-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pé
senior tag
válasz Sinisi #57903 üzenetére
Nem pattognak, egy duplányi adagot ledarál pár másodperc alatt, egyet-kettőt pattan, de ennyi.
Előtte Graef CM 800 volt (illetve még most is megvan, majd ha az SJ tökéletes lesz, akkor eladom)Parci: Igen, vakszűrő, tamper, stb. Ennek az az előnye hogy előre ki tudom mérni a kávét berakom a hűtőbe, reggel csak beleöntöm és pussza.
-
Deer76
aktív tag
válasz Sinisi #57877 üzenetére
Fene tudja. Ügye te eszpresszót főzöl. Más ízek jönnek elő. Viszont azon gondolkodom, hogy majd a következő kávé a Pall & Yoltz féle Get up! lesz. Azt ismered?
De majd a Palermo aranyát is kipróbálom majd. A Velencei gondolások frissen darálva nagy lépés a bolti őrölt Karaván, Omnia Classic és Lavazza Qualta d'Oro után.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Deer76
aktív tag
válasz Sinisi #57913 üzenetére
Kapuczínertől kaptam még ajánlatokat (most nem állítottam be árlimitet):
Kolumbia El Mirador - 2000 Ft/250g
Riói Varázs blend - 2000 Ft/250g
Ki ismeri ezeket? Úgy látom kotyogósban azért ki lehet hozni a csokis ízt.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
HÁZIGAZDA
válasz Sinisi #57993 üzenetére
10,47-szer olyan szép. de a P, I, d paraméterek valamilyen formában mindegyik pid-en állíthatók, a feladatot elvégzi az összes (a szonda pontosságában biztos vannak különbségek).
keresztapper: neked is köszi. fragola keze munkáját dicséri a gép, én csak a nyáladzom rá
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
mester6
tag
válasz Sinisi #58110 üzenetére
Szeretni fogod az egyszemélyes kávékat. Én a hosszú kávékat is szívesen iszom.
Amikor pedig egy nem elég akkor iszom egy másodikot is. Ilyenkor már a bojler nagyon stabilan tartja a beállított értéket még jobb is az eredmény.
Nekem tetszik amit a képen látok, biztos finom volt. -
mester6
tag
válasz Sinisi #58114 üzenetére
Sajnos nem ismerem az LM Strada tulajdonságait így nem tudok igazán hozzászólni a kérdéshez.
Én IMS szűrőket használok szimplára két félét. Azokban mindig nagyon kemény a kávépogi.
Kivétel, ha a daráló kevesebb őrölt kávét adagol a szűrőbe. Így a picit több kávé előnyös lehet. -
-
Frawly
veterán
válasz Sinisi #58119 üzenetére
Kösz szépen a segítséget. Már meg van rendelve a Brikka és a Hario Mini Mill, nagyon többet első körben nem akarok rászánni.
Eddig valami noname (Excellent Houseware márkájú), olcsó, kétszemélyes, krómozott angol alukotyogóval főztem a kávét. Kávéban csak az ilyen őrölt boltit próbáltam, amit angol közértekben kapni lehet, pl. Lavazza Espresso, Lavazza Rossa, Segafredo Intermezzo, Taylors Rich Italian. Ízre nem rosszak, de kemény koffeines vagyok, nem hatnak rám, olyan, mintha semmit nem ittam volna, dupla-tripla adagot kell belőle inni. Itt a helyi kelet-európai boltban is veszek össze mindenfélét, múltkor egy Paulig Classic Arabicát kóstoltam, de az ízre sem volt meggyőző, meg hatásra sem volt erős, most egy Mövenpick Himmlische Arabicát iszok, ez ízre is egész normális, meg erőben is jobb, de még mindig messze van az igazitól. Persze ezek mind őrölt kávék, most hogy lesz normálisabb kotyogó, meg őrlő, már csak olyan szemeseket fogok venni, amit itt ajánlotok.
Ez a Get Up magyar, úgy látom. Nem hinném, hogy küldenek ki nekem angol címre. Ezért lenne jó valami nemzetközi online bolt, ha nem is angol, de EU-s.
Illetve ami a fagyasztást illeti, csak beteszem a kávészemeket nejlonzacskóba és lefagyasztom, hogy friss maradjon? Nem roncsolja a kávészemeket a fagy és a fagyott pára? Ha meg ki akarok venni, akkor fagyottan daráljam le? Laikus fejjel nem gondoltam volna, hogy a frissen őrlés ilyen fontos, még a szemcseméret és alak is ennyit számít. Azt hittem, hogy a lisztté őrölt bolti kávé frissességét a vákuumcsomagolás megőrzi.
-
Deer76
aktív tag
válasz Sinisi #58324 üzenetére
Én a velecei gondolások esetén meg tudom erősíteni, hogy kellemes mokka kávé főzhető belőle kotyeszban. Palermo aranyáról még nem tudok nyilatkozni.
Ma ez érkezett (jobb oldali nem az enyém, az haveromé lesz eszpresszó főzőben, a bal oldali pedig nálam kotyogósba megy):ronin s8 (58334): Brikkánál mi a trükk, hogy crema legyen? PL Indian Choco + hideg víz kombóval nem lett. Melegítve a vizet lesz ilyen?
[ Szerkesztve ]
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Rush77
aktív tag
válasz Sinisi #58419 üzenetére
Én ilyen szempontból szerencsésnek mondhatom magam mert elég nagy a koffeintoleranciám. Meg régebben sikerült kifejlesztenem egy tuti módszert az (el)alvásra.
Amikor még egyedül laktam és unalmamban heti 8 küzdősport edzést lenyomtam (heti 4 alkalom) általában este 8-tól 10-ig és az adrenalin a fülemen folyt, nem tudtam aludni hajnal 3-ig.
Hülyeségnek tűnik de kb 3-4 hét folyamatos gyakorlással (értsd mindennapi szenvedéssel) sikerült eljutni oda, hogy lefekvéskor arra gondolok, hogy nem gondolok semmire és most már ezzel a módszerrel kb 10 perc alatt el tudok aludni (10-ből legalább 7-szer). Úgy is, hogy mondjuk lefekvés előtt egy órával még bedöntök egy presszót, bár este 6 után igyekszem nem kávézni csak kivételes esetekben.@(#58420) ronin s8
Volt robbanás és a fölső részben nagyon szép sűrű crema volt de ahogy levettem a tűzről és elkezdtem kiönteni el is tűnt jóformán az egész.[ Szerkesztve ]
-
Deer76
aktív tag
válasz Sinisi #59038 üzenetére
A kotyogós az nekem van. Majd a vacak kis 1 személyest akarom valami Bialettire lecserélni. Lehet nem Brikkára, hanem Mokkára. Sógoromnak van 4 személyes Brikkája, de indukciós tűzhelyen nem tudja használni és venni akar egy normális kávéfőzőt. (A mostani egy Hausmeister azt hiszem.)
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
HÁZIGAZDA
válasz Sinisi #59188 üzenetére
ebben nincs semmi meglepő. a kávé az alapanyag, mint a hús a sülthöz vagy a zöldség+hús a leveshez. a gép/főző pedig az eszköz, amin az alapanyagot elkészíted. bármelyik serpenyőt, lábost is választja az ember, a végeredmény legfontosabb eleme az alapanyag lesz.
szóval brikkába is csak jót érdemes tenni
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Deer76
aktív tag
válasz Sinisi #59188 üzenetére
Köszönöm, csak arra voltam kíváncsi, hogy előjöhet-e kotyogósban ez az édesebb, tejcsokis ízvilág? Elég drága kávé csak úgy próbálgatni.
Sinisi: pont veled konzultáltunk arról, hogy kijön kotyogósban a különbség, de persze nem lesz olyan, mint az eszpresszó. Azóta milyen kávékat készítesz? Lehet, hogy a PY Get up!, bár finom, de talán kotyogóban már elég erős, ezért pl a Pacificcafé Rome Espresso helyett kevesebb robuszta százalékkal rendelkező kávét nézek majd, lehet, hogy a következő próba a Palermo aranya lesz.
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
leKri
újonc
válasz Sinisi #59207 üzenetére
Sinsi! Írnál saját tapasztalatokat a rome-ról? Gyümölcsösök után szeretnék valami klasszikust, rome-on agyalok. Kíváncsi vagyok, neked milyen arányokkal, milyen lefolyással, milyen hővel sikerült jót csapolni belőle. Korzós tesztet olvastam, de más véleménye is érdekel. Nagyon csöpögősen valóban megkeseredik?
szerk:szerk: bocsi, most látom, hogy kotyogóssal próbáltad, így tárgytalan a kérdés.
[ Szerkesztve ]
"Coffee is a fruit. Don't let the fruitiness scare you."
-
Deer76
aktív tag
válasz Sinisi #59207 üzenetére
Nálunk mindig csak egyféle kávé van. Így nem szoktam keverészni, igaz nemrég kezdtem el a szemes kávéval való kávézást, hiszen még csak másfél hónapja van darálóm. Az tény, hogy sokkal jobb.
Sógorom vett egy Graef darálót (CM 702) azt próbálgatja most Lidl Bellarom Bio szemes kávéval.
Brikkával készítette el, ilyen lett:A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
pzol
csendes tag
válasz Sinisi #59417 üzenetére
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/107132-gaggia-new-baby-twin-pid/
Konkrétan erről a babyről lenne szó... Silvia még nincs konkrét.
Jól értem, ha sokat gőzölök, akkor jobb választás a GB twin? Sokat gőzölök. A pid mellé egy rézcsőzést még megkapna. Az eszem a GB mellett teszi le a voksot, a Rancilio mg csak rohadtul tetszik. -
soldier2
őstag
válasz Sinisi #59428 üzenetére
A Baby Dose (dosata) esetében van ilyen funkció, a sima babynél nincs. A twinről nem tudom van-e, de az instant gőz jól jön.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Sinisi
senior tag
válasz Sinisi #59556 üzenetére
1 hét nano"védelemes" használat után (garatelemmel, de antisztatikus rács nélkül).
A jobb alsó képnen, azon a részen ahova a garatelemből az őrőlt kv. nekiütközik a garatfalnak alig van kv. (korábban oda brutál beállt, még úgy is, hogy egy ceruzával rendszeresen körbekocogtattam azt a részt). Szóval egyelőre működik, azaz érezhető a hatás.
-
HÁZIGAZDA
válasz Sinisi #59998 üzenetére
nálam az van, hogy "csokis" kávékhoz (itt nem a paljoc-féle sötétebb verzióra gondolok, az nekem már szén, hanem a régi, világosabb choco és spicy kávékra) jó volt a mini-silvano páros is. azért is nyeltem egy nagyot és költöttem el egy kisebb vagyont a gépre és darálóra, hogy egyszer és mindenkorra ki legyen pipálva a téma, akár az unokáimnak is, valamint, hogy ihassak itthon drágább, érzékenyebb, világos pöriket.
akárhányszor kimegyek egy kávés eventre, a casmo kávék mindig qrva jók, valamint mindig kb. a legjobbak. eleve régóta ismerem a csapatot és nagy tisztelőjük vagyok, szóval logikus volt, hogy akkor jól előfizetek. és szomorú vagyok épp ezért, mert végső soron hagyon hasonló eredményeket értem el, mint korábban. magyarán, ezért aztán kár volt drága vasakat venni
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
soldier2
őstag
válasz Sinisi #60033 üzenetére
Addig macera amíg ki nem próbálod. Aztán rájössz, hogy ez kivételesen rövidíti a kávékészítéshez szükséges időt.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz Sinisi #60055 üzenetére
fragolánál van 4-5 db, és szerintem eléggé egyszeri. előbb-utóbb mindig jönnek dögös holmik, de azért tényleg penge, ritka darálóból nincs gyakran. roburt így itthon, felújítva nem is tudom, hogy láttam-e. royalt talán egyszer. compak k10-et szintén egyszer. mondjuk öt év alatt.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nintendo Wii U
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Bugfix van, magyarázat nincs az iOS-ben újra feltűnő, korábban törölt fotókra
- Ezért jött hardveres sugárkövetés nélkül a Hellblade II
- Eredeti játékok OFF topik
- Mikrofon topic
- Diablo IV
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest