-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TDX
tag
válasz
Topuka
#130597
üzenetére
A presszónál a kosár méretétől és a kávé sűrűségétől függ, mennyi kávé fér el a kosárban úgy, hogy az ne érjen bele a felsőszűrőbe. Tradícionálisan ~7g-os shotok készütek olaszországban, azonban a modern shotok dupla/triplák, általában 18-20g-ból készítve. Ez azért van így, mert nagy általában könnyebb egyenletesen/jól kivonatolni dupla kosárban mint a szimplákban. Ettől még szimplából is lehet főzni jót.
-
bluesfan
tag
Amennyiben egyszerre csak egy adag ital készül, és nem zavarnak az 57-es kosárméret korlátai, teljesen jó lehet az Anna is. A kosárméreten kívül a nagy különbség a Glendánál, a fej és a portafilter jóval robusztusabb tömegében van, ami ugye nem mindegy a hőstabilitás szempontjából. Használtam, használom mindhárom típust(Anna, Glenda, Victoria). Általam leginkább a Victoria ajánlott, ami hardveresen egy Glenda, viszont ki van egészítve néhány praktikus szolgáltatással. Ha befér a keretbe, én ezt venném.
-
Ballasch
újonc
Vásároltam már az eladótól, hihetetlen gondosan csomagolva érkezett meg a gépem, a képek szerinti állapotban, hátha bakancslistás valakinek.
https://www.ebay.com/itm/314943848532?mkcid=16&mkevt=1&mkrid=711-127632-2357-0&ssspo=q_plyulxrjk&sssrc=4429486&ssuid=jFtkrvrbS_q&var=&widget_ver=artemis&media=COPY -
Topuka
csendes tag
Még új vagyok a témában, de miért látok mindenhol más grammot?
A latte-t, cappucino-t 18g-al érdemes csinálni?
Ha sima presszót innék az meg 9?
Vagy erre van valami jó kis iromány?
Tik-tok is dobálja fel mindig méri kifele a pontos 18 grammot. -
válasz
ribarszki
#130591
üzenetére
ah, tudtam hogy olvastam valahol hogy a szenzor van szar helyen, csak hirtelen nem ugrott be és forrás nélkül nem akartam baromságot írni

#130592 ribarszki
ha 4 kávé kell tejjel, akkor szimplából kell csinálni a tejes italokat és problem solved
ugyanúgy két dupla csak 2x2 csészébe 
-
ribarszki
őstag
Annyi, hogy először kell lefőzni a kávét, utána gőzölni. Mert ha kávé - gőz - kávé - gőz soerrendet akarsz, akkor sokat kell várni a bojler visszahűlésére.
2 ember esetén ez nem nagy áldozat. Lefőzöl 2 duplát.. De ha vendégek jönnek, akkor szívás tud lenni. Már ha tejeset isznak.
(Ez a single bojler gépekre igaz.) -
ribarszki
őstag
válasz
Bazsee71
#130589
üzenetére
Fragola írt erről a blogjában. Idézve: "Ami a legjobban fáj ebben a gépben, hogy a PID hőelemét a bojler tetejére csavarozták. Ennél rosszabb megoldást talán el sem lehetne képzelni. Ez miatt kávéfőzés közben nagyon későn reagál a beömlő hideg vízre, amikor már szinte befejeztük a kávéfőzést. Utána teljesen külön életet él. A lenti videón jól látható. "
Mondjuk ő pont azt írja, hogy későn reagál. Jó lenne ha egy Anna tulaj jelentkezne, hogy nála mi a helyzet.
Szerk.: Valószínűleg annyi a trükk, hogy felül van a hőérzékelő. Csapolás közben elkezdi feltölteni vízzel, s felül hatalmas lesz a különbség. Mindenestre a kávét érő víz hőmérséklete ettől lehet konzisztens. Így valóban nem akkora dráma.
-
Bazsee71
őstag
Nem véleményezném, mert elszoktam ezeketől a kis otthoni gépektől. A PID az már inkább véleményes, idáig azt hittem kolléganőm bénázik vele, nem akartam elhinni, hogy ilyen létezik. Még megvárom, hátha itt valaki rácáfol, mert akkor irány a szerviz. Viszont ha ez ilyen, akkor nálam ez kizáró tényező.
Osztom ribarszki véleményét is, az 57-es méret nagyon korlátozó tényező. Hemzsegnek itt a jobbnál jobb kosarak meg tamperek, és egyiket sem tudom használni vele.
-
ktg3
őstag
-
ribarszki
őstag
Ha megteheted, akkor ne az Annát nézd. Sőt, mondok jobbat. A Lelet Victoria nagyon jó áron van az Amazonon. Van benne programozható előáztatás, komolyabb gép mint a Glenda. Az 57mm-es portafilter hosszú távon szívás lesz.
Vagy belevágsz az Annával, és ha tetszik az egész folyamat, akkor úgyis cserélsz majd.
(Vagy ha sok tejeset isztok, akkor veszel egy Lelet Elizabethet, és az értelmes keretek között ez kb végállomás
)
Tényleg nem is kérdeztem, inkább simán eszpresszóztok, vagy Flatwhiteot, Lattet, Capuccinot isztok?
Mindenestre ne a daráló kárára menj a jobb kávégép. -
-
ktg3
őstag
Nézegettem a Lelit gépeket. Azt kell mondjam, hogy meg lettem győzve. Elég komoly tudást mutatnak adott árszinthez képest.
Azt viszont nem értem, hogy a Glenda miért kerül 300 euroval többe, mint az Anna?
Glenda - nálam ez 736 eur
Anna - nálam ez 432 eurMindkettő PID szabályzós.
Portafilter: 58mm vs 57mm --> ez egy kicsit szívás, de amazonon van hozzá elég sok minden
Boiler: 300ml vs 250ml --> espresso készítés esetén nem kéne, hogy legyen különbségMás lenne a boiler benne?
-
brumi1024
veterán
válasz
Bazsee71
#130582
üzenetére
EAF=Espresso Aficionados Discord szerver ahol tobb gyarto is jelen van (Acaia, Option-O, de a Metesekkel is lehet itt beszelni).
SLM=Shuriken Light/Medium, Kafatekes Denis sajat kese. Tulajdonkeppen a masik opcio a 98-as terben, ami nem SSP (vagy mar Mizen), kevesbe veletlenszeru elnevezesekkel.
-
Bazsee71
őstag
válasz
brumi1024
#130569
üzenetére
Köszi az infót! EAF minek a rövidítése? SLM a Sweet Lab kés?
Érdekes opció a 102-es blind Mizen kés, a 98-as meg millió lehetőséget ad. De ha egy plusz késtartóval opció az utóbbi, akkor kezelhető a helyzet.
ktg3: Úgy értettem, hogy vagy elindulsz egy kész, polcról levehető géppel, vagy egy alap GC-vel, és akkor apránként mehet a tuning. Opust nem ismerem, illetve síktárcsás párti vagyok, nekem eddig azok jobbnak bizonyultak specialty presszóra.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
pető bá'
#130577
üzenetére
Sztem a szintező must have. Majd rájössz.
Ez a kéz nekem nagyon ronda, én a műanyag csavarosat választottam. A nyomásmérő tartó jó, csak ha jól látom szét kell hozzá kapni a gyári felfogatást, ami macerás lehet.CsernusZolta megoldásait hasunálom tamper és nyomásmérő tekintetében. Utóbbit igen egyszerű letörni tőből, arra figyelni kell.
-
CsernusZolta
újonc
válasz
pető bá'
#130577
üzenetére
Az impressos happeningen próbáltam egy robotot, amin az alábbi kiegészítők voltak:
Ezt a gyári tamperre:
https://www.thingiverse.com/thing:4566547
Ilyesmi nyomásmérő tartó volt rajta:
https://www.thingiverse.com/thing:5279687
Ilyen kezet raktak rá, ami használat közben jó volt, de könnyen szét lehetett szedni. [link]
De lehet, h valami menettel rögzítettet választanék. Ez fém csavaros: [link]
Ez pedig műanyagból nyomtatott csavaros: [link] -
válasz
RetepNyaraB
#130575
üzenetére
Nem gond ha őszinte a Robot, sőőt

szimplákat eddig sem készítettem, max dupla kifolyóval vendégeknek tejjel

Ezeket a kiegészítőket 3d nyomtatottan szeretném megoldani - a tamper szintezőt nem érzem must have-nek így elsőre; de a robot kezét + nyomásmérő tartót már kinéztem thingiverse-n
de ha van ötlet esetleg hogy melyiket érdemes, akkor még jöhet, még nem indult gyártásba
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
mézespálinka
#130571
üzenetére
Ránézésre jónak tűnik, de ránézésre azért elég nehéz megítélni. De szerintem ennyi pénzt jó eséllyel megér, nem emiatt lesz ihatatlan a filter
arra kell figyelni hogy olcsóbb vízforralók van hogy úgy működnek hogy nem a beállított hőmérsékletre melegítik fel a vizet, hanem a beállított hőmérsékleten kapcsolnak le. De egyszer ki kell tapasztalni hogy utána kb. mennyit melegszik még tovább és az alapján be lehet lőni a hőmérsékletet. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
pető bá'
#130574
üzenetére
Gratulálok előre is a választáshoz!
Azért a robot elég más stíl - a kosárméret miatt - mint a "sima" flair. Pl nem nagyon lehet vele szimplázni és a vékonyabb pogi miatt kevésbé megbocsájtó fajta. De amúgy persze nagyon jó. Én helyedben már előre rendelném a nyomtatott tamper szintező nyelet, karok végére a golyót, hogy ne vágja le a kezed és a nyomásmérő tartót, mert az eredeti helyén egyszerűen rossz.
Illetve ha most rendelném, két kosarat kérnék hozzá. -
Mivel a GC jelenleg icm fórumtársnál vendégeskedik egy takarításon (
), volt szerencsém elcserélni vele a PicoPresso-mat az ő Flair Signature Pro-jára. Már kialakulóban volt a gondolat, hogy egy manual gép teljesen jó lenne a pultra a GC helyett, és ebben ez a teszt teljesen megerősített.Már az első 1-2 húzás is teljesen vállalható volt, de kicsit beletanulva, őrlővel rendesen beállva, két kézzel húzva, egy előmelegítéssel szerintem hibátlan shotokat lehet vele készíteni.
