-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #51301 üzenetére
de értem, csak egyszerűen már nem jön be az olaszos ízvilág.
más: az ulka szabályzásáról írhatnál bővebben. Az nagyon érdekelne
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
Akkor lehet te voltál, nem Surda!
Én is sokkal jobbra számítottam a cikk alapján. Sőt még a csomagolása is igényes. Mindegy, egy tapasztalattal bővebbek lettünk.
Pid az kell.(#51294) W78
Igen, ez nem volt pont, meg a zöld színű. Illetve az volt, csak régi. Mind a kettő világosabb ezeknél állítólag. Ráadásul a zöld az azt hiszem 100% arabika. -
fragola.6035
aktív tag
Az Ulka szabályozás már majdnem kész. Még kellene egy fél nap, hogy szétkapjam a saját Brasiliámat, mert nem mindig azt akarja, amit én, eléggé önálló életet él a fej hőmérséklet.
De az ulka szabályozás működik rajta. A flow rate-et szabályozza, ezáltal a nyomást is.
Olasszal még mindig nem próbáltam, de újhullámos filterrel szerintem már egészen jó.https://caffe35.webnode.hu/
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #51306 üzenetére
Ez nem tudja szétvágni az ulkát? hogy tudsz beállítani egy profilt, mármint valami toló, vagy tekerő potmétert tudok elképzelni, egy visszajelző manométerrel.
amúgy romét tavaly nyáron ittam utoljára, Toobee javaslatára pin uppal keverve 1:1-ben
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #51308 üzenetére
Ez a retro Brasilia nagyon menőn néz ki a sok visszajelzővel
Még valami fejfűtés kéne aztán akkor a SB meg a mina mehet a levesbe[ Szerkesztve ]
-
-
senior tag
Kapuczíner Malabar még 3 hónaposan is hibátlan!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
watkins
újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy Krups 8108 kávéfőző javításában! A probléma,hogy túl sokat darál!
Szeretném a darálás mennyiségét visszaállítani,úgy tudom,hogy ez beállítással megoldható,csak a folyamatát szeretném megtudni. Segítséget előre is köszönöm! -
weinmaker
őstag
Lehet lesz egy eladó új, eredeti LM 7g-os szűrőkosaram. A Coffehit oldalról lett rendelve. Ha valakit érdekelne privátban jelezze.
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
senior tag
-
HÁZIGAZDA
megjött a szállítmány a rohkaffee-tól, már pörkölöm is a cup of excellence brazilt, első blikkre túl forró volt neki a gép, mert egy-egy szem csúnyán megégett (miközben átlagban kb. jó a pörkölési fok). most hűl öt percet, aztán kóstoló
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
válasz sz.zs. #51317 üzenetére
Milyen paraméterekkel húztad? A fényképezőgép/mobil rádob a kontrasztra, vagy élőben is ilyen vibráló?
Én most a PY Arichát nem tudom letenni, próbálgatom sokféle beállítással. Legutóbb 19g kávé -> 21g ital sikerült 40s alatt 98 °C-on, és valami bődületesen jó. Csak azért próbálok 1:1.5 arány felé mozdulni, mert tudom hogy extrém az 1:1, de nekem mégis így adja amit keresek. Na majd a Gaggia napon kivesézzük.
-
weinmaker
őstag
LM szűrő elkelt.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
senior tag
válasz Peti...(16v) #51318 üzenetére
Nagyon elájulva én sem vagyok, átlagos csokis-magvas... venni nem vettem volna ennyiért, kaptam karácsonyra.
Bazsee71 PID 86 fok, 18g > 30g 60 (!) mp
Kicsit sztem rádob a fényképező..
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
válasz Peti...(16v) #51325 üzenetére
Nálam meg ez finomabb lett mint a 30 mp -es
A darálón csak egy fokozatot állítottam, lehet nagyon megtömörítettem, ezért lett ilyen hosszú?!Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
senior tag
válasz Peti...(16v) #51327 üzenetére
Most csapoltam megint egyet, ugyanúgy 1 perc lett, de 92 fokon. Na ez az igazi!
Az, hogy bubis a crema, az mitől van? Egyáltalán az baj?Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Sinisi
senior tag
válasz gpbenedek #51331 üzenetére
És a pokol ördögi tüze fűti a kazánját!
sz.zs.: Nekem az az infóm van erről a fagyasztásos történetről, hogy ahogy megfagynak a babok az öregedési folyamat gyakorlatilak megáll (illetve nagyon de nagyon lelassul). Ez egybevág a nálad is tapasztalt jelenségnél. Én is többszört találkoztam már ilyennel és ahogy hagytam egy pár napot normál (hűtő) hőmérsékleten a babokat pihenni, megszűntek ezek a fajta buborékok.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz sz.zs. #51328 üzenetére
Mint látvány tetszik. Mint kávé? Már nem vagyok annyira biztos. Ittam pár finomat anit így el kellett húzni, de mindig találtam jobb beállítást normál lefolyással. De elsősorban élvezeti cikk ez is, nehogy már mi mondjuk meg, hogy szeresd Kinagyítva a képet, olyan mint egy tojásrántotta
Fagyasztás: ha fagyszt az emberfia akkor csakis adagonként érdemes, és bontás után azonnal daráld.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
gubabela
senior tag
Nekem is egyben van a fagyasztóban, mert nincs sok hely. Én azt csinálom, hogy ha felbontok egy zacsit, akkor azt beleöntöm (fagyottan) egy befőttes üvegbe és abból veszem ki azt a mennyiséget, ami éppen kell. Igy amíg kimérem nincs ideje kiolvadni. Már kb 2 hónapja így csinálom és semmi baja a kávénak. Teljesen olyan, mintha most bontottam volna.
-
Sinisi
senior tag
válasz gubabela #51337 üzenetére
+1 a metódusra, annyi pici különbséggel, hogy nálam eleve nagyobb dunsztosüvegbe van (jó nagyban ). Odamasírozok a szűrőmmel és a kis mérlegemmel + a hosszúnyelű mérőkanalammal a fagyóhoz, és ott villámgyorsan kiszedem a kívánt mennyiséget (ráhagyva legalább + 2g.-ot), a többi pedig vissza a fagyóba.
-
bandras83
csendes tag
Sziasztok!
Szombathelyen, vagy a közelben hol, vagy kitől tudok venni viszonylag friss, vagy esetleg helyben pörkölt kávét? Semiramist leszámítva. -
bajnokpityu
félisten
tehát megérte? a pörkölőmesterek onnan vásárolnak?
engem a KV vakteszt egy fontos dologról győzött meg, (még mindig nem tudom mit ittam).
a szememben első helyezett szintjét 2-3 alkalommal már sikerült itthon is előállítani, (vagy 100pörkölésből). a legrosszabbaknál meg mindig jobbat sikerül.a múltkor azt mondtad, h gyenge-közepes az itthon kapható zöld, szóval örülnék, ha a mostani top szintet tudnám inni minden nap, annyira beválna az új forrásod.
Fragola jóvoltából gazdagabb lettem néhány autóvásárlási tanáccsal, egy maroktamperrel, meg egy rendberakott majorral. Az elsőt ne firtassuk, a tamper szuper, a majorra meg nem ismerek rá. Még nem kósoltam, de bizalomgerjesztő az őrlemény.
Ami tesztkofét félre tettem, mert azt reméltem, hogy majorral értékelhetőbb eredményt kapok, holnap kipróbálom.
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #51345 üzenetére
egyet pöriztem az első brazilból, el is kalibráltam, szóval nem tudok még infóval szolgálni. írok majd, ahogy haladok előre a mintákkal. sajnos a szállítás rohadt drága a németektől, 28 kilóra 50 euro
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Bazsee71
őstag
válasz bajnokpityu #51345 üzenetére
Én csak az árak alapján tippelek, hogy a pörkölőmesterek nem onnan vásárolnak. Illetve úgy talán, ha közepes tételre már jelentős kedvezményt adnak.
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #51348 üzenetére
a pörkölőmesterek zsákokban veszik a cuccot, sokszor direkt dealben a termelővel és/vagy nagykerrel stb. biztos nem itt vásárolnak. meglátjuk, hogy a kávék hogy válnak be, reményeim szerint azért határozottan jobb minőség lesz, mint az eddig próbált brandós és bourbon cafés zsugák.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)