-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
Na ne ge..zz!!!!!
Ezt nem hiszem el!
És tudja űberelni' saját magát a kollégád!
Miért nem viszel egy fényképet egy tamperről ami tetszik?
Én elvittem két képet, két tamperről, a telefonomon, megadtam a méreteket és lett belőle:
Mondjuk a város legjobb esztergályosánál voltam.
Csak kéne polírozni, de valahogy mindig kimarad...
A kicsit még a delonghihoz csináltattam, anno és annak ott találtuk a méretét, csak 53mm volt fix.... -
RBJ
addikt
Amúgy nem mondtam, hogy csináljon csak annyi volt, hogy kicsi erre megjelent a helyes méretű 2.0 verzióval a kolléga.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
adpeter
tag
válasz -HajTömeg- #8510 üzenetére
Szóval a Guatemala helyett vihetek akkor valami mást.Úgy érzem azzal nem lettetek barátok.
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
zoknee
csendes tag
Én rajzoltam meg, de NC esztergán lett megcsinálva, ajándékba
Hogy jó-e hogy konvex, arról nem tudok nyilatkozni, előtte nem volt semmilyen tamperem. Nekem az nagyon tetszik, hogy passzentos a szűrőkosárba, de hogy nem sík, hanem a közepét kissé jobban tömöríti, azt nem tudom. Volt egy lehetőségem custom tamperre, és akkor ilyet gondoltam, síkat könnyebb akár utólag is szerezni.
De ugye a felsőszűrő sem sík a GC-n, ha jól gondolom.
Egyszer Rocketeer kolléga is kipróbálta, bár egy-két espressot tamperelt csak vele de tetszett neki, ha jól emlékszek -
Peti...(16v)
tag
Kincs a jofogáson, valaki csapjon le rá: La Cimbali Domus Classic
-
adpeter
tag
válasz -HajTömeg- #8514 üzenetére
Kevesebb tejet bele,akkor többet bírsz! Hogy leszek így multimilliomos?
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
HÁZIGAZDA
na, vendingo házipörköldéje sidamo finálé: nagyjából az maradt, mint eddig. picit meg lett égetve, és az ezzel járó füst/kesernye nem tüntethető el teljesen belőle. emellett az alapanyag gyengébb talán, mint pár sidamo, amikkel mostanában találkoztam, mert haloványabbak az ízek, csak emlékeztet azokra, de messze nem olyan mélységű.
következő a "bnáf" fantázianevű kávé, kíváncsi leszek
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
meg is lett az első bnáf húzás. várni kellett bő fél percet az első cseppig , de végülis jó lett. nem ismerem, hogy milyen blend, de az biztos, hogy robusztás, vastag cremában jött le az egész. ízre abszolút klasszikus, csokis-füstös. nem zavaró a robuszta, igazából egész jó kávé az olasz vonal szerelmeseinek. molinari ezüst nálam jóval gyengébben szerepelt anno.
holnap belövöm hozzá rendesen a darálót.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
hát az nagyon komoly volna, úgy jön le itt, mint valami 80% R cucc, nem túlzok
mindenesetre jóval kiegyensúlyozottabb, mint a sidamo. maga a műfaj annyira már nem a kedvencem, de néha kell ez is. finom. lehet, hogy a pavonival is rápróbálok majd.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
Bocskösz a rossz kép miatt, de behalt a fényképezőm.
Ezek az olasz nők tudják, hogy kell felfűteni a kedélyeket. 22-25 perc körüli készenlét után indítottam egy csapolást 0,65-0,78 bar körüli bojlernyomással és 96,5 ℃-ig felugrott a hőmérséklet. Paljoc! A következő vevőnek nyomatékot is adj meg, mert nálam a "nem kell erősen meghúzni" meghúzásom után szépen megmelegítette a hideg kezemet a víz.
https://barbieripnk.hu/
-
paljoc
tag
Ugy ertettem rezet tekersz a rezbe, nem kell megtepni, csak erzessel, de hatarozottan. :-) Azert remelem nem tortent nagy karosodas kéz terén.
En voltam a CasMo filter bemutaton, de tok nathasan, igy meghagyom a velemenyezest tisztabb orru topictarsaknak. Azert: illatban tropusi erett/enyhen erjedo/ gyumik es sutotok nalam. Ez kellemes volt. Izben nalam a szokasos amit filternel erezni szoktam szinte mindig es ami ugyan finom, de az eszpresszozastol meg nem tudott elbillenteni. Kivancsi vagyok en is hogy a meggy, pisztacia, edes-sos kombot a natha mentes kollegak megfogtak-e?!:-)
Egy biztos: a djboriska altal keszitett The Barn fele Geisha filter nalam eddig kibillenthetetlenul tronol az eddig kostolt filter kavek csucsan.[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Dehogy, először azt hittem szarul csináltam valamit és a nyitott karból spriccel rám a kofí, mondom abból nagy bajom nem származhat, biztos kimutatták már angol tudósok, hogy a koffein jó a bőrnek, aztán láttam, hogy csorog a fejről a víz. Adtam neki kulccsal is, aztán meggyógyult. Nagyon nagy királyság a fejhőmérő!!!%/=()10! Viszont elfogyott a vizem, majd holnap reggel elhordom a Sparból az ioncseréltet, aztán nekiugrok valamelyik kávénak. Egyébként mágikus ereje is van, olyan Sidamo-t húztam most, hogy beleremegett a lábam. Eddig az egész zacsit fintorogva ittam, el is könyveltem, hogy kinyírta szegényt a fagyó.
https://barbieripnk.hu/
-
HÁZIGAZDA
vendingo bnáf második húzás: mivel tegnap 30 mp után kezdett el gyöngyözni, ma durvábbra vettem az őrleményt, el is találtam a lefolyást. gyanítottam, hogy a (tegnapihoz képest) sokkal gyorsabbra vett lefolyással együtt a hőfokot csökkenteni kell, hiszen gyors lefolyásnál sokkal hamarabb forrósodik fel a pogácsa. nos, a -2 fok semmire sem volt elég, szétégett a kávé a francba, úgyhogy délután -6 fokkal térek vissza. ha úgy is keserű lesz, akkor meg visszateszem a "soha le sem folyik" hibás üzemmódba, mert úgy finom volt
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
az egyik fele cappuccinóba ment, abba meg "minden jó". az enyém határeset volt, de mindenből csak egy kis mintányim van, szóval nagyon nem tudom kiöntögetni. no meg tanulságos. ha nagyon szar, akkor kóstolás után kiöntöm. ez határeset volt, loptam két kanál tejhabot az asszonytól hozzá és a vége úgy ment le
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
TörökSzabi
csendes tag
Bizony, bizony, tele kell rakni.
Én szimplával nem is játszom. Kisebb (12 grammosnak hívott duplaszűrő), belemegy 17.5-18 gramm kávé. -
vendingo
veterán
Nálam alacsony hővel finom volt csöpögősen illetve normál lefolyással is.
Amit tegnap pörköltem belőle az meg kegyetlen rossz lesz, szerintem a kukában fog landolni, de egy főzésnyi lehetőséget adok neki.
A pincében pörkölök és neon fényben nagyon csalóka a szín, vagy világos lesz, vagy odaégA mexiko altura kicsit sötétebb lett a kelleténél, de a másik kettő amit még nem próbáltál az szerintem nem lett jó, tegnap próbáltam őket
Bőven van még mit tanulnom, nem adom fel, jó móka
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
HÁZIGAZDA
válasz vendingo #8530 üzenetére
ne is, gyakorlat teszi a mestert. a tegnapi bnáf amúgy abszolút jó volt, olasz-iskola, de a robuszta büdössége nélkül, rég ittam ilyen kávét, tulajdonképpen hiányzott is kicsit. a ma reggeli bűn rossz lett, de az egyszerűen megégett.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
vendingo
veterán
Most az a terv, hogy berendelek belőle pár kilót és szinte csak ezt fogom pörkölni amíg tökéletes nem lesz.
Ha jó a főzés, akkor nagyon adja ez a kávé. Mandula, mogyoró, csoki...ezt mind kilehet hozni belőle pörköléssel illetve jó főzéssel. Sikerült belőle húzni egy olyat, hogy azóta is azt emlegetem.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
bl4ze
veterán
.:. bl4ze .:.
-
nagyúr
válasz Peti...(16v) #8515 üzenetére
Elkelt..
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
bl4ze
veterán
-
Toobee
veterán
Szerintem megkeresem Szabit szűkítő ügyben. Ma húztam egy zsiványosat 20 perc után, aztán jött az ötlet, hogy nem kapcsolom ki a gépet, megnézem mi lesz 1 óra után. Picit lejjebb vettem a bojlernyomást (0,55-0,7) és indítottam egy csapolást, megvártam még hőcsúcsra ér a fej, ekkora mutatott 97,2 fokot. Kicsit sokallom Többiek, nálatok hogy megy? Nálam mondjuk áll 83-84 fokon, felteszem a kart csapolok és 90-re felmegy. Ha 88-90 körül bóklászik a fejhőmérő, akkor már 96-97 fokos vizek jönnek csapoláskor.
https://barbieripnk.hu/
-
HÁZIGAZDA
válasz vendingo #8532 üzenetére
na, újabb húzás belőle, most már lementem jól a hőfokkal és picit visszalassítottam, jó is lett. érzésre ezt is túlpörkölted azért, próbáld meg kevésbé megégetni a szemeket. azt viszont elismerem, hogy így elkészítve a végeredmény egy tök jó, full cremabomba, klasszik olaszos kávé. tényleg jó.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
ronin s8
senior tag
Ezt mérted...?
Én általában 92-97 fok közötti fejhőmérő értékeknél szoktam csapolni, és bár ugyanaz a fej, meg ahogy láttam, a hőmérőnk is, meglepődnék, ha arányosan legalább 100 fokos vízzel főzném a kávéimat...
Nem tudom, hogy ez valóban szűkítő probléma-e? Mennyi idős a gép?[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Toobee
veterán
válasz ronin s8 #8541 üzenetére
2011-es, én használtam először, vagyis azazati, de ott voltam én is Lehet, hogy rosszul fogalmaztam. Kilépő vizet nem mértem, csak azt néztem, hogy meddig szalad fel a fejhőmérő csapolás alatt. Úgy vettem észre, hogy az az irányadó, nem az, amit állás közben mutat. 89 fokos fejhőmérőnél simán szétégettem mindent. Biztos, hogy nem 100 fokos vízzel főzted, akkor nem ihattam volna finom Kolumbiát.
https://barbieripnk.hu/
-
bl4ze
veterán
válasz ronin s8 #8541 üzenetére
Detto.
A hűtőcsapolás után érdemes 40-45mp várni, hogy ne legyen hump.6-7 fokokat nem ugrál el, nem megy fel annyit.
Nálam most télen olyan 20 perc után 90-91 fokon áll. Ha nem nyúlok hozzá csak kar fel és csapolás akkor 92 max 93-ra megy fel, de nem 5-7 fokot. Bojler nyomás 1 bar körül.
.:. bl4ze .:.
-
Toobee
veterán
válasz ronin s8 #8547 üzenetére
Sidamo csapolás. 20 perc melegítés, majd az 1 deci hűtőcsapolástól számítva 1-1,5 perc múlva húztam a kofít. Ízre strici lett!
https://barbieripnk.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Ukrajnai háború
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- iPhone topik
- Megjelent az iOS 17.4, minden idők egyik legfontosabb iPhone-frissítése
- További aktív témák...