Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz Pista0001 #62833 üzenetére

    Persze van átfedés, vannak ITX házak, amibe kisebb mATX alaplapok is beleférnek, de attól az még mATX gép.

    Én is csak ritkán és többnyire off-mATX vonalon tévedek be ide, de ez a téma megfogott. Különösen ez a mondat. Én asszem már 10+ éve raktam be az első mATX lapot ITX házba. Rendes, hivatalos mITX ház volt. Nem érzem, hogy ne mITX-et építettem volna, sztem minden más DIY sem rontja el ezt, ha faragni kell, ahogy itt is centizni kellett előre tervezve, meg távtartókat intézni, stb...

    Viszont elvi síkon én sem itt választanám ketté a témát, hanem a "kicsi vs nagy" ház/konfig mentén. Szerintem a topic erőssége is ebben van, ebben van itt a know-how és azért jön ide mATX-es kérdéssel is az ember, mert itt mindenki 5 megoldást vág rá arra a problémára amit az összes másik topicban nem is értenek, hogy miről szól. (Nem fér bele? toronyház... Nem hűti le? 8db 14-es venti... Visszaveszed az órajelet?!? 5.4-re kellett volna üveghangra tuningolni 1.4V-on. Vagy nem létezik a probléma vagy nem értelmezhető abban a közegben. Mindenhol maximalizálás folyik, itt minimalizálás, de leginkább optimalizálás. Adott mérethez, ill. lehetőleg minden komponens együtt alkosson optimális, harmonizált egységet.
    Így nekem egy 25x25x20-as kockába berakott mATX, ámde erre hangolt konfig. Pl. mini gamer, de uv-zett cpu, dvga, hozzá minimalizált táp, vagy akár NAS-nak 3-4xHDD behekkelése, cserébe mondjuk paneltápos konfig, hogy beférjen dvga nélkül. Eleve dvga nélküli konfig minimalizálva (És épp ezért lógnak ki nekem kicsit a nagy dvga-s konfigok nagy házakban innen. Értem, hogy megoldható 2-300W is kis házban, meg ott is a hely/hűtés lesz a fő gond... de az nekem már kicsit megerőszakolása az elveknek.), amit már elvisz a paneltáp, stb... ezek mind ide tartoznak nálam, hiába nem hivatalos mITX. A problémakör és a megoldások, praktikák 95%-ban ugyanazok lesznek... míg egy alaplap/cpu/vga/normál konfig topiccal szinte üres halmazt fognak alkotni a felmerülő kérdések.

Új hozzászólás Aktív témák