Új hozzászólás Aktív témák

  • mutyi

    senior tag

    válasz #64275200 #87140 üzenetére

    A szűkítést nekem is javasolta tegnap az eladó, de azt említette,hogy elég macerás beépíteni,mert játszadozni kell vele, összerakni, tesztelni és ha kell újra szétszedni és állítani.

    Fejhőmérővel néztük tegnap és úgy volt ez a 45-50 mp idő. Én is sokallottam, nem értek hozzá,de mondom ha majd 1 percet engedek ki vizet az akkor nagyon macerás lesz,miközben az a sok víz meg megy a lefolyóba vagy töltöm vissza.
    A másik ami furcsa volt, hogy mivel ennyire sokáig engedtük a vizet és azért ez 2-3 deci volt, közben néha pukkant is egy halkat a nyomásszabályozó vagy mi.
    Azt hiszem a nyomás 10 barra volt állítva.
    A Lelitnél van egy ábra,hogyan kell beállítani a pid-et ami optimális, valami 116-121 fok mert gondolom az általad elmondottak alapján a gőzkazánban levő vizet állítja ezek szerint pl. 121 fokra és az ábrán szemlélteti hogy az a víz mire átér a fejhez, akkor kapsz pl. 89 fokos kimenő vizet.

    Viszont pl. számomra kérdés (nyilván megoldották) hogy ha a pid beállította 89 fokosra a kimenő vizet, lefolyt a kávé, akkor elkezdek gőzölni, ott ezalatt a néhány mp alatt képes a 89 fokos vizet melegebbre állítani vagy akkor ha a lefolyás után kezdek azonnal tejet gőzölni, akkor kb 90 fok körüli gőzzel készíti?

    Csápájev: Neked most milyen géped van?
    Én azt látom, hogy vehetek E61 HX pid-es gépet kb. 400 ezer Ft-ért pl Lelit PL62T vagy 460-470 ezer ft-ért Expobar dual bojleres pid-es e61-es gépet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák