 #51452 üzenetére
Igen, fekete műanyagnak tűnik. Most a tisztesség kedvéért készítek egy egy dupla csapolást is, úgyhogy a catler gyári dupla szűrőjét használom, a gaggiához meg utángyártott LM-et. Ezzel majd még updatelem a cikket, és lesz videó is róla
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
weinmaker
őstag
válasz Keresztapper #51454 üzenetére
Mert használhatnám mindkét géphez az LM duplaszűrőt, de most direkt akarom a Catler sajátját, hogy ne az legyen, hogy azzal lenne a tuti. Nincs kedvem egész nap videókat készíteni. Ezt még megnézem a tisztesség kedvéért aztán befejeztem a dolgot. Továbbiakban offtopikba teszek mindent ezzel kapcsolatban.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
bajnokpityu
félisten
válasz weinmaker #51455 üzenetére
nem csak annyi történt, h kimérted, h a két gép 90fokja nem ugyanaz?
számomra is furi, hogy a gcnél a 90fokos kazánhőfok kb 80 fejhőt kéne adjon, a catlernél meg a 90 fok elvileg 90fokos fejet kéne jelentsen.a kéz kb 50 fok körül még állja a fémet, ahogy a videon mutattad. 80fokos fémet a kéz már nem áll.
magam részéről vagy megmértem volna a fejek valós hőmérsékletét, vagy addig emeltem volna a catlerét, mire legalább érzésre azonos szűrő hőmérsékletet adna.
de persze nem értek hozzá.
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
weinmaker
őstag
válasz bajnokpityu #51456 üzenetére
Azért nem emeltem a Catlerét, mert a korábbi tulajok egyöntetű véleménye szerint a 90 az 90. Ez egy fejfűtéses gép, semmi értelme tovább emelni. A Pascucci amúgy is 89 magasságában működik jól. Sok érdekes dolog van amit én sem értek, de ez van. Sajnos nálam ezeket tapasztalom.
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
adp
őstag
Catler vs Gaggia teszthez annyit fűznék hozzá, hogy szimpla kosár, cukor, azonos hőfokok, hol a mérleg?... Így nem biztos, hogy oké ez a teszt.
[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
válasz bajnokpityu #51456 üzenetére
A GC-nél a 90 fokos pid közel 90 fokos fejhőt ad. Nincs 10 fok különbség, max 1-2.
https://caffe35.webnode.hu/
-
bl4ze
veterán
-
Bazsee71
őstag
válasz Daffni2 #51459 üzenetére
Nem csak a mennyiség, hanem a minőség. Ugyanazon őrleményen két különböző rendszer, két különböző pumpával nem egyformán fogja átpréselni a vizet. Illetve a kijelzett PID értékre alapozni szerintem nem szabadna. Szummázva: nekem csak annyi a kifogásom, hogy teljesen különböző peremfeltételek mellett készült italok kerültek összehasonlításra. Valamelyik géppel kapcsolatban ez így nem "igazságos", jelen esetben úgy látszik a Catler került hátrányos helyzetbe. Szerintem ezért lenne jobb a lehető legjobb produktumokat összehasonlítani. Leszögezem, hogy nem áll szándékomban a Catlert védeni (ez a forgalmazó feladata lenne), főleg nem GC tulajként.
fragola: ha Te csináltad, akkor biztos így is van, de a cikkből ilyen finomságok nem derülnek ki.
Szerk.: valaki hozhatna egy Catlert 5-én a Macskakőbe.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
hát én biztos nem veszek, igy korrektebb?
A teszttől függetlenül. abban egyetértek, hogy vay 5 különböző KVból külön-külön kihozva a maximumot, úgy kellett volna összehasonlítani. Anno én is így lettem silviás, GC ellenében.[ Szerkesztve ]
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
weinmaker
őstag
válasz Bazsee71 #51465 üzenetére
Nézd ugyan a videóban nem szerepelt de elég sokat szarakodtam a Catlerrel hidd el. Mindenféle beállításon, sokféle kávéval. Akármit csinálhatsz, akárhogy állítgathatod ugyanez a végeredmény. Most kipróbáltam duplával is, ugyanez az eredmény. Nem szar amit a Catler csinál, csak a Gaggia érezhetően jobb. Ennyi.
Elhinni sem muszáj, és simán rám lehet fogni, hogy a Gaggia lefizetett, hogy írja rosszat a Catlerről (csak viccelek) de ez van.
Méricskélni ennél jobban semmi értelme nem lett volna hiszen az őrlő elég pontosan adagol és minimális lehet csak az őrlemény miatti eltérés. A szűrő ugyanaz volt, lefolyás szintén. Nem laboratóriumi tesztre vállalkoztam csak egy átlagos gyors összevetésre.
A forgalmazóval ettől függetlenül jó a viszony, abszolút korrektek. Szerintem nagyjából itt zárható is a téma. Ha valakit mélyebben érdekel és jobb tesztet szeretne készíteni az megkeresi a forgalmazót, kér egy gépet, készít egy videót és megnézzük mi sül ki belőle.
Továbbra is az a véleményem, hogy a régebbi gépekhez képest valószínűleg módosítottak valamit, mert semmi nem indokolja ezt az eredményt, sőt a Catlernek lazán nyerni kellett volna. Amúgy meg a gép egy kezesbárány és imádnék belőle egy olyan változatot amiről paljoc és a többi boldog tulaj beszámolt.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
-
paljoc
tag
válasz Peti...(16v) #51470 üzenetére
"Meglepő az eredmény, én sem ezt vártam volna."
De miért? Egy többféle módon tuningolt amúgy is jó Gaggia miért ne csinálhatna jobb kávét, mint a Catler? /amúgy szerintem a videót megnézve a Gaggia magasabb hőfokon dolgozik a kávéra érkező víz tekintetében, mint a Catler, függetlenül attól hogy mit mutatnak a PID-ek, mindenesetre érdekes lenne megmérni/
Itt van autós hasonlattal a teszt!
[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
válasz mdav88 #51468 üzenetére
Igen ott a pont, azt nagyon megnézném én is. Szerintem nem hiszem, hogy nem adná oda amúgy a forgalmazó paljocnak és összehasonlíthatná az övével. Vagy ha a macskakőben megcsapatjátok. Komolyan mondom, hogy szomorú vagyok a teszt miatt, mert nagyon jó lett volna tesztgépnek itthonra .
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
adriankoooo
senior tag
Én sem értem, hogy mit reklamál mindenki. Egy PID-es, rézcsöves Gaggia más ligában játszik, mint egy alapverzió.
-
weinmaker
őstag
válasz paljoc #51473 üzenetére
Paljoc ezt te sem gondolod komolyan. Szerintem simán nyerni kellett volna a Catlernek. Hiába állítom magasabbra a pidet nem lesz számottevő a különbség. Hígabb érzetű, kevésbé koncentrált a kapott ital bármit is csináltam és ez simán lehet, hogy csak az én bénaságom.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Bazsee71
őstag
válasz adriankoooo #51477 üzenetére
Ezt nem is vitatta senki.
-
mdav88
senior tag
válasz paljoc #51473 üzenetére
Azért ez így ebben a formában nem kis túlzás, a tuning mértéke azért nem ilyen fokú...
GaggiaCatler
-szűkítő
-nem tudni, vízhozamot sem
-rézcső
-előmelegített vizet lop + fejfűtés
-pid
-pid
-opv
- opv (de ki tudja hova állítva)
Szóval száraz technikai oldalon nem hiszem hogy annyi előnye lenne pluszban a GC-nek.
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz weinmaker #51478 üzenetére
De, én komolyan gondolom. Mentségemre szolgáljon ha esetleg tévednék, hogy sosem láttam még előben tuningolt Gaggiát, de így az elmondások meg az alapján, hogy látom mi a tuning tartalma, simán el tudom képzelni hogy jobb kávét főz a Catlernél. Az hogy a Catler sokkal drágább, nem feltétlenül jelenti azt, hogy borítékolhatóan jobb kávét főz.
Kétségtelenül drágább: egyrészt alapból egy bonyolultabb szerkezet mint a gyári Gaggia, teljesen más árképzéssel dolgozik a cég, a gép maga meg egy halom kényelmi extrával van felszerelve, stb. Az hogy mennyivel kellene reálisan drábábbnak lennie, az egy dolog. Hogy mennyivel drágább a valóságban, az egy másik dolog. Az, hogy van-e különösebb értelme, s ha igen, akkor mi annak hogy a tuningolt Gaggia változatot összehasonlítsuk az alap Catlerrel, az meg a harmadik dolog.
Amúgy szerintem volt értelme, mert aki mondjuk a konyhában használja a csap mellett és nem kapucsínózik, annak ezek szerint jobb választás egy Gaggia, de legalábbis jóval olcsóbb választás, a hasonló produktumot tekintve.
Aki meg, mint pl. én a nappaliban használom, áldás a Catler használhatósága, kényelme, nagy tartályai, stb. De azt egy percig sem gondoltam sosem, hogy ebből fényévekkel jobb kofinak kellene folynia, mint egy rézcsöves, PID-es, sokszoros nagyságú és tömegű fejjel ellátott tuning Gaggiából. -
weinmaker
őstag
válasz paljoc #51481 üzenetére
Igen, állat a Catler kényelmi szempontból és mellette szép is (legalábbis nekem nagyon tetszik). Kényelme és kezelhetősége is kiemelkedő. Az összehasonlítás meg csak azért készült, mert a múltkor marhára meglepett a különbség amikor megkaptam először a gépet. Ettől függetlenül nekem gyanús, hogy a tiéd jobb lehet, mint ami nálam járt.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
soldier2
őstag
válasz paljoc #51481 üzenetére
Sokszorost nem, de egy hangyalábnyit igen. Szerintem itt mindenki a Catler győzelmére fogadott volna.
Mikor Szegedre levittem a Creminát (meg volt ott egy Strietmann is) a legtöbbünknek a kis karosok által készített kávé jobban ízlett mint a La Marzocco Shot brewer által készített. Nem azért mert jobb volt, hanem mert az a szirupos sokkal sűrűbb ital amit a kis karosok adtak, elsőre levette a többséget a lábáról. A két szakavatottab ember aki ott volt viszont vakon is a SB eredményét részesítette előnyben. Ettől még nem gondolnám, hogy a Cremina vagy a Strietmann jobb kávét készítene, sőt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
paljoc
tag
válasz weinmaker #51482 üzenetére
Engem főképp az érdekelne, hogy ez a mostanid mennyire más az előző rosszhoz képest? Kicsit jobb, sokkal jobb, ég és föld…stb…? Meg azzal kapcsolatban vannak aggályaim, hogy miért nem csinálták meg, illetve inkább úgy fogalmaznék, hogy kíváncsi lennék megcsinálták-e és csak biztos ami zicher alapon adtak egy zsír újat inkább, vagy nem lehetett/tudták megjavítani. Amúgy most az enyém be van kapcsolva, 20 perc után megfogtam a kart és hát max 3-4 mp-ig tudom rajta hagyni az ujjam.
-
weinmaker
őstag
válasz paljoc #51484 üzenetére
Na ez az. Ez nagyjából ugyanolyan volt mint az első gép. Itt nem húsz percet, hanem sokkal többet melegedett és simán akármeddig rajta tudtam volna tartani a kezem, míg a gaggiához hozzá sem tudsz szinte érni. Közben hamarosan feltöltöm a duplasszűrős videót, ahol szintén azt látni, hogy a gaggia 90 fokos hőmérsékletén sokkal sötétebb, szinte már megégett a kávé. De az egész játék után készítettem és kóstoltam is mindkettőt. A catler hagytam 90-en, a Gaggiát visszavettem 89-re és simán jobb volt.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
tcarina
csendes tag
Sziasztok!
Feltettem egy Gaggia Classic-ot a hardveraprora,hátha valakit érdekel itt .Ott több képet is feltöltöttem.Később felteszem a jófogásra. -
HÁZIGAZDA
válasz mdav88 #51480 üzenetére
egy duplát egy rézcsöves, pid-es gaggia miért ne tudna hibátlanul megcsinálni? a pid garantálja a hőfokot, a rézcső pedig az, hogy csapolás alatt a kilépő vízfok gyakorlatilag konstans (újra leírom: zseniális, hogy a rézcső úgy ad kb. 50 ml előmelegített vizet, hogy az csapolás indításakor nem tud keveredni a bejövő hideggel, magyarán az a sok-sok kiló fém és egyéb kókuszpókusz, amit a nagygépek adnak, eleve szükségtelen).
a catler előnye inkább az előáztatás és társai, meg az, hogy van dedikált gőz rész. tessék egymás után két duplához tejet gőzölni a gaggiával. vagy megcsinálni egy fél literes forró csokit. (tudom-tudom, arra is hibátlanul jó. nem.)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
fragola.6035
aktív tag
válasz soldier2 #51483 üzenetére
Pont ezt gondolom a Gaggiákról is. Egy GC-t nagyon nehéz bármilyen géppel is megverni. Valami oknál fogva nagyon szirupos, testes kávét főz. Ha valaki ezt keresi a kávéban, az nem fog találni jobbat.
Aki túllép a cremás, szirupos 1/1 arányú kávékon a hosszabb speciality irányába, ott már szerintem a Silvia simán veri a Gaggiát.
Én a Catlert nem ismerem, nekem a fejfűtés elég gyanús, hogy azt nem pid vezérli.https://caffe35.webnode.hu/
-
weinmaker
őstag
válasz fragola.6035 #51495 üzenetére
Jaja, most egy Silvián gondolkodom, mivel a Gaggiát már régen eladtam, csak maradhatott addig amíg a videókat meg nem csinálom. Igen a tejes italoknál nagyszerűen teljesít a Catler ez nem kérdés, de kávé terén nálam akár speciality, akár klasszik vonal, a Gaggia volt a győztes.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Netfone
- GoodSpeed: SAMSUNG Galaxy Buds FE (SM-R400NZAAEUE) a 9 éves SONY SBH20 utódja (nálam)
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A személyre szabott reklám lehet a streaming következő slágere
- Vallás
- További aktív témák...