Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    Sikerült megvennem az X-Fi HD-t. Vettem hozzá egy (a legolcsóbb hama-nál eggyel jobb/drágább, valami inakustik (?)) kábelt. Próbálgatom, nézegetem különböző zenékkel. Ja, a hangfalam (nem kiröhögni pls) megtaláltam, Modecom HF-32 [link], nem hifi persze, de nem olyan gagyi. Összehasonlításképp a régi Sony erősítőm van az Orion hangfalakkal, illetve ezt a hangfalt használtam az iMac fejhallgató-kimenetére kötve.

    Nem próbálok meg szakszerűen fogalmazni, mert nem tudok, inkább egyszerűen, egyszerű megfogalmazással írok pár gondolatot az X-Fi-ről.

    Igen, igazatok volt benne, mindenféle driver vagy egyáltalán telepítés nélkül működik OSX alatt, semmit sem kellett tenni, bedugni és kész. A beépített állítgató progi (Audio Midi beállító) szerint kiválasztható a 24/96-os üzemmód is, tehát nem érzem hiányát semmilyen drivernek. A hangerő gomb - szintén ahogy írtátok - állítja a line outot is, aminek szintén örülök. A hangerő gomb tekergetése a rendszerhangerőt állítja, így a használata a rendszerhangerő használata mellett hanyagolható.

    Meghallgattam rajta eddig ezt-azt, és eddig csupa pozitív benyomás ért. Amit nagyon fontosnak tartottam, hogy a klasszikus albumaim és a jazz lemezeim szépen szóljanak, az idáig nagyon betalált. Ezekre rá is felejtkeztem, így eltökölődött az idő. Próbáltam még fejhallgatóval is, ott is más volt, mint a gép eddigi fejes kimenete.
    A hangban annyiban érzek változást, hogy olyan, mintha "meg lenne hámozva", azaz mintha eddig rajta lett volna egy szmötyiréteg, ami most nincs rajta, úgy érzem hogy nagyon élesen minden mindentől elkülönül. Ezt ennél pontosabban sajnos nem tudom megfogalmazni. Olyasmi, mintha egy nagyon vékony, de akkor is ott lévő papírréteg lett volna a fejhallgató és köztem, és most nincs ott. Ez legfőképp a magas és a középtartományban érezhető, a fülesem mélyhangsúlyos, ott szerintem korábban is ha bármi el akart volna nyomni egy keveset is, annak nehéz dolga lett volna.

    A hangfalaimat megnézve biztos sokan legyintetek, nem az a kategória amikről itt szó szokott lenni, de határozottan jobbnak érzem, és határozottan használhatónak, hallgathatónak érzem. Mivel saját tervezésű bútor van a dolgozószobámban, ezek a hangfalak a gép mögött, a fülemmel egy magasságban helyezkednek el. Egyelőre úgy érzem, hogy ebből a felállásból most ki lehet hozni amit ki lehet hozni, de nem azt ami benne van, így következőre egy jobb aktív hangfalpárt vagy egy jobb fülest kell majd néznem.

    Az ajánlást még egyszer köszönöm, jó irányba javasoltatok és maximálisan elégedett vagyok a cuccal.

Új hozzászólás Aktív témák