-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Süvi
őstag
válasz
Abrakad786
#124196
üzenetére
Szia!
Nekem is Dedica 685, én is próbálgatom.
Szívesen olvasnám a tapasztalatokat akár itt, akár privátban, bevált dolgokról.
Megkérdezhetem, hogy
-milyen portafilter van és milyen kosarakkal, hol sikerült beszerezni (Nekem aliexpresses van, nem tudom, hogy mennyivel lenne jobb az AVX.es "precíziós" szűrőkosár vagy az IMS szűrőkosár
-hány g kávékat használsz?Köszönöm
-
kmarci25
veterán
Szerintem a Barista Express-en nem lehet hőmérsékletet állítani, viszont melegen tartja a fejet. Lehet érdemes lenne még azzal próbálkozni, hogy jobban előmelegíteni a fejet, a kart és a kosarat is. De valószínűleg másik, jobb babbal, pontosabb őrlő állítással jobb lesz.
Használtál Smart Grinder Pro-t? Mi a véleményed róla? Néztem azt is, de nagyon bizonytalan vagyok ebben a témában...
-
Abrakad786
újonc
Gondoltam írok egy follow up posztot.
Mostanában gyakran járnak felénk futárok illetve a Magyar Posta 😅.Graef 702, Dedica 685, bottomless porta filter, nem nyomasfokozós kosár, tamper 🥳 ééés Impresso Brasil, illetve Columbia.
Az utóbbi napokban elég sokat kávéztam a lakásban lassan állandósul a friss kávé illata ☕️
Szűrt víz, darálok, mérek, poharat mérek, mosok, főzök, mérek, kóstolok, számolok, adminisztrálok, előröl kezdem.
Vannak sikerek is és persze sok-sok zac.
Impresso-ból a Brasil nekem kevésbé jön be, de még próbálkozom, kóstolgatóm.
A Columbia viszont nagyon ízlik!
Azért az vicces volt amikor megérkezett a csomag (január 16-án), kibontom, megnézem a címkét, rajta a dátum: pörkölve január 13. :-)))
-
hogyaza
tag
válasz
mézespálinka
#124187
üzenetére
Akkor házi módszerekkel mast nem tehetsz.Ha mozdult a tengely felfelé hosszirányban,még akkor lehet ez.De az már gond,mert emlekeim szerint csak csapággyal együtt tud,ha tud.Rég csapágyaztam már,megfakultak az emlekek.
-
LazacX
tag
válasz
patakir1107
#124189
üzenetére
Ilyen áron nincs, de szűk 10 körül már van választék. Az összefoglalóban van pár ajánlat is.
-
icm
tag
válasz
patakir1107
#124183
üzenetére
kmarci mutatta a videót, érdemes megnézni, hogy az álló kés melyik osztásnál van. Ugye itt tudsz még játszani, nem kell alátétezni a forgó részt csak az állórészt állítod.
Ha jól rémlik annak idején a Smart Grinder Pro-n két osztást állítottam a gyári (talán 8as?) álláshoz képest az őrlő fejen és utána nem kellett annyira finom (1-2-3-4) tartományban őröljek. Ezt ellenőrizd!
Kettő: a qualita rossából nehéz lesz jó kávét főzni
bocs. Bolti, döglött. Ez nagyban meg is határozza, hogy majdnem mindegy mit csinálsz az eredményed elég ihatatlan lesz.
Három: mi a névleges töltete a dupla kosárnak? 16g? 17g még beleférhet de a 19g az azért sok lesz.
Négy: amit jó lenne még tudni, hogy milyen hőmérsékleten kezded főzni a kávét mert jó eséllyel az amúgy se fickós szénné pörkölt bolti kávét megkínálod egy magasabb hőmérséklettel akkor biztos, hogy jó nem lesz. Nem túrtam fel a netet a használati útmutatója iránt, hogy tudok-e bármi hőmérsékletet állítani rajta (ha a dedica tudja, illene ennek a sage-nek is tudnia). -
RetepNyaraB
veterán
válasz
patakir1107
#124189
üzenetére
Ipari hulladékokat kéne hanyagolni. Végtelen választék van kispörkölőkből. Ki kell csengetni alsó hangon 8k Ft-ot egy kiló arabért; de a puccosabb bolti zarándokszarok se kerülnek kevesebbe...
-
Nutra
tag
válasz
Toobee
#124181
üzenetére
Tobee: Van 58mm méretű papír is, akkor nem kell APből vágni. Venni meg így is úgy veszek...
icm: jó ötlet
, eddig vagy-vagy gondolkoztam. AP -> puck screen -> most jöhet a 58mm papír (még bontatlan, de néztem most, vágás nélkül bemegy a screen alá)többek is
: Eddig a fejtisztaság a fő szempont, arra ugyanúgy jó nekem a screen, mint az AP előtte. Lefolyás is szép egyenletes, az ízbeli finomságokhoz vagy különbségekhez viszont még fejlődnöm kell, sokat. (Az ízlik / nem ízlik van meg stabilan
) -
LazacX
tag
válasz
patakir1107
#124183
üzenetére
Pedig de, először kávét kéne váltani.
-
kmarci25
veterán
válasz
patakir1107
#124183
üzenetére
Nem vagyok szakértő, de szerintem az őrléssel lesz a gond. Lehet még állítani az őrlőn belül is a méretet. Nézd meg ezen a videón.
-
hogyaza
tag
válasz
mézespálinka
#124182
üzenetére
Az nagyon nem normális.Ha valóban így van,és nem csak beképzeled/tévedsz,akkor valami fellazulás van.Vagy a kés,vagy a késtartó.Utóbbi szívás,mert elkerülhetetlen a szabályzás.
Ellenőrizd vegig a kések csavarjait és a forgó késtartó közepén a csavart. -
patakir1107
csendes tag
válasz
patakir1107
#124183
üzenetére
-
patakir1107
csendes tag
Sziasztok!
Sage (Breville) Barista Express géppel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Pár napja vettünk egy Sage (Breville) Barista Express-t, amivel Lavazza Qualita Rossa kávét próbálok főzni, egyelőre nagyon rossz eredménnyel. Eddig WDT nélkül próbálkoztam, illetve a basket, a portafilter és a temper a gyári. A gépbe épített kávédarálóval próbálkozom, amiről habár olvastam, hogy nem a legszuperebb, de azért azt gondolnám, hogy viszonylag jó ízű kávét kellene előállítania. Az örlőt 1-16-os durvaságúra lehet állítani, aki ismeri a gépet tudja, hogy 1 a legfinomabb, 16 a legdurvább. A 4-16-os tartomány savanyú kávét ad, az 1-2 pedig keserűt. A 3-as nagyjából iható, de nem finom. A dupla adagos egy falú kosarat használom a főzéshez és 17-19g babot, a kávé pedig 35-40g között van (tehát nagyjából 1:2-es arány). A nyomás jónak tűnik (csatoltam hol a mutató), de túl gyorsan, 15-20 msp lefőzi a gép. Ha finomabbra állítom az őrlést, nagyon keserű a kávé, a dupla falú kosárral pedig nincs különbség az ízben.
Valaki, akinek van a géppel tapasztalata, és tud vele finom kávét készíteni, lenne szíves tanácsot adni, hogy mit csinálok rosszul, min kellene változtatnom? Tudom, a kávé nem frissen pörkölt, de azért azt gondolnám, hogy emiatt mégsem kellene ennyire rossz ízűnek lennie...
Köszönöm,
Róbert -
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Az normális, hogy normál használat mellett - napi 1 duplal - egy SJ nullapontja (ahol a kések összéernek), "elmászik"? Ha igen/nem, mi a teendő vele?
-
Toobee
veterán
válasz
#98690560
#124176
üzenetére
Lehet venni amazonon vágószerszámot, egyébként nekem legjobban az vált be, hogy egy screenhez szorítok pár darabot az ujjaimmal és egy ollóval körbevágom. Méretpontos, gyors, nem kell jelölgetni és különösebb eszközigénye sincs.
Azt írták többen is, hogy AP papír a screen alá, én is így teszek, plusz az Uni miatt alulra is megy. Ezeket egyébként többször is lehet használni, bár az alsó az akár véleményes is lehet, mert azon azért főzés után látszódnak a harci sebek, azaz erősen elváltozik a színe. Kis mosogatással lehet javítani rajta.
-
vicces1
aktív tag
válasz
#98690560
#124173
üzenetére
Aha, ezek tényleg valós dilemmák, legalábbis a tisztán tartása. Hőstabilítás azért megoldható, ha a karral együtt teszem fel előre. (jól bírom a forró vasat) Tényleg szériában gürcös lenne.
Én világos spec. anyaggal próbáltam, (Roastopus Squid)15 gr vst, 15,2gr, bőven maradt hely neki a pogin, lehet sötéttel kevesebb lenne, majd csekkolom, ha lesz nálam szén.
Lefolyás csodás, a pogácsa teteje tüköraszfalt. Ebbe már beleképzelem, vagyis elvárom, hogy a szép egyenletesen áztatja át az őrleményt és a flow is fasza.
A lényeg, hogy karakteresen adja az ízjegyeket, nekem ez határozottan jött és kicsit több édesség, kevésebb gyümölcsös sav. Aztán lehet ez nem mindig igaz, és nem mindig pozitív, de ennél a kávénál ezt éreztem. Mellesleg e nélkül is baromi finom ez a cucc, a lényeg, hogy meglepett, kicsit tényleg változtatott ízben.#124174 kk831228 az összes kis presszós kiegészítő bizbasz közül a szűrőmagasítónak van a legtöbb értelme.
-
kmarci25
veterán
Köszönöm a tanácsokat! Amit rendeltem, az méretre vágott papír.
-
icm
tag
válasz
Kávé Kálmán
#124172
üzenetére
Nem untatásképp
de igen eljátszottam a gondolattal, pont ezért mondom, hogy visszamegy a pogácsára - mert itt nem látok másik járatot ahol a beáramló víz útját ne keresztezné. A Pavonin látom a másik járatot amivel visszamegy a bojlerbe, itt akárhogy nézem a járat le van zárva és egy járat van a fejhez ami input és output is
lehet ez tök jól működik a gyakorlatban - vagy ezen az ábrán valami nincs kirajzolva
Mindegy is, működik. Nem is mondom, hogy amcsiban egy két fejes verzió alig használtan a 1st line-nál 699$... ezt simán bevállalnám, jó meg posta meg áfa.. de még úgy is elég jó. Valaki nem jön usából épp most haza és épp nem sétál be és kapja ezt fel nekem? Oké 110V - egy fűtőpatron csere, na és?!
bőröndbe épp befér 
-
icm
tag
válasz
kmarci25
#124175
üzenetére
Kávépogácsára AP papír rá a PuckScreen és kész.
Kieszedése meg egy határozott ütés a tenyeredre utána a puckscreen kijön papírt is le tudod venni a pogácsáról a pogácsát meg kiütöd. Papír nem váltja ki a puckscreent, nem lesz olyan száraz a pogácsád, vagy telenyomod papírral.. viszont akkor olyan ellenállást viszel be amit nem akarsz.
Karral együtt melegíted a puckscreen-t. -
#98690560
törölt tag
válasz
kmarci25
#124175
üzenetére
Én szerettem a papírt, kipróbáltam csak alá, csak fölé, és alá fölé is, utóbbi hozott nagyon jó eredményeket, teljesen más textúrája lett a kávénak, ízben is baromi jókat kaptam,plusz a fej is és a kosár is tiszta volt a végén, az egyetlen bajom az volt, hogy az aeropress papírt méretre kellett nyirbálni ollóval, ráadásul két különböző méretben, mert a kosár aljába kisebb kellett, mint a kávépogácsára. Ezt elégeltem meg és vettem puck screen-t.
-
kmarci25
veterán
válasz
#98690560
#124173
üzenetére
És a papírfilterről mi a vélemény? Nálam is van puck screen, nekem a tisztítással nincs gondom, de a hővesztéssel meg a vesződséggel (zaccból kihalászni, vagy a kávépogácsáról leszenvedni) van. Az nekem is szimpatikus, hogy a fej tiszta. Rendeltem papírfiltert, egyrészt mert kiváncsi vagyok rá, másrészt, hogy kiváltja-e a puck screen-t. Még nem jött meg...
-
#98690560
törölt tag
válasz
vicces1
#124171
üzenetére
Nekem továbbra is gond, hogy a screen miatt durván alul kell töltenem a kosarat, 18-as VST-be múltkor alig ment 15gramm, hogy ráférjen még a screen is.
A tisztítása halál, kávé készítés után a gőzkarral átgőzölöm, de rendszeresen be kell áztatni, mert koszos és büdös marad, szóval a tisztán tartása miatt is jár a mínusz pont.
A másik, hogy ha vendégek jönnek és kell jópár csapolás, akkor gondban vagyok, mert az első kávé után elmosom a screen-t, akkor lehűl és hőstabilitás szempontjából rontja a második kávét, úgyhogy ez eléggé megakasztja a workflow-t, ha mindenkit időben ki szeretnék szolgálni kávéval. Ez megint csak negatív tapasztalat.
De hogy legyen pozitív élmény is: a fej tiszta marad és nem kell öblögetni, vizet pazarolni.
Szóval van, használom is, de nálam eddig semmi kiugró pozitív élményt nem adott. -
Kávé Kálmán
tag
Egyszerűbb, harmonikusabb és nem utolsósorban víztakarékosabb az előmelegítése a Classic Creminanak. A dugattyú feletti vizet emeléskor mindig a bojlerbe tolod, a kávépárnára csak a bojlerből jön víz. Mozgasd képzeletben a belinkelt képen a dugattyút és cirkuláld a vizet, össze fog állni a kép, hogyan működik. Nagyon jól kitalálták ezt anno.
-
vicces1
aktív tag
Hello, asszem volt már téma a fém puck screen.
Most kezdtem használni. Szerintem hasznos.Lehet a tds-en picit ront, de ízben meg pozitív.
Mi a véleményetek? Nekem most van konkrét észrevételem.

-
Toobee
veterán
Akkor már legyenek egy kupacon a hirdetések:
Fellow Ode SSP Brew késsel szintén gazdát keres, topikkedvezmény 185e Ft
illetve a Gaggia Mini is vihető a rejtett, WiFi-s PID-del, naked karral szintén topikkedvezménnyel 130e Ft-ért
Együtt=310e
-
ribarszki
őstag
Továbbra is keresi gazdáját Flair 58 Electric
-
ServerWorks
aktív tag
Sziasztok! Ha valaki érdekel Eureka Mignon Sepcialita’ őrlő lenne eladó … Egy éves, “ferrari piros” [link]
-
zolnagy
őstag
Ne úgy nézd, hogy magadnak veszed. Egy munkahelyi csapatnál mindig kompromisszum az ilyen. Amennyibe került még decemberben, szerintem csak rosszabbak voltak, legalábbis amiket ebből az árkategóriából kóstoltam. Ajándékba kapott a csapat év végén 2kg piros segafredot. Na az szar volt, nem is ittam belőle csak egyszer.
-
zolnagy
őstag
Munkahelyi Jura gépbe a csapatnak megfelelő Alzakofit vettünk eddig. Most baromi sokat emeltek rajta (tavaly decemberben 3e-el olcsóbb volt kilója, gyak. több, mint 50% emelés): [link]
Tudtok ehhez hasonló klasszik ízvilágú, de nem szemét kávét jobb áron? -
Safi1988
csendes tag
Sziasztok!
Lassan ideje beszerezni a cuccokat a nagy presszó kalandhoz. A gép adott, hozzá keresek jó állapotú kiegészítőket. ( Vibiemme Domobar Junior E61-es fejjel):
- mérleg
-nyitott portafilter
-disztributor (58,5 mm)
-rugós tamper (58,5 mm)
-szűrőkosár magasító (mágneses)
-rögmentesítő
-jó minőségü, presszóképes kézi őrlő
-portafilter állványHa valakinél lapulnak ezek közül dolgok, amik eladósorban vannak, kérem, hogy írjon nekem privát üzenetet!
-
sz.zs.
senior tag
Fb Home barista eszközök és KVX Market csoportba valaki feltett egy Felicita Arc mérleget, ha valaki ilyet keresne. semmi érdekem nem fűződik hozzá csak én is ilyet használok és nagyon szeretem.
-
rastacsz
tag
válasz
fragola.6035
#124147
üzenetére
Hát nem olvastad? Priviben neked kell ajánlatot tenni

@Flashback
Kb igen, de itt még jobban bejön az, hogy pl az etiópok ugyanolyan őrlő álláson több finet produkálnak, ami miatt jobban el tudja tömíteni a papírt, ami miatt lassabb lefolyás lesz. Szóval vannak receptek, amik arányt, időt tartalmaznak, meg x részre bontva az öntéseket. A trico meg teljesen más.
Ja, Gagné valahol, valamikor írta, hogy ha pl durvábbra állítasz az őrlőn, simán lassulhat a lefolyás, nőhet az idő. -
-
icm
tag
válasz
Kávé Kálmán
#124139
üzenetére
Ja akkor gyakorlatilag a fejhő miatt jobb a sima cremina az sl-hez képest. Nyilván a rugóteret nem áztatjuk vízbe, hogy utána az a víz a kávépogácsára kerüljön.
Amit viszont most kicsit nem értek... vagyis nehezen értem / azonosulok vele:
Ha ugye a Cremina feje esetén a dugattyú felett is van víz, amikor a dugattyút felemelem az a víz egyből megy a kávéra - de nem? Nyilván a bojlerből is kerül víz a pogácsára. Ez eddig rendben is van, ez így jó. A rugós valószínű emiatt nem tud olyan jó lenni - hiszen a rugóteret kellene teljesen szigetelni, a rugót áztatni a vízben ami utána menne a kávéra.. sőt mivel nagyobb a rugótér térfogata mint amennyi a pogácsa felett megkeletkezik amikor a dugattyút felemelem az a lehűlt víz kerülne a pogácsára. Ők ezt kerülték el - helyesen - a rugótér szárazon tartásával. Rugóprofilod megvan - örülsz, kell pár csapolást végezz, hogy üzemmeleg legyen a fej is - nem örülsz annyira. Ezért is kérdeztem a Lusso / Club kialakítást mert a Sama is meg a PV is két csővel csatlakozik a fejre - nincs a fejen belüli víz "keringetés". Egyelőre nem találtam még metszeti képet a lusso / club fejről, de valahogy a rugóteret ők lezárhatták és 3 tömítőgyűrűs a dugattyújuk ebben látok valami eltérést. Képet se nagyon találtam, Fragola lehet tudna mondani valamit, hogy ez mennyire igaz, vagy ázik a rugó és emiatt van 2 külön bekötése a fejnek... Emlékszem, hogy volt nála egy 2 fejes Lusso, még rég... -
JózsefK
csendes tag
Sziasztok!
Lenne pár eladó dolog, amit eddig nem hirdettem meg,
- Normcore ripple based 58,5mm tamper dobozzal és mindennel 20e
- Awaken (Tadamm) maroktamper 58,5mm 16eMindkettő quasi csak kipróbált, ha érdekel valakit, írjon privát üzenetet
-
Filter kérdés: Ahogy olvastam 18-20 klikk között használják Comandante-val a Tricolatet.
Filter kávénál mitöl függ a szemcse méret? Itt is ha világosabb akkor finomabbra érdemes darálni?
BTW a Tricolate megrendelve
-
Trencso
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy eladó masinám, remélem maradhat:
Vibiemme Domobar
Amit cserélve és javítva lett:
- Tömítés garnitúra- IMS felső szűrő
- IMS kartömítés
- Állítható OPV a tulajdonos igénye szerint
- Teljes hőálló vezetékrendszer csere
- PID hőmérséklet szabályzó
- Manométer csere
- E61-es fejben az összes tengely és rúgó cseréje megtörténtTovábbi képek kérésre. Ajánlatokat privátban lehet tenni.
Köszönöm!
-
Kávé Kálmán
tag
A Club feje nem illeszthető a Cremina-ra, mert sokkal robusztusabb. Indokoltan az. A Cremina SL feje kenyszeruen filigranabbra (alulmeretezett) sikerult, hogy csereszabatos legyen. A Cremina klassziknal a dugattyu felett is viz van (konnyuszerrel, vizpacsalas nelkul elomelegitheto), rugos valtozatnal ott a rugo csucsul szarazon, ergo csak effektiv vizhasznalassal /vakszurovel melegitheto jol elo. Faemina: lesz video a mukodeserol.
-
icm
tag
válasz
Kávé Kálmán
#124136
üzenetére
Igen a rákívánósság alapesete van itt
majd pár napon belül racionálisan meggyőzöm magam, hogy áááá nem is kell ez nekem annyira... mondjuk tény, hogy nem tudom hova tenni (tudom ezt már írtam), áh kell egy nagyobb konyha...
Nem gondoltam volna, hogy a rugós cremina nem jön be - ízben nem olyan hú de nagy durranás vagy a kézi dugattyú mozgatás örömét veszi el - mármint vizet a kávépogácsán át kényszerítése közben? Amúgy pont azt néztem, hogy ha már Cremina akkor már SL-t vennék, meg úgy alapból is ha dugattyús gép (Flair kivételével - és igen a standard főzőfejes a legjobb méret) akkor rugóst vennék. Azért megnézném azt a Faeminát (is) működés közben...
-
Kávé Kálmán
tag
Szerintem is vadítóan néz ki fehérben a PV. Abszolúte rákívánós. És rájöttem, h nekem melyik a kedvenc kisrugósom. Tök gáz, hogy nem jutott eszembe. La Peppina. Az enyémmel ráadásul azonos évjáratúak is vagyunk. Amivel nem lettünk jóba, az a Cremina SL (spring lever). A klasszik manuált imádom. De ugye a rugósok voltak most feldobva. A Flair Classic óriási dobás volt, amikor kijött, nagyon fasza kávék hozható össze vele. A Pro ehhez képest nekem nem volt igazi előrelépés. Áááááh tökzoknivok! Nem jutott eszembe, pedig már 3-4 hónapja napirenden használom: Faema Faemina. Idén 70 éves. Brutál, de rendkívül nehéz vele konzisztens kávét csinálni.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
home.barista
#124090
üzenetére
A '74-es Cremina kb 8-9 éve váltotta a Gaggia Baby-t. Azóta rövid intermezzóktól eltekintve ő a gép otthon. Nem gondolom, hogy valaha másra cserélném.
-
Saughassy
aktív tag
válasz
roBEEsz
#124118
üzenetére
Akkor szinte tuti, hogy tulextratalt a cucc, vagy hogy mondjak ezt magyarul.
Az 1:2 aranyu eszpresszorol (vagy inkabb risztretto mar) sem a méregnek kell eszedbe jutni, hanem max valami krémes/lekváros izének.
Ha mar (es en a méregről arra asszocialok) akkor tulzott az extrakcio, egyszeruen nem all jol az adott kavenak.Azt nem csak te nem szereted, hanem senki sem, de ez az elkeszites hibaja, nem a mufaje, vagy az eszkoze.

-
#98690560
törölt tag
Még egy tasak OneEleven, ezúttal Mexikó. Az első shot kicsit gyorsabban jött le, mint szerettem volna, a nyomás alig volt 5-6 bar, de az első kortynál éreztem, hogy ezt jobb nem piszkálni, olyan tisztán jöttek a tasakon jeltett izjegyek, hogy szerintem ezt a beállítást hagyom. Kesőbb megnézem V60-nal is, de ez a kávé megint telitalálat
-
stereofan
tag
válasz
ZeCse
#124130
üzenetére
igen, láttam!👍
van fent egy casino mocca is. -
válasz
RetepNyaraB
#124128
üzenetére
Ja annyiba kerul majdnem mint a komplett gep
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
beleriand72
#124122
üzenetére
OMG. Beteg.
-
rastacsz
tag
válasz
beleriand72
#124122
üzenetére
-
stereofan
tag
retró érdekesség:
dobozos, jótállási jeggyel gasztrometál - nagyon metál🤘
-
nate82
csendes tag
válasz
Tomace91
#124111
üzenetére
Nem szeretek ecsetelni főleg ha a pumpa ugyanúgy kihozza az őrleményt a garatból is. Nekem Mazzer Konym van, annak a tetején semmilyen nyílás nincs ahol esetleg be vinné a gép belsejébe a kávét, esetlegesen a rugókhoz tud beülni minimális de ott nem tud gondot okozni. Amúgy sem a Majornál sem a Super Jollynál nem okoz gondot a pumpa (volt mindkettő).
-
zolnagy
őstag
válasz
Eugene Roe
#124115
üzenetére
Mazzerhez sem 5e az eredeti kés. 64mm-ben kb 12. Az utángyártottat hagyjuk, azt sztem nem érdemes venni. Én szemrevételezném, körömpróbáznám, aztán cserélném. Ennyi ideig nekem sose volt kés bent, nem tudom nemnyi lehet a határ.
-
Tomace91
senior tag
válasz
RetepNyaraB
#124113
üzenetére
Csak érdeklődtem.
Nekem Major E van 151C késsel hála sz.zs. kollégának!
Ehhez ecsetet használok a tölcsérhez és ahhoz a minimálishoz ami a garatban marad. -
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
roBEEsz
#124114
üzenetére
Kísérletezz el kezdésnek americano-val: fogod az espressot és felöntöd tetszés szerinti vízzel. Így könnyen meg tudod nézni, hogy mi az a sűrűség ami neked legjobban bejön. Lehet ezzel önmagában is megelégszel, de ha mégse, akkor ha tudni hogy milyen arány jön be, könnyebb tippet is adni, hogy mivel lehet kiváltani

-
Eugene Roe
őstag
Sziasztok, Quamar M80e darálót vettem használtan (wife acceptance faktor + akkor pont nem volt jó áron Mazzer, persze azóta van
), de nem tudom, hogy mikor kellene kést cserélni benne.18000 adag kávé ment le benne, ezek 1:1 szimpla dupla arányban, tehát olyan 220kg ment át rajta, a gyári csere ajánlása az átlag 63-64mm-es gépeknek 880-1000 font, 440-500kg.
Ha Mazzer árban lenne a kés nem gondolkodnék, de sajna olyan 20k jelenleg... az, ami Mazzernél 5k

Szemre sérülésmentes, és körömteszten éle is van.
-
roBEEsz
csendes tag
Haló-Haló!
Milyen kávékészítési eljárást érdemes kipróbálni, ha már kicsikét besokaltam a pressogéptől? Az a helyzet, hogy adott a Major C késsel, meg egy tunningolt classic... de valahogy mégsem az ízlésemnek megfelelő végeredmény jön.. Szeretnék valami lazább cuccot, de talán annyira meg mégsem lazát, mint a filter. Mi lehet egy köztes megoldás? Vegyek egy kotyogóst?
-
DF64 meg SsangYong?

-
-
-
MPowerPH
félisten
Lelit Fred mennyire vallalhato orlo?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kuponkunyeráló
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Zelda Játékok
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Lecsap az S26 Ultra az Exynos 2600-ra
- További aktív témák...
- Eladó egy Gigabyte GA-H55-UD3H ATX alaplap
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
bocs. Bolti, döglött. Ez nagyban meg is határozza, hogy majdnem mindegy mit csinálsz az eredményed elég ihatatlan lesz.
, eddig vagy-vagy gondolkoztam. AP -> puck screen -> most jöhet a 58mm papír (még bontatlan, de néztem most, vágás nélkül bemegy a screen alá)
: Eddig a fejtisztaság a fő szempont, arra ugyanúgy jó nekem a screen, mint az AP előtte. Lefolyás is szép egyenletes, az ízbeli finomságokhoz vagy különbségekhez viszont még fejlődnöm kell, sokat. (Az ízlik / nem ízlik van meg stabilan
)

Én már 2000-ért láttam legutóbb, de arra se sikerült lecsapni.
pont ma rendeltem, meg s.giusto dolce bart.



