Új hozzászólás Aktív témák

  • Elekellek

    csendes tag

    válasz bajnokpityu #53610 üzenetére

    Sziasztok!

    Vettem egy tizenéves kiscsillag-szerűséget (egybojleres Vibiemme Domobar Piccolo). Rettenetes kávékat készítettem vele, úgyhogy meg is PID-eltem hamar. Két hete van benne a PID, próbálgatom, de továbbra sem oké valami. A Rancilio Rocky egyértelműen kevés hozzá (elfogytak a fokozatok), így múlt héten megvettem prandris Fiorenzato darálóját, amit fragola normálisan megcsinált.

    El-á-bé-teszteltem majd egy kiló P&Y kávét, de a GC-ből még mindig jobb kávékat húzok (réz vízterítő, IMS felsőszűrő, Pt100, Omron PID). Azt reméltem, hogy akkora lesz a különbség, annyival több íz jelenik meg, mondjuk mint amikor T&P-ben iszom kávét... Úgy értem, a VBM javára : )

    Nemcsak az a baj, hogy 19 grammből a két kávé vékonyka, nincs teste, de a crema sem szép, tigris sehol, ízre pedig valahogy nagyon egyszerű. A lefolyás sem szép, elég hamar ideges lesz.

    16 grammos Renekával már versenyben van a Gaggiával, de nem jobb, csak más karakterű az ital. Ezt naked karral csinálom, itt teljesen rendben van a lefolyás.

    Nyomást 10-ről visszavettem 9 barra, ellenőriztem egy karra szerelt nyomásmérővel is. Megjött a K-szenzoros kínai kütyü is, azzal mérve a kilépő vízhőfok hasonlóan 80°C alatti, mint a GC-n. A szűrőket minden karban tudom használni, keresztapper-féle kütyüm is van, azonos a kávé, a Norda, így elég hasonlóak a feltételek.

    A kérdésem pedig az lenne, hogy vajon technikai a probléma (ez esetben merre keresgéljek?), béna vagyok, és gyakorolni kell (de mit?), vagy egyszerűen meg kéne szokni az új ízt?

    Semmiképp nem az az élményem mint bajnokpityunak, miszerint már elsőre is érezni, hogy feljebb léptünk, sokkal finomabb a kávé.

Új hozzászólás Aktív témák