Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Dare2Live #6403 üzenetére

    Most kénytelen leszek belédkötni :)

    Hát azért nem tudom mit szólnál ha nyugaton kéne 1000 Eur/ hó bérleti díjat fizetned (mert lakást nem tudsz venni soha életedben) és ha kocsid is van akkor az éves biztosítási díj is laza 600-800 eur éves szinten, ami kicsit több mint a duplája a hazai 20-30 ezreknél. Szép és jó, hogy a műszaki cikkek olcsók, de a fix költségeik iszonyatosan magasak. Ha havonta a fix költségek elvisznek 1500-1700 eur-t, akkor nem nehéz kiszámolni, hogy az áhított 2000-2500-as fizuba, ha még enni is akar, akkor nem fér bele csak úgy egy 1300 eur-os fényképezőgép.
    Nem mondom, hogy nem lehet kint jobban élni, de nem olyan mértékben mint sokan elképzelik. A legnagyobb különbség inkább az élhetőség ahogy elférnek egymás mellett és a mentalitás.
    Itthon se elérhetetlen dolog egy nettó 300k-s fizu. Alacsony rezsi esetén ennyi erővel itthon is pár hónap alatt összespórolható egy ilyen gépre. Ja hogy ez nem az átlag. Kint se az átlag ember vesz ilyen drága fényképezőgépet, és a prémium autókkal se az átlag emberek járnak.

Új hozzászólás Aktív témák