-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
Igen New Baby Class.
AZ van az expolygonban?
Te raktál már be ilyen vékony szilikon o gyűrűt? Csak rendelek majd egy rendes vastagot szerintem. Ennyiszer szétszedni szegény makinát. A nejem meg is jegyezte, hogy nagyon kényes egy kávéfőződ van...
( Írtam egy mailt délután. ) -
SiD-
tag
-
jolti
senior tag
-
And06
aktív tag
ma reggel sikerült elkapni az indian chocot! rég ittam ilyen jó csokis blendet
-
bl4ze
veterán
Én ma az új receptes CM-et kóstoltam: első durván befulladt, egy Pacific kávé őrlésével próbáltam: 1 csepp szenvedett ki 20mp alatt
A második már nagyon jó lett: kellemes, amilyen volt. Én elsőre nem éreztem diffit a régi CM-hez, de még csak 1 próbán vagyok túl
.:. bl4ze .:.
-
ronin s8
senior tag
Ma reggel kb. 10 nap után megint bekapcsoltam a Giotto-t. Egy óra után a fejhőmérő 97,3 fokot mutatott, zuhannyal 99,6-ig tudtam felvinni. Ott csapoltam egy P&Y csokisat, ami szintén 10 napja volt a babtartályban.
Egész jól viselkedett a kávé. Finom café créme-et ittam reggelire."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
bbuffy
senior tag
Kell oda biza. Különben nem lesz akkora tere a zenének és nem lesz pozicionált annyira.
Jaaa nem az egy másik hobbi Vagy mégsem?Nem bírom megemészteni hogy félmilliós millióplusszos gépeket pimpelni kell hogy jó kávét adjon. Van pár Siltech tápom ha gondolja vki odaadom bekötni hátha jobb lesz a lefolyás.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁBocs de nem bírtam visszafogni magam ezügyben.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
HÁZIGAZDA
mindig jól eső érzés, amikor valaki, akinek épp működik valamilyen eszköze, mindenki mást komplett idiótának néz, amiért szenved egy-egy problémával. eddigi tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy a csatornásítás szinte a legfőbb bajok forrása a kávégépeknél, szar kioldódás mellett egyszerűen nem lesz jó a kávé, vagy max. véletlenül. egy csapolás alatt akár 4-5 fokot is eső strega is jó végeredményt ad, egy gaggia classic mindig is jó végeredményt adott stb. ezzel szemben bárhány képet tudnék mutatni saját csapolásból, ahol ugyanúgy ott a tűszerű pont a pogácsában, mint SiD-nél.
és ez valós probléma, ellentétben a hifisták által hallani vélt színpadkép hátsó szegletében nem optimálisan megremegő negyedik csellóhúrral.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
lagoon79
tag
Kicsereltem a fuvokat, expoban termeszetesen szart adtak, sztem kb 0,3-as lehet, ezzel produkalt kb 30 ml-t 10 mp alatt. Szerencsere talaltam a cuccaim kozott ket db 0,5-ost igy most 65 ml korul van. Kivancsi leszek milyen lesz elesben kaveval. Koszi Sid a tippet/tanacsot!!
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
Szerintem érted Te mi a probléma ebben az esetben: minket azért érint érzékenyen, mert a kávétopikokon elfogadott trendek szerint minél drágább géppel ügyködik valaki, annál stabilabb végeredményt vízionál a kávéológia. Ezt lehet tagadni, cikizni, vagy akár az ellenkezőjét állítani, de végső soron a többség által elfogadott axiómát cáfolja, és egy ilyen jelenség alapjaiban okoz kellemetlen érzést a home baristáknak.
Egyszerűen belerondít a világképünkbe ez az aprócskának tűnő hiba.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
weinmaker
őstag
Haha, úgy látom a mikulás nem csak nekem küldött csomagot.
Egy az egyben ugyanígy jártam reggel, még bosszankodtam is miatta. Úgy befulladt, mint a dög. Másodjára már jó, lett, de 3. alkalommal sikerült nagyon jót húzni belőle. A régi nem emlékszem, de ez az új azt hozza mint a neve, full csoki. Reggeli kapuban is szépen muzsikált, így a holland perkelőmester beírhat magának egy gyógypirospontot. Ja és maxi THX a kóstolóért.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
SiD-
tag
az a helyzet, hogy most én is szarul érzem magam, mert a Madal-ban sokszor voltak fura dolgok a kávéinkkal (jellemzően híguló, gyorsuló lefolyás) és a kávégépre csak utolsó helyen gyanakodtam.
most meg én is ezt kapom itthon telibe!
viszont úgy gondolom, hogy megoldható a probléma, mert nem mindegyik Marzocco-s helyen vannak ilyen tapasztalások (pl. az Embassy-ban minden fasza a géppel).
már csak arra kell rájönnöm, hogy mi a különbség ezen gépek között. -
HÁZIGAZDA
hajrá!
silvanóilag arra tippelek, hogy mocsok idióta megoldás ez a vízterítőbe oldalt (azaz nem középen) belőtt víz. a raciliós ims felsőszűrő nagyon szimpatikus szemre, viszont nem jó erre a gépre. ugyanakkor sima e61 kartömítés kell a silvanóhoz... hogy néz ki az e61 fej vízterítője?
szerk: tök máshogy, ha jól látom
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fragola.6035
aktív tag
Volt nemrég nálam egy ipari Gaggia. A vízterítőjén 2 furat volt. Két darab felsőszűrőt tettem egymás tetejére, a külső peremes volt, így a két felsőszűrő között 3 mm vízréteg volt. Jó lett
Aztán fúrtam a vízterítőre még 4 furatot és minden megoldódott.
Szerintem ez lenne az ideális vízterítő:Minél szűkebb szövésű felsőszűrő lenne ideális, a 35 mikronos IMS jó lehet.
https://caffe35.webnode.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #8879 üzenetére
a vízterítőm ilyen, 6 lyukú. az egyik egy eredeti faema family, a másik a gyárija, mindkettő jó méret (a gyári kicsit magasabb). dupla felsőszűrővel én is próbáltam már, nem volt elég jó, viszont nem is ilyen módon voltak, mint ahogy írod, hanem a gyári, szar, vékony lemezke és egy sima expolygonos ipari felsőszűrő.
szerencsére kipróbáltam most a közös rendelésből az ims 35 mikronos rancilio peremes felsőszűrőt, és végülis rámegy, úgyhogy most adtál egy tippet, belülre megy az ipari, kívülre meg egy rancilio. ez utóbbiba gondolom behajtható a faema-féle csavar, csak behajlik a lemez, ugye? (a ranciliónál sík a felsőszűrő és kiáll a csavar, a faemánál süllyesztett)
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
A hiányzó fejlesztések pótlásával mindenképp!
(Nem tudom, csak nekem csípi a szemem ez a LM mizéria...? Vagy ez teljesen normális, és elfogadott gyakorlat, hogy a műszaki fejlesztés helyett a reklámra költi el a keretet egy cég?? )[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
fragola.6035
aktív tag
válasz fragola.6035 #8879 üzenetére
Még esetleg daráló probléma is lehet. vagy 8-10 Mazzer SJ volt már nálam, de eddig mindegyik ütött. Elég rendesen. Főleg a felső késtartó öntvény. Megforgatva esztergagépbe gyalázatos látvány.
Hát akkor milyen lehet egy háztáji 30ezres síkító, aminek a kétharmada áfa és kereskedelmi árrés.https://caffe35.webnode.hu/
-
paljoc
tag
válasz fragola.6035 #8879 üzenetére
Nekem az Ascaso-n gyarilag ilyen sok furat volt es a pogacsaba egyenkent mintha lyukakat furt volna. Egy uj felsoszuro sokat javitott a probleman.
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #8881 üzenetére
azt azért tegyük hozzá, hogy mezei userként én csak annyit tapasztaltam, hogy az általam is többé-kevésbé ismert casino mocca kávék például szuper élményt adtak az lm gépes profi kávézókban, itthon meg nem. szóval lehet, hogy trükközni kell vele, de az biztos, hogy ott rendszeresen nagy tisztelettel ittam a zseniális kávét, ergo valamit csak ér az a sok vas
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
ugyanez van nálam, látszik sokszor a 6 kis lyuk
lali: mazzer mini-e van nálam, ami végülis egy régi jolly-nak felel meg (64 mm-es tárcsák, hasonló motor stb.). nagyon szeretem a darálót, ez marad örökre, de valószínűleg megérné felszabályozni egyszer, ha csak a felső késtartó csavart nézem pörgés közben, nem úgy tűnik, mint ami csak a tengelye körül forog, kis karikát ír le... (de lehet, hogy ez már tényleg hifizés és színpadkép, én már semmit se tudok)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #8887 üzenetére
igen, ez az e61-es gépek - a szememben - legnagyobb előnye. kérdés, hogy a jó vízterítéshez kell-e az 1,5-2,0 literes hx és a 4,5 kilós fej, avagy megoldható kisebb géppel is. attól ugyanis nem félek, hogy a silvano nem elég jó hőstabilitásban (hiszen még 3 fokot emelkedve is lehet csapolni vele ), azt viszont látom, hogy csatornásít. és a végeredmény az, amit SiD is ír: a nehezen induló, lassú lefolyás is sokszor hamar vizes, lezubogó lesz (mint a döglött kávéknál, csak jóval gyakrabban).
Toobee: hát, lehet.. de amint megbékélünk az eszközökkel, nem variálok többet, most már tényleg csak annyit akarok, hogy kimaxoljam a silvanót, mellétegyem a bfc-t, aztán valamelyik itt marad.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
bbuffy
senior tag
Nem jó eső érzés. Sőt. Bosszantó hogy csilliós gépekhez ez kell.
Amúgy a hifiben is csak addig kütyüzöl amig rá nem unsz. Utána csak hallgatod a zenét.Nincs komplettidiotázás részemről.
Ronin jól látta mit akarok kihozni a kirohanásomból.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
ronin s8
senior tag
A vége úgyis ugyanaz, mint a hifiben: a 99,999999%-os réz nanométerek baxtatása után valaki újítólag elhív egy koncertre, és rájössz, hogy a büdös életbe nem kapsz egy géptől olyan élményt! Onnantól a Szokol rádió is elég lesz!
Van akinek elég egy Pavoni, vagy egy régi Quick Mill, vagy egy Szarvasi kotyogó, és boldog vele! Mi meg szétkaparjuk az arcunkat itt amiért nem jó a vízterítő.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
HÁZIGAZDA
én egy dolgot szeretnék: finom kávét, akár paljoctól rendelek, akár SiD-éktől. onnantól állatira nem érdekel. a pavoni tök jó, de csak olaszos kávékhoz. a pumpás vonalnál még nincs meg a megoldás, érzékenyebb pörikből citromlevet csinál.
a hifi kört pillanatok alatt lefutottam, nem is érdekel már semmilyen szinten, működik, szépen szól, használom.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
hifis50
csendes tag
A meglévő vas kivágóm gyakorlatilag használhatatlan, edzés nélkül nem megy. Továbbá nekem szerencsés szituáció, hogy SID kénytelen utánajárni, mi a megoldás a nem telepakolt LM szűrő ügyben. Ezt, remélem nem gond, megvárom, mert akkor lehet, hogy ez a filterezés is okafogyottá válik. Szóval bizonytalan a jövő, ezért tényleg azt kérném azoktól, akiket mégis érdekel a dolog, hogy teszteljék folyamatosan. Nem nagy kaland ollóval kivágni akár sok darabot is.
Ez valójában egy kósza próbálkozás, de ha jobban belegondolunk, áramlási, hőtani szmpontból azért lehetnek buktatói. Tehát tényleg csak személyes tapasztalat mutatja meg, megéri-e ezzel bajlódni. -
Keresztapper
senior tag
Urak!
Az Isomac Venusról mi a vélekedés errefelé? Volna lehetőségem egészen jó áron beszerezni egyet, de érdekelne, hogy mit tudtok róla.
Előre is!
http://palscoffeetech.com/
-
Toobee
veterán
P&Y - CM picit olajos lett, de szerencsére nincs benne bántó íz. Extrém alacsony hőfokon csapoltam, 83,4 fokon állt a fejhőmérő. Dió, mandula, kakaó, rum. Király cucc ez is!
https://barbieripnk.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz Keresztapper #8895 üzenetére
szerintem remek gép, szép és jó, ipari belsővel, de pont a most tárgyalt vízterítési problémával abszolút rendelkezik, szóval kell tuningolni, gyárilag nem túl szerencsés gép. (szűkítő kell neki, jobb felsőszűrő és szerintem pid is) tuning után frankó. és mindezt a fórumból tanultakból mondom, nem volt ilyen gépem sosem, ugyanakkor a silvano kialakítása szinte tök ugyanaz (leszámítva a gőz ágat).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.