-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nutra
tag
válasz
pető bá'
#127095
üzenetére
Barista Space
Én még a Coop Roastery-nél vettem 58ast, most nem látok náluk. -
válasz
Jhonny06
#127093
üzenetére
nekem is van egy ilyenem, 51mm szóval most a PicoPresso-hoz használom az ims kosárral.
Szerintem a wdt után kocogtatni már nem nagyon kellene ha egy mód van rá, nem is szoktam, inkább megy egyből a tamp, piconál azért nem aggódom túl
Amit Toobee is linkelt az a kosár "tetejére ül", tehát semmi sem lóg a szűrőbe, így a teljes felületen lehet wdt-zni és nem lesz "pereme" az őrleménynek. Nekem ilyen kialakítású van 3D nyomtatva pár éve, de most már vennék valami esztétikusabbat
Tudom-tudom Tadamm 
szerk.: ja és én karba őrölök, alá fér magasítóval együtt.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Toobee
#127092
üzenetére
Nyilván először kell rátenni a gyűrűt és utána beleönteni a kávét. Csak a legtetején lóg be a fém, bőven van elég hely WDT-zni. Amit linkeltél, ott több hozzáférésed van, de az nem hasznos felület, nem használod ki. Az általam linkelt annyira magas, hogy ennél nem kell több hely, semmit nem számít az a kis belógó felület.
De mindenki használjon olyat, amilyen akar, gondoltam linkelek egy kényelmes megoldást olcsón, semmi hátránya nincs ennek a cuccnak. Részemről lezárva a téma.
-
Toobee
veterán
-
Jhonny06
veterán
válasz
Toobee
#127090
üzenetére
Semmi hátránya nincs ennek. WDT után megkocogtatod az oldalát, a kávé pedig lesüllyed annyira, hogy simán a beülő fém alatt lesz (ami egyébként csak a legtetején lóg be egy minimálisan), egy porszemnyi kávé sem hullik ki belőle, amikor leveszed.
Nem tudom még milyen fajták vannak, de nem látom, hogy miért/hogyan lehetne ettől bármilyen más kialakítás jobb.
-
Jhonny06
veterán
Ha valaki nem akar sokat költeni dosing ring-re, akkor ezt az Ali-s fajtát bátran ajánlom. 4 dollárért baromi igényes kidolgozás és a mágnesek is nagyon jó tartanak: [link]
-
-
#98690560
törölt tag
válasz
Erdei88
#127083
üzenetére
Nehéz kérdés, nem tudom azt mondani, hogy dobd ki a géped és rohanj venni egy Elizabethet azonnal, de eddig elégedett vagyok vele egyébként. Kinézetre, anyaghasználatra gyengébb, mint a Mara, azzal a klasszik E61, robosztus, masszív külsővel, itt érezni, hogy sok dolog rajta műanyag (fúú, az a gőzgomb, te jó ég, de gagyi)
Jóval lassabban melegszik be, hiába írnak 17 percet, bőven kell a 45-60 perc, mire tényleg meleg lesz a gép.
A PID és a programozhatóság viszont elég menő, az egész rendszer jóval hőstabilabb, mint a Mara, simán lehet nyomni 2-3 kávét is tejjel egymás után, mindenféle hő kilengés vagy gőznyomás esés nélkül. A gőz egyébként fényévekkel jobb, mint a korábbi gép. Az előáztatás teljesen új világ nekem, így arról érdemben nem tudok nyilatkozni, kisebb nagyobb sikerekkel próbálkozom kiismerni. Nálam már nagyon a végét járta a Mara, csörgött-zörgött, mindenféle fura dolgokat csinált, kellett a csere. Eddig nem bánom, de még bőven van mit kiismernem az új gépen. -
-
Sped
aktív tag
Hűű, és így belefér? Nekem akkorára nő a térfogata, hogy a 110 ml is alig fér be a kávé mellé. Mondjuk lehet jobban ki kellene ütögetnem a buborékokat belőle. 
#127078 Igen, ez a bajom túl sok tej mellett kevés marad a kávéból, pedig azok már egyre jobban mennek és élvezem az új ízeket, amiket produkálok, nem szívesen nyomnám el.
-
#98690560
törölt tag
A kék csésze a fotón 150ml-es, asszony abból issza az övét, az a tapasztalat, hogy jobban megmarad a kávé íze így, hogy nem 200+ ml-es csészével inná, szóval hogy kevesebb tej megy a kávéra.
A latte arthoz viszont saját tapasztalat alapján a nagy csészével gyakorlást ajánlom, én is 220assal "tanultam", aztán mikor már stabilan mentek a minták, akkor tértem át a kicsi csészékre. -
-
-
bergyuszi
csendes tag
Eladóvá vált egy még bejáratós (1,5 kg ment át rajt) Sage The Smart Grinder Pro BCG820. Minden tartozéka, doboza is megvan. Kézire (Kinu) váltottam így nincs szükségem rá. Első körben csak is kizárólag itt hirdetem. Ár: 75.000 Ft.
Sage képek:
További kép: [kép] [kép]Ugyanitt egy 1Zpresso J-MAX S típus is eladó 8.8 mikron állítással, beforgatható nyéllel, minden tartozékával, dobozával. Itthon ilyen típus nem kapható ha jól láttam. 250g kávé ment át rajt. Egy apróbb sérülés van a tetején, mivel sikerült leejtenem a padlóra. Használatot nem befolyásolja, fotón látható, tökéletesen őről a mai napig. Ár: 80.000 Ft.
1Zpresso:
-
tDr1v3r
veterán
Sziasztok!
Következő a problémám: Gaggia New Baby 06, évekig nem volt használva (eldugult aztán feledésbe meredt), ma cseréltem rajta pár dolgot (réz vízterítő, gőzkar, IMS felsőszűrő, összes tömítés). Inditom a gépet, pumpa kerreg, jön ki a gép alján a víz... szétszedtem és ez fogadott:
(Tudom hogy vízköves a szilikoncső, cserélni fogom.)
Szóval az OPV szétjött, ahogy nézem el is törött. Exploygon-nál nem rendelhető, de a Cady-nél találtam a robbantott ábra alapján [link] ezt, vajon ebbe a modellbe jó lehet?
Vagy esetleg egy ilyen van valakinek elfekvőben? Vagy mire lenne érdemes cserélni?
Köszi!
-
aradebil2
senior tag
Sziasztok,
Az alábbi bézik (nincs bluetooth) kínai mérlegek közül melyik az ajánlott? Egyelőre csak Aeropresshez mérnék fele időt és súlyt, átpörgetve pár oldalt AVX KC803-on kívül mást nem nagyon láttam ajánlani. hasonló nincs az olasz amazonon (onnan vásárolnám).1. Cosy Blue 21 EUR
2. Cestmall 23 EUR
3. 3T6B 24 EUR ~AVX CF3
4. Achort 26 EUR ~AVX KC803Köszi!
-
#98690560
törölt tag
Írtam múltkor, hogy nem állt össze a Kalmár féle kolumbia sehogy sem, most félve kibontottam az etiópját és igencsak kellemes meglepetés volt. Világos pörkölésű jött, baromi kellemes illattal a csomagban. 18->18 lett, 35 mp, 8 mp előáztatással, 93 fokon. Sűrű, szirupos cucc, olyan gyönyörű virág illattal és ízvilággal, hogy csak na. Gyorsan húztam még egyet, azt tejesnek, de ott sem csalódtam benne. Most az egyetlen dilemma hogy állítsak e az őrlőn, hogy megnézzek egy 1:2-1:3 lefolyást, hátha jobb is lehet, vagy hagyjam így és élvezzem. Most nagyon figyeltem a tamper használatára, egyenes volt, egyszer nyomtam, nem forgattam
-
lojzi1
csendes tag
9barista ismét: nagyon szeretem, nagyon minőségi az egész, de a leggyengébb láncszem nekem a szilikon puck screen, eleve kicsit gagyi hatású meg nem is vagyok benne biztos hogy ideális a nagy lyukaival. Néztem mi erre a házituning és ezt az egyet találtam:
https://www.bplus.biz/products/9barista-lower-shower-screen-contact-shower-screen-puck-screen
Van ezzel valakinek tapasztalata? Meg egyáltalán: miben más ez mint egy sima 53mm-es puck egy színes szilikongyűrűvel megfogatva? A kosár alá adott fehér tömítésnek sok értelmét nem látom, ott nekem soha nem folyt ki semmi, szerintem nem létező problémát old meg. -
icm
tag
2019 óta fent van a thingiverse-n egy bolygóműves wdt. Oké oké ez nem teljesen az, de a lényeg kb ugyanaz. Weber kezd rájönni, hogy mindent spanyolviaszosíthat.
-
-
Cathfaern
nagyúr
Az valami saját tamper lesz, mert többi terméknél is feltűnik. De boltban nem találtam sehol.
Amúgy ez legalább csinál valamit, amit jelenleg más ugyanígy nem. Plusz lássuk be a minőségi anyaghasználat meg egyedi gyártás mindig is ultra drága volt.
Akkor már a 30ezer Ft-os tükör meg 30ezer Ft-os A3-as poszter sokkal jobbal túlárazott. Nem is beszélve a 30ezer Ft-os AP papír tartóról
-
-
válasz
RetepNyaraB
#127059
üzenetére
Lehet akármekkora bullshit a kávé szempontjából a tűk (szerintük) tökéletes (szerintem overengineered) mozgása, itt nem csak ráraktak 100 gyémántot egy teljesen kommersz wdt-re (lásd gyémántos ájfon).
Rohadt jól néz ki, geek meg minden, jól nyomják ezt a prémium pénzégetős vonalat.
Gagyibb anyagokból meg úgyis legyártja majd valaki tized ennyiért is

-
#98690560
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
#127033
üzenetére
Na kipróbáltam a CM Kerincit én is (sima fehér tasakban kaptam, nem tudom hogy tesztpörkölés volt e, vagy egyáltalán mikori cucc, fagyóból fagyóba jött).
A gép gyárilag 3 mp alatt nyom 3 bar-on, majd addig ott tartja amíg akarom, 8 mp állítottam be, a végére már csepegett kicsit, aztán rátolta a 7 bárt, igy végig, nekem 35 mp lett a vége. Határozottan kellemes kávé lett, bár meg nem mondom milyen ízjegyek (lehet hogy most nem zavar meg a csomagra írt izjegy hogy mit várjak??) 18->40g. De nagyon ízlett, eleg jól összeállt most kivételesen. A crema nálam nem lett olyan szép, mint nálad, de gondolom az ap papírok miatt.
-
RetepNyaraB
veterán
B+ 🤦
Persze egy kis ékszer és ha így vesszük, státusszimbóleum, tehát nem szorul magyarázatra. Ha Putyin papa megnyomja a gombot, úgyis lényegtelenné válik, sok mással együtt.
De az vicces, hogy illusztrálják szorgosan, mennyivel hú de jobb ez a megoldás, mint "más" wdt megoldások. A gyémántokkal kirakott mobilt se azért veszed, mert jobb lenne egy tetszőleges hasonló nemgyémántoshoz képest. Hanem mert megteheted. -
kk831228
addikt
válasz
RetepNyaraB
#127057
üzenetére
Igen, minimálisan belóg, majd megnézem eltolva a 100-ast hogy a csavar mellé essen.
-
TDX
tag
Weber Workshops Moonraker
segít akávépénzed extrakciójában
-
kk831228
addikt
Üdv!!
Megcsináltam már ezt a 100 ft - os tesztet, mert sose foglalkoztam vele(Kalmár Honduras Malcara, világos pörkölés) Reneka 18g, Silvia, Major. Eddig mindig 18 fölé töltöttem picit, ezzel a 100 forintos teszttel meg 15 körül lenned az ideális...
Meg ha úgy nézem hogy éppen, hogy belenyomódjon a pogiba az tuti hogy 15 - höz közelebb, ha úgy nézem, hogy legyen minimális rés a pogi meg a felsőszűrő között akkor elég ha a 100-as csak egy minimálisan lóg ki a pogiból 1-2 mm, na az talán a 16 g - ba belefér, de nagyon szűken.
Szóval mennyire kell ezt most komolyan venni.?
(16 körül is tiszta víz már a pogi a végén) -
#98690560
törölt tag
Na, ez mondjuk eszembe sem jutott, egy sima alap avx tamper van a géphez. Amikor lenyomom, általában két ujjam a kosár peremén van és egy kisebb elforgatással ilyenkor érzem, ha nem volt stabil és vízszintes a tamperelés és kicsit tudok "igazítani" rajta, de azt hiszem, hogy ez nem a legszakszerűbb megoldás. Lehet, hogy nem úszom meg egy NC tamper vásárását?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
lojzi1
#127042
üzenetére
De
Felülre vagy puck vagy papír, mindkettő felesleges.Illetve az alulra papír az nem feltétlen "best practice". Egyenletesebb lesz a kivonatolás, viszont mivel átszűri a kávét, ezért érdemben megváltoztatja a végeredményt: nincs crema (ez még nem nagy kár), olajokat is kiszűri (más lesz a teste), fine-t is kiszűri (még jobban megváltoztatja a testét).
-
lojzi1
csendes tag
Követtem itt a véleményeket, de kicsit el vagyok veszve, mi is az aktuális best practice szűrőpapír/puck screen használat. Fentről lefeléhaladva: puck/papír/kávé/papír? Nem túlzás ez?
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB
#127033
üzenetére
Kinézetre én is tudtam belőle ilyesmit, csak már ráuntam
-
pbalint
csendes tag
Jó kávé, jó örlő, jó víz, jó előkészítés, profilozás, megfelelő tapasztalat és se a lefolyási idő se a hőmérséklet se a pontos nyomásértékek nem számítanak sokat. Az eredmény mindig jó lesz

-
MPowerPH
félisten
válasz
RetepNyaraB
#127033
üzenetére
35mp? wow. Es nem keseredett meg?
Nekem most sikerul vegre ihato, pontosabban nagyon finom eredmenyt produkalnom. Es nagyon szamit a hofok, es a lefolyasi ido. 92 fok kell neki, alatta ures lesz a kave. Es 25s fole engedve mar keseru. Eloaztatast is kikapcsoltam, mert izre szinten kesernyes lett a vegeredmeny, bar miota megvan az SJ, azt meg nem kapcsoltam vissza.
-
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB
#127033
üzenetére
Mivel őrölted?
Jól néz ki! -
RetepNyaraB
veterán
válasz
#98690560
#127034
üzenetére
Nem tudom az örök élet ingyen sör receptjét; robottal alapvetően legalább pár mp 2 bar körül ritkán árt. Olyan 6-8mp, mondjuk. De ezt beleszámítom a teljes időbe!
Kivéve pl. a macerás burundi CM teszt, amit kifejezetten cécó nélkül kellett max 25mp alatt és 1:2-nél nem hosszabban letolni. Aztán ha filter van terítéken, azt akár 20+mp-re is csöpögtetem és 50mp, vagy 1 perc körül van a vége, max. 4bar táján. Inkább lejjebb.Vagy irány a turbo shot erdeje, csak ha más otthon nem szereti, akkor macerás folyton tekergetni az őrlőt sajna.
Szóval egy rövid, pár másodperces ázás és lassú nyomásfelépülés az szerintem általában szinte mindennek jót tehet, ami nem szén típusú - tehát arabica és értelmezhető színe van.
-
#98690560
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
#127033
üzenetére
Pár órája vettem ki a fagyóból egy 200as csomagot belőle, reggel tervezem bontani.
Bitang jól néz ki a fotón
Van valami szabály az előáztatásra? Úgy értem, hogy mi alapján határozod meg, hogy egy kávénál mennyi legyen maga az ázás? 3 mp vagy 12 mp például? Ugye nálam az elizabeth programozható kétféle preinfusion módra, de teljes a homály, hogy mi a lényege a dolognak, a kézikönyvben sincs semmi támpont, a neten is van aki 4 mp-et ír van aki 6-ot, de sehol semmi, hogy ezt mi alapján lövik be. Vagy túlbonyolítom az egészet? -
-
brumi1024
veterán
Érdekesség: lehet beválnak azok a tippek, amik a Sanremo You-t E61-nek gondolták?
-
válasz
Toobee
#127020
üzenetére
kíváncsi voltam, persze, meg küzdöttem picit a vízterítés témával (elég hamar eljutottam oda, hogy sok múlik azon). de amúgy:
1. rancilio audrey
2. gaggia baby primo (hogy melyik a jobb, ez volt anno a két nagy)
3. qm 0800 (a híres termoblokk)
4. qm silvano
5. bfc junior levetta (hamar ment, mert fúj e61 jajaj)
6. dc mini
7. űr gc
8. mini gaggia
+. qm 0650 (mert kikaptam egy kvázi újat, és hogy legyen valami gőzölni)szerintem alatta maradtam
, ráadásul többnél egyszerűen csak kíváncsi voltam a "másik híres párjára" (de simán lehet, hogy kimaradt vmi). ami bold, azt nyúztam sokat, ami italic, azt gyakorlatilag semmit. -
-
rastacsz
tag
De emberek még most is krémet keresnek a kávén és kétségbe vannak esve, ha nincs.
+ unifilter/Wafo alatt meg kommentelnek , hogy csatornásodik, nem áll össze a lefolyás, fúj -
válasz
Toobee
#127016
üzenetére
mondjuk ezeket a gyári ilyen-olyan blendeket én a kezdetek kezdetén elhagytam...
(de ja, volt nekem is vitám, hogy én a robuszta szagától rosszul vagyok 100 méterről és nem iszom és kész)viszont én rögtön paljoccal indultam, és hát egy jó apricot illusiont bármikor innék most is. az sem változott sokat, hogy mit akarok egy presszógéptől, tizenév alatt sikerült a szivattyút dugattyúra cserélni, a kazánt kinyitni, és ennyi

-
Toobee
veterán
válasz
Bazsee71
#127015
üzenetére
Igen, a régi szép idők! Nyomta mindenki a mantrát grammok, másodpercek, nyomás stb. vonalon, aki csinált egy allonget arra mentek a grimaszok, mi ez az elbaltázott eszpresszo, az ilyet kiöntöm, meg se iszom
Igaz, azok a kávék egyáltalán nem is voltak alkalmasak bármilyen más elkészítési módra a "tankönyvi" presszón kívül. Kedvenc hivtitám volt még régen a risztretto recept: egy korábban megállított eszpresszó vagy egy finomabb őrleménnyel készülő recept. Most meg húzzuk itt a 3 bar max nyomásos, 18-60g kávékat és örülünk, hogy nem kell lekanalazni róla a keserű fúj fúj cremát. Igaz, pár éve még attól voltunk oltári büszkék az elkészült kávéra, ha a crema megtartotta a komplett Korona cukorgyár napi termelését. Szóval változnak az időt, én örülök, hogy ez a hobbi is ilyen óriási minőségi fejlődésen ment keresztül egy évtized alatt. -
Toobee
veterán
válasz
WarLock07222
#127009
üzenetére
Lehet már csak én "kínlódom" itt a topikban a jó öreg HX-szel, pedig emlékszem: mindenkinek az E61-re porcosodott itt, mikor elkezdtük a topikban/Indexen a tapasztalatok megosztását. Jó kis Punto It Marrone közös beszerzés (döglött halszag
), aztán milyen jókat ittunk belőle akkori szemmel.
Az első váót a HasBean rendelések hozták meg (tamp&pullban találkoztunk vele), onnan indult az igazi lejtő. Na meg ne felejtsük el, mikor PallYotz még a kis Genevel tolta nekünk a kávékat, de jók is voltak! Voltak olyan idők is, mikor a késekkel kapcsolatban mindössze annyi tudás keringett itt, hogy, ha szeleteli a körmöt, akkor minden jó. Mondjuk az akkori Majorom valószínűleg nem lehetett már százas késügyilet, mert simán jobb volt a Kinu M47. Mennyivel egyszerűbb dolga van a usereknek most, annyi tudás halmozódott fel itt, hogy lassan érdemes lenne egy könyvet írni belőle. Nem kell keresni az utat, elég megfogadni annak a néhány embernek a javaslatait, akik valóban releváns és adottság/tanulás miatt jó szenzori skillek mellett tesznek itt tök jó ajánlásokat. Szóval bárcsak meglett volna ez a tudás itt 2011-12 környékén és mennyi sok felesleges kitérőtől kíméltem volna meg magam! -
Toobee
veterán
válasz
#98690560
#127006
üzenetére
Nem tudom ki mit művel, de én nem találkoztam mostanában hisztis Casino Mocca kávéval, pedig jópár járt nálam. Kifejezetten jó volt mindegyik, nem számított, hogy Kinu M47-tel, F késes Majorral, SSP Brew késes Fellow Ode-dal daráltam-e, esetleg a céges Comandante C40-nel vagy Baratza Sette 270Wi-vel. Szinte mindig filter pörkölést vásárlok, de elvétve akad espresso is, szerintem még a koffeinmentesük is tök iható. V60, AP Gagne, Lelit Diana, La Scala Eroica, 9Barista, Cafelat Robot, csak, hogy a napi szinten pörgetett cuccokat említsem. Szerintem nehéz velük téveszteni. Ha van már egy kis rutinod náluk, akkor tudni fogod, hogy melyik címkét érdemes kerülni/keresni, milyen ízjegyek, amiket ők használnak a leírásban és te szeretsz.
-
-
WarLock07222
tag
válasz
#98690560
#127006
üzenetére
Pont erre gondoltam. Tejhabosítás nélkül egy sima single boiler gép is tud hőstabil lenni, tisztán presszózásra pedig nem annyira látom létjogosultságát a HX gépeknek. Bár őszintén belátom, hogy modern espresso esetében ahol cél a paraméterek reprodukálása sem nagyon látom helyét a HX gépeknek.
-
kk831228
addikt
válasz
thomasrc
#126998
üzenetére
Igen, a kinézete nem a legminőségibb az biztos a Sage - nek, de ettől függetlenül évek óta műkszik hibátlanul Pallyotz - nál, és nem kell indinántáncot járni a jó végeredményért...
Azt tudja amit kell, sőt... Aki szeretne egy jó presszót, és nem akar kiegészítőkre elkölteni egy csomó pénzt, nem szeret b...kodni az elkészítéssel, nem akar félórát várni, hogy bemelegedjen a gép, és csak a végeredményt szeretné élvezni, annak egy jó választás lehet, ilyen árban, nem nagyon látok jobb tudású gépet.
-
#98690560
törölt tag
válasz
thomasrc
#127003
üzenetére
Én csak presszózom, nálam mindig kávé módban futott, így könnyen és stabilan lehetett használni, viszont ha valaki kért tejest vagy esetleg több vendég volt, akkor már eléggé elhasalt a gép, a folyton leeső gőznyomással, az ugráló hővel, szóval ott már nem volt két egyforma shot.
Jhonny06 #127005
Abszolút top kategóriás kávéik vannak, én nagyon ajánlom bármelyik cuccukat. Sok pörkölővel ellentétben náluk felteszed a kávét egy standard beállitáson a kis otthoni gépeden, a végén hátradőlsz és élvezed. Nem kell hozzá a napsugarak beesési szögét mérni, esőtáncot járni, egyiptomi hieroglifákat visszafejteni, hogy iható kávét kapj, mint pl a Casino Mocca esetén. Szóval csak bátran! -
thomasrc
tag
-
#98690560
törölt tag
válasz
thomasrc
#127000
üzenetére
Én rengeteget szívtam a Marával, folyton szervízben volt, valami mindig elszállt benne, a hőfok kapcsoló csak nagyon tág tartományban működött, csapolás után azonnal durván elszállt a hő, szintén 0 álláson is sikerült 95öt mérni. Bár voltak jó tapasztalataim is vele, visszagondolva cseppet sem bánom hogy ment a háztól. Én Elizabethre váltottam és az anyaghasználaton kívül egyelőre nem tudok rosszat mondani róla.
-
válasz
WarLock07222
#126999
üzenetére
Pont ezt akartam kérdezni én is.
Van rajta 3 állású kapcsoló ami kb dísznek jó mert még 0-s álláson is sikerült 96 fokos fejhőt produkálni.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Fitbit Versa 4 okos óra
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" i5-1035G7 8GB 256GB 1 év garancia
- Xbox Elite Series 2 Kontroller // Számla + garancia //
- MSI Katana GF76 - 17.3"FHD 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 Ti - MAGYAR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tudom-tudom Tadamm
Hűű, és így belefér? Nekem akkorára nő a térfogata, hogy a 110 ml is alig fér be a kávé mellé. Mondjuk lehet jobban ki kellene ütögetnem a buborékokat belőle.
hülye sznoboknak bármi eladható


"

