Új hozzászólás Aktív témák

  • VoidXs

    nagyúr

    válasz arcitec #162422 üzenetére

    Nem hallottam a BD-s keverést, csak az AMG verziót, ők pedig tesznek róla, hogy megmaradjon az eredeti változat dinamikája és a beszéden kívül semmibe ne nyúljanak bele, szóval definíció szerint azonos minőségű az eredetivel. Általában sajnos nem ez kerül a lemezre.

    (#162421) mettek: Oh, a jó régi "változik a hangminőség a lejátszóval, mert én hallom" érv. Bitstreamnél a lejátszónak nincs hangja, nem ő állítja elő. Hiába, hogy elméleti síkon sem lehet bármilyen változás, mégis rengeteg dupla vakteszt volt rá (főleg a klasszikus Dreamcinema Tippmix), soha nem ment át rajtuk senki.

    (#162426) Tamoo: Ez úgy hangzott, mintha szeretnéd kipróbálni a kis játékomat, amit mindenkihez elviszek, ha felkérnek mérni: általad választott eredeti stúdiós keverés (9216 kbit/s: 48 kHz 24 bit 7.1) vs. ott helyben elkészített Opus default (320 kbit/s: 48 kHz 32 bit 7.1), aki meg tudja mondani a különbséget, megkapja minden audio cuccom. Még mindig nálam vannak.

    (#162441) Dorian: Fele ennyiért is.

    (#162453) powerup2: A számszerű minőség nőtt (HEVC lett a kép), a nézői igényeknek behódolás viszont hazavágta a platformot: közel végtelen:1 kompresszió a hangra, utólagos (nem stúdiós) színkorrekciók, stb.

    W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Új hozzászólás Aktív témák