Új hozzászólás Aktív témák

  • NorBuilder

    csendes tag

    válasz Freddycom #118944 üzenetére

    Vízzel és ízesítéssel meg kell főzni. Én egy tasakot összesen kb 4 dl folyadékkal szoktam megfőzni (ebben benne van a víz és a diabetikus szörp is). Egy tasak tartalma gyártótól függően 20-25 g, a Horvát Rozi azt hiszem 25-ös.
    Langyos vízben kell feloldani a port apránként, mindig csak akkor adagolni az újabb egységet, amikor már az előzőt feloldottad. Ha kész vagy az oldással, akkor odarakhatod a gázra, és az első forrásig kell főzni sűrű kevergetés mellett. Kalóriaértékkel nem kell számolni, mert a zselatin megemésztése több energiát von el a szervezettől, mint amennyit kinyer belőle.
    Ha valaki arra gondol, hogy nagy ívben tesz itt a főzőcskézésre és majd jól bekanalazza száraz formában, aztán vizet iszik rá, az inkább ne erőltesse a dolgot, mert egyrészt rohadt gusztustalan, ragadni fog mint az állat, ha víz éri, és nem utolsó sorban hatástalan is.

Új hozzászólás Aktív témák