Új hozzászólás Aktív témák

  • csixy

    addikt

    válasz ubyegon2 #81683 üzenetére

    Pontosan így jártam az rtl8821ce wifi kártyámmal a garuda esetében is (de mingegyik új kernel esetében így van, mert ennél a kártyánál a kernelben lévő hivatalos támogatás bugos). A sima hivatalos verzióval nálam csontra kifagy a rendszer, emiatt egy ócska wifi kártyát bedugok előre és azt használom a gyógyulásig mert , ha az rtl kártyához nyúlok, akkor megfagy minden.. Arch esetében fel kell tenni a base-devel csomag csokrot a dkms-t a kernel-headerst és a bc csomagot. Aztán el kell követni ezt : " Wi-Fi not working for kernel >= 5.9
    The Linux Kernel 5.9 version comes with a broken rtw88 module developed by Realtek that has poor compatibility with most revision of the 8821ce chip.
    You must disable it by adding the following to your module blacklists (/etc/modprobe.d/blacklist.conf):
    blacklist rtw88_8821ce "
    Aztán a pamaccal már nem tudom leszedni és telepíteni a " rtl8821ce-dkms-git from the AUR " csomagot emiatt ez következik a /home/akarki mappában elkövetve: " git clone https://github.com/tomaspinho/rtl8821ce.git cd rtl8821ce "
    Majd ez:
    " sudo ./dkms-install.sh "
    Ezután egy újraindítás az ócska bevált wifi kártya nélkül és győztem.
    Tehát a hivatalos gyári kernel modult ki kellett blacklisttelni és mivel a főguruk azt hiszik, hogy jó a gyári támogatás ezért már a rtl8821ce-dkms-git sem hozzáférhető az AUR-ból és emiatt az eredeti Tomas Pinho féle git-et kell telepíteni. NNa kb enyi képzetlen öreg fejjel. :)

    Hibajegyet meg nem csinálok, mert ennek a logikáját még nem volt módja megtanítani Dusza Árpád tanár úrnak, mert az ő idejében ez még nem volt funkcionális valóság.

    [ Szerkesztve ]

    Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

Új hozzászólás Aktív témák