Impresso Sweet7 és Sewda van most készleten, 15-16g in <-> 30-34g out amivel próbálkoztam, 6-7 bar környékén.Mivel kicsit hosszabb italokat is készítenék, egyből a Flair Pro 2-t néztem ki magamnak. De az már bőven a Robot Barista árszintje, és az elérhető infók alapján az egy rugalmasabb eszköznek tűnik. Könnyebb előmelegíteni, picit simábbnak tűnik a workflow, takarítás. Ha 2-3 adagot kell készíteni, nekem előnyösebbnek túnik a Robot.
+ előny lenne a Flair-nél a hordozhatóság, de nekem arra ott a Pico, szóval mindenképpen csak fix helyen lenne használva.Itt már csak a Flair 58-on gondolkodtam el, de azt nem nagyon tudnám használni a konyhapulton a méretei miatt
(+ nyilván árban is máshol van)
Szóval úton van felém egy babakék (yt link
) Cafelat Robot Barista 
Ugyanitt hamarosan eladó lesz egy frissen takarított, új tömítésekkel, új pumpával (a régi sem romlott el, csak reméltem, hogy halkabb lesz vele
) szerelt, full tuning GC (PID, pumpa szabályzó, manométer, rézcső), egy rakat kiegészítővel.
Ha visszaér a kirándulásról, teszek fel képeket meg HA hirdetést is. -
TDX
tag
Azok közül amiket eredetileg írtál, a Bambino elvileg másodpercek alatt üzemképes, mivel nem bojleres. PID nincs benne, fixen 93 fokot tud, azt elég stabilan (pl. a linkelt review utolsó szekciójában is van erről teszt).
-
ktg3
őstag
válasz
Bazsee71
#130559
üzenetére
Itt látom hogy van PID-del és PID nélkül. Előbbi 7-750 utóbbi csak 4-450EUR. Előbbi elég nehezen fér be 1K alá csomagban?
Gaggia classic hasonlóan ez a 4-500EUR kategória.
Azt írod, hogy később érdemes lehet utóbbira átállni. Nem jobb akkor már azzal kezdeni?Mahlkönig X54 --> Ez brutál jól néz ki. Nem overkill ez egy kicsit?

Egy Fellow Opus jellegű valami esetleg?mod.:
#130568 ribarszki:
Svájc.Annak utánanéztél, hogy egy ilyen gép bemelegedési ideje 25-30 perc?
Jó pont . Mindegyik ilyen jellegű gépre igaz?
Asszonynak szerintem fekszenek az ilyen szeánsz jellegű dolgok. Kérdés, hogy a gyerekek hagyják e... -
mézespálinka
senior tag
válasz
RetepNyaraB
#130570
üzenetére
Más: köszi a tippeket a [Budget hattyúnyakúról]. Esetleg nagy tapasztalattal rendelkező filteres fórumtársak képek alapján mennyire tudják megítélni, hogy a kiöntő megfelelő-e? (és nem lenne később olyan érzésem, hogy inkább egy jobba kellett volna invesztálni ezt a 17k-t)
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
mézespálinka
#130558
üzenetére
A levegő kiszorul ugyan, de a homogenitástól messze lesz. Attól mert nem marad levegő a szemek között, a sűrűség eloszlás még nem lesz automatikusan egyenletes. A wdt remek dolog, nincs értelme túlgondolni.
-
brumi1024
veterán
válasz
Bazsee71
#130564
üzenetére
EAF-en vannak mar paran, akik megkaptak. P100-hoz kepest van nemi elorelepes kenyelem teren (nem egetrengeto), illetve a valos kepek alapjan megsem akkora batar, mint elsore tunt. Erdekesebb viszont az uj 98/102 Mizen, ugy tunik az SLM-hez hasonlo iranyba mentek el vele, joval megbocsajtobb, mint egy SSP HU presszora. Filterre hatarozottan jobbnak talaltak a HU-nal, de nem Brew szint. 98/102 kozt nagy kulonbseg nincs elvileg, 102 blind, szoval valamivel kevesebb kave marad bent, viszont hatrany, hogy ha nem 98-as kessel keri valaki a 01-et, akkor a 98-as tartot kulon meg kell venni.
-
ribarszki
őstag
Merre laksz? Milyen kávégépeket érsz ott el? A Gaggia Classicot így alapesetben engedd el nyugodtan, sokkal jobb gépeket találsz.
Lehet nyitott ajtókat döngetek, de tudsz friss pörkölésű kávét venni pörkölőtől? Annak utánanéztél, hogy egy ilyen gép bemelegedési ideje 25-30 perc? Csak mert írtad, hogy a feleséged sok kávét és iszik, és nehogy csalódás legyen a vége. A feleségek általában nem szeretnek bemelegedési idővel, darálással, tamperolással, mérlegeléssel foglalkozni

-
ktg3
őstag
válasz
ribarszki
#130557
üzenetére
Ahogy néztem Gaggia Classic (Evo pro) is 58mmes portafilterrel működik.
Nem magayarországon lakom, így sajnos ez a facebook csoport nem annyira opció. Néha ugyan járok arra, de elég nehezen tervezhető, hogy akkor épp mi van a piacon.Kézit nem preferálnám, mert elég sok kávét iszik a feleségem és pont azért váltottunk anno kéziről elektromosra, mert nem igazán szerette.
Még a mérlegre, disztribútorra, tamperre és egy jobb kosárra (pl az ima 12-18 kiváló alapkosár) tegyél félre.
Igen, ezek fejben már összeálltak. Nincs olyan gép eben az árkategóriában ahol a kosár már alapból elég jó? Nagyon tetszenek amúgy ezek a nyitott kosarak. Kávépornó
-
válasz
Bazsee71
#130564
üzenetére
itt van róla némi infó, ez alapján nem ugyanaz:
https://www.home-barista.com/grinders/mahlkonig-x54-burrs-into-baratza-vario-forte-t79368.html -
Bazsee71
őstag
válasz
Toobee
#130563
üzenetére
Mostanában jöttek-mentek az őrlők az E65S mellett, a sorban elfért a DF64V is, kíváncsi voltam rá.
A Lagom 01 véleményeket nagyon várom, az egy végállomás őrlő lenne.X54-gyel csak presszóztam, abban brillírozott, és itt válaszolnék Parcinak is, hogy nincs róla infóm, de tippre az lehet vagy nagyon hasonló.
-
Toobee
veterán
válasz
Bazsee71
#130561
üzenetére
X54-re gondoltam, bocsi. DF64V-t vettél? Arról lemaradtam. Lagom 01 102 mm-es Mizen, ami nem kicsit izélget, hogy heló
Meg van bent backekitben egy Metim is, bár még nincs kifizetve, de azért egyre inkább tisztul a projekt és a kezdeti félelmeim talán már alaptalanok. -
Bazsee71
őstag
válasz
ribarszki
#130557
üzenetére
Egyetértek, kezdésnek bőven jó a Lelit, ha pedig a későbbiekben a tuningban is szeretne elmerülni, akkor egy felújított Gaggia Classic talán a legjobb alap.
Felújított Mazzer is opció, ha a konyhában elfér az ipari design, de nálam pl. nagy favorit a Mahlkönig X54-es is (Caffe Limesen egész jó áron megy most). Kompakt, halk, baromi jó késprofil, egyedül az állítómechanika barátkozós. Hasonló árban van a DF64V, extra a fordulatszám-szabályozás, viszont nincs szűrőtartó kar, és üresjáraton amennyire halk, kávéval magasabb fordulaton annyira hangos (visít). -
mézespálinka
senior tag
válasz
qvik27
#130519
üzenetére
Nekem nem sikerült megbarátkozni vele (dupla, 16-20g, 151c major, profitec gép, kevert víz, 9b, k6, kevert/csapvíz). Egyszerűen mindig volt hőmérsélkettől függetlenül egy kesernyés íz a háttérben, ami -bár nem volt erős - arra elég volt, hogy elrontsa az élményt (élmény = megtalálni a zacsin említett ízjegyeket).
Más, ha vége az Avx vs All témának és felmerült az érvek ütköztetése:
Olvasgatok és gondolkodom a wdt eszközről. A tömörítés során a levevgő távozik a kávészemek közül. Van is (az interneten) vélemény, miszerint nem lehet túl/alultömöríteni: vagy az összes levegő kiszorult (és jó a tömörítés) vagy nem (és nem jó). ha ezt az elméletet elfogadom, mi értelme a wdt toolnak? (hiába van rög, ha megfelelően tömörítem egy homogén pogácsát kapok, ami csak összepréselt kávészemekből áll). Vagy nem? Nektek mi a véleményetek? -
ribarszki
őstag
Új gép esetében egy Lelittel jobban járnál. Egy Glenda már 58mm-es porta filtert fogad, és pid-es. Ha használt is játszik, akkor egy tuningolt Gaggia Classic, vagy Silvia is jó árban kifogható.
Darálónál gondolkodhatsz kéziben is, ha szeretsz tekerni. 1ZPresso vagy Kingrinder őrlői. Ebből nem mind eszpresszóképes, erre figyelj. De érdemes csatlakozni Facebookon a "Home barisat eszközök adás-vétele" vagy a "barisat eszköz piac" csoportba.(Remélem ez nem minősül reklámnak
) Nagyon szép állapotú gépi és kézi darálókat fogsz találni. Egy Eureka, egy DF64, vagy felújított Mazzer bőven ki fog szolgálni. 370k-ból ki tudod hozni simán. Még a mérlegre, disztribútorra, tamperre és egy jobb kosárra (pl az ima 12-18 kiváló alapkosár) tegyél félre.De ez csak egy vélemény, vannak nálam sokkal okosabbak

-
ktg3
őstag
Sziasztok,
Szeretném a segítségeteket kérni.
Tervem az, hogy karácsonyra meglepem a családot egy alap espresso képes setuppal. Elég sokal olvasgattam, nézegettem videókat, hogy mi merre hány méter.
Tanulmányozgattam az összefoglalót is, de így is sem állt össze a fejemben a dolog.
Mik azok az ajánlott kisgépek (őrlő és főző), amik viszonylag könnyen beszerezhetőek és ajánlottak?Főző esetében még csak-csak van némi elképzelésem:
- Gaggia Classic (Evo pro)
- Sage SES500
Őrlő esetében viszont teljesen homály vagyok jelenleg.Tudnátok írni pár kombinációt, ami jó lehet 1000 eur alatt?
mod.: Moddolástól sem félek, ha van jól bejáratott P&P kit.
-
Zen42
tag
Most, hogy remélhetőleg egy időre vége a Maunika show-nak, volna egy kérdésem.
Adott a fiam Silviája. PID még nincs benne de ki akarjuk benne herélni az időzítőt. Elég csak egy normális kapcsolót tenni a kapcsolókörre vagy a cél érdekében ki kell iktatni az az egész elektronikát?
Nem volna baj ha a kikapcsolás úgy zajlik, hogy kikapcs-bekapcs-kikapcs, a cél csak, hogy az időzítő ne állítsa le a gépet. Felépítéstől függően akár lehet az is, hogy pont ugyanúgy leáll a gép egy idő után akkor is ha zárva van a kapcsolókör, azért kérdezem. Próbálta ezt már valaki? Köszi. -
-
-
rgb0007
csendes tag
Hu, biztos, hogy nem Norda... Abból vettem anno elég sokat. És Sparban nem is volt kapható.
Amire gondoltam a címkéje ha jól rémlik rózsaszínes. De nem rémlik a márka.
Mostanában Fecoter szoktam használni, még a végéből kaptam 4 - 4 824-t és 751-t...
Aztán jöhet a reagens víz + pancsolás, vagy kp gyógyszertár.
-
SoundON
tag
...hűűű... mi folyik itt?... streamelnünk kellene proMónika címen
...hátradőlök és mozizok csészével a kezemben
-
Jolida
tag
válasz
qvik27
#130544
üzenetére
Még keresem benne a szilvalekvárt.
Tegnap délben főztem egy kétszemélyest ... csak elfelejtettem, hogy a másik karban egy IMS van és rutinból 19g-ot őröltem bele.... nem kicsit túltömtem.
Lecsöpögött a két pohárba úgy 50s alatt a KV, még fél óra múlva is cuppogtunk utána, olyan tömény csokiíze volt. -
válasz
RetepNyaraB
#130541
üzenetére
" A jószándék kevés! Több kell - az értelem!"
-
válasz
Parci
#130539
üzenetére
...ha már plébános...:
Megy a plébános úr az erdőn át, egyszercsak látja, hogy az ecceri ember (legyen pl. Ubul) köti fel magát az egyik fára.
Próbálja lebeszélni, meggyőzni, de mindhiába, Ubul csak köti magát felfelé, hogy ímmár elemészti magát.
- Jólvan, - mondja a plébános- Ubul, ha így, hát így.Majd imádkozom a lelked üdvéért, dehát akkor nem a bokádra kell a kötél, hanem a nyakadra, te!
- Há' még mit nem, plébános úr, há' akkó megfullok!!! -
válasz
hyperspace
#130538
üzenetére
Nem tudom, hogy milyen beállításokat próbáltál, amit Jolida ír, az számomra logikus, ha lesz még nálam ilyen kávé, olyasmit próbálok majd.
És persze lehetőségnek mindig ott van, hogy kérdez tőlük az ember - én nagyon korrektnek ismertem meg őket. -
Jolida
tag
válasz
hyperspace
#130538
üzenetére
Sweet7 "antik" kávés pohárban.
A Brazil-India tényleg nagyon jó az Impresso-nál ... mondjuk én eleve malabar fan vagyok.
-
az öntörlés úgy megy egyébként, hogy:
- belépsz, adatlapon lekattintod, hogy törlöm magam
- az átfutási idő 8 nap, addig nem szabad belépni, mert ha belépsz, akkor ugrik az egész
ez utóbbi azért van, hogy ha valaki meggondolja magát 8 napon belül, még le tudja állítani. magyarán hirtelen felindulásból nem megy, tényleg akarni kell. -
kmarci25
veterán
Lehetne, hogy legközelebb rögtön azzal kezdünk, hogy:
- AVX kéri hogy töröljék a regisztrációját
- Parci jelzi, hogy a felhasználók magukat tudják törölni
- AVX törli magát.Ez az utolsó új lépés lenne, de végre megtörténhetne. És ha ez személyeskedés, akkor az, de ez a mai komment cunami egy ideig szórakoztató volt, de aztán hamar elmúlt. És valahogy mindig ugyanúgy kezdődik...
-
goom
senior tag
Belépek, látom, 52 hsz., hú, nyelek egyet, megint biztos itt az ávéiksz. Aztán aha, itt van tényleg.
Mindig minden hsz-t átgörgetek tőle. De ez így igen gáz szerintem is.
Eszméletlen sokat kaptam ettől a fórumtól, pedig még egy éve sem vagyok itt. És a hangulata is remek volt. Eddig. Nagyon bízom benne, hogy újra visszatérünk oda.
Bízom bennetek. -
-
rastacsz
tag
válasz
Parci
#130532
üzenetére
Engem a direkt* értetlensége zavar, hogy mindenki legyen vele elfogadó, lépjen túl azon, hogy mindenkit kitilt, meg lefikáz a saját oldalain anélkül, hogy azok akár látnák vagy akár reagálhatnának, de már itt is kitiltana mindenkit

Szerk.:
*de az is lehet, hogy tényleg ilyen, mint a viccben, hogy mindenki hülye, csak ő a helikopter -
válasz
#31639808
#130520
üzenetére
neked trollkodás, mert el akartad adni az adott cuccot és a negatív komment nem fér bele. de mondom, magyarázat mindig van, csak akkor ne kérjük már számon a másikon turbómártírként, hogy itten aztán nem szabad a vélemény! nálad biztosan nem szabad, mert még a usereket is kitiltottad, te ellenben itt mártírkodhatsz a sérelmeidért.
magyarázatom nekem is lesz: azért leszel kitiltva, ha arra billen a mérleg végül, mert ahányszor idejössz, áll a bál (= trollkodás így vagy úgy), no meg azért, mert alapvetően egy dologért jössz: a saját üzleti érdekedben. senki más nem fórumozik itt ilyen okokból, de még ha így is tenné, annyira elegánsan teszi, hogy nem lóg ki a lóláb. te itt mártír vagy újra és újra, odaát meg szépen kaszálod a tartalmat, ami nem felel meg az üzleti elvárásaidnak.
miért kell sokadszorra leírnom, hogy ez itten egy sima kávéivók fóruma? nem szempont, hogy a céged jól érezze magát vagy nőjön tőle az értékesítése. ezek a te szempontjaid, míg ezek a topikok itt egyszerűen csak vannak, és pont hogy a szempontjaid burkolt vagy bénán burkolt érvényesítése teszi tönkre.
-
válasz
Jolida
#130528
üzenetére
Köszönöm, igazából csak próbára kértem egy kicsit, nyilván így nem a legjobbat hozta ki az első próba.
Most egyébként van itthon bőven mindenféle izgalmas cucc, amit a kofio-ról rendeltem :-)
Ez például - nem tökéletes lefolyással- már elsőre is nagyon szépen hozza a mézes-mazsolás ízeket, a málnát még nem hiszem el
-
No. Anno, amikor ide regisztráltam, nagyon örültem, hogy általában valamilyen tényre vagy értelmes következtetésre alapozott érvek ütköztek, amikor ütközések voltak.
Világos: nem azért van ez a fórum, hogy az én ízlésemnek meg igényeimnek megfeleljen, de az AVX-es kibeszélő show-t nem olyannak látom, amit fentebb írtam.
- Bazsee71: ezt nem a te reakcióidra értem. -
-
#31639808
törölt tag
válasz
Bazsee71
#130523
üzenetére
Tegyük már tisztába ezt a savazást, mert már évek óta ezt hallom. Kit savaztam és hogyan?
Egyébként könyörgöm, miért kellene nekem bármelyik pörkölőt is szeretnem és dédelgetnem.
A te céged egy szimpla konkurrens cég a számunkra.
Semmi több. Vásároltok tőlünk zacsikat, merg eszközöket. Ezt köszönjük, de gondolom azért teszitek, mert jó az ára.
Egyszer kiborultam, hogy szegeden mindenbe belekötött a hatóság, máshol meg mindent elnéznek.
Ennyi történt. Ez savazás?
Te hányszor áltál ki az AVX-ért ezen a helyen? Olvass vissza. Írd be, hogy AVX.
Én hányszor írtam a FB oldalatokra?
Segítek: soha.
Ugyanezt kell tenni és akkor nincs gond.
Én üzletember vagyok és nem a gyerekes érzelmek vezérelnek.
Te is húzhatnál végre egy vonalat és túl léphetnél a gyerekes sértődöttségen.
Isten tudja hány éves baromságokat hoztok fel újra, meg újra.
Írj egy olyat, ami max 2 éve történt.
Jah olyan nincs.
Majd 20 év múlva is azt kell olvasnom, hogy az a csúnya AVX Covid időszak alatt berakott egy fotót egy csajról 1 napra, aki mindenféle védő felszerelés nélkül rakosgatta a kávékat a zacsiba. Ha ez a bűnöm, akkor ez elég gáz. -
#31639808
törölt tag
válasz
Parci
#130505
üzenetére
"ha arra megvan a nagy elmélet, hogy toobee, bazsee és a többiek miért lettek onnan kitiltva"
Ezt megválaszolom és léptem.
Toobie ugyanazért a szűrőkosaras trollkodásért.
Fura, hogy a Weber kosárnál már nem volt gond, hogy szűrőpapír nélkül csapkod.
Bazsi nincs kitíltva.
Ezek a srácok rendszeresen nálunk vásárolnak. Akkora a bizalom, hogy előrendelésre is mernek vásárolni, szóval már megint túl van lihegve. Toobiee szintén tesztelte a kávékat is, tehát akkora gond talán mégsincs.
Ne vegye magára mások eletfájdalmát.
Megígérem, ha nem lesz felesleges Bélázás és AVX termékek rosszindulatú lehúzása, ez lesz az utolsó posztom itt.
Szép napot mindenkinek! -
Impresso sweet7:
húztam egyet itthon. Hát, nem hozta, amire vártam, igaz, nem lett a legszebb eszpresszós a lefolyás. (F64 evo, Ascaso steel prof). A brazil-india jobban hozta a sűrű, krémes, édeskés jegyeket. (Plusz perszenémi fűszerességet,de azt ettől nem vártam.) -
9B indukcióson téma:
Amilyen szinten én értek a témához, nem vennék (és nem is vettem) magamnak 9B-t, pont a bizonytalan működés okán.
A mágneses indukcióval való hőtermelés ti. eléggé erősen függ a mágneses térbe helyezett anyag jellemzőitől, aktuális hőmérsékletétől és a formájától is, de még az elhelyezéstől is. Emellett az anyagok ferromágneses tulajdonságai változhatnak, akár irreverzibilisen is. Az ebben a helyzetben lényeges jellemzőket nem biztos, hogy egy egyszerű mágnespróbával meg lehet saccolni, főleg nem szobahőmérsékleten.
A 9B tervezője zseniálisan megtervezte ezt a kis cuccot, szóval felteszem, az általa kínált indukciós alátét is átgondoltan lett megtervezve.
Szóval én itt néznék körül, ha küzdenék egy ilyen helyzetben:
https://9barista.com/products/induction-adaptor-plate
https://9barista.com/pages/getting-started-with-your-9barista
https://9barista.com/a/knowledge-base/troubleshooting/how-to-look-after-your-heat-transfer-plate
Ez meg azt mutatja nekem, hogy mennyi mindent nem tudok a témában:
http://real-d.mtak.hu/702/7/MeszarosIstvan_doktori_mu.pdf
-
vendingo
veterán
válasz
phranxinatra
#130497
üzenetére
Nekem avx-től vett alis magasítóm van, tökéletesen passzol.
-
-
válasz
#31639808
#130512
üzenetére
Nekem van személyes tapasztalatom a prox és a sima pro kosárral is. Utóbbit cca 1 évig használtam az ascaso gépemen. A prox-szel viszont nem tudtam értelmes kv-t készíteni. Most már lehet, hogy menne, de azóta kosárból is elég nagy lett a választék és elég jó áron leeht kapni minőségi cuccokat. (pesado, weber, normcore)
-
#31639808
törölt tag
válasz
Parci
#130510
üzenetére
Erre az a válaszom, hogy egyik említett pörkölőnek sincs ilyen széles választéka és egyik pörkölőnek sincs ennyire olvasott fóruma. Ebből mindig ki lehet szemezgetni valamit.
Mi sosem megyünk más FB oldalára. Soha semmit sem írtam ilyen helyre. Minket nem tud összehasonlítani egyikkel sem. Nem csinálnak teszteléseket. Szépen teszik a dolgukat. Mi más utat választottunk. -
#31639808
törölt tag
Én viszont emlékszem. A PRO X kosarak savazása ment napokon keresztül. Miért fröcsköli a kávét szét. Egymást hergelve bizonygatták, hogy hogyan lehet ilyen szart egyáltalán még forgalmazni is.
Ebből lett elegem.
Ez is megoldódott azóta: kijött a 200000 Ft-os Weber kar. Jé és az is csapkod. Filter papír kell alá és ennyi, de annál ez nem gond, mert az nagy márka. Jót tettek nekünk, mert azóta mi is ajánljuk hozzá a filter papírt. -
válasz
#31639808
#130503
üzenetére
ő lesz a véres kard, akit lehet lobogtatni, igaz? na, hát nem rá gondoltam, a maradék tesztelők halmazára értendő, amit írtam.
egyébként meg nagyon halkan megjegyzem, hogy ilyen jellegű "áll a bál" egyetlen hazai pörkölőve, pontosabban annak tulajával van. pedig van egy pár tucat! hogy lehet ez? mikor volt itt warda fika? impresso fika? casmo fika? 42 fika? pacific fika (pacifika)? csak és kizárólag az ávé körül áll a bál újra és újra. simán formállogikai alapon is akkor belátható, hogy kell, hogy köze legyen ahhoz, ahogy viselkedsz.
amíg ezt a felismerést sem sikerül megugrani, nem hiszem, hogy lesz bármi változás. ami, utoljára, nekem tök mindegy, még akkor sem érdekelne, ha kávét árulnék, de hát nem árulok.
-
-
-
válasz
#31639808
#130502
üzenetére
nem ragozom ezt tovább, mert vagy szabad megnyilvánulni mindenhogyan vagy nem. a szólásszabadság nem lehet elvárt itt és átléphető ott. ha arra megvan a nagy elmélet, hogy toobee, bazsee és a többiek miért lettek onnan kitiltva (nem trollkodni jártak és nagyon is képben lévő, rutinos userek, akiket most csak példa gyanánt citáltam ide), akkor nincs miről beszélni. mert ugye magyarázat itt is lesz.
vagy-vagy. és ez tök triviális.
a kisbetűs írásmód pedig százezer éve létező jelenség a netes szubkultúrában, menőséghez semmi köze, régi megszokás, de ha ennek mentén leszek kritizálva, akkor sírva megyek a dolgomra.

-
#31639808
törölt tag
válasz
Parci
#130501
üzenetére
"rohadtul nincs szó arról, hogy ne lehetne leírni, hogy avix, meg akármit. felőlem aztán lehet. de itt önreklámozgatás nem lesz, akkor jön a sav is."
Hogy a csudába reklámoztam volna magam, ha soha nem írtam ide előtte egy betűt sem?
Igyon egy jó kávét inkább.Gondolom ez a beírás törlődni fog, mert ebben a nagy demokratikus helyen valaki bírálni merte a főnököt.
-
#31639808
törölt tag
válasz
Parci
#130501
üzenetére
"hagyjuk már. szakmailag értékelhetetlen tesztek ezek. a létszámmal és a vaktesztséggel semmi baj sincs, az az egy, ami stimmel."
Na ez az amit kategórikusan kikérek a tesztelők nevében.
Nem lehet ennyire láma, hogy a neveket sem nézte meg, mielőtt ezt a zöldséget leírta.
Ismert kávézó tulajdonosok is résztvettek. Jarjabka Zoli volt az egyik. Soha nem vett még tőlünk kávét.
Már megint beletenyerelt a nagy marhaságába.
Be volt másolva az Ethiop kávé tesztelés itt is, ha jól tudom. Nézzen rá a nevekre, ha egyáltalán ismer köztük bárkit is és jobb, ha elbújik szégyenében.
És még én járatom le a szakmát. -
#31639808
törölt tag
válasz
Parci
#130500
üzenetére
"béla, ne haragudj, neked meg a mit lehet és mit nem lehet témába teljes csitt a neved, hiszen konkrétan ki vannak tiltva azok, akik megszólalhatnának!
ne viccelj már, hogy itt kéred számon a szódásszabadságot, mert tőled ez 900% nonszensz!"
Erre lehetne mondani, hogy kettős mérce.
Mi van, ha azért lettek kirakva, mert csak személyeskedni jártak oda? A múltkor ezt be is írta valaki és megtalálta a beírásokat is, hogy egymást hergelve, bíztatva oda jártak ökörködni. Ja hogy ott az sem lehet gond, de itt meg kuss van. Ez most komoly? Önt is kiraktam onnan, vagy már megint a szokásos mások azt mondták hogy...
Ön honnan tudja, hogy így volt, ha így volt?
Basszus olvasson már vissza, hogy itt miket írtak a cégünkről, meg főleg rólam. Itt nincs kitörölve semmi. Ha önnek lenne egy vállalkozása és nálunk csak a fikázásáról lehetne olvasni, kíváncsi lennék mennyire lenne ideges. Ja hogy az más. Az AVX pozitív téma az tilos, de a fikázás nem.
Ez a név kisbetűvel leírása is önt minősíti.
Ja itt az is menő. Bocs. -
válasz
#31639808
#130494
üzenetére
a tesztekről lesújtó véleményemet sem írtam ám le. random összeverbuvált emberkék, zéró rutinnal, a teszt előtti hetekben még egy normális kávé elkészítéséhez segítséget kérő, szemmel láthatóan totál kezdőként bolyongó, de két hétre rá már tesztelő, és az egy kiló ingyen kávétól selymesre mosolygó userek.
hagyjuk már. szakmailag értékelhetetlen tesztek ezek. a létszámmal és a vaktesztséggel semmi baj sincs, az az egy, ami stimmel.
de én ezt az egészet magasról lesz.rom egyébként, a fórumos cicaharctól is kivan a hócipőm, bohózat és nincs rá időm. annyit kérek, hogy legyen konzekvens a topik. szerintem báránypéter nem volt az az utóbbi pár kommentje erejéig, mert amikor nyugvópontra jutott volna az ügy egyfajta konszenzussal, ő óvatosan, de elkezdte másik irányba tolni a témát.
rohadtul nincs szó arról, hogy ne lehetne leírni, hogy avix, meg akármit. felőlem aztán lehet. de itt önreklámozgatás nem lesz, akkor jön a sav is. az is hozzátartozik ugyanis az egészhez, és hát továbbra is az van, hogy te magad nem engeded ezt vagy bármiféle kritikát a saját felületed. úgyhogy ne itt téríts, bitte!

térjünk vissza rá, ha mindenkiről leveszed a tiltást és odaát is szabad lesz ellenvéleményt is megfogalmazni. és hát sajnos az itteni régi motorosok negatív (vagy bármilyen) véleményére én például jóval többet adok, mint egy frissen verbuvált tesztcsapatéra.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 1000GB 1 év garancia
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Annak fényében pláne, hogy egy nespresso kapszulában 7gramm kávé van, s a klasszik olasz eszpresszó is 7gramm kávét ír.

), volt szerencsém elcserélni vele a PicoPresso-mat az ő Flair Signature Pro-jára. Már kialakulóban volt a gondolat, hogy egy manual gép teljesen jó lenne a pultra a GC helyett, és ebben ez a teszt teljesen megerősített.
ne viccelj már, hogy itt kéred számon a szódásszabadságot, mert tőled ez 900% nonszensz!"
