-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
icm
tag
Ezek az ihatatlan tesztpörik ezek mennyire frissek? Csak kérdem...
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
vicces1
aktív tag
Abszolút jók, csak lutri, hogy melyiket kapod.
Amúgy ma megint rápróbáltam és javul.
Inkább túl frissek, érdemes várni vele.
90fokon már domináns rumosmeggy savasság jön, kakaó tűnőben, ez alá nem mennék hőben.
8ezer pár100 forint/kg-ért eliszogatom azért valahogyXiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
Toobee
veterán
válasz vicces1 #135907 üzenetére
Használtan vettem kompletten a szettet, de Ekokapszulán van raktáron.
-
John3:16
csendes tag
válasz Toobee #135909 üzenetére
GC + Eureka Atom 65. Eszpresszó pörkölés. Igen láttam, annak az arányait próbálom követni. Reneka kosárral próbálkozom, amibe kb. 15 g fér bele ebből a kávéból.
A legutolsó 1:2 arányú csapolás 20 mp alatt jött le, de már volt benne némi keserűség.
Ha tovább finomítok az őrlőn, akkor gondolom ez fokozódni fog.
Úton van egy 18 g VST kosaram, ha megjön, lehet nekifutok majd azzal, hátha összejön az ajánlott recept alapján. -
Toobee
veterán
válasz John3:16 #135910 üzenetére
Szerintem tedd félre, ameddig nincs itt a VST. Én ilyenkor mindig egy jó durva őrleménnyel megyek kezdésnek a Robottal. Kezeim tömegétől megjelennek az első cseppek a kosár alján. Ezt ízlés szerint tartom az óra elmozdulás nélkül 10-30 mp-ig, majd 2 bart kitartom 2-3 mp-ig, aztán zutty (6, nagyon max 7 bar, amibe belenyal), közben ejtem 3-4 barig. 18-42g, ezzel szoktam kezdeni. De a brew kés nagyon megbocsájtó, könnyű kivonatolni az őrleményét.
GC-ben milyen tuningjaid vannak? Mert a lényeget, a profilozást kevés gép kapta meg.
-
bbuffy
senior tag
válasz ribarszki #135912 üzenetére
Én bevágtam mindkét zacsit két hétre a szekrény aljába. három hét után kezd bitang lenni általában. Aztán hűtő, és onnan kis 100g a vákuum dobozba. Eddig semmi sem döglött meg így. Bár a betyár filterek a fagyóban vannak és csak amennyi kell.
Van januári Ipmresso olyan cold drip lett belőle hogy majdnem zokogtam. Szilvás diós hmmm. Tiszta karácsony....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
icm
tag
válasz Toobee #135902 üzenetére
(Ilyesmi választ sejtettem… nem gond, de azért nem feltétlen korrekt, de mindegy).
Hogy ON is legyen, és ez nem feltétlen Neked. Megjött a weightmasterem, B modul, szuper. Csak fehér / ezüst verziót rendeltem de feketét kaptam. Ha valaki fordítva járna akkor cserélhetnénk
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Alabástrom
senior tag
válasz Alabástrom #135915 üzenetére
kicsúsztam a szerkesztésből...
És ezzel a "jó durva őrleménnyel" a 6-7 bar ( -> 3-4 bar) kb hány másodperc?
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
kk831228
addikt
válasz RetepNyaraB #135895 üzenetére
Mo megyünk 3 - an , jó lenne egy Robotot kipróbàlni, vagy megkóstolni mit tud...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Toobee
veterán
válasz Alabástrom #135915 üzenetére
Passzolom, talán annyiban segít, hogy ne azonnal kapja a pogi a nagy löketet.
10 mp. Meg ameddig elhúzod az elejét.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Én még ki se bontottam. Cégnél is hiába mondom az elofizus kávét tegyék el, 2-3 hét múlva kell nyitni. Érkezés napján fixen ki van bontva mindig
aki még nem alszik, az próbálja ki, hogy este őrli le a friss kávét, reggel meg főzi. Ha bírja a koffeint, akkor lehet mellé egy frisset is inni kontrollnak. Aprilnél például előző nap készülnek elő a filter őrleményekkel.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
-
tuzpenge
őstag
Infóként: aki szept 2 és 22 közötti klasszik kávét vett az impressotól az kérjen cserét mert most írták hogy baj van vele….
ˣ
-
-
icm
tag
És ezek után, hogy ON is legyek Tegnap este elég sokat kínlódtam a mérleg menüjének kiismerésével ami mostanra a nulla ismeret után kb minden második alkalommal be tudok lépni a menübe olyan 3/4 próbálkozásból. Használatit nem találtam sehol. Acaia és a Felicita Arc menürendszere és használata is kb nulla használati elolvasása után egyértelmű. Az érintés érzékeny terület (gomb) nem teljesen világos mikor érzékel…
Ezt csak azért mert aránylag vállalható lett az öntvény:
Pár kép még:
Lunar mellett, Bekapcsoló gombja ami esetén nem világos a szürke álláson mit csinál, alja, B modul, megnevezés nélkülcsakúgy
szóval szummázva kicsit soványka az érzés. Csak sima mérés módja nincs. Nem tudok pl bármit csak úgy mérni minden flanc nélkül. Az, hogy fekete lett a fehér helyett lehet valamelyik update során benéztem az apróbetűs részt és nem jeleztem mit akarok. Kezdek megbarátkozni a fekete színnel, de a csere ha valakinek a fehér B modullal nem jön be akkor továbbra is áll"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
icm
tag
válasz Toobee #135930 üzenetére
Nincs benne bluetooth… sajnos.
Annyi kiderült, hogy a bal - legyen menü gomb, kétszer gyorsan nyomva / érintve tudsz a menübe lépni. Ez így mindig siker. Adott programon belüli navigáció - espresso mód esetén még nem teljesen világos. Majd alakul."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
kchris78
veterán
válasz Toobee #135929 üzenetére
Jó hogy ezt feltetted, mert az eredmény ha gyümölcsös azt jelzi hogy tényleg nincs kőbe vésve az hogy ezeket az ízeket csak kb. 9 bar nyomással lehet kihozni... (amit Sage-el már én is lesz.rok mert ha 8-10 barhoz akarnék visszamenni akkor kb 15 mp csapolási idő lenne olyan gyorsan átmenne a víz a pogácsán...szeleptekeréssel azért a 15ből szerencsére 12 lett azért ez kellett)
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
Ha már feljött a téma, megkérhetem a manuálozókat, hogy osszák meg, kinek mi a kedvenc, leggyakrabban jó eredményt adó, alap kiindulási nyomás-receptje?
(Én eddig csak a Decent recepteket igyekeztem lemásolni, meg utána finomhangolni.)
Köszönet előre is, nagyon tanulságos lenne.
(Érdemes lehet megemlíteni mellé a gépet is, a talán sok múlhat a kosáron, stb... )Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
-
Alabástrom
senior tag
válasz Parci #135937 üzenetére
Én néha előáztatás után "megrúgom" 8-9 bárral, de csak egy nagyon rövid időre tartom ki (mondjuk 1mp), és utána megyek le 6-7 bárra. Volt már olyan kávém, aminek tök jól állt, több lett a test.
szerk - azt hiszem, Scott Rao-tól olvastam, hogy így összetömörödik a pogácsa és más lesz az íz. Bár lehet, hogy ez itt a hardcore-on senkinek sem újdonság...
[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
HÁZIGAZDA
válasz Alabástrom #135938 üzenetére
én is fel szoktam odáig tolni, de mondjuk az előző gépemmel 7 bar fölé képtelenség volt menni.
nálam a rao-féle blooming presszó megy: 1,5-3 bar között hosszan előáztatok, amikor csöpögni kezd, akkor fel 8-9 barig, és onnan ejtem kávétól függően. minél sötétebb egy pöri, annál kevésbé engedem le (olyankor 5-6 bar a vége, és ilyenkor sokkal rövidebbre veszem az előáztatást egyébként), ha világos, akkor eleve nem nyomom annyira és jobban le is engedem (3 barig a végén kb.).
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Toobee
veterán
válasz RetepNyaraB #135933 üzenetére
Indítottam manuálisan a mérlegen is a stoppert, de a SEP mutatja a tutit. Ezt csak később állítottam meg, mikor már kivettem a Robot alól.
-
Toobee
veterán
Lagom 65 mm-es késből volt pár verzió.
-
Alabástrom
senior tag
-
tag
A nyomásprofiloknál vsz. lényeges az is, hogy miféle az őrlő+kés, ami a babot zúzza. ...meg az is, hogy milyen gyorsan pörög.
Ha már őrlő: Opus-ról van valakinek szakvéleménye?
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest