Új hozzászólás Aktív témák

  • Apollyon

    Korrektor

    válasz Tamoo #144784 üzenetére

    "Van aki egész életében dohányzik mégsem lesz tőle semmi baja, van aki meg egészségesen táplálkozik és ... annyira ember/genetika függő."

    Azért azon is tudnánk vitatkozni, hogy mit jelent a "nem lesz tőle semmi baja", mert mondjuk a dohányzástól ráncosodás, vagy a piálástól arc puffadás szerintem elég nagy baj.

    Meg ebben a fenti állításod, amit sokan mások is mondanak, éreztet egy olyan hamis illúziót, mintha ezek a dohányosok és piások a szenvedélyüknek köszönhetnék az "egészségüket", mivel nekik semmi bajuk nincs, bezzeg egyes nemdohányosok meg tüdőrákkal fekszenek a kórházban, így a függők meg ebben a tudatban űzhetik szenvedélyüket bátran tovább.

    Meg lehet, hogy "az egész életében dohányzott és ivott és mégsincs semmi baja" és a "sosemdohányzott/régleszokott nem iszik és nincs is semmi baja" halmazok között lesz különbség, mondjuk ha nem is látható, de legalább belsőleges. Pl. ha nekimegyünk egy hegyi túrának, szerintem a dohányos sokkal előbb elkezd majd lihegni jókat, szemben azzal aki törekszik a helyes életmódra.

    Az meg, hogy ki milyen kajától hízik, szintén nem éppen jól mérhető. Lehet csirkerizstől is hízni nyilván, de abból meg nem fogsz annyit megenni egyszerre naponta többször hogy attól elhízz, mint mondjuk kakaós csigából, vagy bármi hasonló pékizéből. Legalábbis, nem hiszem hogy aki kakaós csigát zabál meg pizzát, az összeméri, hogy most melyikből mennyit evett. :D

    #1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

Új hozzászólás Aktív témák