-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fragola.6035
aktív tag
válasz mdav88 #50170 üzenetére
Akkor azt hiba volt szétszedni, mert jó eséllyel soha nem lesz pontos.
Ha nem ugyanabban a pozícióban van visszarakva, akkor esélyes, hogy pontatlan lesz. Ezeket a kúposokat felszabályozni is esélytelen, soha nem lesz jó.
Semmi nem indokolja, hogy darálót bárki is szétszedje, max. késcsere, de ennél több szétszerelés inább árt, mint használ.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
adriankoooo
senior tag
válasz mdav88 #50163 üzenetére
Kúpos csavarokkal van rögzítve a kés? Nálam eredetileg sima laposfejű, Fragola ajánlotta, hogy használjak kúposat, az majd középre húzza a kést.
+egy minimálisan dob nekem is, de nem foglalkozok vele. Persze ha van értelme vele foglalkozni /szavályoztatni/ akkor lehet én is megcsináltatnám.
Danettitől még nem jött válasz.
-
HÁZIGAZDA
válasz mdav88 #50494 üzenetére
szándékosan erős és nyilván erősen árnyalandó, de semmi kedvem belemenni a témába, példa volt csak. húsz éve borozom, minden lépcsőt végigjárkáltam már, amit a kávéban nem is fogok. a lényeg, hogy attól, hogy egy bor az ultrahardcore szcéna szerint komplex, még lehet qrva kellemetlen nekem vagy neked, és egy másik, kockázatmentes, alap cucc eshet jobban adott pillanatban. nekem is megvoltak az éveim, amikor a leghozzáértőbbekkel szálaztuk az egyre extrémebb tételeket, tudományosan boroztunk. na, ennél ma már, mindezek infók birtokában is jobban szeretem a hedonista megközelítést. ha nem esik jól, lehet felőlem végtelenül komplex is...
2010-ben egyébként jópár brutál savas, "savanyú" bor született (ha példákat akarnék keresni), ahogy 2012-ben meg csomó savszegény, gejl holmi. a rajnai rizling különben tipikusan tud ilyen kellemetlen lenni, pazar fajta, nagyon összetett borokat ad, de egy masszívan savas, esetleg picit zölden szedett tétel szabályosan fáj. itthon könnyebb "savanyú", nehezen fogyasztható rieslingre futni, mint sem.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz mdav88 #50500 üzenetére
a kézművességet csak azért kevertem ide, mert tipikusan pozitív tényezőnek szokott elkönyvelődni, az "ipari" termelők meg tipikusan nem a hardcore szcénában. most kizárólag a végtermékről beszélek, a többit hagyjuk. márpedig egy bor lehet kézműves, összetett, komoly, ízgazdag ÉS bántó. de mondhatnám a sláger kontra együttes első számait is, meg még millió példát.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paljoc
tag
válasz mdav88 #50650 üzenetére
Nincs ilyen h csókos kávé, milyen hülyeség már ez?!?:-) A weblap aktuális nagyjából, Apricot-ot ritkan csinálok, mert ritkán van rá igény, így az nem is került fel anno, most meg nincs hozzá az egyik zöld épp./ja, ez nem neked szól csak oda nyomtam véletlen/
[ Szerkesztve ]
-
Csápájev
őstag
válasz mdav88 #50687 üzenetére
Jó ötlet,amit csinálsz, visszaolvasva a reneka kosár legalább annyira megosztó,mint a vízszűrés.
Pedig arra gondolnék,mivel jóval nagyobbak a rajta lévő lyukak, markáns különbséget kéne érezni,ami egyértelműen eldönti , hogy jobb vagy rosszabb-e,mint a gyári,ims lm stb.[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz mdav88 #50687 üzenetére
Az első részére passz...
Azt tudom mondani, hogy a vst-t nem próbáltam és egy ideig piszkált, hogy így hogy tudok hitelesen véleményt formálni arról, hogy melyik milyen a másikhoz képest (ugyanannál a kv.-nál).
Miután segítséggel elindultam a tanulás útján, hogy hogy lehet előcsalogatni az adott kávé magába zárt jellegzetes ízjegyeit, egyelőre, vagy inkább már meg sem fordul a fejembe, hogy itthonra más szűrőt használjak... (az ára annyi mint amennyiért itthon, boltból vennél egy vst-t) -
vTamas35
csendes tag
válasz mdav88 #50749 üzenetére
Áááá ebbe a vitába nem megyek bele, havonta előjön Igen a DB jobb, ha van rá keret , de a HX sem bonyolult és nem hiszem, hogy az az egy perc hűtőcsapolás/hőmérséklet stabilizálódás nagy dráma (nekem nem). Az a rengeteg tapasztalat meg azért egy tök kezdőnek (mint én voltam) is meg van egy pár nap alatt (ha van fejhőmérő), csapolás közben nézed a hőmérőt, nálam egy fokkal a kívánt érték felett megállítom, várok fél percet (addig van mit csinálni) és kész, onnan pedig a dupla csapolása alatt 0,2-0,4 fokot mászik csak el. Nekem inkább az előáztatás szabályozhatósága hiányzott, de Simi azt is megoldotta
O1G
-
Xabi78
aktív tag
válasz mdav88 #51027 üzenetére
Az minden évszakban van...
Szegeden
Hogy on is legyen: ma voltam az Espresso Embassyban, és ittam egy marhajó filtert meg egy presszót CM Kochere kávéból. Mondjuk így értem a filtert, sokkal jobban "kinyílik" a kávé, ezeknél a gyümölcsösöknél sokkal szebben kiérezhetőek az ízjegyek. Nagyon szépen jött benne a fekete-tea vonal. Presszóban inkább egy gyümölcsös-virágos jelleget hozott.
[ Szerkesztve ]
Cave canem!
-
weinmaker
őstag
válasz mdav88 #51468 üzenetére
Igen ott a pont, azt nagyon megnézném én is. Szerintem nem hiszem, hogy nem adná oda amúgy a forgalmazó paljocnak és összehasonlíthatná az övével. Vagy ha a macskakőben megcsapatjátok. Komolyan mondom, hogy szomorú vagyok a teszt miatt, mert nagyon jó lett volna tesztgépnek itthonra .
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
HÁZIGAZDA
válasz mdav88 #51480 üzenetére
egy duplát egy rézcsöves, pid-es gaggia miért ne tudna hibátlanul megcsinálni? a pid garantálja a hőfokot, a rézcső pedig az, hogy csapolás alatt a kilépő vízfok gyakorlatilag konstans (újra leírom: zseniális, hogy a rézcső úgy ad kb. 50 ml előmelegített vizet, hogy az csapolás indításakor nem tud keveredni a bejövő hideggel, magyarán az a sok-sok kiló fém és egyéb kókuszpókusz, amit a nagygépek adnak, eleve szükségtelen).
a catler előnye inkább az előáztatás és társai, meg az, hogy van dedikált gőz rész. tessék egymás után két duplához tejet gőzölni a gaggiával. vagy megcsinálni egy fél literes forró csokit. (tudom-tudom, arra is hibátlanul jó. nem.)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adp
őstag
válasz mdav88 #51772 üzenetére
Nem nemaz, de sajnos ugy elterjedt mint az allat. Es mar x-edszerre irom/irjuk le hogy nem jo metodus
Pont ezt probalom irni, hogy nem elhagyagolhato. Ott egy rakas cikk a baristahustle-n pl egyet be is szurtam.
Ertelmetlen lenne erre a kerdesre leirni azt hogy 7.55 vagy 9.8 kiveve ha valakinel ugyanolyan geppark, ugyanolyan kosar es ugyanolyan viz es kv van.[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz mdav88 #51777 üzenetére
Miert lenne mindegy? Attol tok maskepp terul el a pogacsan a viz mert nem er hozza.
Hulye pelda de gondolj bele melyik a jobb ha 1 sugaru csovel nagy nyomassal csapatod magad es kb. lyukat fur a fejeden a viznyomas vagy ha rajta van a zuhanyzon egy rozsa, es kellemesen jon rad a viz. Te sem ersz hozza a csohoz es megis maskepp esik rad a vizNa a pogit is hasonlo modon nyomja szet a nagy nyomas ha nincs helye tagulni a kosarban. Ja es sokkal elobb meg is eg, es meg tele lesz csatornaval a pogacsa, amitol aluloldott lesz a kv
[ Szerkesztve ]
-
paljoc
tag
válasz mdav88 #51860 üzenetére
A készítés örömét nem vonnám meg! :-)
Amit mutatni akartam, hogy az én gépemen a 90 fok a robusztás blendnek már-már sok volt /bár bőven megugrotta az iható mércét/, míg az Etiópnak kb. pont jó, nem is igazán szoktam a 88-92-es tartományból kilépni a használatkor.Hogy miért bubis? Nem tudom. Viszonylag magas csésze is befér a Catler alá, tehát egy eszpresszósba jóval magasabbról érkezik az ital, mint pl. egy Gaggiánál, legalábbis úgy rémlik ott kisebb a hely a tálcáig. Meg mondjuk nem is öreg az Etióp kofi, pár napos biztosan van. A másik meg fagyasztva volt pár hetet, simán a bontatlan zacsiban. Jó ez a fagyasztás, teljesen oké maradt.
-
bajnokpityu
félisten
válasz mdav88 #52176 üzenetére
amikor venni akartam SJ-t, akkor ennyiért csak olyat találtam, ami nem szépfestésű, babtartály-hiányos, de műszakilag OK. 70-80tól sztem drágább egy újszerű késes, nem ütő, és szép példány.
ami csak viszonylag drága, mert bukni meg nem nagyon bukik az ember, amikor eladja. a műanyag csodákkal meg mindig történhet valami.eladó Kawasaki j300 robogó
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI AVATA Pro-View Combo (DJI goggles 2) +Fly more Combo FMC +Motion Controller +RC2 +koffer
- Eladó Radiomaster Ranger Micro 2.4GHZ ELRS Module
- AKCIÓ! Egészségmegőrzés, szépségápolás - BOLTI ÁR FELÉÉRT!
- Kerékpár matrica a legjobb minőségben azonnal! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Polar mirage kerékpár eladó olvass!!
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen