Új hozzászólás Aktív témák

  • TasiA

    senior tag

    válasz haddent #44391 üzenetére

    Szia!
    Úgy 18 éve járok gázzal, még a Ladás korszakból kezdve.Volt egy kis kihagyás, aztán újra vissza.
    Én LPG-vel járok, CNG-vel próbálkozott gyerekkori barátom, úgy 1.5 évig járt vele, de januártól úgy kitoltak a CNG-vel a kötelezőkkel, hogy nagyon költséges az időszakos vizsga, ha lejárnak a tartályok érvényessége, stb. Az alany egy gyári VW Caddy, meg egy OPC Zafira 2. A caddy azóta elment a háztól, a Zafira pedig LPG-s lett.Én az alföldön lakom, errefelé 175-200 Ft literje. Nekem semmilyen problémám nem adódott még a gázüzem miatt. Több 100 ezres futásteljesítményről beszélek.Amiről nyilatkozni tudok a OPEL: 2,0 8v(115ló), 2,0 16V,(136ló). 2.0 16V (160 ló) ezek saját, közeli ismerősök Opel 2.0 16V Turbo (240 ló) Audi 1.8 T (180 ló ), Citroen 2.0 16V. Renault Laguna2 1.8 16V.

    Egyszerűbb azt írnom akinek gondja volt, az OPC eszi a turbót a gáz magasabb hője miatt(ebben van 300 ezer körül), de az szinte verseny üzemben van reggeltől estig :DDD , a Laguna2 -ben elfogytak a kipuff szelepek, de azzal csak mentek -és mentek-és mentek karbantartás nélkül 250-ezret.Abban volt 400 ezer.

    Nekem csak 300 ezren túli motorjaim vannak kivéve a szívó OPC-t 2.0 16V (160ló) abban csak 250 :)
    Én benzinnel nem nagyon hajtok autót, a lényeg a gazdaságosság.

    Minek árt a gáz: vannak motorok amik nem szeretik ez TÉNY!! Alapjában véve német autókkal nincs gond, az mind szereti. Egyedül a magasabb hőtermelés ami jobban terheli a motoron belül a kipufogó szelepeket.Ezen kívül mást nem nagyon tudnék említeni, amivel én találkoztam. Részemről ez abban nyilvánul meg, hogy olyan 200-250 ezer GÁZOS km után ha szükséges hengerfejet érdemes megvizsgálni, zárnak-e rendesen a szelepek, ha bármi gond van, HF le és egy kis rendberakás. (ez olyan 50 ezres tétel 16 V esetében) HA EGYÁLTALÁN SZÜKSÉG VAN RÁ!!!

    Ereje: nem igazán észrevehető a különbség, de azért van. Egy icipicit nyomatékban érzek kevesebbet gázzal, de ezt is csak én veszem észre, de én eléggé szőrözős vagyok. A másik a két OPC motor, a szívó, meg a turbó, mikor telitalpal leforgatom a szívót 7500-ig, rakom a következő fokozatot vilámgyorsan telitalp, egy torpanás történik. Nem tud olyan gyorsan újra full nyomást produkálni a 0-ról, ami kell az injektoroknak. Ez kb fél másodpercnyi torpanás. A turbo ugyan ezt csinálja, ha kihasználod a max teljesítményt, fordulatot.
    Átépítés ára műhely/rendszer függő. Az legöregebb vasamba saját kezűleg raktam, ez feketén üzemel és keverőfejes, nagyon elavult rendszer. A többi injektoros: 200-ezer FT +vizsga. AC STAG rendszer pótkeréktartály.
    Hátrányok: pótkerék a csomagtartóban, ennyi, de ez elég bosszantó nekem speciel :W

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák