Új hozzászólás Aktív témák

  • mekker

    őstag

    Normális, ha világosabb pörkölésű kávénál még optimális beállításon is érezni egy kis savasságot? Nem ugrik ki az összképből, de érezhetően ott van.
    Brikkával főzöm ki a kávét, fixen 60ml késztermék, a kávé szemcsemérete az egyetlen szabad változó. A mostani, AVX Ethiopian Guji különösen érzékeny a beállítására, egyetlen fokozaton ad csak jó eredményt.

    Másik kérdésem az lenne, hogy Brikkával milyen kávéval értetek el szép, tartós habot? Ezekkel a világosabb pörkölésű kávékkal szerintem nem is nagyon lesz krém, már kiöntésnél elillan. Vettem még egy csomag friss robustám is, sztem túl is van pörkölve, mert kissé olajos ak a szemek. Ezzel is csak jelképes habot ad (1-2mm marad meg). Szóval eddig elmaradt a habos élet.

    A 100% robustám egyébként Lavazza Expert Gusto Forte. Tejeskávénak vettem, de ez még annak is gyenge. Az íze teljesen semleges, csak az erőteljes pörkölést érzed benne. 50-50-be keverve egy rendes kávéval még talán elmenne.

Új hozzászólás Aktív témák