-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOZ
addikt
válasz ronin s8 #15448 üzenetére
Ez a Napolissima került hozzám. Kezdő próbálkozó volnék. Csepegni tényleg csepeg. Azt vettem észre, hogy akkor, amikor a fűtésjelző bekapcsol jön belőle egy kevés víz. Hozzáteszem, hogy az eladó jelezte, hogy van ilyen jelenség, de akkor már mindegy volt, rá voltam pörögve a cuccra.
Ezek szerint ez ilyen és így kell elfogadni? Vagy lehet kezdeni vele valamit?Egyelőre még nem sikerült jó kávét főznöm, de próbálkozás van.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz ronin s8 #21274 üzenetére
Hm,akkor engem is az érdekel,hogy ez a hamar megdöglés az összes alulpörköltre jellemző ?
Ha nem is ilyen gyorsan, de gyorsabban döglenek,mint a sötétebbre pörköltek?
Csak mert hasonlót én is észrevettem a világos pörkölésű Monterosa kávéknál.
Kb a nyitás után 1 héttel már gyanús volt nekem,hogy döglődik, de arra gondoltam mivel a konyhában tárolom lehet túl magas neki a tárolási hőmérséklet.
Ami még érdekes,hogy most nemrég vettem Monterosa Yirgát, ami a kedvencem.
Egyrészt nagyon picikék a kávészemek, nem tudom,hogy ez csak most tűnt fel vagy eddig nagyobbak voltak,de érdekes .
Mindig hűtőcsapolok, de ehhez egyszerűen nem tudok eléggé lemenni, hosszas csapolás (5-6mp) után is olyan,mintha picit megégetném, sötét a crema, és a klasszikus sárgabarackos ízt se tudom kicsikarni belőle.
Pedig lefolyásra szép, az alapján minden rendben vele, sőt még az eddigieknél vastagabb is a crema.Baloldalt Pacicif La Piazza, jobboldalt a Monterosa Yirga
[ Szerkesztve ]
Alias: Júzer error
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #21433 üzenetére
azért ez akkor lenne így, hogy csak hype, ha közben nem volna elég jó. de elég jó is, a végtelenségig élnek (te szoktál a leginkább tiltakozni a tervezett avultatás ellen...), fokozatmentesen állíthatók. igazi igavonós lovak.
persze nem atomfizika, amit csinálnak, el tudom képzelni, hogy xy másik gyártó sem kevésbé tartós, azt meg pláne, hogy otthoni használatra még sokan bőven elég tartósak. nyilván erre gondoltál a hasonló kategóriájúval. (a quamar nem fokozatos?)
hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak: azért szokták ajánlani a super jolly-t, mert:
- hibátlan otthonra
- gyakori gép, ergo sokaknak van vele tapasztalata, ami az, hogy hibátlan otthonra
- meg lehet csípni használtan, felújítva[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz ronin s8 #21455 üzenetére
Az indiai kávék tudtommal többnyire robusták, az ára is ezt sugallja. Vajon a fotón szereplő cremadús ital is egy robibomba volt?
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
_ak_
addikt
válasz ronin s8 #21577 üzenetére
Enyhén langyos vízben feloldottam a 30g citromsavat. Kb. a felét átfolyattam felváltva a fejen és a gőzcsövön, majd hagytam állni kb. 10 percet és szintén felváltva kinyomtam a maradékot. Valószínűleg tényleg többre lett volna szükség, gondolom túl sokat nem lehet tévedni a folyamatban.
A szűrő meg hát, igen, valóban alkalmatlan tényszerű mérésekhez. Hülyét is kapok, annyi szakoldalt olvasok, de negyedét nem tudom kipróbálni élesben. Lassan fejből idézem a home-barista.com topikjait.
Let's begin, de gozaimasu!
-
sanzi89
addikt
válasz ronin s8 #21802 üzenetére
Ha viszontlátom a pénzem - tartok tőle, hogy nem mostanában lesz - akkor egy darabig biztos nem veszek semmit, és visszatérek a 10k-s elektromos gagyarellára, ami otthon van, mert még ez is finomabb kávét főzött.
De a melóhelyen lévő Siemens ősrégi lelet - mikor idejöttem dolgozni a raktárban volt, kb 10 éve használatlanul, szétszedtem, kipucoltam, szóval képzelhető milyen idős lehet - is jobb, de legalább ugyanilyen jó kávét csinál.@hanolfe
Köszönöm szépen a segítséget, de már nincs kedvem játszadozni vele, elfogyott a türelmem.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
HÁZIGAZDA
válasz ronin s8 #21863 üzenetére
magasan a kedvenceim a moak csészéket, amiket még anno te segítettél beszerezni. az acf fekete-fehér is jó, de a moak jobbabb. persze én kaput csak kilinccsel együtt látok , arról nem tudok nyilatkozni, de az espressós zsivány.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Surda-
őstag
válasz ronin s8 #22212 üzenetére
Volt daráló is vagy a "frissen őrölt" annyit tett,hogy pár napja?
És íme egy remek kávé[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
fragola.6035
aktív tag
válasz ronin s8 #22253 üzenetére
Nagyon szeretem kólát, élvezem is amikor iszom. A 7UP egyenesen a kedvencem, meg a Nutella. Pont nem izgat, hogy ezért hülye vagyok.
De lehetne ezt sorolni a végtelenségig. A tengeri halban higany van, a folyami halba a pestiek hugyáltak bele. A vitamin tabletták többet ártanak, mint használnak, A felvágottak, bolti húsok, jóféle teszkós húsvéti sonka, a naptej, az izzadásgátló, a szolárium, a nagyvárosi levegő, az anyatej 1 éves kor felett, a kapszulás kávé, a söpredék filteres tea, a spanyol gyümölcs, ezek mind károsak és következményekkel járhatnak.
Több, mint 7 milliárd ember fogyaszt ilyen szemeteket és eteti a családjával. Mindenki mégsem lehet hülye.
Szerintem is egészségtelen a kóla, de jó, főleg házi érlelt rummal. Meg is kívántam.https://caffe35.webnode.hu/
-
dugesz77
őstag
válasz ronin s8 #22278 üzenetére
Hát igen. Foszforsavat én is inkább a lágyforrasztáshoz használok maratószernek. Nem is értem mit keres a kólában.
Lejött az első iwaki kávé. Tényleg itt jó a 4 óra körüli lefolyás vagy a hosszabb lefolyásra kéne törekedni? Ízre nem rossz. Hozza a friss gyümölcsös ananászos,narancsos ízre hasonlító fűszeres jegyeket. Sokkal kevésbé citrusos mint presszónak. Bár valahol volt róla szó,hogy kicsit érlelni kell mert napról napra változik az íze. Nekem ez majdnem már inkább gyümölcslé mint kávé....[ Szerkesztve ]
-
Surda-
őstag
válasz ronin s8 #22324 üzenetére
Nézd milyen jól tud táncolni,aki sok kólát iszik.
00:05-nél egy pillanatra feltűnünk Adapterrel, Istenem, milyen fiatalok voltunk...(#22334) Parci A citromsavazásig oké, csak mikor megindul a komment cunami és mindenki fizikussá válik, az eléggé unalmas.
Leginkább azért mert mindig az a vége,hogy mindenki használja azt,amiben hisz[ Szerkesztve ]
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
enterlaci
senior tag
válasz ronin s8 #22419 üzenetére
Ahoj!
1. Akkor csak az intervallum változik. OK.
2. Expoli? Egyre szimpibb lesz a cég. ...pedig valaki szívott mostanában a kartömítés beszerzéssel (Blaze?) csak nem olvastam még vissza most
3. Huhh! Akkor ez könnyű lesz és örülök hogy no more vegyszer.Thx!
Amd 386SX40, 210MB WD, 14"monochrome, Win 3.11
-
-
Eyesis
őstag
válasz ronin s8 #22504 üzenetére
Persze, hogy melegítettem a gépet előtte.
A PID-en kívül a vízterítő fölötti cuccot is kicseréltem, és annak van egy olyan hibája, hogy pont ott van egy kis luk, ahol jön a víz, de még ezzel együtt is jobbnak éreztem, mint az eredetit.
A gép 10 bárra be van állítva, és 5-6 naponta vakszűrős tisztítom, és PID beszereléskor vízkőtelenítve is volt (ami valamikor január 26-a környékén történt)
A szűrő egy sima mezei, de nem a gyári nyomásfokozós fajta.
Darálást már a joghurtos dobozzal együtt végzem, majd a darálmányt elkevergetem.
Ez után tényleg figyelve, hogy nem nyomom le sehol, szépen elterítek 18.5 gramm kávét (azért nem 18, mert akkor nem tudom szépen elteríteni, és csatornásodik)
Ha ennél finomabbra darálom, akkor már olajos marad a szűrő, ami mindenképp rossz szerintem. Ez még csak kicsit habos, ez talán nem olyan nagy baj.
Először 101 fokkal kezdtem, most levittem 91-re. Az a 95-ös ötlet egy próbát megér, de az íze a mostanihoz képest ha romlik, akkor biztos visszaveszem.
Na de hamarosan kiderül mit tud 95 fokon úgy, hogy minden más a régi. Reméljük a legjobbakat.
Amúgy van itt a fórumban olyan, aki az "újhullámos" kávékat PID-es Gaggia Classic-al készíti?Eyesis
-
jolti
senior tag
válasz ronin s8 #22526 üzenetére
A csövezés az jó, csak én kicsit rövidre szabtam. Hamar kifogy a csőből a meleg víz. (Bár így is jobb mint volt.Meg szimplához lehet elég, de én 99, 5% ban duplát iszok. ) Azt gondoltam, hogy elég lesz másfél méter, de nem lett. Csak 4 körre volt elég a bojler körül. De szerintem "tetőtől-talpig" be kéne tekerni, az lenne az igazi. Az kb 8-9 kör lehet.
Én is sokat gondolkodom egy thermoblock, vagy egy patkókazán beépítésén, de ara kéne egy plusz Pid, SSR relé, hőelem, amiből perpillanat egyik sincs itthon a spájzban. Bár lehet egy sima 85-90 fokos termosztát is jó lenne, hogy mégsem a hideg víz menjen a bojlerbe, de igazán mégis a pides cucc lenne az igazi.
Majd lehet beruházok rá egyszer.A 2-3 mp-es hűtöcsapolás nálam is kellett, míg nem volt Pid.
Nélküle szinte mindig megégett a kávé.
Akárki akármit is mond.[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
-
Agostino
addikt
válasz ronin s8 #22590 üzenetére
ugyan ilyen konyhapultom van
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Szimpatikusnak tűnik a T Phone új generációja
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Opera böngésző
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mercedes topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen