Új hozzászólás Aktív témák

  • Pompi

    MODERÁTOR

    válasz Stauffenberg #3341 üzenetére

    Stauffenberg és rumos14

    "A NEX-5R elég kevés helyen kapható"

    Igen, tudom. Szerintem gyakorlatilag megvettem az ország utolsó 16-50-es fekete kit-jét. Talán egy fehér volt még azok közül a boltok közül amit felhívtam, illetve 55-210-es dupla kitből van még talán (de hát az meg 120 ezerrel többe kerül, több, mint amennyibe az 55-210 magában kerül, vicc).
    Szóval képben vagyok. Igazából az szomorított el, hogy ilyen szinten áll még mindig a magyar netes kereskedelem, hogy árgép és árukereső dobálja ki a találatokat, a cégek weboldalán ott harsog, hogy van, de gyakorlatilag meg nincs.

    "már mindenhol a NEX-5T vázat nyomják nagy számban"

    Mondjuk ez sem annyira igaz, mert ez sincs most elég sok helyen, bár azért lehet venni, de pl. Sony Center boltjaiban, 220 voltnál, edigitalban nincs, csak megrendelésre kitudja milyen határidővel.

    A másik ami szintén elszomorító az az 5T kit ára. 215 ezer forint, amíg az 5R kit lista ára elivleg 200 ezer forint volt. Pont elkaptam egy Sony-s termék felelőst az egyik MediaMart-ban, ő vele beszélgettem erről, mondjuk elég egyoldalú volt a beszélgetés :) Feltettem neki azt a költői kérdést is, hogy hogyan lehet drágább a T amikor még a hivatalos press release szerint is olcsóbb az új modell.

    Szóval kicsit túl van árazva ez a T szerintem (is) itthon. És még csak nem is kell USA-ig menni (ugye 600 dollár most a kit, ami 132 ezer, de persze erre számoljunk még vámot meg áfát és még úgy is alatt vagyunk az itthoni árnak) elég mondjuk UK árakat nézni, ami azért Európa, nincs se vám, se ÁFA és ott is 450 font-ért megvehető boltból, ami még mindig kevesebb, mint az itthoni nettó ár, ami azért nem mind1.

    Valójában hamarabb kellett volna kapcsolnom, de igazából még egy héttel ezelőtt sem volt tervben a csere, csak készítettem egy-két jópofa time lapse videót a telefonommal ( :) ) aztán el kezdtem nézelődni múlt hétvégén, hogy milyen normálisabb megoldások vannak, illetve, hogy az 5N-nel hogyan lehetne ezt megoldani. Na és ekkor botlottam bele a Sony Time Lapse alkalmazásába amit az 5R-re, 5T-re meg a 6-ra lehet telepíteni. Meg a telefonról elsütéses remote is jól jött volna már párszor. Ekkor kezdtem el gondolkozni a váltáson. Remélem telepíthetőek ezek az appok itthonról, nincsenek régiós korlátok, ennek már nem volt időm utána járni, meg még kipróbálni sem, mert még csak 1 napja van meg kb. az R.

    Mondjuk a júniusi Media Marktos 140 ezres 5R kit ár az nagyon ajándék volt, most az utolsó kisöprő akciókban nem láttam 170-nél olcsóbban (elméleti ár, mert gyakorlatban ugye nem volt).

    [ Szerkesztve ]

    Feel Good Inc.

Új hozzászólás Aktív témák