Új hozzászólás Aktív témák

  • TasiA

    senior tag

    válasz werszomjas #5538 üzenetére

    Üdv!
    Nem tudom mennyire vagy képben a motor szerkezeti felépítésével, de hátha nem lesz kínai.
    Mivel látni nem látom, ezek csak tippek!!!
    V6-os a gép igaz? Akkor van oldlanként 3 henger ezeken 1 hengerfej, hengerfejenként 2 vezérműtengely. Ha a tengelyek eltörtek, akkor valszeg csináltak kárt magában a hengerfej szerkezetében.Anyagtörés, görbülés, repedés.stb. Én szerintem, ha nagy a roncsolás, akkor kell 2 hengerfej+belevaló dolgok.(szelepek, szimeringek, vezérműtengelyek, stb.) Na most általában egy kopott hengerfejet 25-30 ezer körül újítanak fel, de ezek ugye nincsenek roncsolódva. Neked ebből eleve adott 2 darab. Szal a legjobb esetben is 50-60 ezer körül lenne+ tömítések. NA de ez a szerkezetileg jó fhengerfejek újítási ára. Aztán ugye van az össze és szétszerelési óradíj.
    Erre még rájön, hogy előfordulhat kaptak a dugattyúk is jóból esetleg összeverődött a hengerfej égéstere. Jó esetben a hengerfal, hajtókarok, csapágyak nem sérültek.
    Nekem az a véleményem, hogy mindent meg lehet csinálni, csak az a kérdés, megéri-e. HA nagyon sokba lenne a jaívtás, akkor én inkább vennék egy másik motor okosban és a kettőböl csinálnék 1-et. Tudod, a motorszám miatt. ;)
    Remélem segítettem azért valamelyest. De ne feledd, csak tippelek, jó lenne látni is azt a motor belülről.

Új hozzászólás Aktív témák