Új hozzászólás Aktív témák

  • Bazsee71

    őstag

    válasz Parci #56229 üzenetére

    A Mythos is elég csendes, de az Atom a "nem hiszem el ha nem hallom" kategória. Na meg pici, praktikus, ennyi.

    A verseny több szempontból is tanulságos volt. El kellett jönnöm, az eredményhirdetést már nem vártam meg, de biztos megkérdeztem volna valamelyik bírót, hogy mit értékelnek egy kávén. Kóstoltam az összeset, én csak arra hagyatkoztam, az alapanyagot sem tudtam figyelmen kívül hagyni. Mivel nem értek hozzá, így nem nagyon cincálnám a témát, csak a számomra legjobb élményeket osztanám meg.

    Nekem torony magasan a fellépési sorrend szerinti utolsó versenyző vitte a prímet, OneCup címkés zacskóból dolgozott, etióp Nefas kávéból.
    Ami még bejött, az az első hölgy kávéja (sajnos nem emlékszem a nevére), Bagira kávéval dolgozott, a kávékülönlegesség is egy igazán érdekes pisztáciás-céklás ital volt. Illetve Tóth Márk, természetesen Lucky Cap kávéból készített itala is tetszett (panamai mosott/száraz blend), abban nekem a citrus volt kicsit sok, és egy kis testet még hiányoltam.
    A kiskőrösi versenyző, Nagy Judit egy salvadori kávéból dolgozott, ott a meglepően egyértelmű mogyorós utóíz érdekes volt számomra.
    Még szerencse, hogy nem tippeltem meg előre a sorrendet, csúfosat buktam volna. :)

    A helyszínen kóstolható filterek Catler őrlővel és V60-nal készültek. Elégedetlenkedtem a Majorral, de itt szembesültem vele, hogy azért ezt a szintet hozza, sőt...vagy a Kalita jobb ennyivel.

    Remélem senki nem veszi nagyképűségnek, de tényleg igaz, hogy egy GC-nél elég nehéz árában jobb gépet ajánlani otthonra. Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy versenyen mekkora teher van egy baristán, illetve a körülmények sem optimálisak, így nem ilyen téren kívánok párhuzamot vonni, csak bátorkodom leírni, hogy Mina+Mythos ide vagy oda, egyszerűbb gépparkkal is fantasztikus kávékat lehet húzni otthon.

    Többet pedig a szakértelem és tapasztalat hiányában nem írnék. :U

Új hozzászólás Aktív témák