Aktív témák

  • t72killer

    titán

    LOGOUT blog

    válasz Degeczi #15650 üzenetére

    Szoktam vágni, főleg olyankor, amikor a tele nem volt elég hosszú - így már akár a 16MP is kevés... (főleg, ha egy mókust akarsz a kép középső 20%-ából kinagyítani)

    Tény, általában énis 2-3MP-es képeket csinálok, az tökéletes fullHD monitorra. Ezt viszont egy kitobinak tudnia kell 100%-osan. Egy profi optikától viszont elvárja az ember, hogy 100%-os nagyításban is brillírozzon (ahogy azt teszi is egyelőre).

    A több pixel - ha nem jár nagyobb zajosodással - mindenképp jó, ebben egyetértünk, legalább jobb alapot szolgáltat a zajszűréshez.

    #15651: konkrét leírásról nem tudok, nézd+ a photozone.de tesztjeit, ott van pár teszt, amit 15MP-en csináltak, míg a tesztek nagytöbbsége 8-10MP-en született. A nagyobb pixelszám (kisebb méret) általában megdolgoztatja az obikat.
    Más "baj" is van a pici pixelekkel: ahogy a lencsehibákra, úgy a bemozdulásokra is a pixelméret arányában érzékenyebb a rendszer. A dpreview fórumon olvastam, hogy a felhasználó kb feleolyan hosszú záridőt tudott stabilan kitartani (pl eddig 1/30-addal éleset lőtt egy 50es obival, D7000-en ez már bemozdul neki, 1/60-1/100 kell)

    [ Szerkesztve ]

    Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

Aktív témák