-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolnagy
őstag
válasz Peti...(16v) #91994 üzenetére
Én is egy hete kezdtem magamnak keverni vizet DM vízből. Én 2l vízbe teszek 0,5 g keserűsót és 0,1g szódabikarbónát. Nem ismertem, most megnéztem, mi ez a “BH Hendon recept”. Gyakorlatilag szinte ugyanez az arány ott is, csak oldatot csinálnak előtte, amit bekevernek a sima deszt vízbe, én meg egyből bekeverem a 2l-t. A recept szerint a végleges arány 2l vízre vetítve 0,56 g keserűsó és 0,118 g szódabikarbóna lenne.
Egyébként én is azt veszem észre, hogy jobb vele a kávé. -
weinmaker
őstag
válasz fragola.6035 #91991 üzenetére
Bocs, akkor félre értettem. Csak már unom, hogy mindig valaki "okos" megmondja, a másiknak, hogy ő hogyan szereti. Mert manapság ez a divat.
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
general
addikt
válasz #85578752 #91966 üzenetére
Működik hálistennek, megy rendesen azóta is a Lelit Anna.
Valszeg én is vennék gyorsan egy kotyogót, ha behalna ez a gép, nekem nincs 2-3 kávékészítő eszközöm, mint itt sokaknak, ennyire nem merültem el a témában. (fotós eszközökre éppen eleget költök, mondjuk nekem az főállás).Nutra -nak, fogalmam sincs, mire kell vigyázni, és azt sem tudom, mi okozhatta a spontán zárlatot. Ahogy írtam, előtte majd' egy órán át ment a vízkőtlenítési procedúra, lehet, hogy icipicit ereszt valahol vagy csak egyszerűen rossz helyre cseppent valahol a víz, zárlatot okozva. Ami viszont megnyugtató, hogy úgy néz ki, a védelmmel simán megúszta. Lekopogom...
-
pbalint
csendes tag
Egyébként 1976-ban milyen minőségű kávé volt elérhető Magyarországon?
A kávéházakban milyen volt a presszó? Illetve a háztartásokban milyen eszközök álltak rendelkezésre? -
Peti...(16v)
tag
válasz kraven54 #91979 üzenetére
Ma bontottam a Choco Madness-t, és soha ilyen jól még nem sikerült. Ízre tömény étcsoki, illatra mandulás keksz, imádom.
Recept: 19g be/35g ki, 30mp, 90C fok (Catler DB).
Nem tudom mitől lett most ilyen jó, lehet hogy pont ideális idő telt a pörköléstől (03.17-i), de a víz is lehet, mert most tértem át pancsolt Nordáról a pancsolt desztvízre (DM víz BH Hendon recept). De az is lehet, hogy csak régen járt nálam, és már elfelejtettem hogy ilyen jó
-
Flashback
addikt
válasz fragola.6035 #91991 üzenetére
Én is azon a véleményen vagyok hogy mindenki úgy issza ahogy jól esik.
De azért el tudok csodálkozni mikor valaki 3-4 cukrot belerak egy "rendes" kávéba.
Neked mi volt a legcifrább amivel találkoztál?profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Madrid
újonc
Köszönöm a válaszokat. Csak azért dilemmáztam egy kicsit, mert kevésnek éreztem a 12/18 grammot, de 57 mm-es kosárméretben csak ekkora van. Nem tudtam, hogy a jobb szűrőkiképzés, vagy a gyáriba vélhetően beleférő több kávé hoz jobb eredményt. De akkor rendelek egy ilyen kosarat.
-
weinmaker
őstag
válasz fragola.6035 #91987 üzenetére
Szerintem meg az a gáz, hogy bárki megmondja, bárkinek, hogy mi a gáz! Ha ő a vödör tejes lattét szereti és mellé 1975-ös 5 puttonyos tokajit iszik szódával, akkor tegye. Ha neki az a jó. Ne mondja már meg senki, hogy mi a jó bárkinek is.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Keresztapper
senior tag
válasz 72lakiluk #91967 üzenetére
A gyártó jellemzően olcsóbban tudja adni a termékeket, mert nem rakódik rá annyi költség.
De jelenleg nagyon küzdök ezzel a helyzettel, mert várandós feleséggel elég nehézkes az utánajárás, amit a gyártás kíván. Minden esetre dolgozom a megoldáson. Egyelőre 58-as méretben van éppen készítés alatt pár darab, de még nem tudom, hogy hogyan oldom majd meg a gravírozást és a postázást. De majd csak lesz valahogy!
http://palscoffeetech.com/
-
Madrid
újonc
Szerintetek érdemes egy IMS 12/18 grammos szűrőt venni a gyári helyett? Ez dupla, ugye?
-
kraven54
aktív tag
Nektek a Choco Madness milyen lefolyási idővel és milyen hőmérsékleten adja? 1:2 aránynál?
-
Madrid
újonc
Korábban úgy voltam vele, hogy amikor új dolgot vettem, rögtön meghirdettem a régit, és beforgattam az árát. Most is meghirdettem a Saeco Magic Combit amikor jött a La Pavoni Domus Bar, de nem vitték el, és most már úgy vagyok vele, hogy praktikus is, hogy megmaradt, mivel reggel, amikor sietés van jó, hogy a Saeco percek alatt harcra fogható, délutánra, valamint hétvégére pedig ott a La Pavoni, akkor van ideje rendesen bemelegedni. Az is jó, hogy mindkettő darálós, mert így többféle kávét is bonthatok kedvem szerint, anélkül, hogy mindig után kellene állítani az őrlőket, a favoritra meg ott van az 1ZPresso.
Érdekes viszont, hogy a lányaim meg a Bialetti Mokkát használják..[ Szerkesztve ]
-
vicces1
aktív tag
válasz sapizee #91971 üzenetére
Nem ígérem, de szerintem belül semmi különbség.
Én nem szoktam eleve az ajánlott lavór mennyiségű vízzel felönteni, mert 1:3 max 1:4 arány fölött csak ront a további, egyre forróbb, gőzzel keveredett víz. (értve, hogy 14-15 gr-ból max. 60gr főzet lesz)
Szerintem mindegyikkel kiadja két finom csésze, ha ketté akarod tölteni, sőt az egyik lehet tejes ital is, kinek mik a szokásai.
Az tuti, hogy sokat lehet vele játszani és nem 100% koztisztens a végeredmény.
Presszóra könnyebben beállok egy kávéval mint kotyogósra.gyuri860213 Kapucziner : Palermo Aranya, PallYotz is lehetne, de az meg nem fér ebbe az árba.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
gyuri860213
tag
Sziasztok. tudnatok ajanlani valami "bestbuy" szemeskavet? most lucaffee espressot iszom, szep vastag a crema es friss de valahogy nincs meg az a regi átütő csokis izvilag, kicsit lapos, erotlen. regebben pacifficafe pinup espresso volt meg valami robusztasabb blend, azokat szerettem de mar nincs a kornyeken ahol eddig arultak.
70-80% arabika kevereket keresek, kozepes vagy sotetebb porkolest. max 5e. -
Csápájev
őstag
válasz Peti...(16v) #91972 üzenetére
Köszi
-
Csápájev
őstag
válasz Peti...(16v) #91969 üzenetére
Ez jól hangzik :)
Pontosan melyik minid van? Csak mert abból is van 4 féle, szerencsére... -
Peti...(16v)
tag
válasz Csápájev #91965 üzenetére
Nekünk ilyen mini van. Lehet hogy halk, de mindegy milyen kapszulát teszek bele, mindegyik egyformán rossz. Sztem nem melegszik át eléggé, de legalább hiába vársz, mert pár perc után automatikusan kikapcsol.
Régen egy citiz volt a cégnél, azzal ittam jóízű kávékat, meg lehetett különböztetni ízről a kapszulákat. -
Nutra
tag
válasz general #91939 üzenetére
Még nincs 1 hónapos nálam az Anna, de már nehéz lenne...
Azóta mellette a sokat szolgált Jura csak hmm... más ízlésű családtagoknak készít kávét és tényleg csak vésztartalék lenne. A Brikka nemrég kapott egy IMS felsőszűrőt, azt biztosan megnézném a Graeffal etetve. Aztán az Aeropress. V60 vagy French press most talán nem, nem kaptam filterpörkölésű Awaken-t már a para kezdetén a Mesterbikeban.Ha kiderül, mire kell vigyázni, hogy Anna ne pukkanjon, írd meg ;-)
-
72lakiluk
tag
válasz Keresztapper #91958 üzenetére
Egyszer kell valamit nagyon kitalálni, megcsinálni, aztán már csak ahhoz hasonlót lehet Néztem árat a tiédhez, csak a Cady-nél láttam. Annyi ?
-
#85578752
törölt tag
válasz general #91939 üzenetére
Akartam kérdezni, jó lett-e már ezzel álmodtam, komolyan...
Valamiért mostanában helyet cserélt a tudatalattimban a mainstream pánik és a hobbim.Kotyogó van tartalék, Aeternum Divina, 10-11 g őrlemény fér bele, 100ml előforralt vízzel indul 1 perc várakozás után, de nem szabad végigfőzni mert akkor a gőz kinyomja az apró porszemcséket is és matt lesz a kávé. Ki kéne próbálni 120ml-el és hideg vízzel deaktiválni amikor eléri a kellő mennyiséget. Vagy kivágni a csövet belőle hogy látszódjon a felsőszűrő (ami normális gépnél a kosár) és rögtön leönteni amikor eléri a kellő mennyiséget. Mennyi modding terv... Még jó hogy nincs hozzá szerszám.
-
bluesfan
tag
válasz Keresztapper #91958 üzenetére
Nekem a Tieddel sem volt bajom, inkább a kíváncsiság miatt akartam kipróbálni a másik gyártmányt. Egyébként annyi korrekciót fontosnak tartok leírni, hogy nem kúposak a TADAMM élei, csak középen van egy 1 mm magas csúcs, amin billeg. Egyelőre nem zavar, a helyét nem is látom használat után a kosárban, ha nem bírom idegekkel, majd lereszelem.
-
Csápájev
őstag
Bele se teszem,mert annyit nem fog tompulni, holnap kicserelem. Igen ezt sajnos nem tettem hozzá, hogy fontos szempont, hogy mennyire hangos :(
[link]
Erre nem gondoltam.
Egyébként az egész konstrukció sokkal rosszabb, mint a régi gép.
Itt is látszik a tervezett elavulás.
Mini tálca,mini kis kapszula tartó külön... -
vicces1
aktív tag
válasz sapizee #91953 üzenetére
2 személyes brikka és a 3 adagos moka-ban ugyanaz a kosár van, teljesen, 15 gr őrlemény megy megy bele + - 1gr.
60-70-80 gr vízzel érdemes tölteni mindkettőt.
40-50-55 gr körül ad jó eredményt, ha minden egyéb tényező rendben.De valószínűleg egy jó acél kotyesszal is menne. Mellesleg némelyik olcsóbb igényesebb kínaiban is rozsdamentes kosár és felső szűrő van Nem úgy mint manapság a Bialettikben ezek a puha vékony alumínium, igénytelenül megmunkált vackok.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
Csápájev
őstag
Megvettem a Nespresso inissiát, hát ez hangosabb, mint a régi ,aminek már 5 éves volt a pumpája
Ez normális vajon ?
[link][ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz sapizee #91953 üzenetére
Nekem van 3 személyes Bialetti Mokka, az indukciós verzió. Nem egy nagy szám; ebbe is sok kávé kell, kialakítás miatt marad egy csomó víz az alján a végén, emiatt igen nehéz belőni a szükséges vízmennyiséget (kb. mérleggel, amit nevetségesnek érzek egy ennyire egyszerű eszköz esetén) és igazából csak 3 személyre lesz jó a végeredmény, ha tele van a szűrő. Amennyiben el nem cseszem közben. Én csak kempingezéskor használom...
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
sapizee
csendes tag
Sziasztok!
Bialetti Brikka 4 személyes (román gyártmány) helyett szeretnék egy új kotyogóst, amivel duplapresszó mérettartományban tudok kávéhoz jutni. A Brikka kb 80 ml-t szokott adni, ha 1-2 mm-el a jelölés alá töltöm a vizet. Ettől kicsit kevesebb is elég lehet nekem.A fő problémám a 4-es Brikkával, hogy túl sok kávé kell a teletöltéséhez. Világosabb pörkölésnél (jelenleg: CM Hato Viejo) akár 24g-t is elnyel. Jobb lenne valami költséghatékonyabb megoldás Ezenkívül eléggé instabil a főzet, pedig próbálom a hőmérsékletet, lángot konzisztensen tartani, az őrleményt nem tömöríteni és lehúzni a felesleget. [Egy Timemore kéziőrlővel használom]
A crema annyira nem izgat, nem is minden főzetnél képződik. Arra gondoltam, hogy elég lenne nekem egy Bialetti Moka Express is. De mekkora méretű lenne az ideális ? 1-2-3 csészés változat? A különbség csak annyi a Brikkához képest, hogy nincs súlyszelep benne, ezáltal képes stabilabb működésre? -
jana86
csendes tag
válasz Csabszin #91947 üzenetére
A Biancát használom bő másfél éve és nagyon szeretem. A tűszeleppel tényleg pontosan lehet szabályozni a lefolyást egy kis gyakorlás után.
Innen feljebb az lenne, ha szaturált fejes dual bojleres gép létezne ilyen jól kontrollálható tűszeleppel, de az jelenleg nem létezik. Vagy egy Strada EP illetve annak a gőz nélküli SB EP változata, vagy egy Rocket R91. De ezek már tényleg csillagászati árú gépek.
Amióta a P800 nálam volt pár hétig, azóta egy jó karos-rugós is bekerült a kívánságlistámra. Majd valamikor....
[ Szerkesztve ]
-
Csabszin
csendes újonc
válasz jana86 #91945 üzenetére
Igen, rosszul emlékeztem, így érthető, hogy pariban van a két őrlő.
Én is úgy vagyok, hogy "túlzásba" vinném a dolgokat, mert nem vagyok kibékülve az amatőr dolgaimmal pörkölés-kivonatolás tekintetében, "szerencsére" a realitást még megtartom magamhoz képest(ezért még pá Lelit Bianca).
Most pl az SJ-vel próbálnám ki, hogy hogyan lehet az adagonkénti őrlést variálni pl az adagolás keresztmetszet változásával, hátha találok jó irányt.Mazzer SJ, GC2018+PID, kézi pörkölő "szita" házi fedővel, gázláng-elosztó
-
jana86
csendes tag
válasz Csabszin #91938 üzenetére
Igen, a Monolith-ra gondolok. A Flat-et hasonlítottuk a Mahlkönig EK43-asával. Nem Eurekával. Azóta a Flat-ről MAX-ra upgrade-eltem, majd ezt is összemérjük az EK-val, ha megérjük, hogy vége legyen a Corona-helyzetnek.
És bocs, tényleg nem hencegésnek vagy sznob megnyilvánulásnak szánom ezeket a bejegyzéseket! Tudom, otthoni kávézásra ez már az elmebetegség kategória! De a korábban említett őrlőkhöz képest tényleg jelentős a különbség, nem jelenthető ki, hogy a high-end felszerelés csak nüansznyi javulást hoz.
-
Flashback
addikt
[ ROK Espressomaschine]-al van tapasztalat?
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
general
addikt
Írtam tegnap, hogy kikapcsoláskor nagyot pukkant a Lelit Anna gépem, és kiverte a biztosítékot is a lakásban. Nos most reggel tudtam vele kávét készíteni, minden rendben lévőnek tűnik hálistennek. Valszeg tényleg beázott valahol a vízkőtlenítés alatt, mostanra kiszáradt. De nem maradtam kávé nélkül a karanténban. NA AZ tragédia lenne...
Ti mit csinálnátok, ha szokásos kávégép hirtelen beadná a kulcsot? (nem ér azt mondani, hogy elővennéd a másikat... )
-
Csabszin
csendes újonc
válasz jana86 #91895 üzenetére
A Monolith-ra gonolsz, mint high-end daráló?
Egyszer SoundON Eurékájával volt párhuzamban és fej fej mellett voltak?
Csak azért kérdezem, hogy tanuljak, mik a tapasztalatok.
(Ráadásul, ha nem pont a mai helyzet volna, szemezgettem már a Lelit Bianca-val)Mazzer SJ, GC2018+PID, kézi pörkölő "szita" házi fedővel, gázláng-elosztó
-
vicces1
aktív tag
válasz yazoo1 #91932 üzenetére
900ft/500gr-ra volt leárazva, ez már ciki ár, de legalább ennyit is ér.
iatti: igaz, 2 jó Paulaner ki is jön belőle
nzozz : fajta és pörkölési szint függő, sötétebb klasszik hónapokat is kibír, sőt.
Világos specialty jóval kevesebbet és gyorsan változik.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Visszaolvasva elég sok hsz., vélemény volt a felbontott kávék tárolásáról, de mi a helyzet a még bontatlan csomagolásúak tárolhatóságával? Szelepes fémgőzölt papír/műanyag tasakban lévő frissen pörkölt (általában 0-2 hete pörkölteket szoktam rendelni) kávéról lenne szó: mennyi ideig tárolhatóak komolyabb minőségromlás nélkül az eredeti, bontatlan csomagolásukban?Köszönöm!
-
yazoo1
tag
válasz vicces1 #91930 üzenetére
Hát igen a Kinuval lementem 2-1-8- ra- én így írom, tudom nem így kellene,- ..általában a sötét porik jók szoktak lenni kb.2-3-0- ason..
Lassan kezd folyni,majd tódul, és hamar szőkul..
Crema nem tartja meg a cukrot -mert cukorral iszom..úgy hamarabb el fog fogyni...
Se Sava se borsa...
Ja,én a 500 grammot vettem 1.299 ért..de lehet rosszul emlékszem...[ Szerkesztve ]
-
vicces1
aktív tag
válasz yazoo1 #91885 üzenetére
Én is "beleszaladtam"
Csak egy próbát talán megért, de nagy csodák nincsenek, 1800Ft/kg- ért.
Amit én láttam rajta, a bontás után hogy nem olyanok a szemek mint amit adp megosztott képen. Az egyenetlenebb, világosabb pörkölés volt.
Ez sötétebb pörkölés, de nagyon nem egyenletes, illatról nem is kell beszélni és több szemen kemény gyantás kicsapódás van, nem olajos gyantás. Szóval ez abszolút nem egyenletes, a bontásnál érezhető volt, hogy ez növényfeldolgozási hulladék.
Teljesen még nincsen ledögölve, csak 90%-ra. Meg se közelíti még csak egy Lavazza Qualitá Oro szintet sem.
Elképzelhető, hogy amit adp bontott, pont egy eltalált pörkölés volt. ehhez képest mindenképp.Annyit tudtam vele csinálni, hogy levittem 90fok alá és 2tizeddel finomabbra vettem a Jollyt. Így azért van crema és nem ihatatlan, de így is "nem ezért szerettem bele a presszóba" íz van benne.
Megnézem még a vst-vel talán az kiszed még némi tré ízt belőle. Vagy valami vendéglátó mennyiségű kávés süti alapja lehetne 1:1 arányú cukorralXiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
general
addikt
válasz bluesfan #91924 üzenetére
+ bluesfan, konzumpro
leszedtem a tetejét, átnéztem, végigtapogattam az illesztéseket, ahol a víz folyik bármerre, de a világon semmi hibát nem látok, minden épnek tűnik.
sztem várok reggelig, ma már úgysem iszom több kávét, aztán kiderül, addigra csak kiszárad, ha valahol beázott esetleg. hátulról alulról jött a hang egyébként, ahol a 220 bemegy, ott van a bekapcs gomb is, amikor azt lekapcsoltam, akkor durrant. -
hoffman_
nagyúr
válasz kzoltann #91923 üzenetére
a második méréssort vettem alapul 75 - 76,5 -78. ez alapján összesen megvan a 3 fok a három lépcső között, de felmerül bennem hogy akkor a 1,5°C lépcső hatékony-e. biztos, hogy van különbség, nem akadékoskodom, csak próbálok informálódni
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
hm, köszi szépen a többi értéket is. tekintsünk el a mérési hibáktól - én is meglepődtem, azt hittem, hogy ennél azért nagyobb lesz a diffi a három fokozat között. érdekes, mert volt mégis annyira számottevő, hogy most ne égjen meg a Getup. ráadásul tegnap nulladik főzésnél, elvileg hidegebb körből lett égett, most pedig második főzésekkel sincs ilyen gond.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
general
addikt
Üdv az uraknak!
Az imént kikapcsoláskor pukkant egy nagyot a Lelit Annám, és ki is vágta a teljes lakás biztosítékát.. Kihúztam, kicsit hagytam hűlni, majd óvatosan kezelve megpróbáltam visszakapcsolni, működik, pontosabban világít a készenléti lámpa és a PID is. Tovább nem mertem menni, tehát nem indítottam el.Nem vagyok villany témában szaki, így inkább előbb írtam ide, van a hozzáértőknek ötlete, mi lehet a gond, mi szállt el esetleg? Vagy kapcsoljam be, indítsam el, hogy kiderüljön?
Komolyan legjobbkor, karantén idején, kész vagyok...
(egyébként előtte ment egy jó ideig, mert vízkőtlenítettem, kb egy óra alatt ment le a folyamat, kb liter folyadékot szakaszosan átengedtem, majd még egy adag tiszta víz öblítésként, majd csináltam egy hosszabb kávét, azt kiöntöttem, ebéd, és utána készítettem egy rendes presszót, gőzölő nem ment ekkor, és amikor végül kikapcsoltam, akkor pukkanás és csá...)
-
Csabszin
csendes újonc
válasz RetepNyaraB #91915 üzenetére
Engem az zavarhatott meg, hogy ..a pörkölők nem tudnak elég hőt leadni" részt úgy vettem, hogy elvezetni az exoterm folyamat hőjét, nehogy túlhevülés jöjjön létre a zárt térben, de hát ez ugye nem zárt tér...
Mazzer SJ, GC2018+PID, kézi pörkölő "szita" házi fedővel, gázláng-elosztó
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Csabszin #91913 üzenetére
A kávébab megreped, ezáltal hőt veszít. Ezért exoterm. Kimegy belőle a meleg. Ha nem repedne meg, akkor endoterm folyamat lenne, vagyis zárt, belső hőtermelődésű. Fontos, hogy minél hamarabb visszaálljon a belső hőmérséklet a repedés előttire.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
bbuffy
senior tag
Urak!
rendelném Tadamm tampert. Két kérdés. A vastagabb talp súlyaránya milyen? Nem zavaróan sok?
Illetve ez az égetett tölgy szép élőben?...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Csabszin
csendes újonc
Kávépörkölő szakértők figyelem; Segítenétek az alábbiak értelmezésében(egy cikk a kávépörkölésről-Kávékorzó)? Szeretnék már egyszer tudatos műveleteket a kávéserpenyőmben, ihatóbb eredménnyel, mint eddig, úgy érzem jó lenne megértenem, de eddig nem világos.
" Az első reccsenés folyamatban 10:00 - 213°C
Az első reccsenés alatt a kávé színe még tarka, egyenetlen, a babok nagyobbodása folytatódik a középső vájat megrepedésével. Nedvesség szabadul fel a kávé belsejéből és a vékony hártya maradéka is távozik pelyva formájában. Mivel az első reccsenés exotermikus, ezért a babok ilyenkor hőt adnak le, de nekünk gyorsan vissza kell állítanunk endotermikusba. Azoknál a pörkölőknél, melyek nem tudnak elég hőt leadni, a pörkölés folyamata könnyen leállhat ezen a ponton, ami nem jó. Sült ízű lesz az eredmény, ha a pörkölmény a karamellizáció folyamata (149-205 °C-os belső babhőmérséklet) alatt hőt veszít.Mi az hogy hőt veszít a pörkölmény exoterm folyamatnál?
Mazzer SJ, GC2018+PID, kézi pörkölő "szita" házi fedővel, gázláng-elosztó
-
Kávé Kálmán
tag
válasz freaghill #91900 üzenetére
Ha nem számít az ár, akkor Robot. Ha szereted az vintage cuccokat, akkor a Baby Faema a best buy. DE! kell hozzá egy egyedi dugattyú, hogy ugyanazt tudja, mint a Robot. Bizonyos verziókat (pl 70-es evek) sajnos alu szurovel gyartottak, de 0 problemo, mert a Roboté pünkt ugyanaz, annál csak pöttyet kell a szűrő pereméből lecsapni. Szóval 100 Euro környékén már faszákat kapni és 15-20 e Ft-ért már ugyanazt tudja, mint a Robot. A Flair-ről itt már bőségesen van info. A HB-n pedig konkrétan eposz hosszúságú thread szól róla. A Baby-n nem egyszerű a nyomásmérő integrálása. Lehet, hogy meg fogjuk próbálni...
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Aki esetleg venne mérleget, annak egy kis kupon:
[link] $3.12/24.92 (országot ukránra állítani)
Kupon megszerzés után visszaállítani.
Mérleg: [link]
így is érték felett van tehát elképzelhető, hogy fenn akad a vámon, ezzel számoljon mindenki!
Én tegnap megvettem.Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
mézespálinka
senior tag
Köszi, @fragola neked is köszi!
Ilyen gyűrűt hol lehet venni? (google nem igazán segített) -
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #91901 üzenetére
kösz! a vizesek után konkrétan összes kiállítást újra kellett csinálnom , szóval loctite, az van...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
n.gab
aktív tag
válasz hoffman_ #91902 üzenetére
Igen. EC685.
Portafilter nem rakom fel. Egy pohárba "lefőzők" egy dublát és maghőmérővel megmérem a lejött víz hőmérsékletét.Közben meg lett a többi is.
Középes szint.
1. ~70°C
2. ~76,5°C
3. ~78,5°CMagas szint.
1. ~73°C
2. ~78°C
3. ~79,5°CEgetrengető nagy különbséget nem mérek. Annyi talán biztos, hogy egyet érdemes csak úgy kiengedni kávé nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest