Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz Freddy76 #18593 üzenetére

    Ja azt fogtam, hogy nem te akartad hasonlítani tképpen nem is neked szólt a válaszom (de ugye a kollégát nem tudtam megszóllítani).
    Hiába van 550D-m, de mivel se 50 1.8-am se 1.4-em nincs nem tudom hasonlítani de vsz. még azonos rekeszen (ami az 1.4.nél 2/3 Fé rekeszelés extrában) sem hozná a Canon az Oly 45 1.8 szintjét. Ez persze nem csoda ui. ezek a Canon obik iszonyat régik, még filmes korszakból.
    A 18-55-ös kitobi meg esélytelen (de ugye azt meg eleve egy hasonló kitobival illene összevetni).

    Egyébként nekem semmi bajom a tükrössel (se), viszont ha valaki pengeéles képeket akar, akkor ahhoz olyan obi is kell ami tükrösön jobban zsebbenyúlós (kül. Canonon mert ők nagyon kevés fixet frissítettek, ott sem a leggyakoribbakat és mostmár meg pláne nem lehet tőlük APS-C-re kitobikon kívül mást várni).
    A létrehozott fotót alapvetően nem a váz/szenzor határozza meg ma már (extrém példáktól eltekintve), hanem az obi. Ha ezt nem látja a kolléga, akkor valamit alapvetően nem értett meg.

    Szerk.
    A Nikon frissítette a népszerűbb fixeket mostanában. A Canon esetében (ez is) elmaradt.
    Mióta megvettem az 550D-t a Canon kb. 2.5 éve (legalábbis a számomra és vsz. a többség számára érdekes területen) semmit sem lépett előre. Ami vsz. nagy hiba, de nem nagyon látom, hogy foglalkoznának vele.

    [ Szerkesztve ]

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák