Új hozzászólás Aktív témák

  • urandom0

    senior tag

    válasz RJ45 #81226 üzenetére

    Neked az a bajod, hogy gyakorlatlan vagy a Linuxban, és csak nagyon felületesen ismered.
    Pisztolyt tartott valaki a fejedhez, hogy Clonezillát használd? Linuxra is van bőven klónozó szoftver, van grafikus felületű is, miért nem azt használtad? Ott van pl. a Redo Rescue, az egyszerűbb.
    A Clonezilla igényel egy kis gyakorlatot, mert nagyon sok mindent tud, olyasmit is, amit a piacon lévő fizetős programok sem.
    De amúgy a menü nagyon beszédes.
    Első képernyő:
    [device-image] work with disks or partitions using images
    [device-device] work directly from a disk or partition to a disk or partition

    Második képernyő:
    [local_dev] use local device...
    ssh_server
    samba_server
    ...

    Harmadik képernyő:
    sda1
    sda2
    sda1
    sdb1
    sdb2
    ...

    És még van egy vagy kettő képernyő, de ott már csak a fájlnevet kéri be. Az egyes képernyőkön ilyen 3-4 soros szöveg van csak, van amelyiken kevesebb. Macriumban három képernyő van, és nem igaz, hogy ott sem kell elolvasni amit kiír a program...
    De egyébként szerintem egy informatikussal szemben eléggé alapvető elvárás, hogy elolvassa azt, amit kiír a gép. Az átlagfelhasználótól nem lehet elvárni, mert ő konzumer eszközként tekint a gépre, amin tartalmat fogyaszt meg fotókat tölt fel facebookra. De akinek ez a szakmája, ott ez a minimum, hogy legalább alapszinten megtanuld, amit használsz. Kapkodni meg nem szabad, nem is értem, miért akarsz kapkodni.
    Olvasd majd el itt és itt, ahhoz képest egy képernyő vagy egy-egy man oldal elolvasása apróság.

    Miért gondoljátok, hogy bárki Linuxot akar használni akkor is, ha nem praktikus? A „szabadságtól” nem lesz praktikus. Tojok én rá, hogy szabad vagy nem szabad. Ne vegye el az időt az életemtől a munkám. Ennyi.

    A NAS-os példádra nem tudok mit mondani, mert nem írtad le, melyik fájlrendszert használja (gyanítom amúgy RAID-ben vannak a HDD-k), de a Clonezillás történetre azt mondom, hogy ott használhattál volna egyszerűbb programot is, a már említett Redo Rescue-t, vagy egy sima Ubunut live-ot, abban van Gparted, azzal pedig gyakorlatilag Ctrl-C Ctrl-V-vel megy a partíció másolása.

Új hozzászólás Aktív témák