-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezt láttátok már?
MantaBrew mérlegÉrdekes, kiváncsi leszek mennyiért adják majd.. ja látom 99$
-
Jhonny06
veterán
Sziasztok!
Egy ezüst GC-t szeretnék feldobni kicsit és matt pirosra (dark cherry) festeni. Van aki ért a szétszedéséhez és akár a festést is meg tudja csinálni? Közben volt a mesternél és kapott egy PID-et is, szóval ez is nehezíti némileg a dolgot. Köszi!

-
Papacoffee
csendes tag
-
-
ribarszki
őstag
válasz
zolnagy
#130692
üzenetére
Tudom alapkérdés, de felsőszűrő takarítás, vegyszer visszaöblítés megvolt? Illetve milyen kosarat használtok? Mert vannak nagyon fröcskölős kosarak. A 9barral állítás nagyon jó ötlet volt. Lehet gond az őrlő késeivel is.. A hőfoknak 30perccel a bekapcsolódott után viszonylag stabilnak kell lennie.
-
RocknRoller
aktív tag
Sziasztok,
Adott egy kingrinder k4 amit nemrég szereztem be. Na most zárt állásban amikor utkozesig van klikkelve, az 50-esen áll a 0 helyett.Hogyan kellene beallitani/kalibralni, hogy a 0-an álljon?
Ha esetleg egy lépésről lépésre video is lenne erről, az lenne a legjobbKöszi a segítséget előre is.
-
zolnagy
őstag
Egyik ismerősöm vett egy Rocket Appartemento HX-es gépet egy Fiorenzato F4 nano őrlővel. Az a probléma, hogy nyitott karral nézve fröcsköl össze-vissza és ízre is rossz a kávé vele (állítólag ugyanez a kávé brikkával elkészítve finom). Gondolkodtunk, hogy mi lehet a gond. Azt valószínűnek tartottuk, hogy csatornásodik, ami meg lehetséges, hogy attól van, hogy túl magas a nyomás.
Találtam ezt a viedót: [link] Itt is gyárilag 12 barról indultak.
Nyomásmérős karral ellenőrizve be is igazolódott itt is, mert ennél is 12 bar volt, amit be is állítottunk 9-re.
Viszont ez után is fröcskölt. Vittem a K6-t, amivel meg jobb volt a lefolyás, bár az íz annyira nem. A fio-t finomabbra állítottuk, amikor már nem spriccelt a poháron kívülre, bár a lefolyás így meg kicsit lassú lett sztem: [link]
Viszont az íz az elég üres volt így is. A K6-al sem volt finom a kávé, de több ízt véltünk felfedezni a végeredményben.
A további "eszközök": wdt, papír a pogácsa tetején, bwt magnéziumos szűrt víz.
Hoztam el kávét, itthon elkészítettem a robottal és a végeredmény határozottan jobb lett, bár az íz alapján nem ez lesz a kedvenc kávém.Szóval tanácsokat várok, mit lehet még próbálni.
Ha volt valakinek ilyen rocket, vagy más E61 fejes vibrapumpás HX, az is ilyen küzdős volt? A hőmérsékletet sajnos nem tudjuk, mert fejhőmérő (még) nincs a gépben.
Nem volt még HX, ill E61 fejes gépem, de szeretnék segíteni az ismerősnek, ezért szívesen veszem a tanácsokat. Köszi! -
hoffman_
nagyúr
Flair csepptálca kompatibilis minden típussal? PRO2-re írja, de nem tudom eldönteni, hogy a talp stimmel-e, tehát hogy jó-e a sima Flair-hez. valakinek tapasztalat?
ui.: látom, hogy a site alapján Classic és PRO, de a valóságot is fedi ez?
-
-
kmarci25
veterán
Eladom a kéziőrlőm, mert már van Sculptorom.
Én szeretem, jó kis őrlő, csak már felesleges.
Varia kézi. -
MPowerPH
félisten
válasz
pető bá'
#130639
üzenetére
Megnezem. Invesztalni addig en sem akarnek semmibe, amig nem ittam jot. Magamat ismerve nem fog izleni. Bar pont egy olzan frenchpress van is valahol a lomis szobaban, anno kaptam eletmento megoldasnak, de nem valt be. Teszem hozza, bolti kaveval, nulla utanajaras mellett.
pythonubung: Eddig amit kerestem a kaveban, az a kremesseg, testesseg. Vagy akkor a gyumolcsos, speciality vonal.
Most nagyon rakaptam az arab/torok kavera, neha az is jol esik.mod: Csak kivancsisagbol, valaki kostolta mar a CM birthday edition -t? Nekem ez mar tul vana megfizetheton, de ha erdemes megkostolni, akkor szetdobnam ismerosokkel a 400g -ot.
-
Topuka
csendes tag
Sziasztok,
Hamarosan megérkezik az őrlőm, szükséges bármiféle bejáratás? Mintha olvastam volna valahol hogy érdemes átnyomni rajta 1-2 kg-ot. -
pythonubung
csendes újonc
válasz
MPowerPH
#130636
üzenetére
Szerintem is elég, és egyet is értek pető bá' tanácsaival annyiban, hogy hiába egyszerű készítési mód, nagyon ízletes a végeredmény, én is JH technikára álltam át.
Bár V60-hoz képest szerintem érezhetően más néha, olajosabb, vagy ha úgy szebben hangzik emiatt ízben gazdagabb, testesebb és kevésbé tiszta (van akinek a gyomra erre érzékenyebb).
Pont az emlegetett Sewda-nál volt vele legjobb élmény, megértem koxx véleményét az espresso preferenciáról: ennél tényleg nagyon teaszerű lett french press, egy kiváló, sokízű, sűrű és telt "tea". -
hkarcsii
csendes tag
válasz
Richemano85
#130668
üzenetére
Milyet keresel mennyiért? A legtöbb elektronikai helyen delonghi dedicanál komolyabbat nem nagyon kínálnak idehaza
-
Bazsee71
őstag
válasz
sndrngy
#130635
üzenetére
Egyadagosra szerintem nem ez a befutó. Elég jól kiadja, ami belemegy, de ugye ott ki tudja, hogy mennyi az állandóan cserélődő mennyiség. Talán aliexpressen láttam hozzá egyadagos adaptert (babtartály nélkül kikapcsol), meg pumpát hozzá, de arra már nem fordultam rá.
-
TDX
tag
válasz
sz.zs.
#130669
üzenetére
Én Szegeden a Hét kávézóban vettem tavaly egy csomaggal, és nagyon sajnáltam hogy nem találtam meg őket online mert az egyik legemlékezetesebb kávém volt tavaly. Etióp Chelbesa. Mondjuk a jegyzeteim visszanézve 2 kiváló filter lett belőle, a többi brew átlag vagy az alatti volt, de az a két alkalom olyan jó volt hogy így is emlékszem rá. Ha arra járnék, be fogok nézni az earlybe hátha lesz náluk akkor is.
-
RetepNyaraB
veterán
-
sz.zs.
senior tag
válasz
RetepNyaraB
#130673
üzenetére
Én az Early Speciality Coffee Barban vásároltam a XIII. ker. Kresz Géza u.-ban.
-
tomiie6
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
#130673
üzenetére
https://www.instagram.com/coffeebudroastery/
Itt van email megadva rendeléshez, szóval lehet, postáznak is. A pörkölő Facebook oldala inaktív, honlapjuk pedig nincs. -
tomiie6
csendes tag
válasz
iatti
#130664
üzenetére
Azért az olaszok a kezdetekkor 100% robustát ittak, amiben jó 3-4x annyi a koffeintartalom, mint az arabicában, szóval az a 7 g ~ 21 g arányosítva koffeintartalom szempontjából. Valószínűsíthető, hogy nem szerettek volna koffeinmérgezést kapni, ezért lehetett ilyen kicsi az adag.
-
Richemano85
csendes tag
Sziasztok!
Én karos kávéfőzőt vadásznék, ha lát valaki valami Black Friday ajánlatot ne tartsa magában!
-
hoffman_
nagyúr
válasz
gboszi
#130640
üzenetére
még egy visszajelzés: az expolys LM kopi kosarat is naponta használom, valami 900ft volt, ár/érték bajnok a tapasztalatom alapján. 8-9g között rakok bele, általában 8,5 fél. sikerül vele jót húzni szinte mindig. tadamm féle szűkítővel használom, ezek sajnos drágítják, de nekem az IMS single kosár nagyon nem jött be, bárhogy imádkoztam hozzá, így megérte.
(itt is a dupla az alap, általában 17,5-18g VST-ben. ezt én is csökkenteném, de a jó 13-14g kosarat még nem találtam) -
rgb0007
csendes tag
válasz
sz.zs.
#130650
üzenetére
50 SGD áron adják fel, kb egy pár ezer forintot kell még fizetni rá, kb 2-3 hónap múlva küldik a számlát.
Egy hét alatt itt van Szingapúrból. TNT hozza, ha jól rémlik.
Alap acél kés, talán olyan Mazzer C? Az SSP az plusz pénz. Azt nem onnan vettem, itthoni, saját beszerelés. -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
#130663
üzenetére
én igazából azt se értem, mit lehetett gyártani 7g-ból olaszba is. kb. bepiszkolom a poharat
most egy 60-as robist nyomok 17.5g-ból 40-42-re. nem az évszázad pörije, de semmi koffeinmérgezést nem érzek
-
Toobee
veterán
válasz
Nutra
#130657
üzenetére
Régóta megvan már, jöhet valami más
elhagytam a fotós hozzászólásaim linkjét, most pótolnák. Screenem is van hozzá, ezt is elfelejtettem írni.
Kicsomagolós
Táskában
Használat közben -
Toobee
veterán
9Barista első tulajtól, naked és normál karral, IMS szűrővel, hozzá választott Dörr Action táskával (daráló, kávéfőző, köcölékek, gázégő elfér benne) érdekel valakit? Van hozzá "normál" és indukciós alátétem is, szerintem még a doboza is megvan, tamper, peremmagasító, WDT tool. Szívesen átadnám valakinek egyben az egészet. Legyen mondjuk 200e Ft az egész. Csak egy daráló kell hozzá.
-
rgb0007
csendes tag
válasz
pető bá'
#130634
üzenetére
Hu, jó kérdés... Igen így jött valahogy, és csakis világos pörkölés.
Talán a kávézó látogatások, ahogy szépen nyíltak anno, és a baristák mondták, hogy akkor próbáljam ki ezt a presszót, stb.
Aztán vettem is nem oly sokára egy pid-elt GC-t Sid-től, na ez se ma volt már.
Meg voltam jó pár képzésen is, lehet ez is bejátszott, mivel főként presszó hangsúlyosak voltak.
De anno és azóta is egy sötét pörivel, ma még robusta blend, akkor ki lehet zavarni a világból.
-
rgb0007
csendes tag
válasz
sz.zs.
#130633
üzenetére
Sajnos pont most adtam el a C késemet.
De szerintem elindulna. 550W-os motor, most SSP sweet lab és SSP brew kések vannak bennük.
Összeszerelés tökéletes, méret kellemes, asszonypajtásnak is tetszik, a Mazzerket annyira nem kedvelte, pedig újra is voltak fényezve.
És nem szórja a kávét össze-vissza... Kb nulla pangó, majd még kap pár tuning cuccot, lassan azok is érkeznek. -
ribarszki
őstag
válasz
gboszi
#130640
üzenetére
A 7gramm necces, Inkább 8.
Az LM klón szimpla kosár eldöcög 8 grammal, de kell hozzá 41mm-es tampersegéd és 41mm-es tamper. Én egy időben sok szimplát húztam ilyen kosárból.
Vagy ott az IMS The Single sorozata. Ennek nagy előnye, hogy az 58mm-es tamper jó hozzá.Lehet egyébként jókat szimplázni, rá lehet állni. De végül én is a dupláknál kötöttem ki. Ez nálam most pont 16 gramm a 16-os Renekában.
-
válasz
MPowerPH
#130636
üzenetére
Igen. JH technikát érdemes megnézni, kb mindegy milyen a fém háló, mert nem érdemes lenyomni, max a folyadék felszínéig.
Nekem egy műanyag Tesco-s van, meg egy üveg Auchan-os
Néhány próbát azért érdemes tenni vele mielőtt feladod, az őrlő beállítása azért fontos paraméter. -
sndrngy
csendes tag
válasz
Bazsee71
#130559
üzenetére
Szia! Mahlkönig X54-en egyadagos őrlésnél mik a tapasztalatok? Nincs sok pangó? Workflow milyen? Szemezek már vele egy ideje, kifejezetten tetszik a design, árban is jó és alapvetően pozitív review-kat olvastam róla. De úgy rémlik, hogy mikor megjelent talán több helyen is írták, hogy egyadagos őrlésre nem annyira ajánlott.
-
igazából presszóként is szuper, csak mostanában az az érzésem, hogy valami olyat próbálok belezsugorítani 40 grammba, amit 250 ml-ben tudnék kiélvezni részleteiben.
De nem kijátszani akarom egymás ellen a két módszert, nyilván teljesen más az élmény a sűrűség / textúra / crema által - már amikor van ilyen jellegű különbség..
De lehet hogy csak néha besokallok espresso-ból, és bármi másra vágyom
és ezt jól egészíti ki a v60/french press - nekem.#130612 rgb0007
a másik oldalról így lehet szerintem igazán érkezni - ha valakinek a presszó nem élmény, sőt.
De akkor a filter után nálad jött egy világos kávés espresso-s vonal? Ha igen, mennyi idő kellett hozzá, és ennek mi volt a kiindulópontja?#130613 Zen42
számomra az alternatív vonal a kíváncsisággal jött, hogy mi mást lehet ebből másképp elkészítve kihozni?
Tehát értem, hogy mit várhatok el espresso-ként, de mit nem tudok még a babról? És erre tényleg 0 effortos belépő a french press, igazán elrontani sem lehet.Nem szembeállítani akartam, csak látom magamon is, ahogy elkezdek kacsingatni, és a topik egy részén is, és igazából az indíttatásra voltam kíváncsi
Én néha azt érzem, hogy már sok ez a rengeteg szuper presszó, és kell valami más. Próbálkoztam espresso on ice meg espresso tonikkal is nyáron
egyik sem ízlett.#130615 MPowerPH
készíts magadnak - én is pont így voltam, egy french press-szel 3-4 próbálkozással kb 90%-os eredményt el tudsz érni, nagyságrendi különbség nem lesz ízvilágban a filterhez képest, és nem kell hozzá kecskét áldozni hogy jó legyen a flow
Kb 5-10 itthoni french press után volt lehetőségem inni egy kitűnő V60-at kávézóban, azóta megnyugodtam, hogy teljesen rendben volt már a french press is, és a mostani V60-ak is bőven a vállalható kategóriába esnek. -
-
princu
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok budapesti irdodába (kb. 40 fő, de sok home office is játszik, így mondjuk kb. havi 600 adag) valóban ajánlott szolgáltatót? Eddig Nespresso volt, de igény lenne arra, hogy szemes kávéból készüljön. A magam részéről nem vagyok oda a szuperautomatákért, de külön örlő+gép kombót a többség nem tudna eredményesen használni. Ha nem szemes, én főleg ESE pod-ban gondolkodnék, és talán nem is bérléses konstrukcióban feltétlenül, hanem gépvásárlás, saját pod beszerzés mellé kéne rendszeres karbantartás.
-
vicces1
aktív tag
Jönnek már a brutális black friday kávéakciók?!
Ne tartsátok vissza, ha van infótok! (nekem nincs)
-
ribarszki
őstag
A feneketlen porta filter jobban megmutatja ha hiba volt az előkészítés során. Csak azt használom, sokkal jobban szeretem.
Kosarat érdemes cserélni, sajnos nagyon gyengusa kosarak járnak a gépekhez. Azért ezt a kettőt írtam, mert mind a kettő megbocsátó kosár. Az IMS kosarak nagyon jó kosarak kezdéshez is. Az 12-18 egy olcsó kosár, de az első 1-2 évben mindig ehhez tértem vissza. A Reneka is nagyon jó kosár. Állítólag a világossabb kávék ízeit kicsit mossa, de én csak középsörét d-amerikai kávékat iszok. Nagyon nehéz hibázni ezzel a kosárral, ha jól elő van készítve. Nem fröcsköl, nyíl egyenes lefolyás.
Szerintem bármelyik feneketlen portafilter rámegy, a lényeg, hogy 58mm-es legyen.Az akkupunkturás WDT szintén nagy segítség. Teljesen bolyhosra lehet keverni a kávét.
Régebben én is sima Lampert használtam, de a rugós Normcore-ral kellett volna kezdenem. Állandó nyomás, nincs változó. Ráadásul egy Normcore után nem fogsz tampert cserélgetni, mert nincs minek..Ami fontos, hogy a kávébabot is le kell mérni mielőtt darálsz, majd a kifolyó kávé mennyiségét is.
-
ktg3
őstag
válasz
ribarszki
#130621
üzenetére
Úgy olvastam, hogy kosarat mindenképp érdemes cserélni (mondjuk ezt kb. mindegyik gépnél írják - nem is értem miért nem adják a gépeket alapból jobb kosárral
).
Gondolkodom még bottomless portafilteren is.
Ajánlott a csere? ha igen, akkor melyikre, milyenre?Tamperből érdemes a pressure regulator-öst venni?
Nem elég a tűs distributor meg a sima tamper? -
ribarszki
őstag
Ez egy nagyon kellemes kis setup. Olyan induló park, ami nagyon sokáig ki fog szolgálni. Már csak jó kávé és sok idő, szeretet, gyakorlás kell hozzá
(Egy 16-os Reneka vagy 12-18IMS kosarat még lehetőség szerint szerezz be hozzá.) Ha később jobb tampert szeretnél, ami mindig egyenletesen tömörít, akkor a fórum által is szeretett rugós Normcore tamper a BB ajánlat. Még lehet akupunktúrás tűvel készült rögmentesítőt is lehet nézni, ez filléres tétel. Így nagyjából meg is leszel 
szerk.: Bővel elég lesz a DF 64. Tudod, mindig van feljebb.. De amit kinéztél, az egy teljesen jó szint.
-
rgb0007
csendes tag
Valaki keresett mostanában filterhez kancsót, ezt most találtam, hátha érdekes lehet:
https://www.homebarista.be/en/shop/products/homebarista-smartketel-zwanenhals-1-2l -
rgb0007
csendes tag
Esetleg egy DF83 + SSP kés?
Az egyik DF83-am a https://df64coffee.com/ -ról vettem, TNT-s szállítás, kb egy héten belül itt is volt, a TNT nem macerál, mint a DHL a sok hülyeségével, ha írsz nekik, mármint a DF64coffee-nak, akkor "jóárasítják" a gépet!
A másik DF83-am meg innen vettem: https://www.homebarista.be/en
EU-n belül vannak, nincs áfa, még...
DPD hozta kb 1 hét volt ez is. -
TDX
tag
EAF-en többször is olvastam hogy legit a webshop, de saját tapasztalatom nincs velük.
Amúgy ha az AVX-től meg tudod rendelni svájcba szállítással, annál jobb áron nem hinném hogy megtalálod, nekem az angol nyelvre állítva 350 EUR-t ír árnak a honlap. De a df64coffee azt írja price beat guarantee van, úgyhogy ha írsz nekik hogy itt olvsóbban megkapod, lehet tőlük is megveheted annyiért. -
ktg3
őstag
válasz
bluesfan
#130605
üzenetére
Az lesz. Megvárom a BF-et, hátha jár rá extra kedvezmény.
Tervezett setup:
Lelit Victoria
DF64 Gen2DF64-et honnan érdemes beszerezni?
https://df64coffee.com vagy https://www.turingrinders.com
Előbbi az hivatalos? -
én is kb. 10 évig tartottam ki, hogy csak presszót csinálok (már rég csak világos pörikből), mert a filter az tea. aztán ma meg úgy vagyok vele, hogy néha ez esik jól, néha az, reggel tipikusan nagyon szeretem a filter jóval nagyobb mennyiségét, ízvilágát is, ebéd után meg a presszó passzol nagyon.
-
Zen42
tag
válasz
pető bá'
#130610
üzenetére
Nem tudom más hogy van ezzel, de nekem azért jöttek elő idővel az alternatív megoldások így a filterezés is mert voltak kávék amikkel hiába harcoltam meg nem mutatták meg az igazi arcukat espresso-ként míg simán csak cupping-ként finomabbak lettek, éltek.
Bár kezd kimenni a divatból én pl. imádom a cold brew-t is és azt is a fentiek miatt próbáltam ki először. A kezdeti cuppigolást (forralt víz a kávéra és kész) majd filterezést nálam a french press váltotta fel. Úgy gondoltam, hogy ha cuppinggal jó akkor már miért is ne legyen french press? Kicsit ráböngészve bukkantam JH videójára. Azóta bevallom csak porosodik a polcon a filteres cucc. A french press sokkal egyszerűbb mint a filter, nem kell annyira figyelni mindenre és ízre az eredmény mindig kb. ugyanolyan vagy jobb mint V60-nal. Az espresso-t viszont nálam nem váltotta fel egyik alternatív megoldás sem, csak kiegészítik egymást.Nekem - még mindig - nincs a gépen előáztatási lehetőségem de a 6 bar remek dolog. Kevésbé csatornásodik a pogácsa ez pedig érződik az kávé ízén. Filteres és omni pörikkel nem szoktam próbálkozni mert a VST kosár nagyon nem megbocsátó és a túlzottan világos pörikre még harciasabban reagál. De ha neked van rá lehetőséged, érdemes kipróbálni, nem leszel vele egyedül. Csak annyit, hogy általánosságban véve hosszabb lefolyási időre van szükség, hogy ugyanaz legyen az eredmény egy kávénál mintha 9 Bar-on készíted. A közepeseket 45 másodperc körül szoktam húzni. (Előáztatás nélkül.)
Hogy ízre ki lehet-e így hozni többet vagy mást a filterhez képest az szerintem kávéja válogatja. Van ami espresso-ként, vagy ami filterkén/french press-ként nyújt nagyobb élményt. Úgy vélem nem érdemes szembeállítani a kettőt. -
rgb0007
csendes tag
válasz
pető bá'
#130610
üzenetére
Hmm, Fura, én anno 10+ éve pont filterrel kezdtem, és világos pörköléssel. Előtte nem is nagyon ittam kávét, aztán egyszer véletlenül belefutottam egy világos pöribe, és huu, hogy ilyen is lehet a kávé?
És lehet ilyenebb is.
Elsőre egy Aeropresst és egy V60-at vittem haza egy Hario MiniMill-el a Barsita Hungary-tól.
A többi már történelem.
Azóta térítem a 'sötét" oldalt.

-
-
Miért van az szerintetek, hogy egy ponton túl - itt a topikban is - áttérnek vagy beépítik a rutinjukba a filter kávézást? Vagy csak annyi az egész, hogy az espresso csak a kulturánkból fakadóan egy kiindulópontja a kávézásnak, és idő kell ahhoz, hogy az ember lépésről lépésre kifinomultabb ízléssel nyitott legyen a különböző pörkölési szintekre, aztán az elkészítési módokra, majd elkezdje igazán értékelni is azt?
Ha már az Impresso Sewda van nálam soron, és pár hónapja vettem egy műanyag V60-at és 100 papírt, gondoltam kipróbálom vele (ha már megejtettem erre a szettre ezt az 5k-s beruházást
)Talán 5-10 alkalommal öntöttem életemben V60-at, nincs is hattyúnyak meg semmi, csak egy 350ml-es tejkiöntő kancsó (hogy mégis kicsit pontosabban tudjak önteni) és egy vízforraló.
21g kávé, 350g víz, K6, 115 klikk környéke, Hoffmann frissített 1 cup V60 receptje (yt link).Kb pontosan kiadták az idők, öntések, és valami brutálisan jó ez a cucc. Igazából nem is értem mit akarok ezzel a babbal espresso-ként..

De nagyjából erre válasz a turbo shot is, a 0 test, hosszabb arány, alacsony nyomás kombóval ha jól sejtem, abból sem fog soha flat white készülni.. de olyan ízeket lehet kinyitni a babból amit espresso-ként nem igazán.Ráadásul összevetve egy hardcore espresso workflow-val, egy V60-nál tényleg 5 perc az egész, nincs preheat meg cleanup, karbantartás, eszközpark - a bekerülési költség meg említésre sem méltó. És akkor még ott a french press is, ha nem annyira fontos a nagyon tiszta ital.
Az egésszel csak oda akarok kilyukadni, hogy az általános megítélése itthon a filter kávénak 0, majd az espresso-s út bejárásával végül felértékelődik. Nekem is.
De máshogy feltéve a kérdést: érdemes próbálkozni filter pörkölésekkel magas (3-6bar) nyomáson? Ki lehet hozni valami olyat amit filterként nem talál meg az ember?
-
Tomace91
senior tag
válasz
Bazsee71
#130586
üzenetére
Nekem volt egy Anita gépem ami végülis egy Anna csak őrlővel egybeépítve és pont ahogy ribarszki idézte fragolát, az a probléma, hogy a pici bojler tetejére van rakva a hőelem és ha szétszeded a gépet látod, hogy a bejövő friss és hideg víz pont ez alatt a pont alatt ömlik be a pici bojlerbe csapolás közben és emiatt esik ennyit a PID hőmérséklet, de közben a kosárban közel sem ilyen drasztikus a dolog, szimplán a hőelem elhelyezése problémás.
-
Jolida
tag
"667 eur a Victoria"
Nálatok .... M.o-ra 782-ért jönne be szállítással, az -éppen most- kb. 296e HUF. -
ktg3
őstag
válasz
bluesfan
#130599
üzenetére
667 eur a Victoria - ami magában annyira nem hangzik annyira vészesnek, ha figyelembe vesszük, hogy mit tud.
Annahoz képest ezek szerint megérheti az ~50%-os felárat?
Az nem tudom, hogy jött ki náluk, hogy a Glenda utódjaként olcsóbb annál.
Tudom, hogy sokadlagos szempont de nekem a Victoria szálcsiszolt burkolata sokkal jobban bejön mint a polírozott. -
válasz
ribarszki
#130591
üzenetére
így logikus, a bejövő hideg víz miatt esik a hőmérséklet. az egyébként nem biztos, hogy baj, hogy a pid a csapolás alatt nem kezd el "fontoskodni", mert sokszor meg ilyen egész hülye hőgörbéket tudnak produkálni kisgépek egy darab eső, majd emelkedő kilépő vízhőfokkal.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari
- 2db Apple Lightning - jack átalakító eladó egyben 1999 Ft
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- Update 10.27. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Fractal Design Gamer PC - Intel i5-9600k 16GB 1000GB RTX 2060 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Merre lakik az ismerősöd?
Én szeretem, jó kis őrlő, csak már felesleges.
Az ilyet sosem értettem. El akar adni valamit, vagy sem?
.
vagy ez kézre áll? így első blikkre a nicse azért jobbnak tűnik ebből a szempontból.



