-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz Xabi78 #51198 üzenetére
Major van, nem full extra, de nem rögösít. Csak azt nem értem, hogy mi adja a Reneka és a VST közötti különbséget ilyen szempontból, utóbbinál örültem, hogy elhagyhattam. Na sebaj, ráfordulok most még egyszer, ezen ne múljon.
Parci: jól tudom, hogy a La Cimbali Junior HX-es?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Meg tudja nekem mondani valaki, hogy a Graef 250 g-os és 350 g-os babtartályai között van magasságbeli különbség? Ha igen, mennyi?
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
vTamas35
csendes tag
válasz sz.zs. #51200 üzenetére
Ha van rá mód, akkor csinálj egy videót, hogy lássuk mi a hiba. Youtube-on meg találsz sok videót, ahol elmagyarázzák. Pl.: [link] , vagy a gyakori hibákat [link]
Single boiler gépeknél talán még egyszerűbb is lehet, mert több időd van játszani, de ebben nem adnék tanácsot.
SzuMe: próbáld ki úgy, ahogy majdnem neked írtam reggel Egyszerűbb ha leteszed a kiöntőt a csepptálcára és elmeríted a gőzcső fejét. Mikor megnyitod a gőzt elég hangos lesz, szép lassan elkezded felemelni a csövet, amíg el nem halkul és elkezd "sziszegni", ekkor adod hozzá a levegőt. Ezt óvatosan kell csinálnod, mert ha fentebb húzod a kelleténél, akkor kapsz egy csomó nagy buborékot, vagy ha túl lassan csinálod, akkor megmelegszik a tej mielőtt hozzákevernéd a levegőt és nem lesz belőle hab. Ahogy jön fel a hab, úgy kövesd a gőzcsővel, hogy mindíg ugyanannyira merüljön el a tejben. Egyszóval tök egyszerű Neked is ajánlom a videókat, van millió. A hangra figyelj és azt a pozíciót igyekezz reprodukálni. Csinálj te is videót és elemezzük.
Vagy tartsunk egy kezdő latte art tanfolyamot a macskakőben
O1G
-
vicces
addikt
-
bajnokpityu
félisten
válasz fragola.6035 #51211 üzenetére
Az hagyján, de első nagygép design, amit elviselne párom.
Hú de várom majort, meg a tampert.eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
mdav88
senior tag
válasz fragola.6035 #51211 üzenetére
Utanaolvasva ezt talaltam rola. Nem vitazom, sosem hasznaltam, sosem bontottam. A szandek pedig segito volt.
-
kaligula
tag
válasz Peti...(16v) #51216 üzenetére
Ez bizony nagy kár, remélem betérsz még. Épp a következő kávékat rendelem PYtől, erősítjük az SOvonalat... Szombaton 9 30kor nyitok.
rovidkv.reblog.hu
-
Bazsee71
őstag
válasz kaligula #51221 üzenetére
Akkor kezd egyre izgalmasabb lenni a kínálat.
Nálunk Yirga hétvége van, szerintem mindkettő fantasztikus, rövid pályafutásom legjobb itthoni kávéi. Most éppen az Aricha volt csapon (GC full, Reneka kosár, nyitott kar, 18g->30g, 35s, 98 °C). Valószínűleg 96 °C-on lesz az igazi, de ha itt Kaposváron bárhol ilyet adnának, már egy szavam nem lenne.
-
kaligula
tag
-
vnorbi1987
csendes tag
Sziasztok
Szeretnék egy kicsit belemászni ebbe a káve témába és érdeklődnék hogy ez a gép megfelelő e egy teljesen kezdőnek?
Persze egy Hario kézi darálót is szeretnék hozzá vásárolni.
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
bl4ze
veterán
-
adp
őstag
válasz vnorbi1987 #51224 üzenetére
Es ne hario kezit vegyel hanem egy graef cm 702-t
-
HÁZIGAZDA
válasz vnorbi1987 #51227 üzenetére
sajnos annál a darálónál nincs olcsóbb, ami ér is valamit. megveheted az olcsóbbat, mondván, hogy ott a topikban biztos teljesen sznob/őrült már mindenki, de akkor fogsz többet költeni, ugyanis hosszas szívás után (ami sok vacak kávét jelent, ami szintén nem olcsó) végül ugyanúgy megveszed a graefot.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
SzuMe
tag
A hx gépek mekkora bojlernyomással szoktak működni?
-
Bazsee71
őstag
válasz #13880064 #51234 üzenetére
Skertonhoz is van tuning, amivel alulról is megvezeti a tengelyt, illetve elég hozzá egy csavaranya, és hajtható motoros csavarbehajtóval, de ezek még akkor sem tudnak espresso minőségű őrleményt. Sajnos a CM702-es alatt nincs alternatíva. Kéziben a Lido, ami vállalható, de az meg közel duplája a Graefnek.
-
soldier2
őstag
Engem nagyon érdekelt volna, mert tervezek venni egyet, de nem tudok ott lenni. Leírhatnád a tapasztalataid, mint egyetlen Kinu tulaj az országban
SzuMe: nálam a Cremina bojlere is 120C-os. Bár más a rendszer, nyomást meg én sem mérek, de van rá táblázat, hogy milyen nyomáshoz milyen hőmérsékletű víz tartozik.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
0502
csendes tag
válasz soldier2 #51239 üzenetére
Abszolút használható, nagyon bejött, megérte. Először is masszív, 1 kg üresen. A csapágyazás és a késvezetés precíz és halk. Csak a kávészemek küzdelmét hallod, mást nem. Tud púder finomságot, a 9 BAR-ra állított GC-t néhányszor meg is megkínoztam, amíg a joker állást kerestem. A beállítás fixálható, nem is megy arrébb.
Egyetlen negatívuma, hogy az őrleménytartó nem menetes, hanem bepattintós, egy gumigyűrű tartja a helyén. Így kicsit zizeg a tartály darálás közben,de ha ráfogsz, akkor csöndben marad. A gumigyűrűből alapból adtak hozzá 2 tartalékot, ez talán az egyetlen időszakosan cserélendő eleme.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Merida összteleszkópos kerékpár
- Tissot Prx Férfi Karóra eladó! Ingyen posta!
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care
- Eladó 0km-es új elektromos roller (iScooter i9)
- Garmin Edge Explore 2 Kerékpár Computer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia, Házhozszállítás