Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz No.01 #888 üzenetére

    Először magam daráltam késes darálóval a belevalót, természetesen vegyes szemcsemérettel, ami mint megtudtam nem oké. Aztán én nem csak 1x kevertem meg az elején, hanem 2-3x a 4 perc alatt. Aztán pedig a mennyiségek/arányok sem voltak az előírás szerintiek, csak szemre, meg ízre próbálgattam. A végén meg előre darált kávét használtam benne, ami nem jó, mert túl apró szemű.

    Viszont azóta nem bontottam új, szemes csomagot, mert meg akarom vele várni amíg megveszem a presszógépet. Azután kipróbálom a darálót is, és ami nagyszemű lesz, az megy a french-be, az apró meg már a presszóba.

    Hozzáteszem, amikor sikerült jó arányokat eltalálni, akkor valóban egész kellemes eredmény volt. De én főleg tejjel ittam. Úgy mondanám, hogy más tejeskávékhoz képest szélesebb spektrumú volt az ízvilága.

    Ősidőkben nagyapámnál ittam elektromos alulmelegítős alu nyomásos főzős kávét, az volt a legmarkánsabb. Aztán albérletben Szarvasival nyomtuk. Később párat főztünk kotyogóson. Most a cégnél Lavazza Blue kapszulás van. Otthonra meg vettem a french-et. És most már erős volt a késztetésem otthonra egy presszógépre.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák