-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mester6
tag
válasz soldier2 #55549 üzenetére
Apa és fia mielőtt megalapították a Dalla Corte-t, a Spaziale-nál dolgoztak és ott köztudott hogy az 53mm-es méretet használtál, illetve ma is használják. Így az feltehetőleg érdemesnek tartották az átvételre az 58mm-esnél kisebb méretet.
[Dalla Corte history][ Szerkesztve ]
-
-
meander
tag
válasz soldier2 #55546 üzenetére
jelen...
a Mina egyébként nagyjából azt az agygörcsöt oldja fel, ami minden home barista fejében van. "...már mégis miért ne lehetne egy otthoni gépem, amiben benne van az összes tuning, amiről valaha hallottam". És lehet, csak a malac perselyt kell feltörni.
Ezzel együtt a mini egyik lényeges koncepciója, hogy tökéletesen ugyanaz a bojler, mint az EVO-ban és a minaéhoz is nagyon hasonló (kb ugyanaz, de az egy kicsit még nehezebb). A kosár méretről és a technológia evolúcióban betöltött szerepéről lehetne egyébként rengeteget beszélni/vitázni, de kb a fenti gondolat a lényeg. Legalábbis szerintem -
-
HÁZIGAZDA
legalább 3 hete pihen a saját honduras pörim, mert megjöttek közben a casmo kávék, márpedig azok értelemszerűen elsőbbséget élveznek. mivel a danny morenóból egyelőre képtelen voltam finomat húzni, elővettem a sajátom (az sem volt túl élvezetes frissen)...
...gyerekek, ez zenél!
(nem tanmese, nincs tanulság, csak érdekesség. hagyom egy hetet aludni dannyboy-t is, hátha)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #55559 üzenetére
a fejburkolat nem tetszik csak, a formája amúgy nagyon. és a fejburkolatért azért kár, mert lehetne oda egy állati dögös valamit is tenni. hogy mást ne mondjak, egy sima henger is jóval előremutatóbb lenne, mint ez az alien-fej
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Toobee
veterán
Nálam csak pihen a pult alatt a Super Jolly, vigye el valaki. Nem akarom sokáig árulgatni, úgyhogy ha valaki innen, a PH-ról keres meg viheti 80.000 Ft-ért. Második tulaj, gyári tálca, babtartály, fasza kések, minden jóság Budapesten belül ebbe a 80-ba az is belefér, hogy házhoz vigyem.
Parci: kis Robur tapasztalatot nyomassál már nekünk. Már több hete megvan a Major, feljebb kéne lépni
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz mdav88 #55563 üzenetére
ez nem ilyen fekete-fehér szabály, van kávé, ami jobb lesz 3-4 hét után (ez a ritkább), más meg totál meghal (ez a jellemzőbb világos pöriknél). a casmo április 21-én volt pörkölve, szóval már most sem fiatal. de épp azért kóstolom folyamatosan, hogy lássam, hogy hogyan változik.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mdav88
senior tag
válasz fragola.6035 #55566 üzenetére
CM nem volt még nálam arról nem tudok nyilatkozni.
PY fogy általában, korábban 1-2hét pihentetés után éreztem jónak, újabban kicsit többet kéne vele várni érzésem szerint, de valahogy mindig hamarabb elfogy -
paljoc
tag
válasz fragola.6035 #55566 üzenetére
Most "aszalok" egy sidamo aroresa-t, novemberi pöri, bontatlan csomagban, fel evesen tervezem kinyitni, tehat mostansag, kivancsi leszek milyen, illata még nagyon jo ha megnyomkodom a zacsit.
-
HÁZIGAZDA
válasz Toobee #55564 üzenetére
amikor valaki elhalkul és nem ír többet a cuccairól, akkor lehet tudni, hogy működik, nincs kérdés. a dc és a robur is ilyen. kezdetben idiótán nagynak tartottam, de már egy hét után is azt mondta még nóra is, hogy babtartály nélkül már nem is zavaró (nálunk nincs fölötte szekrény).
nulla rög, az csak akkor lesz, amikor az őrleményt rendezgeted a szűrőben. viszont sztatikusan nagyon tölti, muszáj nedvesíteni darálás előtt. igazából ez az egy "hibája" van.
rohadt drága volt, de mivel vince unokájának is jó lesz még, ezért nem érdekel, lenyeltem a keserű pirulát. piszkosul megszerettem, atom boldog vagyok, hogy elektromos-karbaőrlős (utálom a dózert sajnos).
it just works
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #55560 üzenetére
Én két nap elvonón vagyok (inkább nem iszok, mint a Tchibo automatást igyam), de holnap reggel irány a The new black coffee [link] - az alapján amit a legutóbbi darálóban hallottam róla kíváncsivá tett, és kiváló lehetőség, hogy egy koffein elvonót koffeinmérgezéssel szakítsak meg
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
zscz
tag
válasz fragola.6035 #55566 üzenetére
Múltkor (kb fél éve) összefutottam egy kávékorzós arccal.
Beszélgettünk a világosabb pörkölésekről, W&B-ről.
Ott került szóba, hogy lassan már vannak olyan kávék, amiknek kb 3-4 nap azaz időszak, amikor jók. Ezt már azért túlzásnak tartom.
3-4 hetet is, valahol a kettő között van az igazság, olyan pöri után 6-10 nap között van szerintem a legtöbbnél a csúcs. Utána jön a lejtmenet, bár nyomás alatt tovább is bírják. -
SzuMe
tag
Ha valaki elviszi ezt a masinát, odaadom 30ezerért. Új projekt most nagyon viszi a pénzt
-
vikla007
aktív tag
Erről vélemény, tapasztalat?
-
-
Petyuska111
tag
Sziasztok, én ideológiailag nem vagyok elég képzett ezen a területen, de azért szeretném, ha válaszolnátok. A legjobb kávékat Olaszo.-ban ittam (Autogrill), ill. Horváto.-ban. Magyarországon a nekem legjobban ízlő kávét a Marché-ban (Mol), ahol Dallmayr kávéból főzik. Standard minőség, akárhányszor megyek, ugyanolyan jó, számomra teljesen egyenértékű az Olaszo.-ban fogyasztott kávékkal. Ugyanakkor a hozzáértők a Marché-ban árult kávéról (bár elismerik, hogy rendes, komoly géppel főzik) csak rosszat írnak, pl. itt. Ha valaki közületek kóstolta a Marché-s kávét, írja már meg legyen szíves, hogy mi a baj vele, az íz vonatkozásában? Miért is nem jó ez, egy szerintetek jó kávénak mennyivel másabb az íze? (Tudom, hogy elsősorban olyan dolgokat fogtok írni, hogy nem úgy darálták, túl gyorsan jött le a kávé, a Dallmayr sz.r, stb., de kérem hogy emellett az ízéről is írjatok valamit, ez számomra megfoghatóbb és végül is ez a lényeg.) Köszi.
-
soldier2
őstag
válasz Petyuska111 #55585 üzenetére
Az a jó kávé (espresso) ami neked ízlik, bár azért ha keserű, savanyú, híg testetlen az jó nem lehet. A legtöbb helyen szinte az összes hiba előjön, a rosszul beállított gépparknak köszönhetően. Talán a legyegyszerűbb, ha kipróbálsz párat ami tuti jó. A világosabbra pörkölt kávék nagyon jók tudnak lenni, de nem mindenki szereti azt az ízvilágot. Ha ki szeretnéd próbálni, akkor keress rá a "Budapest újhullámos kávézói"- appra a Google playstoreban (azt hiszem van iPhonera is), vagy csak írd be ide, merre szoktál járni kerül egy jó hely a közelben. Az olaszos, klasszikus vonalra meg majd ajánl valaki más.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
adp
őstag
válasz Petyuska111 #55585 üzenetére
pedig pont ez a lényeg, hogy rosszul van beállítva a gép és az őrlő és ezért lesz szar. Plussz a legtöbb helyen nem friss hanem döglött kávéból akarnak jót készíteni.
Mondjuk amit belinkeltél azok 6 éves dolgok. Szerintem azóta minden változhatott ( amúgy nem szoktam kúton kávézni) Múltkor majdnem ittam, de pont láttam milyen szörnyűség jön ki az amúgy méreg drága automata gépből. Pedig szerintem azokból már igencsak lehetne jó beállítással és egy nem döglött kávéval egy elfogadható italt készíteni.soldier2: Iphone-ra sajna nincs. De én nem is ajánlanám neki ezt, inkább menjen el egy jó klasszik helyre.
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz Petyuska111 #55585 üzenetére
Az a Marché-s kávé ugyanolyan jó volt, mint az Autogrill-es..? Mert ha igen, nincs miről beszélni...
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Petyuska111
tag
válasz ronin s8 #55588 üzenetére
Igen, NEKEM kb. ugyanaz a szint, NEKEM teljesen megfelelő minőség - de mint mondtam én nem vagyok képzett a kávéológiában, csak fogyasztom. Nem egyszer kávéztam ott, elég sokszor, és kifejezetten ízlik. Ugyanakkor Bp-en pl. 10 kávéból 9-et nem találok megfelelőnek, nem az én ízvilágom... De azért kérdezem, hogy valaki ismeri-e közületek, mert tudni szeretném, hogy tényleg jó (abszolút értelemben), vagy csak én érzem annak (és még továbbképzésre szorulok...)??
-
SierraFox
tag
válasz Petyuska111 #55589 üzenetére
A Marchés Dallmayr nálam kétszer is ihatatlan fos volt. Azóta nem próbáltam. De lehet, hogy ahol te iszod ott friss az alapanyag és normálisan készítik el...
-
senior tag
Akinek Lelit Gilda-ja van, volt, lenne pár kérdésem.
A PID 100 fokig állítható max.?
Mérte-e valaki a PID által mutatott érték és a kilépő vízhőfok közti különbséget? Mennyire vannak köszönő viszonyban egymással?Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
mdav88
senior tag
válasz sz.zs. #55591 üzenetére
Nekem volt, szerintem semmi szükség 100 fok fölé állítani. (sosem tettem)
Ráadásul attól függ mekkora offset van neki beállítva(gyárliat azt hiszem 10 fok)
Eltérést nem mértem, de kialakításából adódóan nem llehet túl sok (hiszen a bojler a fejen csücsül),87-94 fok közt használtam. -
zoomon
tag
Az eddigi legfinomabb kolumbiai kávé számomra, narancs, nádcukor ízjegyekkel. Komplex ízvilág:
-
-
adriankoooo
senior tag
A napokban annyit olvastam a tonikos kávéról, hogy muszáj rákérdeznem: kóstoltátok már?
-
kaligula
tag
válasz adriankoooo #55596 üzenetére
én igen! Nagyon nem tudtam elképzeli, nagyon utálom a tonikot. Kenya plusz Kinley került jéggel a pohárba, és azt kell mondanom, meglepően jó lett.konkrétan édeskés, gyümölcsös lett a végeredmény.
rovidkv.reblog.hu
-
beleriand72
tag
válasz adriankoooo #55596 üzenetére
Pécsi Kávé-ban kóstoltuk, meglepően finom. Egy jó marék apró jéggel készült, ami miatt gondolom nyáron nagyobb sikere lesz. Én nagyon szeretem magában is a tonikot, maximálisan bejön.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
vikla007
aktív tag
Nyíregyházán melyik kávézó az ajánlott?
-
senior tag
A Mahlkönig Vario valóban nem ajánlott a kerámia kések miatt?
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó