Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    Van egy laptopom amin Arch Linux-ot használok. Az "Intel UHD630 + Rtx2060" VGA kombóval milyen megoldást javasolnátok, hogy tudjak váltani a VGA használat között?
    Elfogadom azt is, ha csak reboot után tudok.
    Zárt nvidia driver van használatban.
    Jelenleg boot közben letiltom a dVGA-t ( [link] - Fully power down discrete GPU) és csak az Intel van üzemben azonban néhány probléma van ezzel kapcsolatban:

    1. Elég macera folyton konfigot babrálni, ha át szeretnék váltani a f*ckvidia vga-ra vagy épp vissza.

    2. Mivel minden monitor kimenet az nvidia-ról működik, ezért amint külső megjelenítővel használom ismét állítanom kell, akkor is, ha csak code editor-t nyitok munkához

    3. Amikor csak az Intel van használatban (boot konfig alapján) akkor előfordul, hogy néhány esetben (mondjuk alvásból visszatér a gép) mégis bekapcsol az nvidia.
    Szoftveresen továbbra sem látható ugyan, de a laptop jelzi egy led-el, hogy éppen melyik vga van használatban. A lényeg, hogy ilyenkor a fogyasztás megugrik a dVGA fogyasztásával, ami nem túl nyerő megoldás.

    Szóval valami működő barkács megoldás volna jó, ami kényelmes és valódi váltás lehetőséget kínálna. (Bumblebee-n elvérzett a tudásom, nem sikerült beállítanom)
    Van ötletetek?

Új hozzászólás Aktív témák