-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adp
őstag
válasz Bazsee71 #39905 üzenetére
Villamaron ugyse venne meg senki sem.
De nem lehet rossz vetel az alatt ha jo a bojler. A gozkar felfogatas sztem aki ugyes annak filleres dolog.
A csepptalca sajnos ennel a fajtanal nagyon gyenge... Nekem is krateres pedig az elozo gazdaja is figyelt ra, es felujitotta kozben. A pid beszereles onmagaban 20k korul van. Sztem 20-25ot meger ha jo a bojlere -
fragola.6035
aktív tag
válasz Bazsee71 #40223 üzenetére
A "parasztvakítás"-ra én is kíváncsi lennék, hogy kiféle írta! Az azért beszédes, hogy csak privátban merte. vagy egy kiskaros írta, vagy aki nem tudja, hogy mit beszél.
Arra is kíváncsi lennék, hogy van-e legalább egy ember, aki bepidelte a gépét és az a véleménye, hogy előtte jobb volt.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
zolnagy
őstag
válasz Bazsee71 #40350 üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy nem minden kávénál működik a reneka. Van, aminêl nálam se lehetett finom kávét készíteni vele, míg a gyári vagy vst szűrővel jó volt. Az tény, hogy a tigriscsíkok karakteresebbek vele, szebb a kávé kinézetre, de ízre kotánt sem így van. Viszont volt olyan kávé, amiből ezzel sikerült több ízt kihozni. Ha jól emlékszem, ezek világosabb, nem klasszik kávék voltak.
-
HaDeSzKa
csendes tag
válasz Bazsee71 #40569 üzenetére
Akkor másodszor is idézem, amin felkaptam a vizet: "a garancia időt eppen csak megérő mai csicsás vacak" erre kérdeztem vissza, hogy ennek van tényleg alapja, vagy csak egy szubjektív vélemény; utóbbi esetben nem igazán érzem korrektnek a megfogalmazást...
Az új GC-t pedig csak azért hoztam fel, hogy ha valami régen jó volt, az nem biztosíték arra, hogy meg is tartotta azt a színvonalat, ha pedig régen nem volt jó, nem kizárt, hogy tanult a hibáiból, mára fejlődött...
Szerintem azért egy mosó-szárító integrált gép, és egy különálló főző és daráló közös házba csavarozva (mert most erről beszélünk) nem ugyanaz az integrációs szint, bár lehet mérnökként ezt rosszul gondolom...
És azt is el tudom fogadni, hogy a továbblépést korlátozza, ezzel együtt tudok élni, de ha szar lenne a kávé azzal bajom lenne... viszont ebben a témában senki nem adott értelmes választ, mert mindenki azzal jön, hogy a különálló sokkal jobb, meg GC így, meg másik úgy és csak meg fogom bánni; de senki nem mondta hogy "azért nem ajánlom, mert én többször is próbáltam, de nem tudtam jó kávét készíteni", emiatt pedig csak azt érzem, hogy rám próbáltok erőltetni valamit, amit nem kértem, és ami érdekelne afelett pedig átsiklik mindenkifragola "súlyos korlátai" alatt a fenti továbblépésre, és egyszerre szervizre gondolsz, vagy valami egyébre? Az első komolyabb szett vásárlásánál vagyok...
levytee nem dőlt el, nem rendeltem még meg, de senki nem tudta azt mondani - Te sem - hogy használtad és rossz tapasztalataid vannak vele, viszont szívesebben vennék újat, garanciával, mint használtat, ha az a keretemből elfogadható minőséggel megoldható
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #40762 üzenetére
Ez már a túl szép, hogy igaz legyen kategória. Egy percig még gondolkodtam is rajta az Aquaviva helyett, de inkább nem. Jó az oda, ahol van.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Upo
addikt
válasz Bazsee71 #40793 üzenetére
Az én fagyasztómat -25-nél hidegebbre nem tudom állítani, úgyhogy én kihagyom a próbát.
Időnként szokott lenni folyékony nitrogénes bemutató mindenféle kísérletekkel, zöldségeket-gyümölcsöket-tojást is fagyasztottunk, legközelebb ki lehetne próbálni kávéval is. Csak az a baj, hogy kicsit problémás maga a főzés. A fagyasztott babbal mire hazaérnék, felenged. Ha viszek darálót és ledarálom akkor mire hazaérek bedöglik. El kéne vinni az egész kávézós sarkot, kicsit fura lenne, bár nem megoldhatatlan, bár akkor már nyilván úgy illene készülni, hogy a szűkebb úri közönséget megkávéztatjuk. Meg aztán mire megint jön a nitrogénes ember, elfelejtjük az egészet (idén már valószínű nem jön).
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Sinisi
senior tag
válasz Bazsee71 #41169 üzenetére
Láttam olyan kv teszteket amelyeknél kb. semmi crema sem volt és mégis jó értékelést kapott. Valójában az íz az elsődleges de egyelőre a crema valamiért megbabonáz amolyan hab a tortán, látványelem mint kellékként tekintek rá, ami gondolom a tapasztalatszerzés alapján majd változhat. Popcornkészítő mint pörkölő ötletes! mennyi ideig megy míg végez?gondolom nem sokkal több mint egy-két duplára elég mennyiség megy bele egyszerre.
[ Szerkesztve ]
-
Keresztapper
senior tag
válasz Bazsee71 #41165 üzenetére
Van nekik Guatemala, és ha jól emlékszem, éppen bevezető áron (4,4 EUR + ÁFA) adják. Szóval eléggé megérős.
De nekem még mindig a Djimmah a stabil kedvencem, mert pörköléstől függően egészen színes és széles pektrumon mozog az íze. Igaz, a babok kicsik, és nem olyan mutatósak, mint mondjuk egy kubai.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
Sinisi
senior tag
válasz Bazsee71 #41178 üzenetére
Akkor ezek szerint ez beválós dolog. Bár nem hiszem, hogy nálam ez a szint következik de ráolvasnék a témára, főleg ha átalakítós a dolog. Kapok egy linket ami alapján megoldottad? Mi alapján döntöd el, hogy mennyi a max mennyiség amit egyszerre lepörköl? Szemezgettem korábban pörkölőkkel, csakhogy mit kóstálnak, de az áruk khm... számomra borsos...
-
Sinisi
senior tag
-
adp
őstag
válasz Bazsee71 #41276 üzenetére
Erre a picikere 'sajnos'a szuro is eppenhogy felfer de amugy sztem legkiralyabb cucc nekem is ilyen van csak az 250g-os. Papirpoharba orlok aztan ugy pont jo.
Amugy nekem mostanaban valamiert alig akar kijonni a betett kv. Szinte mindig csapkodni kell es megdobteni nem vagom miert... Egyszer tobbet kene beletenni, hogy toltse ki a lyukakat vagy mi? Vagy akkor az csak a kovi daralasnal soprodne ki...
-
BuzderBandi
újonc
válasz Bazsee71 #41438 üzenetére
Köszönöm a választ, akkor oda is írok ez ügyben.
Sajnos nem találtam hozzá használati útmutatót, így csak tippelni tudok, hogy pontosan mit is takarhat magában az a kapcsoló. Ahova öntöm a kávét, ott a tartályban van egy 3 állású kapcsoló és egy kávészem van rajta, 3 különböző méretben.
-
BuzderBandi
újonc
válasz Bazsee71 #41455 üzenetére
Szerencsére ki bírtuk venni, egy csavar tartotta, és nem sérült a gép közben. Habár a visszarakásával lesz egy kis gond, mert amikor elengedte a csavar, az oldaláról lepattant a rugó, ami a maradék kávé lehúzására szolgálna, de reméljük a visszarakásával se lesz gond.
Körbejárok a városban, hátha lehet kapni ilyen szilikont, köszönöm a segítséget! -
jveres
csendes tag
válasz Bazsee71 #41612 üzenetére
"...de szinte mindig megvan 0,1g-ra..."
Azzal azért gondolom tisztában vagy, hogy -leszámítva néhány kimondottan egy adagos darálásra tervezett gépet- otthoni körülmények között (értsd napi néhány adag ledarálása) nem azt kapod, amit beleöntesz, hanem -darálótól függően- 2-5g-ot az előző darálásból[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #41616 üzenetére
Többször ki lett mérve. Hihetsz benne, de ettől még nem így van. Ha azt akarod, hogy valóban így legyen, irány a Pharos, vagy egy Lido.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Surda-
őstag
válasz Bazsee71 #41616 üzenetére
Gramm háborúba nem mennék bele,de ezeknek a kis darálóknak szerintem is erénye,hogy viszonynal kevés bennük a pangó őrlemény, pár suhintással megmozgatható a bent maradt cucc.
Én is agyalok a 702 cseréjén,de amiket eddig láttam nagyobbak,azok bizony nem győztek meg,hogy otthon megkönnyítenék a dolgom.
A dózeresek eleve macerásak, azt tisztítani stb, illetve általában véve jó nagy a garat az ipari darálóknál, lehet bűvészkedni a tisztításukkal.
Szólj,ha találsz valami jó alternatívát"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét!"
-
-
gubabela
senior tag
válasz Bazsee71 #41686 üzenetére
Nem kell alá semmi, a lènyeg, hogy kosárral együtt 90 foknál szoruljon meg (felèd álljon a nyèl, de nem baj ha kicsit tovább tudod húzni) ès könnyen járjon melegen is. Mikor berakod a tömítèst, akkor figyelj rá, hogy ne legyen alatta semni szennyeződès ès mindenhol rendesen felfeküdjön, valamint ha van rajta írás (szám, jelölès) akkor az a kazán felè(befelè) nèzzen.
-
gubabela
senior tag
válasz Bazsee71 #41692 üzenetére
Nem gond, nem tud belőle kifolyni, nem okoz gondot, de ha zavar, akkor lègtelenítsd le használat előtt (bekapcsol, pumpa be, gőzcsap kinyit ès addíg engeded, amíg már csak víz jön, de tegyèl alá valami edènyt). Azèrt ha dönteni akarod, akkor a víztartályt csatlakoztasd le előtte. Döntès nèlkül is megoldható a csere, de döntve kènyelmesebb. Szilikonozni azèrt szokták a tömítèst, hogy a következő cserènèl, kiszerelèsnèl könnyebben ki lehessen venni, ne szoruljon, szakadjon bele a tömítès, de ha nem kened be, akkor sincs semmi gond(èn nem szoktam, de mindíg akad pár tartalèk tömítès otthon). Tisztítani fogkefèvel is tudod, ha vízköves, akkor csinálsz citromsavas oldatot ès átsikálod vele, ha csak szutykos, akkor tersonetes oldatban hagyd kicsit ázni a leszerelt alkatrèszeket.
-
Keresztapper
senior tag
válasz Bazsee71 #42107 üzenetére
Köszönöm a bizalmat és igyekszem is, hogy megfeleljek, DE azért azt nem merném kimondani, hogy az én találmányomról lenne szó.
Igazából nem is az OCD/ONA volt az első ilyesmi, már a Mahlgut is csinált korábban hasonlót. Az enyém igazából a felületkiképzésben és az állíthatóságban különbözik ezektől, de ugyan arra a problémára reflektál, csak más forma / felület segítségével. Persze azt nem tudom megítélni, mert nincsenek mások által készített hasonló eszközök a birtokomban, hogy az enyémmel elérhető eredmény mennyiben különbözik a többiétől.
Minden esetre dolgozom gőzerővel, hogy az általam elvárt minőségben, de megfizethető áron elő tudjak állítani pár darabot, mert úgy tűnik, lenne rá érdeklődés.
Izgalmas dolog ez, és nekem mindenképpen újszerű is.
http://palscoffeetech.com/
-
adp
őstag
válasz Bazsee71 #42263 üzenetére
mondjuk kicsit bánom, hogy a tölcséres 41mm-es szimpla szettet vettem, a la marzocco utánzattal, mert olcsóbban tudtam volna venni az IMS single-jét amihez jó az 58.7mm-es tamper, de még lehet, hogy leváltom.
Mondjuk szimplánál nem tudom mekkora a különbség a fragola féle és a IMS közt?!
Valakinek van ezzel tapasztalata? Mondjuk én nem érzek különbséget a gyári gaggia dupla és a fragola féle szett között.... -
debsa
csendes tag
válasz Bazsee71 #42550 üzenetére
Bazsee, kösz a tippet megpróbálom. A flexi azért van amúgy, mert sokat mozog a kicsike....
Pl amikor kinyitom.az ajtót én eleve megdöntöm hogy hamarabb kijöjjön.....
De valszeg azt fogom tenni, hogy az elején és hátulján flexi, középen meg spirálkorcolt lesz. Igazad van a héten kipróbálom.De kérlek titeket, tényleg nem kell a grat....
Debreceni Sanyi
-
verti1
tag
válasz Bazsee71 #42622 üzenetére
Mindenképpen ajánlom! Csak előnyét látom. Sokkal jobb lefolyás és tisztaság. Semmi nem megy vissza a szűrő felé, nem kell pocsékolni a Nordát sem öblítésre. Várok két hetet a vakszűrőzéssel, csinálok majd képeket, hogy mi jutott fel. 1 nap 1 papír ahogy előttem is írták...újra lehet használni. 350 db van egy csomagban, filléres tuning.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest