-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
#98690560
törölt tag
válasz
hoffman_ #120672 üzenetére
Igen, azon a héten két különböző tétel volt pár nap eltéréssel a tesztpörkölés. De erről a kolumbiáról aztán tényleg semmit sem tudni, csak hogy kolumbia, sehol semmi infó a webshopban ilyen kávéról, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz, illatra nagyon kellemes egyelőre.
-
Cathfaern
nagyúr
-
dis236
csendes tag
válasz
hoffman_ #121947 üzenetére
Én voltam, viszont már elment.
Sajnos csak most volt időm ránézni a fórumra.Egyébként minden rendben volt vele, azért adtam el mert elkezdtem kicsit több presszót inni és több shot húzása már egy kicsit macerás volt.
Továbbá párom nagyon szereti a tejes italokat szóval végül elektromos gépre váltottam. -
válasz
hoffman_ #122223 üzenetére
Egy meglevo Thingiverse-es modellt irtam at, de nem toltottem fel mert 4 iteracio alatt mindig volt valami ami nem tetszett. Igaz nincs nyomtatom, bernyomtattam, szoval nem tudom hogy rosszul terveztem vagy ott ment valami felre.
Beleul amugy a kis gumi pupokba, meg a kulso dimenzioi rendben vannak (van mogotte egy hasonlo, ami a fozopoharat tartja a vizzel), de akarhogy probaltam utokezelni a PETG-t, mindig elkezdett szivarogni. Erre az lett a megoldas, hogy kiontom belole a vizet kavezas utanA belso muanyag lap most par mm-en fekszik fel benne, a fem talcam az pont jo volt, de ahogy neztem az annyira nem szabvany.
Feltettem Google Drive-ba a modellt meg a forrast, nem a legszebb kod, de nem veszes atalakitani ha mas parameterekre lenne szukseged. -
válasz
hoffman_ #122227 üzenetére
Szivesen, en sem szivesen gyartom a szemetet, de a gyari talca tul magas volt. Ezen pont elfer a Timemore Basic+ merleg a kisebb Duralex poharakkal es ketcseszes kifolyoval.
#122233 icm: Koszi, probalkoztam korabban holegfuvoval, zsebsarkannyal es permetezheto gumi/bitumen tomitessel is, vegul megszoktam hogy minden hasznalat utan kiontom, azota nem szivarog (es egyebkent sem ferne el tul sok viz benne)
-
Peti...(16v)
tag
válasz
hoffman_ #122249 üzenetére
Köszönöm! A sima kis tálca 24 fontért nem lenne vészes, de rájön még a szállítási költségen (10£) kívül a vám+áfa is, úgy már elég húzós. Esetleg lehetne többet rendelni, hogy eloszoljon a száll. ktg. Ha valaki rendel, beszállnék! 🙂
icm: kösz neked is! A 3d-stől félek, mert többen is írtátok, hogy szivárog. Én ajándékba szánom, uh ciki lenne, ha szivárogna.
-
Gery0505
tag
válasz
hoffman_ #122458 üzenetére
Anno citromsavas vízzel csináltam a gép vízkőtelenítését, bár sosem jött belőle semmi. Kicsit aggasztó, hogy ilyen szemcsék jöttek ki a tágulásiból, lehet bele kéne pillantani a bojlerbe, hogy milyen állapotok uralkodnak ott? Az IMS felsőszűrő nem fekszik fel rendesen a gyári állapotú vízterítőre, ezért egy kicsit meg kellett süllyesztenem a tartó csavarjánál egy 14-es fúróval, hogy a felsőszűrő kúpos rögzítését kompenzáljam egy picit. Próbáld meg a csavart egy kicsit kilazítani, és a felsőszűrő forgatásával beállítani a vízterítést. Ha nincs jól beállítva, akkor ahol fújja a vizet, a lyukakon, akkor ott kiássa a pogit, és csatornásít. De a felsőszűrőt be lehet úgy állítani, hogy ne lyuk legyen felette.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
válasz
hoffman_ #122458 üzenetére
Sehogy
Marcius vegen rezcsoveztem a gepet es csereltem a bojert, azota egy nagyon alap rpavlis vizet hasznalok, 1liter RO vizhez megy 0.1g szodabikarbona. Keserusoval es kalcium-kloriddal kevernek osszetettebb recepteket, de nem volt meg idom, szoval inkabb nem adtam hozza semmi vizkokepzo anyagot...
A korroziot nehany havonta nezem, kloridokat es pH-t szoktam merni a vizben es a gozszelep nyilasan kukkantok be endoszkopos kameraval, eddig minden rendben. A tagulasit mondjuk egy ideje nem szedtem ki; a teritesem pedig nekem is hasonlo volt, kicsit jatszani kellett vele, hogy a felso vizterito 4 furata ne legyen fedesben a felsoszuro furataival. -
rastacsz
tag
válasz
hoffman_ #122516 üzenetére
Ez nem az ajándék terminál? Ott most roastopus is kapható.
@Cathfaern ja 162, bár az üres, lapos, a puffer hiánya is lehet. Franc se tudja, elfelejtettem meghinteni szódabikarbónával, pedig tök könnyen tesztelhettem volna.
@vendingo Úgy rémlik, hogy klasszikusabb roastopus is van , ami inkább a belépő a spec világba. Vagy a bányai csokis kuglóf.
@GAthersw ha a tibire gondolsz, akkor a rossz hírem, hogy nagyon az importőr, névadó sem javasolja nem "sötétebb" pörkölésekhez
[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
kemcso
Ármester
válasz
hoffman_ #123121 üzenetére
Nekem a puck tisztítása óriási macera volt (Normcore volt) és visszatértem az AP-re (az ökológia lábnyomában sem vagyok biztos, hogy kisebb: minden főzés után sokáig mosogatod, vagy gőzölgeted, de így is kávéolajos marad, jöhet a Puly neki... Kontra AP, amit 1mp elmosni)
-
qvik27
tag
válasz
hoffman_ #123124 üzenetére
Szerintem is hasonló a hatásmechanizmusuk csapoláskor, A papír vékonyabb, de sűrűbb, így vsz. a koxx által írt hatás a papírnál jobb illene, hogy legyen.
Ökolábnyom: csak összevetésképpen: egy gyorséttermi étkezés pl. alapvetően nagyobb nyomot hagy, mint egy évi AP használat. Nem tartozik a lényeges tételek közé.
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
p.lac
tag
válasz
hoffman_ #123121 üzenetére
Robotos puck screenhez tudok hozzászólni, remélem hamarosan ez nálad is aktuális lesz: jó és kell, hiszen ez robotnál gyakorlatilag a felsőszűrő.
Érdemes a vízforralón előmelegíteni és robotnál ellátni a szilikon pöcökkel, mert e nélkül én pl. nem tudtam konzisztensen, szépen a pogácsa tetejére helyezni, ami miatt néha csatornásodott (ejtettem, az egyik oldalt sajnos néha felsértette).
-
weinmaker
őstag
válasz
hoffman_ #123200 üzenetére
Jobbnak biztosan nem lesz jobb a produktum, maximum a tartósság, de a felárért rengeteg új kazánt lehet venni. Szóval egyáltalán nem éri meg. 160-ért alig mentek el a full tuning gaggiák kismillió plusz cuccal.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
válasz
hoffman_ #123200 üzenetére
Nekem most a pumpás gépem egy (Jolti féle) ECM Casa II . Gyárilag 0,5 l réz bojler, így rézcsövezésre semmi szükség. Pid-elve vettem asszem 90e Ft-ért. Szűkítőztem, tettem bele pumpaszabályzót és szeretem nagyon.
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
icm
tag
válasz
hoffman_ #123282 üzenetére
Nem feltétlen Neked de sokak rosszul használják - noha érthető, de nem pontos - a manuális karos ami alatt dugattyús gépre gondolunk.
Ha már GC az aktuális téma tárgya... Személy szerint nagyon kíváncsi voltam a flair gépre. Baromira élvezem a kávét amit csinál, ettől függetlenül bármi kávé ha jön a Gaggián állok neki. Utána jön a flair. Lehet egyszer rápróbálok fordítva, hogy akkor mi lesz a véleményem.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
hoffman_ #123354 üzenetére
Ja látom. Az legalább jó árban van. Én vettem egy levegőt, meg egy v2 akksisat tegnap este. Felbosszantottatok (meg a frenchpress). Ha nem barátkoznánk össze, megy a nép közé.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
p.lac
tag
válasz
hoffman_ #123333 üzenetére
Nekem is van NanoFoamer v1, ha a vendégeknek néha tejhab kell, akkor ezzel készítem. Szerintem tök jó eszköz. A tejet érdemes 2 lépésben melegíteni, először szobahőmérséklet főlé, majd egy kis keverés után 50-80%-os mikró teljesítményen tovább (kb. 60 fokig). Új elem ajánlott.
[Ez] egy egész jó kezdő útmutató.
-
icm
tag
válasz
hoffman_ #123443 üzenetére
Flair classic / signature-be (is) megy a 11g.
GC esetén meg a Baristapro 10-12g kosarába megy puck screennel a 11g.
Van egy Baristapro 15g (22mm magas, mint a vst 15g) abba is próbálkoztam különböző dózisokkal, 16g körül volt olyasmi ami kezdett kellemes lenni, de puck screennel ez is.[ Szerkesztve ]
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
-
hoffman_
nagyúr
-
rastacsz
tag
válasz
hoffman_ #123778 üzenetére
Régi megaszondás az volt, hogy kúpos az ultimate espresso.
De ez az egész kúpos, vagy sík értelmetlen, mert például a klasszikus mazzer robur kés a roburban és a kézi hajtányban (hg1-2) és keyben másképp viselkedik az eltérő fordulatszámok miatt.
Mostanában az a mondás, hogy minél magasabb a fordulatszám, annál több fine keletkezik ugyanazon késprofil esetén.
Persze vannak alapból olyan profilok, amik kevesebb fine-t termelnek, mert eleve, espressonak alkalmatlanok.There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
válasz
hoffman_ #123788 üzenetére
ne is dobd, én például agyf.szt kapnék, ha kézivel kéne darálnom. egyrészt, a síktárcsás őrleménye szerintem jobb (ha az egy jó síktárcsás), másrészt, nem egy élmény egy eszpresszót tekerni ezekkel. egyet még oké, de hármat meg hervasztó.
most a filterezés miatt eleinte sokat ment a krézi, mert a presszóhoz azzal daráltam, de végül inkább megfordítottam és a filtert kapta, annyira rühelltem vele a folyamatos presszózást.
(disclaimer: ettől még jó cuccok ezek, és finom kávéhoz segítenek hozzá, akár kúpos, akár sík, akár motoros, akár kézi)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Olasz autó topik (Fiat, Lancia, Alfa)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PHP programozás
- Koreai autók topic (Kia, Hyundai, stb.)
- Kíváncsi az EU, milyen online védelmet adnak a pornóplatformok a kiskorúaknak
- Ukrajnai háború
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Robot fűnyírók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...