Aktív témák

  • Carsee

    tag

    válasz NomAAd5 #8651 üzenetére

    Nem titok dehogy. Szeretek portrézni és arra egy ilyen fényerős objektív már-már követelmény. Akkor is jól jön, ha viszonylag kevés fényben kell fotózni.

    Időm nekem sincs sok, néha csak nézem a táskában a felszerelést és fáj a szívem, hogy ma megint nem mentem ki fotózni. Mindegy mit csak ne a munkával foglalkozzak.

    Én is használtan vettem eddig minden gépemet, persze érvényes garanciával. Nyilván lehetnek olyan problémák, melyeket a szerviz nem javít mert azt nem fedi a garancia. Sajnos ez az ára annak, hogy olcsóbban kapod meg. Azonban hiszem - szeretném hinni - hogy vannak olyan elvetemült emberek, akik úgy vigyáznak mindenre mint én. A D40-em mikor eladtam, a vásárló meg volt lepődve, hogy gyári állapotú a gép. Vigyázok a D80-ra is, de sokszor inkább már gyanússá válik a vevő szemében ez a kitűnő állapot és azt gondolja, tuti bűzlik valami a cuccal.Ebből kifolyólag nem fizeti meg azt a minimális többletet, mely abból származik, hogy nem leélt és elhasznált dolgot kap. Tehát kár volt vigyáznom a gépre.....ettől függetlenül mégis vigyázok rá.

    Kompaktról térsz át DSLR-re. Itt mindenképp mérlegelned kell, hogy mely márkát választod....ha Nikon-t veszel, ha Canon-t előbb utóbb nem egy objektíved lesz hozzá, tehát a váltás is egyre nehezebb és drágább lesz. Szintén nem tudod még, hogy mekkora az az átfogás melyet használni szeretnél. A kompakt gépek lefednek egy nagy tartományt, de DSLR gépen ezt iszonyatosan drágán tudod csak megtenni, szóval bizonyára kompromisszumot kell kötnöd és olyan felszerelést válogatsz, melyeket most még nem lehet pontosan bemérni. A D40/D60 kiváló gépek, de ha hosszabb távra gondolkodsz (3-4 év), akkor érdemes meggondolnod akár egy D80 vásárlását is (de lehet Canon 450D,1000D mindegy) mert a többlet négy évre leosztva havi 1000 forint.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák