-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz WiZARD #73174 üzenetére
És basszus nyitva vagytok Vasárnap. A hétvégén volt pár órám, de mivel tudtam, hogy a Kapucziner zárva, így nem erőltettem a kávézást. Leragadtam annál, hogy készültök megnyitni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
HÁZIGAZDA
válasz WiZARD #73246 üzenetére
és én még azt hittem, hogy a bor körül van zavaróan sok maníroskodás... de, félretéve a stílust, meg hogy mennyit lehet szekálni egy szerencsétlen italt, amit elsősorban élvezni kéne csak sokadsorban analizálni, egy kérdésem van: akik tudnak nyomást szabályozni a gépükön és próbáltak jópár shotot a cikkekben írt 9 és 6 baron is, tényleg lényeges különbséget tudnak produkálni a lefolyásban? az egész cikk arra van felépítve, hogy a 9 bar sok és iszonyúan stimmelnie kell hozzá mindennek, 6 barnál meg minden egyszerű, hiszen a víz olyan kis diszkréten nyomja a pogit.
hát, nemtom.
ugyanúgy szar lesz 6 barnál is, az is marha magas nyomás, sőt, továbbmegyek, azonos őrleménynél nem tudok lényegesen eltérő átfolyó vízmennyiséget csinálni 6 és 9 barral, hasonlóan viselkedik minden.
ettől még lehet jobb egy 6 baros shot, de amire az egész cikk fel van fűzve, hát, azt nem tapasztalom.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
WiZARD
addikt
válasz WiZARD #73465 üzenetére
Elmentem a legendás helyre, ahol bizony "35 féle" (vagy több, ki számolja) friss kávé közül lehet választani, hogy miből kérem a kávét.
Nem a "konkurenciát" akarom minősíteni, elemezni, stb. így csak a lényeget írnám le:
Világos pörkölésű kávét kértem, az óriási választék egy fajta tanzániai volt. Sötétebb pörkölést sajnos nem iszom meg semmilyen formában, így ez maradt. Egy presszót kértem.
A nagy műanyag vödörből 2 kanálnyit kivett a hölgy, bedobta egy Ditting őrlőbe. Az őrleményt átkanalazta a szűrőbe (mindenféle mérés nélkül). Feltette a gépre, alá mérleg. 16 másodpercnél állította le, gondolom súly alapján.
Szerintem az eredményt sejtitek.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
soldier2
őstag
válasz WiZARD #73522 üzenetére
Nem értem mi a gondod, nem azt mondták, hogy rosszabb a kávé nálad, hanem azt, hogy ott 35+ féle van. Ja, hogy mind szar.... az lehet . Van aki inkább választ 35 féle szarból, mert nekemenemoggyamámeg senki mit igyak
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
CB
senior tag
válasz WiZARD #73522 üzenetére
Közben fogadunk az járt a fejedben, hogy ha beállhatnál a pult mögé, és te készíthetnéd el a kávét a rendelkezésre álló eszközökkel, mennyivel jobbat ihatnál. Meg hogy szívesen elmagyaráznád neki, hogy hogyan is kell csinálni.
Persze az alapanyag ettől nem lesz jobb, de abból ami van, lehet, hogy jobbat is ki lehetne hozni.[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
vTamas35
csendes tag
válasz WiZARD #73531 üzenetére
A magyar átlag azért elég gyatra kávézó fronton. Ma például egy autómosó kis kávézójában kértem egy jó eszpresszót a vicc kedvéért és végignéztem a munkafolyamatot:
- A dózer félig volt a reggel leőrölt kávéval
- A gép mellől előkapott a barista lány egy hideg kart egyes szűrővel
- Belapátolt max 5-6g kávét
- Lenyomta az őrlőre applikált tamperrel
- Előkapott egy hideg csészét
- Minden további flanc nélkül felpattintotta a kart és indította a csapolást
- Majd átküldött 15 másodperc alatt egy deci vizet azon az 5g őrleményen amíg tele nem lett a csésze
- Természetesen adott mellé tejszínt is
- 350...Mindíg elkap a kísértés, hogy tartok egy kiselőadást a kávékészítés fortélyairól, főleg egy olyan helyen ahol baromira ráérne odafigyelni... de elengedtem.
O1G
-
nagyúr
válasz WiZARD #73568 üzenetére
En se tennek sose cukrot a kaveba, de azert vegyuk figyelembe, hogy az izleles abszolut szemelyes dolog. Siman lehet, hogy neki ugyanaz a kave elviselhetetlenul savanyu (peldaul), mert masok az erzekszervei. Boroknal erre mar kezd rajonni az ipar.
A tejszint mondjuk en se ertem .
while (!sleep) sheep++;
-
Nimda
addikt
válasz WiZARD #73578 üzenetére
Én mikor betévedek egy kávézóba, mindig cukor nélkül kóstolok. Általában sosem jó a produktum, csak keresem az ízeket, de nem találom. Jó, persze nyilván nem jó helyen keresem, vagy nekem más a nyelvszerkezetem, csak reménykedem, hogy hátha most végre érzem azt, amitől mások elalélnak. Aztán megy bele egy pici cukor, valóban pici, meg egy kevéske meleg tej. Ez utóbbi csak azért, hogy elnyomja a savasságát, illetve kiemeljen bizonyos ízeket. Egyszer az életben talán eljutok oda, kóstolok olyan kávét, amihez valóban nem kell semmi "adalék", bár az igaz, hogy nem mindenkinek jelenti ugyanazt a kávé íze. Otthon simán megelégszem egy brikkás la piazza-val. Viszont ha beülök valahová, akkor már magasabb a léc. Gondolkoztam is, hogy akkor vajon mi a fenének akarok én presszót inni? Elmondom hogyan is néz ez ki: A magamfajta nyitott ízkeresők, először beülnek egy közeli costaba, gondolván mert ezt mindenki ismeri, nagy baj nem érhet. Majd szomorúan tapasztaljuk, hogy a csinos barista lányok minden igyekezetük ellenére nem főznek jobb kávét a szomszéd néni kilötyögős omniájánál. De legalább szélvész gyorsak. Na jó egyszer úgy véletlenül megcsapta az orromat valami gyümölcsillat féleség, de azóta sem. Körbe is néztem, nem e rágicsál valaki banánt. És itt meg is áll a történet, vagy ha még elég szomjas valaki, átmehet a starbucksba, ahol méginkább csalódni fog. Nem tudom hol rontják el, de mindig valami keserű ristrettót adtak crema nélkül, magas árcédulával. Innentől fogva feladjuk (már aki nem olvassa a topikot ugye). Marad az otthoni leves, és egyeseknek a három cukros történet, biztos ami biztos alapon. Majd örömmel könyvelem, el, hogy otthon jobbat főzök a kotyogósommal. Legalábbis mást biztosan. Szerencsére azt már megtanultam, hogy nem dőlök be a plázás reklámoknak. Maradt még jónéhány kávézó amit még ki fogok próbálni (cukor nélkül).
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz WiZARD #73593 üzenetére
Costa még elmegy ha nincs vmi normálisabb speciality kávézó, de ha csak SB van a környéken akkor inkább nem iszom semmit. Komolyan nem értem mit szeretnek rajta az emberek. Persze aki a sütőtökös fahéjas lattét iszik 5dl tejjel annak aztán tökmindegy, hogy jamaica blue mountaint teszel bele vagy lavazzát.
-
bl4ze
veterán
válasz WiZARD #73623 üzenetére
Egy kapcsolódó sztori : szicíliai srác megnyitott egy kávézót itt Budapesten, elég jó helyen.
Első nap bejött egy idősebb bácsi nyitás után és kért egy espresso-t. Meg is kapta, igazi szicíliai kávé, ahogy "illik". Kifele menet a srác tört magyarsággal megkérdezte, hogy milyen volt az espresso :
"Jó volt a kávé, csak ne sajnálná ennyire..."
.:. bl4ze .:.
-
-
MODERÁTOR
válasz WiZARD #74685 üzenetére
Cserébe jó drága lehetett.
Én Lellén ittam frenetikus kávét (egy korty után szemétbe ment). Karba őröl, tamper? az nincs, sebaj. Felrakja, lefolyik vmi trutyi, csak 200ft-om bánta. Jobban járnának az ilyen helyek ha inkább kapszulás kávét tartanának.Ezt a fajta karos gépet miért szeretik vagy miért jobb? (vagy rosszabb) [link]
[ Szerkesztve ]
-
Johnny70
tag
válasz WiZARD #74685 üzenetére
Akkor ők is hígulnak, mint a kávé... Pár éve még, amikor utoljára ott vettem kávét, akkor a srác, aki csinálta kiöntötte az elsőt, mert elszúrt valamit és újat főzött, pedig valamilyen tejes italt rendeltünk, nem is espresso-t, amibe sok helyen eladják az 1-2 perce lefőzött kávét is. Egyik nagy étkeztető cég büféjében csinálták, amikor sokan voltak, hogy eleve duplát főzött le a büfés, majd félretette a másikat és amikor capuccinót kértek azt adta oda....Ilyenkor engedtem magam elé a kollégákat, hogy még gondolkodok, vegyek-e sütit is menjen csak előre...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs