-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hifis50
csendes tag
válasz lagoon79 #8744 üzenetére
Nem akartam ezen a témán tovább rugózni, de ha már szóba jött, csak annyit a filter fedőről, hogy próbáltam fém szitaszövetet, meg a tegnap fényképen berakott leesztergált szűrőfeneket rárakni, (ez utóbbit szólóban is, filterpapír nélkül), de egyik próba sem volt meggyőző, szerintem inkább rontottak, mint javítottak a dolgon.
Tehát úgy tűnik, csak a papír magában a legjobb, nem is kell jobban bonyolítani.
Nálam 2 kávéfajta után mondom, hogy kontúrosabb tigrismintát hoz a filterpapír, ahogy az alábbi fényképen látható. Hogy ez jó-e vagy nem, nem tudom. Hosszasan kell hasonlítgatni ahhoz, hogy kiderüljön, kell-e ez egyáltalán. -
hifis50
csendes tag
A filmezés miatt jó messzi volt a pohár, de tény, ezt le kell ellenőrizni mikor csinálja, mert szemre nem lehetett látni a félre spricceléseket. De ezért nem rossz néha felvenni a nyitott szűrőtartós csapolásokat, mert csak ott látni, hogy néha olyan permetszerű löketek is vannak, amit a kávé készítése közben észre sem veszek.
-
-
HÁZIGAZDA
-
adpeter
tag
Nos,ezt tőled el is várjuk!
Szépséges. Duplával szoktad használni a pucér kart? Nekem mostanában nem sikerül túl szépre a lefolyás. Expolygonos microperforált szűrő. Már lassan a szitáláson gondolkodom a fogpiszkálós átkeverés sem mindíg tuti."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
Hami33
aktív tag
Rendeltem egy kis csomagot,remélem nem fogok csalódni...
VESCOVI GRANI d' ORO szemes kávé 250g1 Molinari Cinque Stelle szemes kávé 250g
1 Caffé Manaresi Gold Espresso szemes kávé 250g
-
SiD-
tag
ma hajnalban mértem a GS/3 felfűtési idejét: 12 perc alatt fent van a beállított hőmérsékleten mindkét kazán, de még további 8 perc kell, hogy a fej és a kar is rendesen átmelegedjen. ez kategóriájában elég gyorsnak mondható szerintem. a szimpla szűrővel (LM VST) már tudok szépeket húzni, a duplákat nem annyira érzem egyelőre, mert gyakran előfordul, hogy pár mp. után indokolatlanul "begyorsul" a kávé lefolyása.
sajnos nyitott szűrőtartóm még nincs, hogy lássam, mi történik ilyenkor.
vízterítési probléma szerintem nincs, nem lő "féregjáratokat" a kávépogácsába és a szimpla szűrőben sem zilálja szét a pogit, ha csak a közepére töltök 8g-t és kis tömörítővel tömörítek.
a fej víztömegárama is az ideális 60-90ml között van (kereken 80ml), ezzel sem lehet különösebb gond, bár kipróbálnám 60ml közeli értékkel is! -
SiD-
tag
a forgalmazó is tisztában van vele, hogy furán viselkedik némelyik LM modell, de szerintük ez normális, hogy ilyen "érzékenyek" a gépek és azt javasolják az LM felhasználóknak, hogy ne tömegre adagolják a szűrőkosrakat, hanem térfogatra, hogy a kávépogácsa teljesen kitöltse a szűrőkosár és a felsőszűrő közti teret. valószínűleg a gyártó is ezért mellékel 4db szűrőkosarat a géphez: 7g, 14g, 17g és 21g-s szűrő jár a készülékhez.
én viszont úgy gondolom, hogy ez nem jó szemlélet, ne a baristának kelljen alkalmazkodnia a géphez, ha már egy ilyen high-end szerkezetről van szó!
-
paljoc
tag
Valamennyire minden gephez muszaj alkalmazkodni, kerdes annak merteke, ki mit tart elfogadhatonak. Nyilvan minel dragabb valami, annal idegesitobbek az ilyen "haklik", ez igaz. De ha a ceg azt mondja toltsd tele es ugy perfekt a masina, akkor annyi. Ha tovabbi buveszkedest kivan es esetlegesen kielegito csak az eredmeny, a geppel valo teljes osszeszokas utan is, akkor viszont tenyleg soval kell behinteni a letarolt LM gyar helyet! Remelem azert ekkora baj nincs!:-)
-
hifis50
csendes tag
Engem azért zavar, hogy a legkisebb 14g-os szűrőbe is 20 -22g kávét kell rakni, hogy teljesüljön ez a kitöltöm a rést szituáció. Így viszont 50 - 60ml (vagy még több) kávét kell ereszteni, ha hígabban jobban ízlik. Ennyi a hab miatt be se fér a presszós csészébe, tehát capuccinós csésze kell, ami nekem nem igazán nyerő.
Szóval jó lenne szabadon variálni a súllyal.[ Szerkesztve ]
-
SiD-
tag
az én GS/3 MP gépem nem tud nyomásprofilozni. a manual paddle kb azt tudja, mint a régi Faemák mechanikus fejszelepe.
R58 még nem járt nálam, így nem tudom őket összehasonlítani.
az LM előnye a kazánnal egy vízteret képező, vízzel feltöltött főzőfej (saturated grouphed), mely fejet így a rendszer folyamatosan a kávéfőzésre használt víz hőmérsékletén tart. -
SiD-
tag
otthoni használatra szerintem nem éri meg a felárat.
én befektetésként tekintek erre a gépre, mert a Casino Moccával fogjuk cipelni rendezvényekre + a specialty kávés helyeken többé-kevésbé kezd szabvány lenni itthon is a La Marzocco és szeretnék képbe lenni azokkal a körülményekkel, amikkel a baristák találkoznak a pult mögött, amikor a kávénkkal dolgoznak.a WAMP-on a Fekete kávézóval egy standon tolta a Casino Mocca. mi filterkávét, ők eszpresszó alapú italokat kínáltak és GS/3-mal nyomták le a rendezvényt. a gép végig bírta gőzzel és stabil vízhőmérséklettel is, tehát alkalmas egy ilyen hakni lebonyolítására.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Microsoft Excel topic
- Fujifilm X
- Renault, Dacia topik
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- További aktív témák...