-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz Peti...(16v) #92399 üzenetére
Ha mindig ugyanolyan kofit raksz bele és tizedre pontosan mindig belövöd a mennyiséget akkor elvileg így működik igen. De én sem mindig tökölök azzal, hogy pontosan 18g legyen a kosárban ugyanolyan őrlési finomsággal. A kávét meg 250grammonként cserélgetem.
De mindenkinek más jön be, volt rendes tamperem is, most maroktamper.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Peti...(16v)
tag
Miért? Azt egyszer kell belőni, a felsőszűrő magassága adja a tamper mélységét. Utána az őrlési mennyiséggel kell játszani.
Mindegy hogy normál vagy maroktamper, szerintem a pogi és a felsőszűrő közti távolságnak állandónak kéne lennie, és egy változó a sok közül ki van lőve. Hülyeség? -
MODERÁTOR
válasz phranxinatra #92395 üzenetére
Nehéz belőni pontosan a tamperelés magasságát, nem hagy akkora szabadságot mint egy hagyományos tamper. Ha előtte elsimítod egy disztribútorral akkor a ferde tömörítés valószínűségét is le tudod csökkenteni.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
72lakiluk
tag
válasz Peti...(16v) #92396 üzenetére
mint a pálinkafőzésnél elő - közép -és utópárlat
-
Peti...(16v)
tag
válasz NagyGL #92390 üzenetére
Szerintem a sok szabály közt a legjobb szabály az, hogy úgy kell készíteni és inni a kávét, ahogy neked a legjobban ízlik!
Az írásod alapján elég profin állsz a dolgokhoz, jobb lenne, ha nem csak csendes tagként figyelnél a háttérbőlEgyébként kávétól függően, de főleg a világos pöriknél én is szoktam hagyni kicsit kihűlni, illetve meg szoktam kóstolni így is-úgy is, és sokszor jól áll neki, ha kicsit vagy teljesen hűl. Most is így ittam egy one11 kávét (ami 1-2 hónapja a fagyóban pihen) a flairrel elkészítve, és nagyon finom volt.
A sós íz szerintem hiba, ha elnyom minden más ízt, akkor biztosan az. Azt nem tudom, hogy mitől van, ha csak a felső rétegben érzed, de próbáld ki az un. szalámi szeletelés módszert, amikor 3-4 részre szétszeded a csapolást külön csészékbe, és meg fogod találni, hogy a csapolás melyik szakaszában kerül be a sósság, illetve a többi íz. Ezzel rá lehet jönni, ha pl. hamarabb le kellett volna állítani a csapolást.
Kanál: én pont James Hoffmann ajánlása óta mindig elkeverem a kávét.[ Szerkesztve ]
-
phranxinatra
aktív tag
válasz phranxinatra #92374 üzenetére
Keresztapper. 2 szerkesztéssel sem tudtam kijavítani.
(#92387) koxx: Mi a bajod a maroktamperrel?
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
Na, első saját pörkölésem. Santos, 9 perc, vastagfalú gránit serpenyő. Egész pofás lett. Kicsit mondjuk világos a képen, élőben sötétebb. Kicsit egyenletlen de az én narancsom legközelebb 10 perc lesz.
Most már csak birni kell kivárni.
gyorsan sütöttem mellé egy pitét
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
adampofaa
csendes tag
Igen single bojler, elnéztem. A megoldás egészen egyszerű volt végül. Lebontottam a teljes burkolatot, majd kiderült, hogy alul van egy "szerelőnyilás", amin keresztül elérem a bojlert és a fűtőszálat is. Leengedtem, áttisztítotam és hangnélkül felfűt most. Legközelebb pedig elég lesz csak a szerelőnyiláson keresztül megtenni ugyanezt bruttó 20 perc alatt. Nagyon praktikus megoldás ez ebben a formában.
Volt egy extra kivezetés is amit ugyancsak el lehet érni alulróll, de nem jöttem rá, hogy ez mi és milyen formában lehet használni szervízkor. A bal oldalt fentre a nyomás álltáshoz vezet a jobb oldali a pumpától jön, és ez a harmadik a rejtélyes csonk. Ötlet?
Bárcsak találna az ember rendes leírást a gépről neten (az olaszok sosem voltak erősek műszaki doksikban, ezért külön írtam a gyárónak persze 0 válasz) és nem empírikus formában jutnék egyről a kettőre...
[ Szerkesztve ]
-
NagyGL
csendes újonc
Sziasztok!
Csendes tagként hónapok óta olvasgatom ezt a fórumot, és nagyon sokat tanultam itt. A tanácsokat megfogadva néhány hónapja van is nálunk otthon egy full-tuning GC, és nagyon jó kávékat iszunk!
Van viszont egy olyan kérdésem, hogy az elkészült espresso fogyasztására van valamilyen ajánlás?
Konkrétan: korábban azt olvastam valahol, hogy fontos még melegen meginni, ezért kell a vastag falú, előmelegített csésze is. Ehhez képest itthon azt vettük észre, főként világos pörkölésű, SO (pl. CasMo) kávékon, hogy 1-2, sőt 3-4 perc után esetenként pont hogy kiegyensúlyozottabb, szelídebb ízük van. (Mondjuk nem tudom, hogy a „levegőztetés” vagy a hőmérséklet csökkenése miatt.)
Sőt, olyannal is találkoztam már 2-3 fajtánál is, hogy az első korty még az elején kifejezetten és erőteljesen sós (és ez minden mást elnyom), és csak néhány perc után jelennek meg finomabb ízek.
Igazából a fő kérdésem az, hogy ez vajon így normális, vagy valami készítési hiba miatt alakul így? Maga a sósság mitől lehet?
Illetve, mi a kanál használatára az ajánlás? Eddig csak "simán" szürcsöltük a csészéből, de nemrég egy James Hoffmann videóban azt láttam, hogy konkrétan összekeveri a kávét a csészében kóstolás előtt! Ennek mi lehet a szerepe?
-
MODERÁTOR
válasz bluesfan #92380 üzenetére
Gondolom az se mindegy milyen típusú kávét őrőlsz ill mennyire finomra. Ennek függvénye nálam is a feltapadás. Egyébként teljesen jól működik a cucc, az, hogy megér-e 20e ft-ot, azt mindenki döntse el maga Én pl maroktampert nem vennék mégegyszer. Inkább behúznék egy jó pullmant vagy egy torr titánt.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
looser
addikt
(#92368) kzoltann: ez igazán nagylelkű ajánlat, köszönöm! Lassan 5. hete, hogy itthon vagyok, a párszáz méterre lévő közértig mentem el háromszor, egyelőre nem merem elhagyni a lakást. Őszintén hálás vagyok a felajánlásodért, ha a járvány elvonultával is még birtokodban lesz, egy nagy tábla csokival felkeresnélek
(#92370) bluesfan: ennyit semmiképpen sem adnék ki az eszközért, nem tudom, javítana-e bármennyit, ezért gondoltam elsőnek egy olcsóbb eszközre.
(#92373) vicces1: köszönöm a válaszod! Így van, a 20e már túlzás lenne. 50e volt a Baby + kb. 30e a tuning, ezt sokallom.
(#92378) 72lakiluk: csak tesztképp, igazából a műanyagpohár + fogpiszkáló kombót ha kiváltaná, az jó lenne. A darálóm nem egy csúcs, így mindig szét kell piszkálni a darálmányt.
Nem tudom, jól gondolom-e, de a "mélyben" nem bontja szét a rögöket (Iberitalt használok), csak a tömörítéshez készíti elő a felületet, ugye?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
nagyúr
válasz RetepNyaraB #92383 üzenetére
Ezt még nem próbáltam
-
bluesfan
tag
válasz 72lakiluk #92378 üzenetére
Az, hogy van, aki ellenkezőleg tekeri, nem jelenti, hogy az a megfelelő használati mód. Az őrlemény lehető legjobb eloszlatása lenne a cél, hogy mennyi tapad fel a disztribútorra, szerintem nem fő motívum. Nálam rendeltetésszerű használat mellet is minimális a feltapadás és az oszlatás így nagyon korrekt. A Lelit Annához van egy 57mm-es Motta egyengetőm, na olyat nem vennék még egyszer. Persze, hogy ez kinek, mit ér meg, az más kérdés.
-
-
nagyúr
válasz adriankoooo #92372 üzenetére
Akkor alapvetően az automata nem tud elég magas hőmérsékletet biztosítani ennek a kávé típusnak?
Sajnálatos, pont az automata topikban javasolták a géphez ezt a kávét.
-
nagyúr
Sziasztok! Van egy automata Delonghi gépem, januárban vettem. Nagyon szeretjük, eddig bolti 3-4e Ft-os szemes kávéval etettem, de most vettem a Kapuczinertől 1kg Velencei gondolások kedvence blendet. Elsőre nekem csalódás, savanyú a kávé. Ezen az őrlés finomságának állításával tudok változtatni vagy ez ilyen és kész?
(Nem sok mindent tudok állítani a gépen, csak az őrlés finomsága, víz hőfoka 4 módban, kávébab mennyisége adott csésze kávéhoz és a kávé hossza állítható)
[ Szerkesztve ]
-
looser
addikt
Sziasztok!
Ha valaki használ kávéegyengetőket, meg tudná mondani, melyiket érdemes megvenni? Milyen kialakítású a legjobb és hogy ez kiváltja-e a fogpiszkálós wdt-zést. Ezeket nézegettem, van jelentősége annak, hogy 3-4 ágú vagy barázdás az alja?
szerk: még ebbe a hsz-be belefér: gyári Gaggia nyitott szűrőkart haználok a vele adott dupla szűrővel, jelenleg sima 58-as tamperrel, több helyütt olvastam, hogy 58,4 lenne a tökéletes, a fenti webshop 58,35-öst kínál. Ez is megfelelő?
Köszi & üdv
[ Szerkesztve ]
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
paljoc
tag
válasz #85578752 #92361 üzenetére
Ez a két videó tök jó: kb. ennyi bajuk van forszírozott üzemben is /irodai felhasználás/, az esetenként elszakadó szilikongumi fejtömítés és az a berregő solenoid, cseréltem már mindkettőt nem egyszer. Ezen kívül azonban meglepő módon, bár a belső látványa nem ezt sugallaná, nem nagyon van baj velük. Ez a műanyag csövezés is amilyen horror gyenge megoldásnak tűnik, annyira pofon egyszerű a bontás ezzel a fogóval kihúzható zégeres figurával. Ilyen egy darab volt, aminél a kis gumi karikát ki kellett cserélni, mert megkeményedett és spriccelt mellette a víz. A thermoblockos kazánmegoldás miatt vízkövesedés nem jellemző ezekre a gépekre, amiben az kárt tesz az a solenoid, akkor brekeg-zörög így mint a videón. Az én itthoni dual bojleresem is ezt csinálja épp, csak lusta vagyok kicserélni mert attól még működik!
/az áruk azonban szerintem magas, főleg annak ismeretében hogy szétbontás után milyen "kínai bolhacirkusz" tárul az ember szeme elé, de ettől függetlenül tapasztalataim szerint, egész jól bírják a kiképzést, noha olyan kofit ez a darálós cucc pl. nem ad, mint egy jól összelőtt gaggia classic meg egy valamirevaló daráló páros/[ Szerkesztve ]
-
#85578752
törölt tag
Ezzel szemben az ajánlott Sage (Barista Express) ilyen belső világgal bír:
https://www.youtube.com/watch?v=96IuKiuIB5AItt egy régebbi modellen szépen látszik a kitűnő minőségű műanyag kartartó.
https://www.youtube.com/watch?v=CVba0aGGGDo¯\_(ツ)_/¯
-
freaghill
őstag
Milyen újhullámos kávét ajánlanátok amire nem túl bonyolult beállítani az örlőt+kávégépet?
-
#85578752
törölt tag
válasz MegalodonS #92357 üzenetére
Én a Flair szettet mondanám.
-
MegalodonS
őstag
Nagyon szepen koszonom a segitsegeteket Nem best buy
Akkor kerdeznem toletek, tudnatok e ajanlani egy gepet,nekem csak ristretto/espresso/double espresso-ra kellene.Nem kell hogy gozolos legyen!!
-
vicces1
aktív tag
válasz RetepNyaraB #92353 üzenetére
Ipari hulladék.
Nem kell hozzá megvenni. Néha érdemes elhinni annak aki ért hozzá és tesztelte is.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
MODERÁTOR
válasz MegalodonS #92350 üzenetére
Fele ennyit se adnék érte.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
RetepNyaraB
veterán
válasz MegalodonS #92350 üzenetére
Konkrétan mintha senkinek se lenne itt és így ki tudja? Ami rá van írva, az alapján akár vállalható is lehet, meg kalap szar is. Elvileg PID-es, de nem tudni állítható-e. Nyomás ki tudja milyenre hangolt és állítható-e. Ára jó, az aldis elektronikák ár/értékben sosem rosszak, de csoda nem fog történni, az biztos.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
veterán
válasz MegalodonS #92350 üzenetére
Röviden, nem túl jó.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
adriankoooo
senior tag
válasz MegalodonS #92350 üzenetére
Most volt a róla szó, keress vissza pár hozzászólást.
-
-
#85578752
törölt tag
Nem értitek az egészet, ez alkímia, nem a zabálásról meg luxusról szól, felőlem biciklipumpás alukotyogóval is lehet pörkölt makkot főzni ha van dinamikája, hiszterézise, balansza, csak tanítson az átkozott, mint eddig minden valamirevaló gépmester ami vendégségben itt járt.
[ Szerkesztve ]
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #92343 üzenetére
az egész rendszer amit fogyasztói társadalomnak hívunk.már kapjuk a figyelmeztető jeleket a természettől,de a mókuskerék pörög tovább,nincs megállás.itt ez az idei "szép tavasz".már minden második évben elfagynak a barackfáim,most meg kezd megint szárazság lenni.semmi csapadék.egy két száraz év,azt nem azon kell gondolkodnunk hogy milyen kávét vegyünk,hanem lesz e mit ennünk.esetleg jön valami még keményebb járvány,azt úgy járunk mint a középkorban.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Rush77 #92323 üzenetére
Ez nem házi, hanem ipari, nyilván.
Amúgy pedig megaf@szom
Düsseldorfban néztem egy olasznál (persze német olasz) az arany árú, kézzel lehelt retkedék masináiról készült werkvideókat, "hogyan készült", kifordult szemmel és ájult gyönyörben foganva és ezek mind 5000 euro felett kezdődnek, bár ilyen nevetséges árképzést valóban nem láttam még. Egy kv főző azért alapvetően nagyon egyszerű elvű szerkezet, amit lehet persze optimalizálni és el is kérik érte a jó kis pénzt, mert a szellemi innováció nem kubikméterben értendő, hanem agyban és azt fizeted ki, hogy neki van, neked nincs. De amikor bevakítják a parasztot a cnc-vel, meg a lézerhegesztéssel ( a burkolatról beszélünk, ami netttó dizájn, nulla hozzáadott technológia), meg a Húsvét Szigetek-i Yeti fülszőréből készült ecsettel polírozott kifolyócsővel, akkor azért újra érzem, hogy pusztulásra érett a művelt Nyugat
No offense[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
vicces1
aktív tag
presszó tartományról beszélünk, nem nehéz rájönni.
A 702-ön 25 fokozat van, elég ránézni egy képen, meg se kell venni hozzá, a 802-n 40fokozat, itt finomabb a lépték.
Eddig még a kényesebb világosabb pörkölőkre is be tudtam lőni a 702-őt is, a 18gr-os kosár ideálisabb ehhez, mint pl. nálam a 15-ös, ott már érzékenyebb az vékonyabb pogácsa miatt.De egyik őrlőnél se állítasz óriási, széles fokozatokban presszónál.
Pl. nálam a Jollyn 8,4 - 8,7 ig megvan az összes létező (ami eddig átment rajta)
Had ne soroljam fel, de több tucat, a világostól a totál sötétig.
Feltételezve, hogy friss, nem döglött cucc.[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
verti1
tag
Az őrlőn az a “0” pont amikor összeérnek a kések.
-
vicces1
aktív tag
De! Le kell menni odáig, hogy befullad, vagy rohadtul nehezen enged át a pogi. Pl. fél percig csak alig pár csepp. Lényeg, hogy nagyon nehezen enged át. A naked kar jól megmutatja.
Aztán onnan felfelé 1katt.
Akkora szórás azért nincsen a fajták közt, presszónál a Graef - al. Max. 2 kattintás.
Legyen az világos etióp, vagy sötét klasszik.
Meg az előkészítés, őrlemény mennyiség a kosárhoz megfelelő, a tamperelés nem olyan lényegi, bár az elég szar, ha másfél mm-el kisebb. Tehát használj 58,5 körülit.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
skoos
őstag
válasz vicces1 #92329 üzenetére
Jó tanácsok, köszi!
sajna a gyári alkatrészek nincsenek meg, az őrlőpohár sem.
megnézem a szerszámosban az alátétet.ahol befullad az a nulla pont? Vagy mi a definíció erre?
egyébként a tamper széle és a kosár fala közt van kb 1.5mm hely. Így 2 helyen is rá szoktam nyomni...
-
bbuffy
senior tag
válasz RetepNyaraB #92331 üzenetére
Én mokkas pohárban teszek a gép melle vizet, belemártom a kiskanalat, átkeverem a babot és mehet a darálóba. Naponta vizcsere. De ha van műa kis parfümös flakkon akkor abból wgy spricc.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
vicces1
aktív tag
válasz RetepNyaraB #92331 üzenetére
Valami kis pumpás flakon kell, finoman porlasztva rá a vizet.
Nem én fedeztem fel. 😄Persze ezek ilyen pár tizedes alátétet, de a lényeg, hogy a zéró pont meglegyen az őrlőn, onnan felfelé a lépteket már nem lehet befolyásolni, csak amit a technika ad
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
#85578752
törölt tag
válasz RetepNyaraB #92331 üzenetére
Nekem háromféle volt, 0.15, 0.2, 0.25 talán. Meg gyárilag benne kettő.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz vicces1 #92329 üzenetére
Mekkora tudást osztottál meg basszus! Aszittem ez ilyen, mármint az őrületes feltöltődés. Feltapad a pohár falára az egész őrlet, mint a szar. Tehát spriccolok rá kézzel kis vizet darálás előtt, vagy valami bonyolultabb?
Az alátétnél azért érdekes lehet a pontos vastagság, nekem nincs tolómérőm, de akinek valn, megoszthatná. Amúgy egy szutyok alátét, semmi több.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
vicces1
aktív tag
Kell lenni alátétnek a dobozban, egy pici műanyagzacskóba van becsomózva, de csavarboltban vehetsz hasonlót. cirka 4 ft, annyit is ér, a gyári is, mert ez egy semmi cucc.
A Graef hivatalos üzletébe bemennék és két marékkal behajítanék az ajtón, hogy szedjék össze és küldjék el annak aki kér. (Bohócok)Ha nem jön össze egy borítékba elküldök postán.
Mikor befullad majd onnan menj felfelé, jó lesz az!
Szűrőmagasító nem árt a töltéshez, a másik meg hogy vizezd a babokat mert rohadtul sztatikus a graef őrlés közben, de pici vizet spriccelsz rá abszolút megszűnik.
De próbál meg pohárba őrölni és néha hátbaverni az őrlőt! akkor kiad néha többet is mint amit beletöltesz.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
skoos
őstag
válasz RetepNyaraB #92314 üzenetére
Köszi!
esetleg van valakinek ilyen? Megvenném, de a graef.hu csak kiszallitassal vallalja 3e-ért, ez azért lopás.
budapesten, ha van valakinek, elfutnék érte.Ti hogyan tudtok karba őrölni “fröcsögésmentesen”?
vagy hogyan tudjátok karba tölteni? Nekem minden módszerrel mellémegy kb 1/3-1/2 g.
-
vicces1
aktív tag
válasz otamas #92309 üzenetére
Szökik a nyomás. Kazántömítés lehet, ki kellene szedni és cserélni.
Vagy átadni egy hozzáértőnek, még a fejben lehet probléma, remélhetően nem repedt meg.
Csapolás közben jöt a zaccos víz?
Egy ilyen őrlő mellett illik leszervizelni a Classicot!Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
Rush77
aktív tag
Ezt itt hagyom hátha nem volt még.
~187000 EUR -
bbuffy
senior tag
Valami nem az igazi ott, a lefolyast nezve. Finomabb őrleményt kíván.
Rush77:
R58 használtan is 500 kb. De volt nálam anno, arra mire kell tökéletes. Sztem normál használattal, kinyirhatatlan. Mint a fehér holló kb.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
SoundON
tag
válasz RetepNyaraB #92314 üzenetére
Akkor kell csak igazán! A kotyvasztott vizeknél sokszor gond hogy nem tud igazán feloldódni a vízben a só, még akkor sem ha a sókat először 2dl 80C fokos vízben oldod és csak utána teszed az 5L-hez.
Az sem mindegy hogy miket teszel a vízbe.
Én most szedtem szét kb fél év (tisztításmentes időszak után) után a kazánomat és hát nem volt szép látvány.
Citromsavas víz egészen jól feloldja ezeket a lerakódásokat. Szerintem érdemes lehet akár 2havonta rá szánni azt a 15percet. -
zolnagy
őstag
válasz Rush77 #92318 üzenetére
Sztem a QM Silvano jó lehet erre is (kár, hogy eladtam). A gőze ugyan nem nagy szám, de egy 3,5 dl kancsóhoz elég (2 capu). Gyári állapotban viszont nem a legjobb a vízterítése. A jolti félével viszont kiváló volt.
Újonnan viszont drága 1000 EUR-ért. Én ennek kb a feléért adtam felpimpelve(szűkítő, vízterítő, gőzölés hőmérő.[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
Mostanában elkezdett foglalkoztatni megint a DB gép.
Mióta itthon vagyok meg a feleségem is visszatért korábbi kávézási szokásaihoz (3-4 latte naponta) egyre jobbanfoglalkoztat a gondolat, hogy még mielőtt lezúznám a GC-t a gőzöléssel, valami DB gépbe kéne beruházni. (vagy valami olyanba ami bírja a relatív sok gőzt)Nyílván most nem mérvadó de rajtam kívül mindenki tejes italokat iszik és bármilyen vendég jön akkor meg már nem elég a GC
Namármost DB-ből nem nagy a relatív megfizethető gép (értsd x<1400EUR).
Sage
Esetleg Expobar
Használtan (már ha felbukkan) R58 (Esetleg használtan mire kell figyelni egy R58 vásárlásánál?)
Lelit Elizabeth ??Ha meg nem DB akkor mit javasolnátok amivel nem kell elpacsálnom egy raklap vizet, hogy esetlegesen a fej ne legyen túl meleg.
Vagy veszek külön gőzölőt de az annyiból problémás mert az +1 kütyü a pulton.
-
iatti
aktív tag
válasz RetepNyaraB #92314 üzenetére
itt a klubban nem illik olyat mondani a szeretett masinánkra,hogy bármely része is vacak lenne
-
RetepNyaraB
veterán
Tegyél be egy alátétet a Graefbe (a gyárit). Akkor mindjárt be tudod fullasztani 4-6-os táján - bár ez kávéfüggő is... Ha 18g lejön 10 sec alatt, az szimplán nem elég finom őrlemény.
Más:
GC-t érdemes vízkőtleníteni akkor is, ha DM kotyvasztott vízzel használom? Ha igen, a vacak alu kazánja miatt valami spéci szer kell, hogy ne marja meg; vagy az első tabletta, ami szembe jön a polcon jó lesz?"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
skoos
őstag
válasz hifis50 #92296 üzenetére
Ej, nagyon komoly a felszerelésed!
ez a műanyag gyűrű miben segít?a kávé kapucziner, elvileg marcius 17-i pörkölés ‘Velencei gondolások’
tegnap vettem ki a fagyasztóból dupla aromazáró csomagolásbólUtána vettem csak észre, hogy picit elcsúszott a papír:
legfinomabbra állítva az őrlőt:
A lehúzás így is kb 10msp alatt megvolt:
18g kávéból egy simpla presszó.
2 perc mulva a crema:
-
D@niel
addikt
Sziasztok,
bialetti brikkához milyen kávét ajánlanátok, 100% arabicán belül? A karamellás íz világot szeretem, viszont többet is tervezek rendelni a kavetarsasag.hu-ról, hiszen innen lesz rendelve a főző is. Tejet és cukrot is szoktam mellé rakni. 150 grammos lenne a jó, hiszen keresem az ízeket.
Köszönöm『𝖕𝖔𝖈𝖔 𝖋4 - 𝕡𝕒𝕣𝕒𝕟𝕠𝕚𝕕 ᵁᵛᴵᵀᴱ14』
-
otamas
csendes tag
Sziasztok!
A GC gépem pár hete kezdte, hogy bekapcsolás után szinte egyből folyamatosan, és elég hangosan szürcsögő hangokat ad ki. A bal oldalon bekarikázott résznél eddig csak csöpögött a víz, amire annyira nagyon nem törődtem, mondván "olasz technika", belefér. Viszont ma reggel a jobb oldali résznél zaccos víz jött ki (víztócsa a pulton), ez gondolom nem jó jel.
Mit érdemes tennem?
A rendszeres tisztításon (hetente vakszűrőzés, havonta a felsőszűrőig szedem szét) nem szoktam vele mókolni.[ Szerkesztve ]
-
hifis50
csendes tag
válasz SoundON #92300 üzenetére
Szerintem is a méretre vágás, túl azon, hogy macerás, bizonytalan eredményt ad. Nem csak a visszaszivárgás, de a rések miatt a kávékészítés közbeni csatornásodás is gond lehet.
A tamper több szempontból sem jó. Nincs helye a szélén a papírnak, és még ha sikerül is vele benyomnod, kiemelésnél tuti jön vele a szűrőpapír is. -
hifis50
csendes tag
válasz SoundON #92300 üzenetére
Műszergyártó cégnél dolgozom, esztergálásból visszamaradt anyagok "gyűjteményéből" vettem ki. Tehát a forma (pláne a hasíték) véletlenül ilyen. De a méretei annyira találnak, hogyha újra gyártanám, erről venném le a méreteit. A külső átmérő valamint a perem vékonysága számít, és az, hogy lukas legyen, hogy az ujjammal a helyén tartsam a szűrőpapírt, amikor kiemelem a gyűrűt a szűrőből.
-
radi8tor
MODERÁTOR
⭐ Stella
-
Peti...(16v)
tag
válasz SoundON #92300 üzenetére
Szerintem ha méretre vágod, akkor pont elveszti a lényegét, mert a kávés víz vissza tud szivárogni a pereme mentén a fej felé. Így a felkunkorodó papír beül a kosár széle és a felsőszűrő közé és így segít tisztántartani a fejet. Nekem beáztatva nagyon könnyen felmegy a helyére, nem érzem szükségét, hogy méretpontos legyen. Flairhez mondjuk már tényleg nagy, de ott nincs is akkora jelentősége sztem.
-
Szabász
csendes tag
Sziasztok!
Kapucziner től Húsvéti Top Blend, kellemes enyhe gyümölcsös ízvilág, igényli a magasabb hőfokot! Alapvetően a sötétebb, étcsokis ízvilágot kedvelőknek is ajánlom, nem citromlé !
[kép] [kép]
skoos: Ahogy a kolléga írja valószínű a kávéd elöregedett. A Rancilio Silvia hoz kis iránymutatás, kazánja 86C kapcsol be, és 103C kapcsol ki. Kikapcsolás után felmegy a hőmérséklet 110C-ig ha a készülék üzem meleg állapotban van, kb 30 perc a bemelegedési ideje. Sötétebb pörkölésű kávéknál érdemes várni a kazán kikapcsolása után 5-6 percet és úgy csapolni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Parfüm topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest