-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
levytee
csendes tag
válasz soldier2 #37260 üzenetére
Én külföldről rendeltem meg a gépet. Némi betekintés,hogy miért új:ha az új 500euro, akkor a használtért én nagyságrendekben kb. 200-250 eurot gondolnék elfogadhatónak. Mivel nem ez az árazás van jelenleg a használgépek piacán (elkérnek 400-480 eurot egy ilyen gépért),így maradt az új. A catler nem fért el, lehet nem is baj, akkor úgy volt aznap este veszek holnap egy Lelitet, de olyan flegmán bántak velem a fórumon,hogy maradt a web. Belekerül a PID és 580ból megáll a gép. A daráló ebben nincs benne.
Amint megérkezik és minden rendben, megosztom a webhelyet is.
levytee
-
Ábi
tag
válasz soldier2 #37314 üzenetére
Azért kitakarítottam a gépet, bár tényleg tiszta, vízkő és kosz mentes volt.
A termosztát működik és egész szépen tartható a beállított 93+-3fok. Azért jól jön a húshőmérő.
2 húzásom volt. Úgy emlékeztem, durvább őrlemény kell, mint a pumpásokhoz, de nem.
A joker, vagy finomabb lesz a befutó. 1. Szinte átzubogott, 2. Elment kat. min. cremával.
Reggel folytatom az összeszokást, de már látom, jó döntés volt a Caravel. -
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #37338 üzenetére
elsőre 88 fokon húztam, most 90 fokon. kicsit túl finom az őrlemény még, egy darabig nem indul meg, utána jól jön le, szép látványra is (nem nyitott karral). 90 fokon már picit érződik a fa, némileg tompulnak a savak, de még így is vannak bőven. mindenhogy jó igazából.
anno én a korzó kontra kalmár csörtékből szerencsére kimaradtam, de nem volt szimpatikus kalmár "lendületes" hozzáállása (a kávéval nem találkoztam, akkor még nem teszteltem a korzón). aztán a kávébár bazáron elég gyenge volt a kofi, amit prezentált, miközben ott is elég magabiztos volt. szóval tulajdonképpen most először iszom nyugiban, itthon kávét tőle (régi elmaradás pótolva) és ez kifejezetten jó cucc
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Ábi
tag
válasz soldier2 #37420 üzenetére
Az http://coffeehit.co.uk/pharos-manual-coffee-grinder oldalon 285 font, de idén még nem láttam, hogy készleten lett volna nekik.
A nyitottságon van a hangsúly.
Annyit szöszmötölünk egy kívülálló számára a vacak kávéval, akkor egy kis tekerés már nem ördögtől való, pláne ha javít a végeredményen és megtérül fáradozásunk. -
rallypix
csendes tag
válasz soldier2 #37439 üzenetére
Nah, végre megnyugodhatok, hogy nem csak én, hanem a nálam sokkal profibbak is szívnak a Casino Mocca kávékkal. Egy szintig átzubog, aztán alig finomítva az őrlőt beffullad, vagy csöpögősen megindul és hirtelen átzubog (gondolom csatornásodik). Aztán jön a szívás a hőmérséklettel, ha végre közel jó a lefolyás... Szerintem a Gaggiam, és én is kevesek vagyunk ezekhez a kávékhoz. A Ruanda-t már csak a Pavonival próbálgattam inkább.
Ha egyszer-egyszer sikerül jót húzni bármelyik CasMo kávéból, az viszont tényleg jó sikerélmény, még ha bőven el is marad a minőség a nagyobb gépeken, meg komolyabb darálókkal készült eszpresszótól. -
Ábi
tag
válasz soldier2 #37482 üzenetére
Szerencsém van Katival! Roppant elnéző.
Az alján van az üritő lyuk, de azt nem is bántanám.
A munkalapba fúrnék 3 (előbb elszámoltam ) lyukat a csavarok méretében, hogy passzentos legyen, ami meggátolná az oladlirányú elmozdulást. Csak adddig tartanám ott, amíg terekek, utána a hagyományos módon ürítem az őrlőt. Barkácsboltokban lehet kapni különböző színű és méretű kupakokat, azzal esztétikusan be is tudnám fedni ezeket a furatokat. -
-
Ábi
tag
válasz soldier2 #37547 üzenetére
Nem kerülne a Pharos háromszorosába a HG One, akkor én is azt vettem volna.
(Nálam sajna a pénz is döntő.)
A találkozó kimenetelére nagyon kiváncsi vagyok!A HG One ára körül lehet majd a Combat, na az aztán a "krézii hiend" fordulatszám szabályzós őrlő, ugyan az nem tekerős, de a miénk, mert Hifis csinálja!
-
paljoc
tag
válasz soldier2 #37693 üzenetére
A védőgáz elsődleges szerepe valóban az eltarthatóság. Ha egy év múlva bontom ki az illy hordót, vagy 2 hónaposan, ugyanolyan. Hogy nyitás utáni viselkedését/öregedését befolyásolja-e, azt nem tudom, ezért nem is vonom kétségbe amit ronin tapasztalt, de én is arra hajlok inkább amit te írtál.
-
paljoc
tag
válasz soldier2 #37706 üzenetére
Szerintem nem vontál le hibás következtetést. Ugyanis pont az említett ok miatt/porózusság, nagyobb szerkezeti felület/ sokkal nagyobb előnyből indul egy klasszik pöri, mint egy akár már az zacsi bontásakor is küzdős újhullámos, aminél sok esetben ahogy jveres is mondta és találkozott olyannal nagyobb nevű pörkölőknél /tehát szerencsére nem nálam :-)))/, hogy pár nap után már erős változást mutatott. Tehát amit észreveszel sok esetben, hogy egy újhullámos kényesebb és gyorsabban öregszik, mint egy klasszik sötétebb kávé, az érzékszervileg és a lefolyást nézve sok esetben igaz lehet. De félek a dolog ennél még összetettebb. /milyen a kávé fajtája, stb./
Tehát szerintem egy "porózusabb"szerkezetű sötétebb pörkölésnél, pláne ha még egy kis robuszta is van benne /maradván a példa Cagliarinál/, jó eséllyel később fogod az öregedés jelét tapasztalni ha kinyitsz egy kilós pakkot és fogyasztani kezded, mintha egy kilós HasBeannal vagy ilyesmivel tennéd meg ugyanezt. /annak ellenére hogy lehet "kémiai szempontból" az előbbi öregszik gyorsabban/ -
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #37842 üzenetére
hideg szűrőtartót nem használunk, mert >fél kiló és lehűti a kávét, öngól volna.
a többire meg inkább nem is reagálok, nem fogok vitatkozni, kalmárral pláne nem. legyen ő a karos gép = tényfaktum megállapítások mekkája.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
paljoc
tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen