Új hozzászólás Aktív témák

  • beleriand72

    tag

    Sziasztok FBon már feltettem a kérdést, itt is próbálkozom: Lelit Bianca kb fél éves, újan vásárolt, napi átlag 3-4 kávé (közepes, világosabb vegyesen), Lux szűrt víz (nagyon nagyon minimális vízkö, de inkább semmi), szűrőpatron cserélve, 2 naponta visszaöblítés, fél év alatt 3x Pully Caff-al is, 90%-ban szűrőpapír van a pogácsa tetején vagy puchscreen.
    Alaphelyzetben 7-8 mp alatt felépült a 10-11 bar nyomás, ezért a flowcontrolt vissza is vettem7-9 barig. (egy dupla 30-35 mp szokott lenni 18g - 38 g)
    Pár napja vettem észre, hogy csapolás végére már csak 4-5 bar a nyomás, így leírom a pontos jelenséget: A max. nyomás jóval lassabban épül fel (15 mp), majd lassan vissza is csökken 4-5 barra. A shot így 50 mp fölötti.
    A jelenség vakszűrőzéssel is fennáll (mielőtt a kávéra vagy őrlésre gyanakodnánk). Ugyancsak lassan épül fel a nyomás (nagyon lassan) 15 mp is lehet. Semmi furcsa hang, szétszedni egyáltalán nem szeretném, meg postázni se nagyon.
    Talaálkozott valaki ilyen jelenséggel? Javasolták a flow control alatti tűszelep és a körülötte lévő szűrőhenger tisztítását... Nektek ötlet?

Új hozzászólás Aktív témák