-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
konzumpro
senior tag
válasz Bazsee71 #95677 üzenetére
Árakat tudnál mondani? A cél számomra, hogy a jelenlegi 4-5000-es kilónkénti árnál kedvezőbben juthassak babhoz. Ez sem rossz persze, alig drágább az Omniánál mégis sokkal jobb még a legrosszabb nyerskávéval is a végeredmény. Vevő lennék kevésbé szofisztikált, olcsóbb árfekvésű kilókra, 10-20 kilót vennék fél évente, évente.
-
konzumpro
senior tag
válasz Bazsee71 #95683 üzenetére
Nem ismerem az árképzést, így már érthetőbb azért.
Végülis nem a hulladéktermelést akarnám elősegíteni, szóval akkor már érdemesebb a finomabb fajtákra koncentrálni, de persze jó lenne fenntartani azt a kiskereskedelmi láncolatot is ami még működik. Na nem mindet.
A maradékből élnek a bolti kávék pörkölői, szinte nincs is hulladék kávé, vagy megaromázzák, vagy túlpörkölik és bezacskózzák polcra, vagy megőrölve eladják téglának, vagy lefőzik instantnak. Jobb mint az arany. -
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #95731 üzenetére
én még nem renekáztam a gaggia minivel, viszont a vst 15 grammal (17,5 grammos töltettel) most két olyan újhullámos ruandát lőttem, hogy ihaj. ráadásul, bár elég idétlen dolog fellinizni rugós karos géppel, de azért lehet, és így nyertem szemre jópár ml-t, már majdnem tele lett a csésze.
ezen felül az e61 felsőszűrő nem megy fel a fej/henger pereméig koppra, amikor felteszem, mert magasabb nála 3 mm-rel. eddig csak ott állt a víz csapolás után, de most azt találtam ki, hogy kitekerek annyit a dugattyún a rúdjáról, így ezt is megnyerem plusz víztérnek (számításaim szerint +6 ml ), ha még így is befolyik a víz, amikor kezdem a csapolást.
cserébe viszont aeropress papíron át is ázik felfelé a gép, egy idő után már barnás víz jön belőle, szóval ez mindenképp valami megoldást igényel majd, sajnos.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Paulie86
tag
válasz Bazsee71 #95722 üzenetére
Meg tudom erősíteni, hogy ilyen ez a szűrő. Állásában felhullámosodik, de egy használat visszasimítja, hogy miért csinálja ezt passz... a Reneka nem ilyen mindenesetre. A kidolgozása engem spec. nem zavar. A renekánál egyszerűbben lehet viszont szerintem kipuceválni.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bazsee71 #95817 üzenetére
Nyit. Az baj? Lemegy a hőfok, vagy miért (fél órát melegszik előtte, tiszta Végzet Hegye az egész...)? A nyomás meg felépül újra, addig filter üzemmódba vált a rendszer
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bazsee71 #95822 üzenetére
Nem rántja szét, az szerintem egész biztos. Kiderülne, mikor kiütöm, nem? De gyönyörűen egyben pottyan ki a szűrőből. Még a szingli is, bár az mindig vizesebb, valóban. Aeropress óta konzisztensebb az egész pogi; sokat javult a vízterítés, úgy érzem.
Ki fogom próbálni nullára tekert nyomásszabályozóval is, de szerintem akkor átcsöpög még csapolás előtt és úgy meg valóban rossz lesz a végeredmény.
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Bazsee71 #95824 üzenetére
Hmmm.
De a csávó megküldi rendesen, én meg minimum nyomás táján próbálom áztatni. Nincs bizonyíték, de ha 1 bar körül áztatom, ott nincs sok indok backflush-ra. Mondom, próbálkozni fogok nulla állású potival, de nem rémlik, hogy kikapcsolna a szivattyú...
Mindenesetre azonos feltételek mellett ez a módszer jobb, mint mikor rátolom a gázkart, had' szóljon. Majd referálok, mire jutok :)[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
tom_77
tag
válasz Bazsee71 #95922 üzenetére
Hát igen, de azért nekem ijesztő számoknak tűnnek ezek Te megvennél egy ilyen gépet 45e-ért, ugy hogy igazábol nem tudod a gép előéletét, mert hiába mondja az ember hogy ő napi 1 kávét főzött le vele, de nyilván ez is egy külföldi presszóbol behozott gépként került hozzá. Vagy pedig 36 évés a masina
-
Neck
veterán
válasz Bazsee71 #96477 üzenetére
Azért én úgy tudom, ez nem teljesen így van. A Quickmill-nek pl több évtizedes tapasztalata van a thermoblock-kal. Nekem ugyan nincs ilyenem, de nemzetközi (német, angol) kávés fórumokban nagyon meg vannak vele elégedve, tök jó espresso-t lehet főzni vele. A tejgőzöléshez nem elég a kraftja egyedül.
Szerintem simán ér annyit, mint a kis egydecis bojlerrel rendelkező, amúgy felsztárolt gépek, sőt.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
MPowerPH
félisten
válasz Bazsee71 #96477 üzenetére
De, egy lapon emlithetoek. Csak mig a gyors, melegvizes megoldas nem gyors, nagy szamu kave eloallitasara vannak kitalalva, hanem 1-2 fozesre, de tobb perces kulonbseggel.
A fej, ala diffuser ezeknel a gepeknel mar bekapcsolas utan atmelegszik, amikor atnyomja rajta a forrovizet. Pluszban az elejen, itt is van elomelegites. Egyszer majd nezz utana, hogy mukodnek. Az egyetlen problema ezeknel az arcedula, meg a szervizigeny, ha az ember maganak nem tudja megcsinalni... De ami nekem van otthon, az pl. kapasbol 19bar -os pumpaval jon, kepes ristretto keszitesere is, csak programozas kerdese.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Neck
veterán
válasz Bazsee71 #96479 üzenetére
Az nem baj, az élet attól szép, hogy ha nem értünk egyet Maga a thermoblokk elég pontosan tartja a hőt - legalábbis a Quickmill-ben. Értenek hozzá, 75 éves cég, elég régóta gyártanak thermoblokkos gépeket, és mindenki meg van vele elégedve.
Én is majdnem ilyet vettem, de a CoVid miatt az eddigi 500 EUR-os árról felmentek 650 fölé, annyit meg már nem akartam erre szánni.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
válasz Bazsee71 #96712 üzenetére
Hát...basic cuccokkal kell próbálkozni. Ami kinder, meg a bánat tudja még, hogy mi, az szinte mindenhol porból van.
Rudi és fickó most költözött szét a fagyissal, velük szemben van. Nem tudom az okát, de én most egy nagyon finom pisztáciát ettem (meg egy fügés diót).
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #97180 üzenetére
Jövő hét vége kivételével a szeptember nekem ok
J.Cs. #97178: sokkal jobb a Kg79 mint a propelleres, egyszerűen másképp működik (egyenletesebb a szemcseeloszlás, kevesebb a púder és a nagyméretű rög, az előzőtől keserű lesz az ital, a második csak kidobott kávé). Ettől még persze nem lesz presszóképes daráló, de a Dedica nyomásfokozós karját bolti szemessel kiszolgálja. Azt azért hozzáteszem, hogy itt egyik sem éri el az ajánlott kategóriát (sem ital sem tartósság szempontjából nem emelkedik ki a többi ipari hulladék közül), de 75k alatt újonnan jobbat nem tudok. Esetleg nézz át a kezdő topikba, hátha ott több sikerrel jársz.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
mgy
senior tag
válasz Bazsee71 #97174 üzenetére
Többeknek is megy a válasz, nem tudtam egyszerűen hova kattintani.
Először is, köszi a véleményeket!
Nem, nincs még kitalálva semmi, nekem kellene tanácsot adnom. A filterre azért gondoltam, mert egyszerű elkészíteni, és van tér az igazán minőségi italokra.
A POD meg azért lenne okés mellé, mert egyszerű kezelni, és mehet az olasz vonal is.
De ami a méglegjobb az egészben, a komplett cucc nem kerül csillagászati összegekbe, egy faja őrlő kell, aztán annyi a nagyobb lépcsőkből.
Köszi! -
SoundON
tag
válasz Bazsee71 #97343 üzenetére
Ja persze, egy rezgő és egy roto között biztos van különbség, bár a rezgés problematikát a vízáramlásnál a tágulási tartályok megoldják, vagy legalább is elég sokat segítenek rajta. Ami még valóban probléma lehet, ha a rezgő pumpa felfogatása, gumibakja nem nyeli el teljes mértékben a rezonanciát és a rezgést átadódik a csövekre, bojlerre, fejre, a karra, kosárra majd végül a kávépogira. Na az tényleg baj lehet.
Szerintem a vízterítés végeredménye, milyensége, minősége a fontos. Ennek a pumpa típusa egy fontos része, de szerintem a vízhozam és nyomásgörbe profilozhatóságával le lehet modellezni egy roto pumpás csapolást egy GCn is mint ahogy egy manuál karossal is. A vízterítő műszaki megoldása, típusa és a felsőszűrő mintázata is legalább ennyire fontos a végeredmény szempontjából.Amúgy tényleg fasza lenne ha valaki megfejtené a kérdést és találna valami GCbe is szerelhető kis rotot
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Bazsee71 #97452 üzenetére
Igen, ugy csinalom. 1s sincs az egesz. Utana kivancsisagbol raneztem, egyben maradt, es ahogy nyomja a kavet kifele, nem keletkezik csatorna sem, ahol utat talalna maganak a viz. Most belefutottam olyanba, de durva orlesnel, es gyengebb tamperelesnel jelentkezett.
Most szerintem sikerult megtalalni a jo aranyt es az orlemeny finomsagot. 19g korul alltam meg, 28s alatt jott le 30ml.
Eddig a legnagyobb hiba az volt, hogy tul sok volt az orlemeny.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
válasz Bazsee71 #97454 üzenetére
Akkor hagyjam az aztatast?
43g, az lenne a lefozott kave tomege? Az eloszlatast megoldottam, az mar jol sikerul, szerintem.
Akkor most ugy fogom leengedni, hogy berakom a pohar ala a merleget, es lemerem, mennyi ido alatt lesz meg a 43g -nyi kave.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
CB
senior tag
válasz Bazsee71 #97518 üzenetére
Nem haragszom.
Én sem azt mondtam, hogy a világ legjobb kávéja, és vetekszik a cibet macska által érlelt ízekkel.
Gyakorolni jó, mert olcsó, mert nehezen döglik meg, és ha frisset talál a polcon, akkor vastag cremás, gyakorlós kávénak jó lehet.40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs