Új hozzászólás Aktív témák

  • Lasersailing

    senior tag

    válasz M@Db0Y #65250 üzenetére

    Sziasztok!

    Köszönöm mindenkinek a választ /ötletet / segítő szándékot!

    65250 M@Db0Y:
    Telekomos net ADSL, messze van a központ, fizikailag nem tudnak nagyobb sebességet adni. Sajnos a házba bejövő vezetékek nem cserélhetőre lettek megépítve.
    Az ásással az a legnagyobb bajom, hogy most nagyon csili vili a kert, nem akarom szétszedni a net miatt. Ráadásul a végéhez a házban kell vésni + járdát is szétszedni...

    65251 DonMaster:
    NAT alól kikérés a legfontosabb ez szuper hír, köszönöm!
    Minden a föld alatt jön a netnek is ott kell jönnie, különben maradok a 15 mBPS-en. Megértem, ha az emberek többsége ezt nem érti, nem is tudom megindokolni. Biztos az én készülékemben van a hiba :)
    A rejtett vezetékezés árban lehet, hogy kijönne, de ha a munkámat is hozzászámolom, akkor már simán olcsóbb a powerline (~30 m ásás a kertben, 2m járda felbontás, 5m vésés a házban + glettelés + festés...)
    A routert köszönöm, hogy írod. Igazából nem is akarok 1000mBit ig eljutni csak stabil netig. 100mBit felett már boldog lennék: napi 1-2 óra netezés, nincs netes játék sem, de fontos, hogy a 2 óra alatt ne vesszen el a net, hanem csak működjön...

    65252 Watercolour:
    sávszélesség ennyire fontos: nem akarok eljutni 1000mbitig, de 100-valós sebesség jó lenne. A stabilitás viszont fontos lenne.
    A kukatárolóba nedvesség nem tud bejutni (3 és fél oldalról védett + tető). Fadoboz + hungarocell bélésre gondoltam, ez utóbbi nyáron kiszedve, hogy szellőzhessen.

    65253 rosszcsont88:
    Ha már ások akkor optikát húznám + esetleg védőcsőbe plusz hely a majdani valamire.

    Mindenesetre gondolkodom tovább, köszönöm az eddigieket!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák