Aktív témák

  • Freddy76

    addikt

    válasz #31757056 #29449 üzenetére

    F5-ös ember :) ... Nem igazán találtam. Az elismert-díjat nyert fotóst nem úgy kell érteni, mint valami sztárt, nem egy Szipálról van szó, hanem a területén (esküvő-portré) viszonylag keresettnek és ismertnek számított (amikor, mint pl. 7-9 éve, lényegesen kevesebb "hivatásos fotós" volt a szakmában), és kapott pár szakmai elismerést. De már régen nem aktív fotósként (nem tudom, mióta, azt tudom, hogy d70-et próbálta, nem jött be, és inkább letette a lantot - ez persze annak is lehet az elismerése, hogy a filmes technológiával nem versenyképes).

    De a félreértések elkerülése végett, nem azt mondtam, hogy jobbak a képei, mint akár a tieid, sem azt, hogy jobb a gép. Csak azt, hogy nagyon-nagyon masszív, robusztus volt a váz a régi objektívekkel, és érdekes volt beszélgetni olyan valakivel, aki így éli/élte meg a fotózást. De ahogy Aleister is írta, romantikus báj van benne, mint amikor valaki oldtimer-rel jár. Szép, meg jópofa, de nem ez a jövő, sőt, a jelen sem.

    Kleroo: ne kezd már te is vazze. Neked ennél több eszed van, legalábbis a hozzászólásaid alapján :N .

    Degeczi: igen, ő is mondta, hogy egyre nehezebb a filmet beszerezni, és a hivatás is kalandba illő történet.

    charlie_hu (és általában mindenki más): nem akartam flame-t generálni, nem szóltam le senki gépét, sem a digitális technológiát (én sem fogom lecserélni a d5100-at). Nekem (igencsak kezdő fotósnak) érdekes volt, jó volt, ennyi. Amúgy d700-hoz hasonlítottam, hozzátéve, hogy egyiket sem használtam, mindkettő csak rövid ideig volt a kezemben, és nem reális az összehasonlítás.

    Béke, uraim, béke.

    [ Szerkesztve ]

    "Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Aktív témák