Új hozzászólás Aktív témák

  • jana86

    csendes tag

    válasz paljoc #89600 üzenetére

    "mert ez tulképp kávézókra lett kitalálva"

    Ha egy adagban kevesebb a kávé, az növeli a kávézó hasznát. Ha ráadásul gyorsabban is lefolyik egy adag, akkor egységnyi idő alatt többet lehet eladni, ergo még nagyobb hasznot lehet termelni.

    Én világos pörköléssel akkor tudok szép lefolyást produkálni, ha finomabbra őrlöm és hosszan előáztatom. Jobban is ízlik így. A durvább őrlemény, gyors lefolyás nem meglepő módon nagyon savas italt eredményez. Szándékosan még nem kísérleteztem vele, de egy-egy új kávénál, amikor nem találtam el elsőre a daráló beállítást, előfordult. Egyébként volt olyan is, amelyiknél nem volt rossz a végeredmény, de a legtöbb ilyen inkább lefolyóba való volt. Mondjuk ha 1:2-nél sokkal hosszabbra húztam volna, 1:3-ra vagy afölé, akkor lehet, hogy más lett volna a helyzet. Na majd kipróbálom ezt is.

    Az lehet még ebben ráció, hogy egy finomabbra őrölt, de csatornásodott lefolyású csapolásnál jobb eredményt hoz a durvábbra őrölt, de nem csatornásodott. És egy kávézóban a kevésbé pepecselős előkészítés miatt elképzelhető, hogy magasabb a csatornásodott csapolások aránya, mint otthon.

Új hozzászólás Aktív témák