Új hozzászólás Aktív témák

  • qvik27

    tag

    válasz RetepNyaraB #100981 üzenetére

    Ezt a hősokkos párakinyomást én furcsának gondolnám. A babok hőmérséklete fagypont alatti (másképp nem is tudna rájuk fagyni víz). Ami viszont biztosan történik ilyen tárolás esetén szobahőmérsékleten történő nyitásnál, az az, hogy beáramlik a melegebb levegő, aminek a páratartalma lecsapódik a hideg babszemeken. Azt nem tudom, hogy ez tud-e ártami a minőségnek érezhetően -10-15 fokon.
    A szelepek sztem. kifelé engednek, befelé nem.
    A babtartálynak nincs fedele? Ha van, akkor nincs szabad levegőn. A tartályokkal sztem inkább az a helyzet, hogy az őrléskor keletkezett hő egy része a babok felé távozik, így az aromák pl. gyorsabban illannak.
    Én adagonként őrlök, kab. 4-5 nap alatt megy el 250 g, óvatosan nyitom és gyorsan csukom a zacsit, úgy, hogy minél kevésbé szellőzzön ki, persze a vége felé így is érezni különbséget a nyitáskorihoz képest.

    [ Szerkesztve ]

    10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.

Új hozzászólás Aktív témák