-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
#129998
üzenetére
béla anyagai nálad most a menők?
nálam a dolce vita megy most. -
kmarci25
veterán
-
MPowerPH
félisten
En UK -ban hivatalos Delonghi bean to cup szervizes voltam, igy sokaig egy nem olcso ECAM 650.85.MS -el bohockodtam, mert nagy kedvezmennyel megtudtam venni a kepviselettol. Felesegem imadta, mert 40s alatt uzemkesz volt, csak beraktad a poharat ala, meg a carafe -t feltoltve, es mar jott is a latte. Sot, reggel mar ott vart a presszo a poharban, mert felig csukott szemmel telorol mar inditottam. En mindig dupla presszot foztem vele, mert szimplaban nem adta ki, ugy meg ihato volt, de a kremesseg nagyon tavol allt tole presszonak hagyva is.
Addig volt jo, amig ki nem probaltam egy rendes presszo gepet... Aztan a topikban elinditottak a rendes kavek utjan.
Ajanlom, ha van lehetoseged, ugorj be egy forumtarshoz a kozeledben, es megtudod, mirol beszelek.
-
Mortein
tag
válasz
qvik27
#129987
üzenetére
Hááát papír nélkül is vacak lett az eredmény, még talán savasabb, mint előtte. Pedig fel lett rendesen melegítve, engedtem ki kis vizet előtte, hogy a kosár és a kar is melegedjen, majd a gőzkart is járattam egy kicsit, de az se segített. Csatornásodást nem láttam (puck screen fent volt, de papír nem volt az alján).
Impressotól tudsz olyat ajánlani, ami hülyebiztos és még én is jót tudok belőle főzni?
-
kk831228
addikt
Jászkisér, de nekem Silvia van, igazából ugyanazt tudja mint a Gaggia...
Hozzál kávét mert az mindig szűkös... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egy automata nem lesz olyan legalábbis 2-300-as kategória, viszont megvan a létjogosultsága, gyors és ha a mennyiség a lényeg, nincs párja max a kapszulás. Személy szerint szeretem a minőséget, de sokszor nincs idő sz... kodni, meg azért én is megiszok napi 5-8 kávét, és nem mindig van kedvem rendelni a 20000ft /kg - os cuccot, olyankor ott az újramelegített kotyogós, vagy automatás vagy bármi, haveroknál a szarvasi stb.
Ha gyors, nagy mennyiség "kínlódás" nélkül a lényeg, nem a minőség akkor felejtős a karos meg úgy kb minden amit itt a topikban olvasol...
-
bbmt
senior tag
válasz
RetepNyaraB
#129982
üzenetére
köszönöm, így érthető!Persze, az automatából nem jön le sűrű cucc és nem várom a karostól sem, csak szerettem volna tudni, hogy közelíthet-e az "igényemhez" a karos.
MPowerPH: igen, ez a bajom az automatával, hogy kávé is meg nem is.
Krajcsi: Köszi az ötletet, Szolnok megye, és a munkám miatt utazóképes is vagyok.
Elsősorban az érdekel, hogy egy belépő szintű Delonghi vagy Gaggia mit tud mutatni.
Elsősorban alapról tanulnám meg, és utána váltanék komolyabb gépre. -
válasz
Mortein
#129978
üzenetére
Szerintem csak a papírt hagyd el.
Persze attól,hogy több fine megy a lébe, nem lesz kevesebb a sav. ...bár az sem lényegtelen, hogy a kéziőrlőkkel kevesebb lesz a fine, mint a nagy fordulatszámú motorosokkal.
A kávékra visszatérve: AVX-est régóta nem vásárolok, ha klasszikot veszek, általában Impresso-tól veszek. Azok nagyon rendben vannak. -
Anubris
őstag
-
-
MPowerPH
félisten
Amit az automata ad, az egy erzeki csalodas. Nem tudom Philipsnel hogyan mukodik, de Delonghinal van egy 3 reszes kremesito szelep, ami olyan, mintha cremat produkalna a lefozeskor. A Brikka fele crema -hoz hasonlo, annal azert tartosabb, surubb. Ettol az egesz lefozott kv surunek tunik, foleg az elejen. Parasztvakitas...
-
RetepNyaraB
veterán
Itt valószínűleg nem, sőt. Mármint nem presszó és nem ristretto. Persze is. De majd hozzászól, aki nem rest.
Azonban megeszem a kalapom, ha az automatádból lejött egy deci lé "sűrű krém és állag" kíséretében. Még ha két részletben is (amit persze egy karossal is megtehetsz, csak tovább tart és feldobod a talpad a koffeintől).
Készíthetsz megfelelő babokból 1:3 arányú italt, kb. ez a max. Megfelelő gépen. Az, hogy ez mekkora mennyiség lesz, azt az őrleményed mennyisége szabja meg. Tehát a kosárba mennyi fér. Alap a 18g->54g ital. Nagyobb kosárral hosszabb is lehet. Ha bírja hővel az adott gép. De ez az egész nagyon spekulatív így. Igazából az íz a lényeg, nem a mennyiség. Előbbihez kell az utóbbit állítani, nem fordítva. Ja és persze minél hosszabb az ital, annál kevésbé lesz presszó élmény (test, sűrűség, töménység). -
-
rastacsz
tag
Szökőévente "feljövök" a fórumra és
elégedett vásárlóipörkölőtől levelet kapok:Kedves Rastacz !
Gondolom etikátlan kávénak a Kopi Luwakra értetted. Kíváncsi vagyok a véleményedre wild Kopi Luwak miért etikátlan?
Várom válaszodat az info@kapucziner címen.
Addig is sok kíváló tételt kívánok
Üdv:
János
Etikátlan több okból is:
A honlapon sehol nincs említve, hogy "wild", "vadon tartott", vagy bármi. Se egy kamu plecsni, amit 3 dollárért rá lehet nyomni az akár gyerekmunkásokkal, éhbérért szedetett kávéra. Pedig eskü meggyőzne, hogy ez igazi, szabadon tartott, sörrel masszírozott cibetmacska kakija volt. Ja, nem.
https://www.nationalgeographic.com/animals/article/160429-kopi-luwak-captive-civet-coffee-IndonesiaMásik, hogy bárhol pozitív fényben, vagy érdekességnek van feltűntetve, azzal közvetve vagy közvetlenül az állatkínzás van támogatva. Egy több, mint tíz éves cikk:
https://sprudge.com/say-no-to-kopi-luwak-15101.htmlA Specialty Coffee világában nincs keresnivalója, mert szó szerint egy túlárazott szar. Sokkal jobb kávék kaphatók, sokkal olcsóbban és aki sav nélküli, csoki, karamell, mogyoró ízekre vágyik, megtalálja máshol:
https://www.coffeedesk.com/blog/kopi-luwak-is-it-really-the-best-coffee-in-the-world/Sajnos a pörkölőknek sok felelősségük lenne, hogy transzparens, ismert árú zöldből, tényleg fenntartható, nem pedig a munkásokat éhbérért foglalkoztató farmról származó kávét tudjon megvenni a vásárló, ahogy Lance Hedrick itt, 4:50-től mondja: [link] De ez még nem dívik.
-
válasz
Mortein
#129974
üzenetére
Ahogy érzed.
Szerintem azok a kissé mórickás ábrák, amik azt sugallják, hogy a szemcsmérettel megváltozik a savtartalom, hiú reményeket keltenek. Az igaz, hogy ha finomabbra őrölsz, több fine lesz, és az kesernyésebb ízérzést eredményez - főleg, ha nem szűröd ki a nagyját alul papírral.
Majd írd meg, hogy másik pörkölő kávéival is ezt tapasztalod-e! -
válasz
Mortein
#129967
üzenetére
Néztem, hogy lett-e megoldás, ezek szerint nem.
Én tán kétszer vettem feketebárányost, néhány éve, igaz. Vállalhatatlanul savas volt mindkétszer. Egyéb ízeket nem tudtam érdemesre kihozni, ezt meg nem tudtam elnyomni...
(Ja: CM, Roastopus, Kalmár stb. mind működött, ahogy illett.)
Lehet, itt van elhantolva az ebugatta... -
bbmt
senior tag
válasz
RetepNyaraB
#129970
üzenetére
O.K. ez világos
a kérdése inkább arra irányult, hogy ilyen felöntés meg tej hozzáadása nélkül lehet-e úgy hosszú kávét csinálni, hogy megmarad a sűrű crema és állag.
Tehát mi az a legnagyobb mennyiség ami még elfogadható kávét eredményez.
Nyilván a bab határozza meg a legjobban, és az egyéni izlés, de csak van valaki aki már kipróbálta. Vagy itt mindenki espresso, ristretto-t iszik? -
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Philips/Saeco 5000 lattego automata van, de mindig érdekelt a karos gépek világa.
Mielőtt belemásznék a gödörbe
érdekel, hogy mennyi a legnagyobb mennyiség amit értelmesen le lehet főzni belőlük egy főzéssel?
Szeretem a hosszú kávét és üresen iszom, nem rakok bele semmit. (néha egy kis tejhabot).Az automatán is 2 adagot csinálok 1 pohárba.
Szóval ha tényleg csak kis expresso shot-okat lehet, akkor nem vágok bele.
(Szinte az összes bemutató videón ilyen kis pici adagokat főznek le) -
Mortein
tag
válasz
frozy
#129963
üzenetére
Víz átengedése szűrő felmelegítése megvolt és fent volt a szűrő. Gőzkaros megoldást holnap próbálom. Ha nem segít, akkor marad a videó.
Legnagyobb bajom az, hogy az íz nagyon minimálisan változik, mindig savas akármit is csinálok. Lehet az is jó lenne ha szűrőpapír és puckscreen nélkül csinálnám legalább látni lehetne, hogy ha csatornásodik.
-
Firelli
újonc
Nincs valakinel egy eladó Kinu M47 Classic?
-
frozy
csendes tag
válasz
Mortein
#129954
üzenetére
Szerintem hőhiány lesz a gond. Próbálj meg több vizet átengedni a fejen, a szűrőtartó is legyen forró, legyen fent miközben melegszik a gép. Ha így is savanykás, akkor még lehet a gőz bekapcsolással extra hőt produkálni a csapolás előtt, mondjuk 20mp-re bekapcsolni először, aztán növelni, ha az irány jobb, de még nem teljesen.
-
Krajcsi
csendes tag
-
MPowerPH
félisten
válasz
Krajcsi
#129960
üzenetére
A lefolyast letudom videozni.... De sima olasz presszot keszitek 17g kaveval, C40 -el 18 -as allason daralva. 5s eloaztatas, amit 10s -ig pihentetek. Eleg konzisztens a lefolyas, 25-30s kozott probaltam beloni. A 30s -el lett a legjobb, 88 fok beallitott homerseklettel.
Eloaztatas nelkul meg raprobalok ,mert megeshet, hogy itt az art, nem hasznal.Crema gyonyoru, vastag, tartos, poharra ratapadva vastagon ott is marad. Arabica-Robusta keverekeknel lattam utoljara ilyet, nem semmi. Es az elso probalkozastol kezdve zero a keseru iz, pedig a daralas eloszor egy fokkal finomabb lett.
-
MPowerPH
félisten
válasz
RetepNyaraB
#129958
üzenetére
Pedig megoldotta.
Valoszinuleg meg nem pihent a kave sem eleget, ettol fuggetlenul alakul. -
MPowerPH
félisten
Egyenlore meg a Choco Madness nagy bummja varat magara. Vagy a lefolyasi ido, vagy a homerseklet nem okes. Az orlemeny finomsaga szerintem rendben van, 2 klikkel tobb kell neki, mint a vilagosabb CM poriknek.
Btw, most nezem, hogy 87-88 fok az ajanlott neki. En eddig 92 -on hagytam.
-
lojzi1
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
#129950
üzenetére
A 100 Ft-os teszt puck screennel hogyan számolandó? A 100-as 2,6 mm vastag, tehát pucksreen nélkül 2,6mm van a felsőszűrő és a tamperelt kávé teteje között. Ha ráteszem az 1,7mm-es puckscreent, az a kávéból jön le és ugyanúgy megmarad a 2,6mm rés fölötte? Tehát valójában 1,7+2,6=4,3mm van a kávé meg a felsőszűrő között és közte a puck?
-
-
Mortein
tag
válasz
RetepNyaraB
#129950
üzenetére
Egyébként a Sage razor nem pont azért van, hogy ne legyen túltöltve, meg szintben legyen?
-
Mortein
tag
válasz
RetepNyaraB
#129950
üzenetére
A dupla alatt duplafalút értesz? IMS szerint 14-17g. De az eredmény sajnos a mennyiségtől függetlenül szar volt. 100 ft teszt az lenne, hogy rárakok egy 100 forintost és nézem a végeredményt, hogy mennyire süllyed el? Ha nem süllyed el az a jó, mert akkor van elég hely? De ez az alultöltést (ha van ilyen) nem mutatja meg nem?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Mortein
#129948
üzenetére
Nem. Ha dupla kosár, azt nem lehet büntetlenül alultölteni és van egy optimális töltete. Más kérdés, hogy egy sötét pörkölés - pláne presszó blend - kevesebb grammból éri el ugyanazt a térfogatot, mint egy világos. Tudod, 100Ft teszt (100ft plusz a pukkszkrín vastagsága érme). Legalább az elején, vagy ha nem jutsz egyről kettőre, mint most.
-
Mortein
tag
IMS B62.52TH24E 14-17g a kapacitása sötét pörkölésű kávéból az IMS szerint, mondjuk én 19-et is beleraktam és volt elég hely a puck scrennek úgy, hogy a Sage blade még simán futott felette és nem ért hozzá a shower screenhez.
-
Mortein
tag
válasz
RetepNyaraB
#129947
üzenetére
De, ugyanaz a kosár. Valahol olvastam vagy videóban néztem, hogy annyira nem számít
-
Mortein
tag
válasz
pbalint
#129928
üzenetére
Sehogy se akar összejönni. Próbáltam, hogy 41g legyen a kijövő de a savasság nem változott. Fel is kevertem, hogy ne a crema savasságát kóstoljam, de a fenének sem akar változni, pedig hosszabb ideig hagytam folyni. Próbáltam 19grammal durvább, finomabb őrleménnyel hosszabb-rövidebb ideig, lefőztem vagy 6 adagot de valami csak nem stimmel. Egyszerűen képtelen vagyok átesni a keserű oldalra, mindig csak savas.
-
Sped
aktív tag
Old Man kínálatából melyik a sötétebb pörkölésű vonal?
Mert azt látom hogy bármelyikből kérhetsz presszót és akkor az a sötét, de tapasztalat alapján van-e különbség? -
icm
tag
válasz
Richemano85
#129913
üzenetére
Ha aliexpress játszik akkor egy olcsó alternatíva, vagy MHW 3Bomber?
-
válasz
pythonubung
#129910
üzenetére
Köszi a megerősítést!
Nektek is Krajcsi és zolnagy!
Úgy érzem nincs mese, meg kell rendelnem a Classicot
Lehet megvárom a BlackFridayt, hátha lesz valahol valami jó akció (akár Amazon)
-
icm
tag
válasz
waxos
#129911
üzenetére
Volt, hogy alul töltöttem. Direkt. Pont a lassabb nyomás felépülés miatt, ha tetszik direkt tartottam a henger és víz között egy “légrugót”. Ugyanakkor az a baj evvel a légrugóval, hogy annyira nem kontrollálható mint elsőre gondoltam.
a hengert minden esetben ha tökig ha nem tökig töltöm fogom, hogy a lehető legkisebb elmozdulása legyen. Az tény, ha levegő is maradt akkor sokkalta jobban kimozdul a helyéről. -
-
pythonubung
csendes újonc
válasz
waxos
#129931
üzenetére
Véletlenül előfordult már kevesebb vízzel, úgy emlékszem - talán rosszul - hajlamosabb volt nagyobb kimozdulásra, ferdülésre (portafilter és henger közötti nagyobb rés mire végeztem). Egy Home-Baristás hozzászólásban épp a levegő miatt nem javasolják, később épül fel a nyomás. Csak tippelem: közepes, sötét pörkölésnél talán nincs igazi gond, a világosabbaknak jobban hiányozhatna a víz.
-
lszlfrng
csendes tag
Sziasztok,
feltettem a hardverapróra két Isomac Venus gépet. Ha érdekel, kérdésed vagy csak beszélgetni szeretnél róla, írjál. -
waxos
csendes tag
válasz
pythonubung
#129927
üzenetére
A jelölésig szoktam tölteni, de a múltkor véletlenül pár milliméterrel a jelölés alá sikerült. Egy picit tényleg rövidebb lett az ital, de a pogácsa a megszokottnál is szárazabb volt, és a felsőszűrőt sem nyomta ki annyira magasra a hengerből, mint máskor. Azért kérdeztem, hogy más is próbálgatta-e, tapasztalt-e hasonlót.
-
Anubris
őstag
válasz
Mortein
#129923
üzenetére
Én is kezdő vagyok, ezért csak kérdezem, hogy akár a kávágépbe öntött víz minősége, vízhőfok fokozata, gép előmelegítésének hiánya, régen volt megtisztítva (descail) stb. nem okozhat ilyen gondot?
Vagy esőztetőben nem ragadt be korábbi kávé (bár ha puck screen van nem igen kellene, hogy ilyen legyen). (darálóba neked nem tud, én azt is szoktam porszívózni)
Én múltkor beraktam a kávét a hűtőbe mert itt ajánlották többen, aztán nem tudom, hogy mennyivel kell felhasználás előtt kivenni, én egyszerre főztem le és nekem a korábbiakhoz képest a kávé savanyúbbnak tűnt, pedig nekem mindig azzal van bajom, hogy keserű.
#129928pbalint Ha minél finomabbra darálja akkor nem éppen keserűbbnek kellene lennie?
-
pythonubung
csendes újonc
válasz
waxos
#129911
üzenetére
Valahol (reddit, yt?) azt javasolták inkább állj le előbb a művelettel ha kevesebb víz kell, de a töltés maradjon jelölésig (hivatalosabb oldal: ld. legalsó bekezdés tippje )
O gyűrűket lehet cserélni ha muszáj, készletben árulják, de amúgy sokáig bírják magukban is (ha mégis kellene - infó a kenegetéséről). -
Mortein
tag
Kis segítséget kérnék a paraméterek belövésében, mert még kezdő vagyok ebben.
A kávé egy sötét pörkölésű brazil 09.19-es pörkölésű (Black Sheep Brazil)
Bambino plus naked kar IMS felső szűrő és kosár, K4-es daráló
14g kávéból 32mp alatt 48,5g jött le és enyhén savasnak érződött
aztán 5 klikkel finomabbra állítva
14g kávéból 32mp alatt 31,4g jött le és még savasabb lett
ezután próbaképp még 5 klikkel finomabbra állítottam az örleményt
így 14g-ból 41 mp alatt 27,2g jött le szuper savas lett.Nézegettem videókat és abból az jött le, hogy minél finomabb az őrlemény annál inkább keserű felé kellene mennie. Merre lenne érdemes elindulnom?
-
Jokerdapro
senior tag
-Mexico Chiapas (200g arabica szemes kávé)
-Guatemala Huehuetenango (200g arabica szemes kávé)
-El Salvador Santa Ana (200g arabica szemes kávé)
-COFFEEIN Espresso Moderna – kávékeverék (200g arabica szemes kávé)
-Peru El Palto,(200g arabica szemes kávé)Ők az áldozatok. Sötét pörkölés mind.
Szerk: presso elkészítési mód.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Jokerdapro
#129919
üzenetére
Milyen pörkölés és milyen elkészítés (presso vagy filter)?
Minél világosabb annál hosszabb áll jól kell neki, illetve espresso háklisabb a megfelelő idejű pihentetésre, mint a filter.
Nagyvonalakban sötét pörkölésnek elég 1 hét, közepes 2-3 hét, világos - filter pörkölés 3-4 hét után lesz ideális. -
válasz
Jokerdapro
#129919
üzenetére
min 1 hét, de van ami 2-3 hetesen jó
-
Jokerdapro
senior tag
Üdv urak!
Friss pörkölésnél mennyi időt érdemes várni, pihenni hagyni a kvt?
Most érkezett meg a csomag és a pörkölési dátum tegnapi.
-
lojzi1
csendes tag
válasz
Richemano85
#129913
üzenetére
Nagyon sok helyen lehet már kapni, a Tchibo-ban mindig van több méretben, kicsit igényesebb és drágább a Tescoma-ban. Nekem is van jópár, még Kruve is, de soha nem használom, a többiek álta leírt okokból.
-
válasz
Richemano85
#129913
üzenetére
Nekem a könnyű beszerezhetőség miatt egy delonghi duplafalú van, egy időben Auchan-ban is lehetett kapni (online most is van: [link] )
Euronics: [link]
MM: [link]Hosszú ideig nem használtam, mert tényleg nagyon tartja a hőt és gyakran ez hátrányt jelentett.. most viszont sötétebb pörk került terítékre, aminek szerintem jót tesz, nekem legalábbis jobban tetszik így.
-
Toobee
veterán
válasz
Bazsee71
#129915
üzenetére
Filterre nekem budget vonalon IKEA Ivrig a választásom, de szeretem a Loveramics Brewers szériából a Sweet és a Floral verziókat. Nuttyban jól lehet forgatni az öblösség miatt, de nekem az is nagyon tartja a hőt. Presszózni még pont elmegy, de a Sweet és a Floral mindenre alkalmasak. Ja, most nézem van 3 méret belőle, nekem 150 ml-esek vannak. Plusz, ahogy írod is: klasszik kapu vonal, nekem abból a 150 ml-es Loveramics Flat White szintén bevált, ebben már jól forgatható a 60-70 grammos vonal is.
-
Toobee
veterán
válasz
Richemano85
#129913
üzenetére
Szerintem zsákutca az összes ilyen duplafalú. Cél, hogy hűljön, hogy nyíljanak az ízek. Az ilyen duplafalúakban még 1 perc múlva és égeti a szádat.
-
Richemano85
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan dupla falu espresso poharat, ami olyasmi mint a Kruve, de olcsóbb alternatíva és itthon is beszerezhető? Előre is köszi
-
waxos
csendes tag
A Flair Classic hengerét mindenki a jelölésig tölti? Vagy valaki próbálta kicsit kevesebbel is? Az O gyűrű igényel vmilyen karbantartást?
-
pythonubung
csendes újonc
válasz
koxkids
#129907
üzenetére
Szerintem zolnagy és Krajcsi tökéletesen összefoglalták, csak csatlakozni tudok.
(Eleinte tényleg macerás az a hengermelegítgetés, forró kávézacc kiöntögetése, alkatrészek elmosása, eltörlése, stb. de gyorsan rááll az ember keze. Kézi őrlőhöz pedig passzol az egész művelet. És nehéz igazán rossz kávét főzni vele, legfeljebb azon bosszankodsz, hogy nem jönnek ki a zacskóra írt ízfantáziák
). -
Krajcsi
csendes tag
válasz
koxkids
#129907
üzenetére
Szia!
Dedikát minden szempontból alázza, csúnyán.
Én 3 éve tolom napi 3-4 kávéval, nekem anno egy pides, rézcsövezett GC-t váltott, 1 hét alatt stabilan jobb kávékat főztem a flairrel.
Most kezdtem neki egy robotnak mellette, azzal még nem tudok olyan stabilan jókat főzni mint a flairrel, de az is jó lesz majd. Tehát van összehasonlítási alapom és bátran kijelentem, hogy nagyon ott van a szeren a flair classic, ha csak presszó a cél.
Ha nem kell tejhab, akkor flair vagy robot. Presszóban verhetetlenek és nagyon hamar kész a kávé. Gépek 30-40 perc a bekapcsolástól a hőstabilitásig. Plusz nincs karbantartás, nincs ami elromoljon, nem kell szervízbe vinni, nincs víz macera, bojler para, hogy mi lehet benne lerakódva. A fejet nem kell vakszűrőzni, beragad mindenhova a kávézsír. Ha nem kell tejgőz csak a manuál.
Szinte alig van rontott kávé mert tudsz korrigálni. Tudsz nyomásprofilozni, előáztatni, 3-4 baron eszpresszót főzni. Ami ellene van az az előmelegítése a hengernek, de azokra is vannak már korrekt workflowk és ha megszoktad 5-10 alkalom), akkor már fel se tűnik. -
zolnagy
őstag
válasz
koxkids
#129907
üzenetére
Utazós szettnek sztem kiváló. A gyári táskában jól elpakolható. A végeredmény mindenképp egy rendes eszpreszo, ellentétben a brikkával (ami a maga nemében sztem ugyancsak jó, de az nem eszpreszo).
Van aki mindannap is ezt használja. Érdemes kipróbálni, legfeljebb eladod, ha nem jön be.@hoffaboy,
most nézem, hogy te is írtál. Köszi a választ! Azt még megnéznéd, hogy kávé nélkül, csak a papíron mennyi idő alatt csöpög le 1 dl víz?
-
Sziasztok!
Aki használ / használt Flair Classic-ot, mennyire elégedett vele? Elsősorban Brikka kiváltása lenne a cél, mint utazós szett, meg néha néha itthon is húznék vele a Dedica helyett, ha bejönne ez a világ. Vajon ízben is jobb lehet mint a Delonghi naked karral?
Kb 100e-ből meglenne a szett nyomásmérővel.. néztem a Robotot is, sokan használjátok, de az már azért 160e felett van, és kevésbé mobilis. Tetszik a Flair szétszerelhősége.
K6-al etetném, meg egy sima PID nélküli forralóval.Ott van még a Flair Flex is, jóval olcsóbban, de valahogy a videókból nem az jön le hogy sokáig bírná, eléggé nyikorog a műanyag váz csapolás alatt
Túl sok az opció már
-
hoffaboy
csendes tag
válasz
Richemano85
#129905
üzenetére
Köszi!
Kolura rá is próbálunk, feleségem zabtejjel pont ezeket a közepesen sötét mosott kolukat preferálja. Legalabbis ha jól értettem ez olyasmi profillal készült. -
Richemano85
csendes tag
Akit esetleg érdekel van Roastopus tesztpöri:
https://roastopus.com/hu/termekeink/coffees-espresso/treasure-box-100078 -
hoffaboy
csendes tag
válasz
zolnagy
#129900
üzenetére
Én így szoktam:
12g kávé AP-ban
25g előáztatás
1:15-nél kezdem el lassan önteni a többi vizet 220-240 grammig, mire végzek az öntéssel kb 3 percnél jár a stopper. 7-8 perc között szokott lecsöpögni. Ode gen2 késekkel, cupping közeli állásban.
Sima AP papírt használok, de próbáltam V60 papírral is, időben nem volt látványos különbség. -
dis236
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Robotot használok, viszont eléggé gondolkodtat a Flair58.
Jobban tetszik az egy karos kialakítás és örülnék ha lenne opcióm különböző kosarakat próbálgatni.
Viszont nagyon tetszik a Robot workflowja és kicsit aggódom hogy a Flair nem lenne annyira jó.
Esetleg van valaki Pesten akinél ki tudnék próbálni egy Flair58-at vagy esetleg kölcsön tudná adni pár napra (természetesen letét ellenében)?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 500m magasság, C1, kevés repülés
- DJI AVATA drón akkumulátor szett - 3db
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 1 akku, Goggles N3 szemüveg
- Electromos Guitar ( Cort Kx300 oprb+premium ortega tok+ Black Star Debut 10E erősitő!
- DJI Mini 3 Pro drón szett + tartozékok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584, 100% Akksi
- ASUS TUF A15 FA507 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 1TB - Win - RTX 4050 - 2,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
nálam a dolce vita megy most.

Hozzál kávét mert az mindig szűkös... ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
köszönöm, így érthető!

Most érkezett meg a csomag és a pörkölési dátum tegnapi.

