-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Richemano85
#130996
üzenetére
Mélyhűtő biztos, sima hűtő megosztó kérdés. Van aki szerint oké, van aki szerint a folyamatos nedvesség miatt (ajtó nyitogatás, pára lecsapódás) oxidálódik. Én fagyóra szavazok, ha már. Minden esetben le kell celluxozni a szelepet a zacsin. No frost hűtő esetében különösen.
-
Rendo84
senior tag
válasz
Richemano85
#130996
üzenetére
Ha 250g feletti kiszerelésben van, akkor az is járható út.
Régebben csináltam úgy hogy szétporcióztam 1 adagonként pici befőttes üvegekben, aztán be a fagyasztóba. Kisebb értékben veszített az aromájából. De szerintem nem biztos megéri vele annyit kínlódni. Ha vannak 100-250g körül szelepes zacsijaid azokban is teljesen jó szétporciózni. -
válasz
Richemano85
#130996
üzenetére
szelepes, simítózáras zacsiban igen. mélyhűteni is szokták (csak ne kapjon nedvességet). de a legjobb meginni, bírja pár hétig, addig meg elfogy

-
brumi1024
veterán
válasz
Richemano85
#130996
üzenetére
Kilos kiszereles, vagy miert kerdes a tarolas?
-
tomiie6
csendes tag
válasz
Richemano85
#130992
üzenetére
Én jó 2 évig adagonként csomagoltam simítózáras tasakokba, azokat pedig 12-15-ösével szintén simítózáras mélyhűtőtasakokba, de rá kellett jönnöm, hogy mivel ~14 adag a 250 g, nem ér annyit a sz*arakodás, tökéletesen megfelel, ha csak négyfelé osztom szét 250 g-os szelepes kávés zacskókba a kilósat.
-
válasz
Richemano85
#130992
üzenetére
Ez nem teliszalami.
Ahogy Parci is irja, kinyirja a babokat. A szelepes zacsi jo talalmany, megvedi a napfenytol, levegotol. A babokbol kiaramlo co2 pedig a szelepen tavozik ha eleri az adott nyomast. -
válasz
Richemano85
#130992
üzenetére
nem, sőt, megöli, mert gyorsított eljárásban távozik belőle a széndioxid. a vákum nem jó.
-
válasz
Richemano85
#130990
üzenetére
Miert akarod vakuumban tartani?
-
Richemano85
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani vákumos kávé tároló dobozt ami hasonló mint a Fellow Atmos de olcsóbb alternatíva?
Előre is köszi!
-
gboszi
senior tag
Alin a Timemore fish forralo kb 28.000 Ft. Ez best buy?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
mézespálinka
#130986
üzenetére
"Holy" water (60GH/20KH) jó kiindulópont filterre.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
mézespálinka
#130978
üzenetére
90%, hogy a víz lesz a probléma. Ha nem akarsz rögtön pancsolni sajátot, akkor BWT-s filter ami leginkább gyümölcsös lesz (csak vízkeménységtől függően cserélni kell 2-4 hetente a konstans eredményért).
A maradék 10%, hogy őrölj durvábbra

-
TDX
tag
válasz
mézespálinka
#130978
üzenetére
Lehet a kávék nem annyira gyümölcsösek, nem minden filter pörkölés gyümölcsbomba. Illetve milyen vizet használsz? Ha túl sok a buffer, az elnyomhatja a savakat és így valamennyire a gyümölcsös ízeket is.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Parci
#130896
üzenetére
Írogatom, hogy még sehol se láttam "size 100" méretű Melittát, erre tegnap Müllerbe szembejött velem...
Továbbra is csak barna verzióban, de ahogy kerestem neten nincs is más. Vettem egy csomagot kíváncsiságból.Főztem ma egyet Aromaboy-al, előtte csapvízes átvizesítés, megkóstoltam ami kijött belőle víz... nem mondom hogy semmi eltérést nem éreztem a sima csapvízhez képest, de ha nem egymás után iszom őket, meg nem mondom hogy valami plusz van benne. Utána átöntöttem kancsóból 100 fokos kevert vízzel is, az se hozott nekem ki belőle semmi offot.
Meg nyilván utána főztem is vele egy kávét
Ugyancsak nem tűnt fel, hogy "papír" íze lenne. Valószínűleg maradok a Cafec-nél, már csak azért is, mert fura módon szerintem jobban illeszkedik a Melitta saját brewerébe, mint a Melittás papír
De szerintem nem lőttél mellé azzal a papírral.
Persze azt nem tudom kizárni, hogy esetleg az én ízlésem kevésbé érzékeny erre.Ami feltűnt, hogy a szokotthoz képest több teste volt az italnak, amit betudok az "Aromapor" papírnak (ugye a Melitta-s papírok pluszba meg vannak "lyuggatva"), de lehet csak belegondolom, direkt összehasonlítást nem csináltam.
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
HarioSwitch-el kísérletezem. Van már hattyúnyak is. Daráló: K6. Kávé: AVX filter < 42 filter < CM filter pöri. Mind friss.
Próbálkoztam a (mért) hőmérséklettel 92-96fok között, darálót állítgatni, receptnek pedig a
-hario receptje (4perc állás, enged)
-youtube recept (fele mennyiség átenged ~ 45mp alatt, majd 2percig a másik fele mennyiségű víz áztat és utána kienged)
+ ezeknél a percekkel játszani.
Mennyiség: 20g kávé, 320ml víz.
Ami nem igazán akar megjönni, az a gyümölcsösség. A kész ital nem testetlen, az AVX-en kívül (ennek van egy ilyen nagyon "szotyi"/"kenyér" íze akár mit csinálok vele, finom, nem túl teás, inkább kávés, talán csokis.Melyik paraméterrel tudnék még játszani a gyümölcsös ízjegyek kedvéért? (ittam helyben v60at, CM filter pöriből, azt az ízt keresem
)
Bármilyen tippet szívesen fogadok.
-
RBJ
addikt
Gaggia classic om sokat pihent ezek szerint.
Egy év után elővettem és főzés közben a házból Csepeg a víz. Milyen tipikus hiba szokott lenni? 2019 gép -
JackFeryll
őstag
válasz
pythonubung
#130972
üzenetére
Egy 30 kilós E61 után a mini is nagyon könnyen pakolható és kis helyet foglal
. -
hoffman_
nagyúr
feldobtam apróra a Nanofoamer v1-et, végül nem tejezünk itthon kb. semennyit. fórumosoknak 20% kedvezmény.
-
sz.zs.
senior tag
válasz
pythonubung
#130972
üzenetére
van eladó Mini Gaggiám, ha érdekel
-
pythonubung
csendes újonc
válasz
Parci
#130921
üzenetére
Mini Gaggiáért kicsit irigyellek - persze sz.zs.-it is, bár nála meglepődtem, hogy parkoltatja, PID nélkül...
. De az is igaz, hogy ami macera egy Flair/Robot/Rok esetén a melegítgetéssel van, azt visszanyered a vízkőtlenítés, zsírtalanítás stb. hiányán.
És ha minden kötél szakad, könnyen elpakolod az asztalról (entriópa nagy haverja a helyhiány, nem mindig jó ha ők ketten társbérlők), akár utazáshoz is jó. Nyomás oké, mennyiség itt is határeset.Kérdés mennyi az a többlet ami a nagy és drága 58(x) izével jön, van-e új terület amit jól lefed, vagy a workflow-n, karbantartáson spórolhatsz-e komolyabban. Ettől még fájóan nagy és drága marad sajnos

-
-
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB
#130965
üzenetére
Nem kellett mert be tudtam lőni neki úgy a termosztátot, hogy jó legyen.
-
Csápájev
őstag
Eladósorba kerül a kis Gaggia Minim, kb fél éve vettem,akkor átnézve,kitisztítva.
Nem kell nekem két gép,ezért adom el.
Szerintem nagyon szép.
A víztartály pici kis fedele nincs meg,azt mindig letakartam valamivel.
Egyelőre nem hirdetem máshol,akinek szimpi írjon rám.
Van hozzá egy két kifolyós kar és egy noname szűrő.
Ára 100 fixen.
Itt vannak róla képek -
LazacX
tag
válasz
Parci
#130950
üzenetére
Én is ugyanezeket mondom, roppant kényelmes az egész munkafolyamat. Sokalltam nagyon az árát (és most is sokallom egy ilyen vastömbért) de nem bántam meg. Egy plusz teendő még van vele: hajlamos elfordulni a hengerben a dugattyú, de erre adnak egy U alakú célszerszámot, kb. hetente egyszer vissza kell vele fordítani merőlegesbe hogy ne jöjjön ki a kar belőle, pár másodperc az egész.
-
ktg3
őstag
válasz
Rendo84
#130958
üzenetére
Engem is érdekelne. Túl sok info nincs róla a neten.
Amazonon 227 Eur nálunk. Marketing alapján nagyon sokat tud ennyiért és a kinézet is rendben van. Persze gondolom olcsó húsnak....Gondoltam a Lelit Victoria rendelésével megvárom a black friday-t, hátha lesz rajta valami akció. Erre 668-ról felemelték az árát 768-ra
.
DF64 Gen2-t már megrendeltem, de az még eltart egy ideig míg ideér. Csak pre-ordert tudtak felvenni a fekete színre és az első shipping dec. 4-re várható csak.
Addig kéne gépet is venni. -
Szaky
tag
Sziasztok, sajnos nekem nem jönnek be a specialty kávék, szívesen átadnám 3 csomag negyedkilós bontatlan kiszerelésű AVX-es friss pörkölésű kávéimat diszkontált áron Budapest környéken. Hirdetések között vannak a részletek.
-
Rendo84
senior tag
Valaki ismeri ezt a kávéfőzőt?
Hibrew H10A [link] 2 év garival 119.900 Ft.
Kíváncsi lennék minőségben mit tud hozni, így hogy minden beállítható rajta. -
pythonubung
csendes újonc
"Bár tudományos cikkről nem tudok hogy lenne a témában"
Csak a poén kedvéért (biztos ez is nyúlgödör, ne essünk mélyebbre azért):
Sprometheus kísérlezetgetése a méretekkel, és pl. itt egy kép egy élelmiszerbiztonsággal foglalkozó cikkből, ami hát... na hagyjuk
"By grinding the ground coffee through a continuous feed electric grinder, it is possible to make particles that are different in sizes, which decease as a function of grinder speed increases (Figure 7)."
Szerintem is jó, ha próbálod egyenletesen tartani, saját tapasztalat (aka szemmelverés) szerint lassabb, egyenletes esetén szebb a darált eredmény kinézetre. -
verti1
tag
Arra gondoltam a “direkt” alatt, hogy tudatosan csináld. Számolsz magadban kb. másodpercenként. Kipróbálod 1 fordulat/mp, majd utána dupla sebességgel őrölsz. Meglátod a különbséget a lefolyásban. Kis kúpos kézit érdemes lassabban tekerni és érdemes nagyjából tartani a fordulatot őrlésenként, hogy ne mászkáljon a dolog annyira.
-
TDX
tag
Ahogy Retep is írta. Kicsit pontosabban: akkor kell lassan tekerni, ha szeretnéd hogy kevesebb legyen a nagyon apró méretű szemcse aránya at őrleményben. Bár tudományos cikkről nem tudok hogy lenne a témában, de nagyon sokaknak az a dokumentált tapasztalata, hogy a kúpos késekkel dolgozó őrlőkben (tartalmazva a legtöbb kézit), lassabb rpm = kevesebb fine.
A lényeg hogy ha konzisztens eredményt szeretnél, hasznos ha fix hogy milyen gyorsan tekered.
-
icm
tag
válasz
Parci
#130943
üzenetére
Pont ez a fogasléc - racsnis mechanizmus miatt nem lesz egyenletes a nyomás a shot alatt… nem felétlen baj, ugye a Picopresso is hasonlóan emeli / ejti a nyomást. Én inkább kedvelem ha a nyomást nem hirtelen / ilyen mértékben csökkentem. Nem próbáltam, csak elsőre kifejtettem nemtetszésem. A polikarbonát víztartály megint nem a pozitív irányba tolja a de akarok egy ilyet élményt. Nyomásmérőzni is elég körülményes az eszközt. Lehet, elég körülményesen. Azért ennyi pénzért a flair bármi sokkal jobb választás. Robotot nem is mondom, vagy akár a kicsi leverpresso pro-t. Azt sasold meg inkább.
-
-
válasz
JackFeryll
#130949
üzenetére
nincs fölötte szekrény szerencsére, ez a része nem gond, az előtte lévő helyen viszont sűrűn használom, szívás, hogy ilyen mély
-
JackFeryll
őstag
válasz
Parci
#130944
üzenetére
Sokkal nagyobb a kar mint a classicon, pont ezért sokkal kényelmesebb is mint a classic. Felállítva kart nem biztos hogy befér bármilyen konyhaszekrény alá a pultra. Pl nekem 46 centi hely van a szekrény alatt, a karnak meg kell kb 62 centi hely, de volt olyan pult részem ami felett nem volt szekrény. Mondjuk a majorral ugyanez volt a helyzet a magasság miatt, plusz még egy babtöltésnek is legyen hely.
-
verti1
tag
Gyorsabban tekerted a K4-et. Azért jön le gyorsabban.
-
goom
senior tag
válasz
hoffman_
#130925
üzenetére
Kíváncsi voltam, semmit nem módosítottam, így készítettem el a ma reggeli adagomat. Újra 28 másodperc lett, és újra nagyon finom...
Egyébként a Kapucziner Martinique - Bourbon nálam most bekerült a Top3 közé a Pall&Yotz Choco Madness és az Impresso Colombia mellé... Akik a csokis vonalat kedvelik, jó szívvel ajánlom.
-
láttátok már a superkop eszpresszó "gépet"? érdekes flair58 alternatíva.
-
válasz
koxkids
#130920
üzenetére
Nekem szerintem egy pont ugyanilyen van - akkor még nem a manuális espresso-záshoz vettem, "csak úgy" vízforralónak, mert tönkrement a régi.
Amti nem ír a leírás: 5 fokonként állítható a hőmérséklet, a melegentartás maximuma 95 fok, és a szokásos minimum szint 0.5L, és a teteje nem nyitható ki 90 fokig, csak kb 70-ig.Szerintem ennyit ér kb - el szoktam indítani a forralást mielőtt elkezdem kimérni a babot a Robothoz, mire kész a pogácsa letamperelve, még várnom is kell pár másodpercet hogy felforrjon a víz.
Ha duplázni kell, akkor sem használtam eddig a melegentartó funkciót, 95-ről meg 87-ről is rá kell nyomni még egyszer a forralásra, azon a pár másodpercen nem múlik
maximum ha tényleg 5-10-20 perc is eltelik két kávé között, akkor kényelmes lehet hogy 95-ön tartja - nálam ez nagyon ritka.
Egyébként tipikusan böszme kifolyós, ha gyorsan/nagyon lassan akarsz önteni elég béna szegényke.. nem hiszem hogy hasznosabb egy bármilyen hagyományos forralónál szigorúan kávézáshoz.De egyébként működik, nem sípol, nem zenél

-
-
TDX
tag
válasz
Topuka
#130928
üzenetére
Hozzáadsz keserűsót (=Epsom só = MgSO4+7H2O) azért, hogy növeld a nagyon alacsony (akár 0, például desztillált víz esetén) ásványianyag tartalmú víz GH (általános keménység) értékét. Ugyanígy a KH (alkalinity)-t szódabikarbóna hozzáadásával lehet növelni. Lásd pl. [link] korábbi hozzászólásomban az 5L desztillált vízhez lévő értékeket. Ugyanígy nem csak epsom sóval meg szódabikarbónával lehet persze ezeket változtatni, lásd pl. [link] .
-
-
goom
senior tag
Erősen foglalkoztat egy kérdés: könnyen lehet, hogy ti tudjátok a választ rá.
Ma reggel is előfordult velem (és már nem először), hogy egészen más idő alatt húztam le egy kávét, mint előtte (azaz tegnap délután). Furcsállom, mert semmilyen részletben nem változtattam ahhoz képest. Azonos bab, azonos víz és PID-hőfok, mindkétszer 20 gramm azonos őrlő-fokozaton, ugyanúgy alul filterpapír, felül puck screen, és elvileg még a Normcore V4 is azonos tamperelés.
Ehhez képest az adott eszközökkel és beállításokkal a 40 gramm kávéhoz általában 26-28 másodperc kell - ma reggel 17 alatt lezúdult. Hozzáteszem: az egérfarok szép volt, semmi spriccelés nem volt most sem a naked karral - és amit ittam, az is finom volt. -
sz.zs.
senior tag
-
válasz
pythonubung
#130919
üzenetére
nálam így néz ki:
+ mini gaggia már van, az is 58-as manuális karos (rugós, de én manuálisként használom)
+ kicsi, csinos, jó végeredményt ad
- mindig marad benne régi víz, nem csak frissből főz
- néha jobb lenne nagyobb vízmennyiséget nyomni belőle
- bár nem nagyon lényeges, de maximum 7 bart bírok nyomni velehogy ez megér-e aztán egy jóval nagyobb és drágább izét az asztalon... hát, ja, nemtom.
-
pythonubung
csendes újonc
válasz
Parci
#130916
üzenetére
Kingrinderhez nem tudok hozzászólni (próbálom lebeszélni magam róla, 1ZP mellé csak pár váltogatásra presszó/filter ügyben luxus), de a Flair 58 dilemmát ismerem; méretét, árát, és a távolságot leszámítva kiváló...
Reméljük idővel lesz közelebb is - vagy a vágy múlik el, és az ember beéri azzal a bőven elégségessel, amivel épp rendelkezik
-
válasz
azigazimoris
#130917
üzenetére
-
azigazimoris
aktív tag
Baby bekôtès ok. Valamièrt meghúlyült a pidem.
Fragolàt hol lehet megkeresni ? -
válasz
pythonubung
#130912
üzenetére
nálam nem játszik a k4, a világos presszókhoz is a k6-ot akarom. nem hasonlítottam össze, de úgy érzem, hogy tudom. ahogy a forténél is el van csomagolva a presszó kés és a filter késsel őrlök presszóra..

a flair akció még érdekes is lehetne (agyalok egy flair 58-on egy ideje, illetve szinte biztos vagyok benne, hogy a méretét leszámítva szeretném), de amerika valóban elég távol van

-
Topuka
csendes tag
Sziasztok,
Holnap érkezik az espresso gépem, víz ügyben nem vagyok annyira képben.
Tudtok ajánlani valami kannás vizet amit tudok venni valahol?
Ro szűrőm van de a 0-ás víz nem jó választás ahogy tudom.
Tehát olyat keresek ami viszonylag ásványi anyagokban mentes és lágy.
Vagy valamilyen kancsó lenne a jó megoldás? Bwt vagy Laica? -
pythonubung
csendes újonc
-
tomiie6
csendes tag
válasz
WinZol
#130906
üzenetére
Mivel nem ismerem, így nehéz róla nyilatkozni. Azt gondolom, hogy használható, de igazság szerint ugyanúgy szükség lesz finomhangolásra, ahogy öregszik a kávé vagy ha épp újfajta kerül bele, mintha lenne külön egy kávégép és egy őrlő.
Az elmúlt két hétben próbáltam épp informálódni erről és társairól, mert a cégnél felhatalmazást kaptam egy olyan kávégép kiválasztására a kapszulás gép helyett, ami mindenki számára használható és ízletes kávét szolgáltat, de elvárás, hogy akkor én is azt igyam, és ne legyen több aeropresszezés vagy véhatvanazás (vagy már az álmaimban kacsingató flerezés vagy robotozás). Eközben jött ki Lance Hedrick bemutatója a Barista Touch Impressről, ami alapján én arra jutottam, hogy "gond" tényleg ugyanannyi van vele, mint különálló gépekkel, karbantartás, beállítás, egyetlen előnye, ha több ember használja, és van egy, aki képes és hajlandó napi szinten beállítani, akkor talán képes lenne mindenki más is használni, nem lennének rászorulva arra, hogy megértésék és megtanulják az egyébként nem túl bonyolult őrlőbeállítás lényegét, a kávé előkészítését a karba, valamint a tejhab elkészítését. Viszont ha elmennék szabadságra, akkor tartanék tőle, hogy armageddon lenne, de talán még tökélyre beállítva is túl sok lépés egy ilyen gépen elkészíteni egy presszót azoknak, akik egy kapszula behelyezéséhez és egy gomb megnyomásához vannak szokva, és még elégedettek is az eredménnyel.
Itt lentebb írták, hogy Kingrinder K6 100 € alatt elérhető most Amazonról, az kezdéshez ajándék, bár ahogy olvastam, téged a sötétebb oldal vonz, ahhoz pedig a K4 jobb lenne, a K6 inkább a gyümölcsös vonalon tudna kidomborodni, valamint filteres, alternatív kávékészítéseknél. Ugyanemiatt azt sem érzem, hogy egy alap Gaggia Classicnál többre lenne szükséged, de szerintem elégedett lennél egy Sage Bambino esetleg egy Bambino Plusszal is. -
lojzi1
csendes tag
válasz
vendingo
#130909
üzenetére
"nem tudom, hogy kényelmen kívül tudna-e többet adni a jelenlegi kézinél" - ezen én is sokat gondolkodtam, olvastam összehasonlításokat, néztem videókat és szerintem az ilyen 48mm-es kúpos őrlők a kényelmen kívül minőségi pluszt nem igazán adnak, a síkkéses cuccok lennének csak magasabb liga.
Én végül a Varia mellett döntöttem, jobban tetszik külsőre, nekem fontos hogy kis helyet foglaljon. -
válasz
pythonubung
#130905
üzenetére
csak úgy szórod a tippeket
(de k6 már van
) -
RBJ
addikt
Ma jött velem szembe a Lelit Victoria csak pislogok mik vannak. Gyönyörű gép. Grace és Victoria között mi a különbség nem találtam.
-
pythonubung
csendes újonc
Akinek még nem nincs de épp kellene: Kingrinder K6 őrlő Amazonokon akciózva (amazon.fr szállítással, automatikisan magyar áfát számítva 98EUR alatt, és német is hasonló ár -15% kuponnal). Persze lehet lesz ennél jobb akció máshol.
-
HunLogin
csendes tag
Sziasztok!
Hétfőn jött meg a robot, azóta azzal kelek és fekszek, mert az espressók világába is most csöppentem bele. Átpörgettem már lassan 400g CM-es espresso pörkölésű Riripát. JX Pro (grey dot) örlőt használok.
Ami kérdések eddig felmerültek:
- 80GH/40KH Barista Hustle vizet használtam eddig filterhez. Ahogy olvasgattam, ezt ide kicsit lágyabbra kéne venni, pl a Lance Hendrick féle 20GH/45KH irányába.
- A vízköves vízforraló és a pancsolt víz eléggé pöcsönszúrás nem?
Mennyire kéne makulátlanul tartani a vízforralót?
- Az előmelegítés/nem előmelegítés vonalon eléggé megosztott a fórum. Én annyit tapasztaltam, hogyha belövök egy jó finomságot nem előmelegített esetben, és 2 shotot készítek egymás után, akkor a második eset túlkivonatolt lesz a plusz hő miatt. Itt ilyenkor durvábbra kéne állítani egy picivel az őrlőt nem? Vagy csak beképzelem?
- JX Pro-ről bármi általános tapasztalat van Robot használathoz? Sok helyen olvasgatom az 1-6-0 körüli beállítást, de nekem az 1-9-2 hoz elfogadható eredményt (17in 38out, kb 25-30s, 3-4s előáztatással).Köszi!
-
-
Zen42
tag
válasz
paljoc
#130890
üzenetére
Azok a papírok amik sima papír dobozban vannak fólia nélkül, képesek magukba szívni bármilyen illatot, aromát ami aztán visszaköszön a kávéban ha nem vigyáz az ember. Szerencsére már magán a papíron is érezni olyankor, nem kell eljutni a kávéig.
De ez a kinyitott fehér V60-as papírral is előfordulhat ha nem jó helyen van tárolva. Én is jártam így és azóta egy fém dobozban tartom, hermetikusan lezárva.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő


De szerintem nem lőttél mellé azzal a papírral.
.
. De az is igaz, hogy ami macera egy Flair/Robot/Rok esetén a melegítgetéssel van, azt visszanyered a vízkőtlenítés, zsírtalanítás stb. hiányán.
.


) Szebb lenne azért ide magyar webáruházak jó árait írni pl. csomagautomatás olcsó szállítással, csak hát a nemzetközi helyzet (meg az áfa) stb.stb.

